ÇİLEK REÇELİ |
Herkese bu fotoğraflardaki gibi güneşli bir gün diliyorum...
Bu fotoğrafları geçen gün havanın bir öyle bir böyle olduğunda çekmiştim.
Nasıl yani demeyin,burası İstanbul,aşağıda anlatacaklarım hayal ürünü değil,tamamen gerçektir ^:^
Ne güzel güneş vardı ama ben üşengeçlikten bir türlü kalkıp yemeklerin fotoğraflarını çekemedim,derken hava karardı bir fırtına koptu ki sormayın.Baktım güneş doğmayacak,çorbanın fotoğraflarını çektim mecbur.
Reçelin fotoğrafını da yarın güneş doğunca çekerim demişken,güneş doğuverdi,tabi bu defa hızlı davrandım ve bu fotoğrafları aldım,iyide etmişim ,çünkü güneş yine çabucak kaçıverdi ^:^
Ve o gün bugündür de düzelmedi bir öyle bir böyle hali devam ediyor.
Anlaşıldı !!
Önümüzdeki günlerde tekrar çorba tarifleriyle karşınızda olacağım,fırsat bu fırsat taslaktaki çorbalardan birkaç tane daha alayım yayına.Durumdan kendime pay çıkarmasam olmazdı zaten ^:^
YAPILIŞ AŞAMALARI |
Biliyorum size çok karışık ve yorucu geldi,işte istanbul böyle bir yer,yaşayanlar zaten bilir,havası da kendisine benzedi son yıllarda,dört mevsimi on dakikaya sığdırır olduk.
En alttaki fotoğrafı birkaç gün önce çekmiştim,kompozisyon olarak pek uyumlu değiller ama ben o fotoğrafı da çok beğenmiştim,kıyamadım bir köşeye atmaya,bütün olarak değilde ayrı bakarsanız anlarsınız.
Neyse efendim artık geçelim mis kokulu tarifimize.
Kendinize iyi davranın..
ÇİLEK REÇELİ |
MALZEMELER
1 kg çilek
1 kg toz şeker
1/2 limonun suyu
ÇİLEK REÇELİ |
Öncelikle ayıklayıp temizlediğimiz çileklerimizi tencereye alalım ve üzerini toz şekerle kapatıp bir gece bekletelim.
Ertesi gün şeker erimiş,çilekler sulanmış olacak,hiç su eklemeden ocağa alalım orta ateşte kaynatalım ve ocağın altını kısalım,kaynadıktan sonra köpüklerini toplayarak en az 25-30 dakika pişirelim.Bu süreyi biraz daha uzatabilirsiniz,süreyi kıvamına göre ayarlamalısınız.
Daha evvel portakal reçelinin tarifinde de değinmiştim,ilk kez reçel yapıyorsanız başarılı olmama ihtimaliniz var ama üzülmeyin ikinci de olmadı üçüncü denemede başaracaksınız.Kıvamını anlamak için reçeli yapmaya başladığınızda buzluğa küçük bir tabak koyalım ki soğusun.Malum reçel soğuyunca kıvamı daha koyu olur.
Bunu test etmek için bu tabak bize gerekli.
Ben orta kıvamlı severim siz daha koyu kıvamlı seviyorsanız biraz daha fazla kaynatın ama abartmayın ki reçeliniz pekmez kıvamına gelmesin.
Reçelden 1 çay kaşığı kadar soğuk tabağa döküp,parmağınızla kontrol edin eğer çok akışkansa biraz daha kaynatın,yok eğer istediğiniz kıvama gelmişse,limon suyunu da ekleyip bir süre sonra ocaktan alabilirsiniz.
Yalnız ocaktan almadan önce köpüklerini toplamayı unutmayın ki şekerlenmesin.
Ocaktan aldıktan sonra kavanoza boşaltıp soğumasını bekledikten sonra kapağını sıkıca kapatıp,ışık ve nem almayan bir yerde saklayalım
AFİYET OLSUN...
Ellerinize sağlık,reçel zamanı başladı..Çok güzel olmuş..sevgiler.
YanıtlaSilçilek reçeli soframızın olmazsa olmazıdır, ancak ben hiç yapamadım nedense, ancak tarifinizle denemek istiyorum, tarif için teşekkürler. ayrıca haklısınız bu istanbulun havası yakında beni depresyona sokacak...
YanıtlaSilOf çilek olan herşeyi severim mükemmel elinize sağlık :)
YanıtlaSilEvet, ben zaten ssizin yöntemle pişip pişmediğini anladım.Geçen hafta çilek reçellerini ayptım, rafa kaldırdım.Ellerinize sağlık.
YanıtlaSilEvde benden başka seven yok ama ben yinede kendim için yapıyorum, ellerine sağlık Reyhancım harika görünüyor..
YanıtlaSilSevgiler..
