Herkese merhabalar.
Bugün yine ilk tariflerimden olan,fotoğrafını ve tarifini güncellediğim nefis ve şık bir ikramlık getirdim sizlere.Eski tarifimi taslağa alalı bayağı olmuştu,bunu da yapalı oldukça zaman geçti ancak bir türlü yayına alamadım kendisini.
Daha evvel ki tepside kumpirdi bu defa baton kek kalıbında yaptığım için adını da Baton kumpir olarak değiştirdim,pekte afilli oldu.
Eski tarifimle yeni tarifimi karşılaştırınca bayağı bir fark olduğunu farkettim,malzemesini daha bol tuttuğum için,bu daha leziz oldu,tarifi güncellemek de farz oldu.
Kumpiri,yıllar yıllarrr önce ilk olarak, kardeşim Yeşim yapmıştı,bizim çevrede bayağı bir revaçtaydı o zamanlar,ona giden kumpir isterdi.
Şu aralar yurt dışında olduğundan,kimse ondan isteyemiyor malesef,ama yakında kısa bir süre için bile olsa gelecek,bu defa ben ona yapıp yedireceğim inşallah.
Kumpirin tarifini yayınlayıp ondan bahsetmeden geçemezdim,tabi öpmeden de,kocaman öpüyorum onu.
Neyse efendim her yaptığımda ölçüleri ve tarifi değişen, kumpirimize geçebiliriz artık .
7-8 kişilik
MALZEMELERBugün yine ilk tariflerimden olan,fotoğrafını ve tarifini güncellediğim nefis ve şık bir ikramlık getirdim sizlere.Eski tarifimi taslağa alalı bayağı olmuştu,bunu da yapalı oldukça zaman geçti ancak bir türlü yayına alamadım kendisini.
Daha evvel ki tepside kumpirdi bu defa baton kek kalıbında yaptığım için adını da Baton kumpir olarak değiştirdim,pekte afilli oldu.
Eski tarifimle yeni tarifimi karşılaştırınca bayağı bir fark olduğunu farkettim,malzemesini daha bol tuttuğum için,bu daha leziz oldu,tarifi güncellemek de farz oldu.
Kumpiri,yıllar yıllarrr önce ilk olarak, kardeşim Yeşim yapmıştı,bizim çevrede bayağı bir revaçtaydı o zamanlar,ona giden kumpir isterdi.
Şu aralar yurt dışında olduğundan,kimse ondan isteyemiyor malesef,ama yakında kısa bir süre için bile olsa gelecek,bu defa ben ona yapıp yedireceğim inşallah.
Kumpirin tarifini yayınlayıp ondan bahsetmeden geçemezdim,tabi öpmeden de,kocaman öpüyorum onu.
Neyse efendim her yaptığımda ölçüleri ve tarifi değişen, kumpirimize geçebiliriz artık .
BATON KUMPİR |
içine:
10 adet orta boy haşlanmış patates
3-4 yemek kaşığı tereyağ
1 çay bardağı bezelye ( haşlanmış)
1 çay bardağı mısır ( haşlanmış)
10 dilim salam (küçük doğranmış)
6-7 adet kornişon turşu (küçük doğranmış)
200 gr sosis (küçük doğranmış)
10 adet biberli zeytin (küçük doğranmış)
2 su bardağı kadar rendelenmiş kaşar peyniri
tuz
değirmende çekilmiş karabiber
üzerine:
dilediğiniz kadar;
bezelye,salam,sosis,mısır,biberli yeşil zeytin,kornişon turşu ve yeteri kadar kaşar peyniri rendesi.
