Bu Blogda Ara

31 Mayıs 2012 Perşembe

İGLO PRATİK LEZZETLER KURSU VE 4 TARİF



Herkese mutlu,güzel bir gün diliyorum..
 Geçen hafta sevgili tijen'den güzel bir davet aldım ve düştüm yollara,düştüm diyorum çünkü Eks mutfak akademisi bana çok uzak, bir o kadarda ters istikamette.Ama ne var ki insanın yolu sık sık düşünce artık alışıyor.yemek bloggerleri platformu için sık sık yolum düşüyor,iyiki de düşüyor,ben memnunum halimden.
  Bu defa İglo'yla pratik lezzetler kursu için oradaydım.
Tijen'le daha evvelde tanışıyorduk zaten,bu kursla daha da pekişmiş oldu.

  Bu ay ki kurs Türk mutfağı üzerineymiş,bende oraya gidince öğrendim,Şefimiz Ayşegül Usta ile çok lezzetli ve farklı yemekler hazırladık.Hepimiz biliriz ki türk mutfağı aslında çok pratik bir mutfak değildir,ancak iglo sayesinde biz o meşakkatli yemekleri pratikleştirdik,üstelik sağlıklı olması da cabası.



İglo'yu zaten evimde kullanıyorum,sağlıklı ve pratik olduğunu da biliyorum ancak ,tijen 'den ayrıntılarıyla öğrenmek çok hoşuma gitti doğrusu.
  Mesela tüm balıklar yemle değil,doğal hayatlarında olduğu gibi yine küçük balıklarla besleniyormuş,bu nedenle daha lezzetliymiş ve omega-3 açısından daha zenginmiş.
   Üstelik dondurma işleminin başarılı oluşu ve her şeyin taze ve özenle yetiştiriliyor olması nedeniyle de oldukça sağlıklı bir ürün.Bu sebepten dolayı diğer markalara göre fiyatı biraz daha pahalı,daha neler neler yazmakla bitmez,siz en iyisi web sitesine bir göz atın,daha geniş bilgilere oradan ulaşabilirsiniz.




Türk mutfağından dört nefis yemek yaptık ,hepside harika fikirlerdi.Mesela mezgit beğendi yaptık ki muhteşem oldu,aynı şekilde tavukla da yapabileceğimiz güzel bir ana yemek oldu.
  Ispanak tarator'u kaç dakikada yaptım bilmiyorum ama çok kısa sürdü onu hatırlıyorum:)
 Bir börek yaptık ki hem pratik hemde muhteşem oldu.

   Son olarak Ayşegül şefimiz bize nefis taze meyveli bir güllaç yaptı, en çok da ona bayıldım,harika bir fikir tüm mevsim meyveleriyle yapabilirsiniz,ben ilerleyen günlerde çeşit çeşit deneyip sizlerle paylaşacağım zaten.
  Lafın kısası her biri harika oldu mutlaka denemelisiniz.
Tariler aşağıdadır.






İGLO ISPANAK TARATOR
PORSİYON: 4 kişilik
SÜRE: 15 dakika
Malzemeler
200 g İGLO Körpe Ispanak, 5 yemek kaşığı süzme yoğurt, 2 diş sarımsak (ezilmiş), 1 su bardağı ceviz (dövülmüş), 1 soğan (yemeklik doğranmış) 
Yapılışı
Ispanağı tavada soğan ve sarımsakla yaklaşık 2 dakika soteleyin. Süzme yoğurdu ve sarımsağı birkabın içerisinde karıştırın. Yoğurt karışımını ıspanakla karıştın. Servis tabağına aldıktan sonra ceviz ile süsleyerek servis yapın.

Mevsiminde üretilmiş gerçek lezzetinde olan İGLO Körpe Ispanak ayıklanmış ve yıkanmış olması sebebiyle bu tarifi 15 dk da hazırladık. Kalan zamanımızı tabi ki sohbet ile taçlandırdık.




İGLO TATLI BİBER VE MISIRLI MUSKA BÖREĞİ
PORSİYON: 4 kişilik
SÜRE: 40 dakika
Malzemeler
1 adet yufka, 1 su bardağı İGLO Karışık Tatlı Biber, ½ su bardağı İGLO Tatlı Mısır, 1 yemek kaşığı tereyağı, 5-6 dal maydanoz (ince kıyılmış), 1 çay bardağı sıvıyağ     
Yapılışı
Bir tavada tereyağını eritin, biberleri yağda 2 dakika kadar soteleyin. Ardından mısırları ekleyin ve 5 dakika pişirin.
Soğuduktan sonra maydanoz ekleyin. Yufkayı 2 ye katlayın ve 4 parmak eninde dilimlere ayırın. Kestiğiniz şeridi tezgâha serin, ucuna yarım tatlı kaşığı iç koyun.