çilek reçeli yapacağız bu yaz annemle benim yeni evim için düğünden önce minik güzel kavanozlara koyacağız :D mis gibi kokusu geldi ellerine sağlık
YanıtlaSilreçelsiz bir kahvaltı düşünemiyorum çilek de her daim olan bir reçeldir bizim evde
YanıtlaSilellerine sağlık çok güzel görünüyor
bizim evde en çabuk biten reçeldir kendileri.çileklerim büyüsün bende yapıcam..çok güzel görünüyor.canım.ellerine sağlık.sevgiler...
YanıtlaSilÇilek reçelini çok severim. Ben de yapmayı düşünüyorum. Eline sağlık.
YanıtlaSilÇilek reçeli bizim evde çok tüketilen bir reçeldir.Yerli, küçük çileklerin çıkmasını bekliyorum bende yapacağım:)Bahçede var ama onları ayaküstü yeriz:)Ellerine sağlık,fotoğraflar harika:)Sevgiler:)
YanıtlaSilAnnem, bana da var mı çilek reçelinden? :))
YanıtlaSilEllerine sağlık canım,
YanıtlaSildün banada geldi bir kavanoz reçel çok severimde))))
bu sabah hepsini yedim, midemde bir yanma var neden acaba):)),
sevgilerimle...
En sevdigim receldir cilek receli, ellerine saglik canim harika görünüyor...Sevgilerimle...
YanıtlaSilreçellerden sevdiğim ve yiyebildiğim sadece çilek reçelidir...
YanıtlaSilhııııım :))
sevgili kayınvallideme tlf açmam lazım onun bahçesi var, bahçesinde çilekleri var..............
hemen bana reçel yapmalı :))
ellerine sağık canım...
çok güzel görünüyor...
kocaman sevgiler...
Evimizde herkesin birden sevdiği tek reçel,ellerine sağlık canım:)
YanıtlaSilBayılırım çilek reçeline. Zamanı geldi değil mi? Yapmak lazım. Ama ne zaman?
YanıtlaSilÇok güzel olmuş,eller,ne sağlık.Çok severim bu reçeli.
YanıtlaSilBayilirim ev yapimi recele..seninkide enfes gozukuyor ellerine saglik...Bu yaz cilekler cikinca bahcelerde toplayipta yapayim belki becerebilirim:))
YanıtlaSilsevgiler canim
geçen sene yaptıklarımız yeni bitti sezonu açaçağız çilek reçellerimizi yapaçağız tatlı uğraşlarımız ellerinize sağlık
YanıtlaSilCanım ellerine sağlık olsun .Reçeller her zaman mutfağımızın demirbaşları soframızın kurtarıcılarıdır Keyifle sağlıkla tüketiniz sevgilerimi yolluyorum
YanıtlaSilCanım ellerine sağlık çok severim çilek reçelini sevgiler.
YanıtlaSilen sevdiğimiz reçeldir kendileri ama bikere denedim beceremedim hevesim kaçtı annemden tırtıklıyorum:) olmadı hazır alıyoruz ama çok özeniyorum kendim yapmaya ne güzel olmuş bak ellerine sağlık.
YanıtlaSilmerhabalr tamda mevsiminde çok güzel görünüyor ellerine sağlık bende de yine ekmeğimi seviyoruma uygun bir tarif var
YanıtlaSilCANIM ELLERİNE SAĞLIK BAYILIRIM ALDIM KAVOZU
YanıtlaSil:))
ohhhharika güneş fotoğraf ve çilek reçeli....eline sağlık bende yaptım geçen haftalarda yarısı bitti bile...sevgiler...
YanıtlaSilÇok güzel görünüyor, ama zannedersem baaşarı çileğin kalitesiyle de ilgili. Piyasada öyle garip çilekler varki. Ellerinize sağlık.
YanıtlaSilTam mevsiminde harika bir reçel.Ellerine sağlık.
YanıtlaSilİstanbul'un hiç bir haline şaşırmıyorum artık. Bugün resmen fırtına vardı, yağan yağmurdan sel oldu her yer..
YanıtlaSilÇilek reçeli nefis olmuş, ellerine sağlık. İlk reçel denememi bu tarifle yapıcam :)
ıhmm nefis görünüyor bende biraz ucuzlasın çilekler diye bekliyordum, hemen alınmalı ve yapılmalı o zaman:)eline sağlık canım
YanıtlaSil:) gecen sene ilk recel yapma girisimimde pisirme suresini tutturamadigim icin zamk gibi olmustu, kavanozuyla beraber atmistim :) acaba bir daha cesaret etsem mi denemeye...
YanıtlaSilBizde çok severiz çilek reçeli denedik ama olmadi çok sulu oldu artık bi dahaki sefere :)
YanıtlaSilmerhaba,
YanıtlaSilsulu olması çaresiz bir sorun değildir,keşke biraz daha kaynatsaydınız ki kıvamını almadan ocaktan almamak gerekiyor zaten.Sizin çilekleriniz fazla su salmış olabilir ama dediğim gibi bir süre daha kaynata bilirdiniz.