Dilerseniz ketçap ve mayonez
HAZIRLANIŞI
Öncelikle haşlanmış patateslerin kabuklarını soyup iyice ezelim.Ardından erimiş tereyağını,tuzunu,karabiberini ve rendelenmiş kaşar peynirini ekleyip homojen bir karışım elde edene dek karıştıralım,ardından küçük küçük doğranmış sosisleri,bezelyeyi,mısırı,salamı,kornişon turşuyu,biberli yeşil zeytinleri de ekleyip malzemeler eşit dağılacak şekilde biraz daha karıştırıp, önceden ısıtılmış 200 dereceli fırında 15 dakika kadar pişirip,fırından alalım,bu arada fırın açık kalsın.
Üzerine dilediğimiz miktarda doğranmış sosis,salam,kornişon turşu,biberli yeşil zeytin,bezelye,mısırla süsleyip tekrar fırına verelim,üst malzemeleri pişince, üzerine kaşar peyniri rendesi serpip son kez fırına sürelim,kaşarlar eriyince fırından alalım ve ılıyınca dilimleyerek servis edelim.
Dilerseniz ketçap ve mayonezle servis edebilirsiniz.
Yalnız aklınızda bulunsun,çok sıcakken dilimlemeye çalışırsanız pek başarılı olamazsınız,dağılacaktır.biraz ılındıktan sonra kesip servis ederseniz daha muntazam dilimleriniz olacaktır,ben Yağız paşa yemek için acele edince dilimlenmiş fotoğrafını çekemedim malesef.
Aklınızda olsun derim..
Öncelikle haşlanmış patateslerin kabuklarını soyup iyice ezelim.Ardından erimiş tereyağını,tuzunu,karabiberini ve rendelenmiş kaşar peynirini ekleyip homojen bir karışım elde edene dek karıştıralım,ardından küçük küçük doğranmış sosisleri,bezelyeyi,mısırı,salamı,kornişon turşuyu,biberli yeşil zeytinleri de ekleyip malzemeler eşit dağılacak şekilde biraz daha karıştırıp, önceden ısıtılmış 200 dereceli fırında 15 dakika kadar pişirip,fırından alalım,bu arada fırın açık kalsın.
Üzerine dilediğimiz miktarda doğranmış sosis,salam,kornişon turşu,biberli yeşil zeytin,bezelye,mısırla süsleyip tekrar fırına verelim,üst malzemeleri pişince, üzerine kaşar peyniri rendesi serpip son kez fırına sürelim,kaşarlar eriyince fırından alalım ve ılıyınca dilimleyerek servis edelim.
Dilerseniz ketçap ve mayonezle servis edebilirsiniz.
Yalnız aklınızda bulunsun,çok sıcakken dilimlemeye çalışırsanız pek başarılı olamazsınız,dağılacaktır.biraz ılındıktan sonra kesip servis ederseniz daha muntazam dilimleriniz olacaktır,ben Yağız paşa yemek için acele edince dilimlenmiş fotoğrafını çekemedim malesef.
Aklınızda olsun derim..
günaydınlar valla çok güzelmiş benimkilerede yapıyim bayılırlar..
YanıtlaSilkesinlikle yapmalısın canım,sağol..
SilEllerinize sağlık, çok leziz vegüzel görünüyor.
YanıtlaSilSaygılar..
Ellerinize sağlık. Kumpiri görünce Aklıma Ortaköy geldi.
YanıtlaSilinanılmaz güzel olmuş. Pek heveslendim yapmaya. Ellerine sağlık..
YanıtlaSilKumpiri çok severim özellikle istanbulda yaşarken fetipaşa korusuna giderdik kumpir yemeye:)tarifini çok beğendim nefis görünüyor ellerine sağlık.Sevgiler
YanıtlaSilcanım ellerine sağlık çok güzel görünüyor.. çok ta pratik.. aldım gitti tarifi..
YanıtlaSilSunumu çok güzel olmuş.Ellerine sağlık.Sevgiler.
YanıtlaSilellerine sağlık canım:)
YanıtlaSilev işi kumpirler çok daha lezzetli:) gerek porsiyonluk gerek bu şekil her türlüsü makbul bizlere:)
ev usulü herşey zaten en güzeli ama bazen zorlanıyoruz işte,sağol canım..