İç koyduğunuz yufkayı önce kendine doğru küçük bir kare oluşturacak şekilde sonrada sağa ve sola doğru düzgün üçgenler olacak şekilde katlayın. Yufkanın ucunu su ile ıslatarak kapatın ve kızgın yağda kızartın. Peçete serili tabakta yağını aldıktan sonra servis yapın. 

İGLO Karışık Tatlı Biber ile İGLO Mısırın beraber lezzeti süper. Çok pratik bir börek harcı oldu. Mutlaka denemenizi tavsiye ederim.


İGLO ALASKA MEZGİT BEĞENDİ
PORSİYON: 4 kişilik
SÜRE: 30 dakika
Malzemeler
4 adet patlıcan, 1 paket İGLO Alaska Mezgiti (küp, küp doğranmış), 1 adet soğan (küp doğranmış), 1 adet domates (küp doğranmış), 2 adet sivri biber (doğranmış), 1 diş sarımsak (kıyılmış), 3-4 tane karabiber, 1 adet defneyaprağı, ½ çay kaşığı muskat, ½ limonun suyu, 2 yemek kaşığı tereyağı, ½ çay bardağı sıvıyağ, 1 yemek kaşığı domates salçası, 1,5 su bardağı ılık su, ½ su bardağı un, ½ su bardağı süt, Tuz 
Yapılışı
Patlıcanları közleyin, kabuklarını soyun ve limonlu ve sarımsaklı yağda 5 dakika bekletip ince, ince kıyın. Bir tavada 1 yemek kaşığı unu, tereyağı ile kavurun. Sütü azar, azar yedirerek karıştırın. Patlıcanları ilave edip iyice karıştırın. Tuzunu ve muskatı ilave edip kısık ateşte birkaç dakika pişirin ve altını kapatın.

Balığı una bulayın. Bir tavaya sıvı yağı alıp kızdırın. Balığın her tarafı iyice kızarıp kabuk bağlayana kadar pişirin. Balığı tavadan alın ve tavaya soğan ve sarımsakları ekleyin. Soğanlar pembeleşince biberleri ilave edin. Balığı tekrar tavaya aldıktan sonra domates, karabiber ve defneyaprağını ekleyin. Salçayı ılık su ile çözdürün ve balığın üzerine ekleyin. Kısık ateşte pişirin. Beğendiyi servis tabağına alın ve ortasını açın. Balık karışımını beğendinin ortasına oturtup servis edin. 
Alıştığımız kuzu etli beğendiğiyi İGLO Alaska Mezgiti ile süper bir oldu. Çok beğendik. Hem hafif hemde çok lezzetli oldu. Özellikle kılçık ayıklamadan hazırlamakta süper oldu.




TAZE MEYVELİ GÜLLAÇ SARMA
PORSYİON 4 kişilik
SÜRE: 40 dakika
Malzemeler
2 adet güllaç yaprağı, 2 su bardağı süt, 1 su bardağı şeker, ½ nar, 3-4 adet kayısı (küp doğranmış), 1 adet nektarin (küp doğranmış), 1 adet elma (küp doğranmış), 1/2 yemek kaşığı gül suyu (isteğe bağlı) 
Yapılışı
Sütü, şekeri kaynatıp ılıtın. Güllaç yapraklarını sütün yarısıyla ıslatın. Bir tepsiye dizin.

Taze meyveleri ıslattığınız güllacın üzerine serpiştirin ve kenarlarından katlayarak rulo şeklinde sarın.

  Kalan sütü sardığınız güllacın üzerine dökün. Nar ile süsleyerek, 30 dakika buzdolabında bekletin. Soğuduktan sonra dilimleyerek servis yapın.Son zamanlarda yediğim en hafifi tatlı oldu. Hem hafif hemde çok lezzetli…
Güllacı sadece ramazan ayında değil bence her ay mevsim meyveleri ile hazırlamalıyız. 

   Tariflerimize 4 yeni tarif daha ekledik. 4 bildiğimiz tarifi İGLO ürünleri ile hazırlayarak damak tadımızı biraz daha geliştirdik. Öğrendiğim her tarif hayatıma yeni bir renk daha getiriyor. Bu nedenle yemek kurslarına koşarak gidiyorum. O kadar çok keyif alıyorum ki…
Özellikle sohbeti baldan tatlı arkadaşlarımla bu keyifi paylaşmak çok güzel. SevgiliReyhan`a ve Sevgili Mine`ye değerli katılımları için çok teşekkür ederiz. En kısa zamanda tekrar bir araya gelmeyi isteriz.