Silreyhancığım eline emeğine sağlık canım. nefis olmuş kumpirin çok iştah açıcı görünüyor. denemeli hemen acilen. sevgiler selamlar olsun...
YanıtlaSilCanım kahvaltılarda çok severiz yemesini ellerine sağlık sevgiler.
YanıtlaSilÇok şık olmuş Reyhancım,tablo gibi:)
YanıtlaSilsağol canım benim:)
Silharika bir lezzet ...
YanıtlaSilcanım çok güzel görünüyor...
evde kumpir yapılıyor demek...
bende kesinlikle deneyeceğim...
ellerine emeklerine sağlkık canım...
kocaman sevgiler...
Kumpir olur da afilli olmaz mı canım heleki sen yaparsan
YanıtlaSilgörüntü iştah açıcı ve şık gerçekten:)
ellerine sağlık canımmmmmm:)
sağol canım canım canım:)
SilKumpiri hertürlü severim ben.Süper olmuş.
YanıtlaSilCanım benim ellerine sağlık nefis görünüyor kumpire bayılırım heleki seninde dediğin gibi malzemesi bol ise sevgiler canım
YanıtlaSilCanımmm kardeşinin de senin de ellerine sağlık maşallah çok güzel olmuş. Tarifini aldım artık sık sık ben de yaparım. Süslemesiyle daha da bir ayrı şıklık kazanmış. Mutlaka tadı da süperdir.
YanıtlaSilNefis görünüyor canım , deneyeceğim .
YanıtlaSilEllerine sağlık , sevgiler.
Hmmmm enfes! Nasıl da açım :))
YanıtlaSilMimledim seni canım:)
çok güzel görünüyor.ellerine sağlık.mutlaka deneyeceğim .sevgiler.
YanıtlaSilNe kadar renkli ve güzel görünüyor öyle. Ellerine sağlık canım. Kumpiri bu şekilde hiç denememiştim. İyi fikir. Sevgiler.
YanıtlaSiloooo goruntu harika ellerine saglik..sevgiler :)
YanıtlaSilHıımm değişik ama çooook lezzetli bir tarif. ellerine sağlık... bir kumpir sever olarak ilk fırsatta deneyeceğim.. sevgilerimle..
YanıtlaSiltavsiye ederim canım ama şarküteri ürünlerini iyi pişirerek yap,malum çiğ et ürünleri yemen yasak artık senin:)
Silsağol canım..
Canım kumpirin nefis görünüyor,ellerine sağlık.Sevgiler:)
YanıtlaSilHarika gözüküyor,ellerinize sağlık..sevgiler:))
YanıtlaSilÇok yaratıcı, yemesi kolay,sunum 10 numara.Ben bunu haftasonuna yapayım,ellerine sağlık Reyhan'cım.
YanıtlaSiltavsiye ederim dilekcim çok beğeneceksiniz bence,sağol arkadaşım..
Silaman allam ne buuuuu.
YanıtlaSilüfffff bayılırım ben buna ki.
aklımda olsun yapabilirim ki.
:)
yapabilirsin tabiside,hem kolay hem nefis yapa hayatım..
Siltariflerinde modası oluyor değilmi :)patatesle yapılan herşey makbulümdür,ellerine sağlık,sevgilerimle...
YanıtlaSilolmaz mı :)?
Silaynen benim içinde her hali makbuldür,sağol canım..
Harika bir görüntü,nefis bir lezzet.Ellerine sağlık canım.
YanıtlaSilSevgiler...
sağol canım..
Sileminim tadı da görüntüsü kadar güzeldir,elinize sağlık
YanıtlaSilkesinlikle tadı görüntüsünden daha güzel,teşekkür ederim..
Silselam elıne sağlık nefıs görunuyor
YanıtlaSilen bunu biliyorummm en kısa zamandada yapacağım inşallahhhh bu arada bir sayfada daha çok post görünürse daha iyi olur bence
YanıtlaSil