   Ve tabiki o kadar bilgi aldık ,pişirdik şimdi de en keyifli kısmına geldik,yaptıklarımızı afiyetle bir güzel yedik.Tabi birde bu güzel kareyi anı defterimize kaydettik.
Canım arkadaşım Tijen'e ,
Şefimiz ayşegül ustaya
bizi çok güzel ağırlayan eks mutfak akademisi çalışanlarına
ve tabiki;
İglo'ya çok teşekkür ediyorum.


SAĞLICAKLA KALIN...

28 yorum:

  1. Reyhancım seni tekrar görmek çok güzeldi:)
    Geldiğin için tekrar teşekkür ederim:)

    En kısa zamanda yine İglolu bir akşamda görüşmek üzere canım

    Kucak dolusu sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. inşallah tijen'cim seninle tekrar bir araya gelmek beni çok mutlu eder,bende tekrar teşekkür ederim canım..

      Sil
  2. ne güzel döktürmüşsünüz resmen valla harika şeyler yapmışsınız:)
    tabiki yolun ne önemi var ortam böyle güzel olunca :)
    sevgilerimle canım...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. öyle oluyor zaten şekerim o yolları az arşınlamadık:)

      Sil
  3. Dondurulmuş yiyecek pek kullanmıyorduk ama son aylarda almaya başladık. Nefis lezzetler çıkarmışsınız ortaya ve gördüğüm kadarıyla çok keyifli zaman geçirmişsiniz :)

    Mezgit Beğendi'yi mutlaka denemek istiyorum. Ellerinize sağlık..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. mutlaka dene aslı'cım hatta bana sorarsan hepsini dene inan pişman olmazsın canım,çok sağol..

      Sil
  4. pek zevkli ve lezzetli bir kurs olmuş canım hepinizin ellerine sağlık:)

    YanıtlaSil
  5. ben de dondurulmus gida tercih etmiyorun-ama ellerine saglik.kullananlara farkli tarifler vermissin.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. sonuçta kendimizde evde donduruyoruz üstelik yavaş yavaş sağlıksız bir şekilde ben o nedenle artık kullanıyorum.sağol canım..

      Sil
  6. canım benim anladığım kadarıyla çok aktif bir kişisiniz...
    valla sizi tebrik ediyorum...
    her yere koşuyorsunuz :)))
    bu arada çok güzel bir ortam olmuş...
    ellerine sağlık canım...
    kocaman sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. eh arada öyleyim her zaman değil tabiki:)
      sağol canım..

      Sil
  7. Ne güzel degisik tarifler vermissin canim, ellerine saglik...Sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  8. Tariflerin hepside çok pratik ve lezzetli görünüyor. güllaçı denemek isterim.. ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. mutlaka denemelisn nefis birşey,sağol canım..

      Sil
  9. Harika şeyler yapmışsınız. Ne güzel bir etkinlik. Ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  10. Ellerinize sağlık. Hepsi de çok güzel görünüyor.

    YanıtlaSil
  11. reyhancım yine harika etkinlikler ve harika tarifler var burada çok öptüm.
    Sayfamda mimin var canım...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. canım ben senin bloğuna giremiyorum profil uygun değil giremezsin diyor neden acaba anlamadım ben ?

      Sil
  12. Hepsi harika gözüküyor, igloyu hiç kullanmadım desem yalan değil.Sen iyi diyorsan,denemeye değer,Reyhancım. Hepinizin ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. diğerlerine oranla daha iyi dlekcim,dondurulmuş ürün kullanıyorsam tavsiye ederim,en azından balıklarını mutlaka denemelisin.
      sağol canım...

      Sil
  13. hepsi çok değişik, ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  14. oooooooo !!! sevgili reyhan sen coşmuşsun arkadaşım maşallah nazara uğrayacaksın bak demedi deme .çok harika işler çıkarıyorsun .devamını dilerim..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. aman aman maşallah de sen yinede zaten yıldızım çok düşüktür hemen değiyor allahtan annem okuyorda rahatlıyorum:)
      sağol canım..

      Sil
  15. ÇOK GÜZEL BİR ETKİNLİK OLMUŞ ARKADAŞIM,ELLERİNİZE SAĞLIK..BEN EN ÇOK TATLIYA BAYILDIM:)SEVGİLER:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. hepsi nefisti ama bende en çok tatlıyı sevdim:)
      sağol canım...

      Sil

değerli yorumlarınız için teşekkürler...

blog sahibi değilseniz, alttaki adı/url yazan bölüme tıklayıp,adınızı yazarak yorum bırakabilirsiniz.
yorumunuz olumsuz bile olsa mutlaka yayınlanacaktır ve cevapsız kalmayacaktır,ancak hakaret içeren yorumlar kesinlikle yayınlanmayacak dolasıyla yanıtsız kalacaktır.Bilginize !!!
sevgiler..