MUHALLEBİLİ LOKUM |
Bu aralar yoğun olduğumdan dün bahsetmiştim,aynı hızla devam ediyorum,bakalım ne zaman es vereceğim,tarifimi yayınlayıp, linklerimi sosyal medyaya atıp kaçı veriyorum.
Bugün de maç soframızdaki tariflerden biriyle devam ediyoruz,malum kalana kar yağıyor buralarda :)
Tatlı krizim tutmuş olmalı ki bu tarifle devam etmek istedim,elim nedense ona gidiverdi,vardır bir hikmeti dedim ve yazdım ;)
Belki on yıldan fazladır yaparım bu lokumları,taaa bekarlığımdan beri yani.Her zamanda sevilerek yenmiştir.O zamandan bu zamana çok da meşhur oldu,halbuki o dönemde çok az kişi bilip yapıyordu.
Eğer hala bu lokumlardan yapıp,yemediyseniz tam zamanıdır bence (neden zamanıysa artık:),mutlaka denemelisiniz diyorum ve geçiyorum tarife.
MALZEMELER
3 su bardağından biraz fazla süt
2,5 kahve fincanı un
2,5 kahve fincanı toz şeker
3 yemek kaşığı tereyağ yada margarin
2 adet vanilya
tabanı için :
kakaolu petibör büsküvi
içine iri kırılmış ceviz
MUHALLEBİLİ LOKUM |
HAZIRLANIŞI
Öncelikle yağı tencereye alıp eritelim ve unu pembeleşene kadar kavuralım.Ardından sütü ve toz şekeri ekleyip hızlıca karıştıralım,eğer topak kaldıysa blendırdan geçirip sürekli karıştırarak muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirelim ve ocaktan alalım.
Vanilyaları da ekleyip en az 10 dakika mikserle çırpalım.Diğer tarafta büyük borcam bir tepsiyi ıslatıp fazla suyunu dökelim ve un haline getirdiğimiz kakaolu büsküvileri bütün tabana eşit olarak yayalım.muhallebimizi ince bir şekilde büsküvilerin üzerine yayalım.
Üzerine iri kırılmış cevizleri de serpip buzdolabına kaldıralım.4-5 saat dinlendikten sonra servis edeceğimiz zaman 2 cm eninde şeritler halinde kesip 2 kere dolanmış parçalar halinde rulo yapalım ve soğuk olarak servis edelim.
Not: ben yarısını hindistan cevizli yaptığım için iki tepsiye böldüm,birine hindistan cevizi diğerine de kakaolu büsküvi döşedim,dilerseniz sizde öyle yapabilirsiniz.Ancak kakaolu büsküvili olanlar her zaman daha çok seviliyor haberiniz olsun.
Not: tatlıyı ne kadar ince dökerseniz o kadar başarılı rulo yaparsınız,buzdolabında bekletme sürenizde bunda etkilidir,ne kadar beklerse o kadar kendini çeker ve düzgün rulo olurlar.
Tatlı tek tepsiyle kalın olacaksa, iki tepsiye de dökebilirsiniz.
Ben bu defa biraz acele ettim her zamanki gibi muntazam olmadı malesef..
AFİYET OLSUN....
Lokumlar nefis olmuş canım. Ellerine sağlık...
YanıtlaSilÇok güzel olmuş arkadaşım ellerine sağlık
YanıtlaSilGÜZEL GÜZEL NESİ VAR. ÇOK GÜZEL OLMUŞ BELLİ. ELLERİNE SAĞLIK. GAYET DÜZGÜN VE LEZZETLİ. SEVGİLER.
YanıtlaSilEllerine sağlık,hafif güzel bir tatlı oluyor bende az değişiğini yapıyorum,dediğin gibi çok seviliyor:)Sevgiler:))
YanıtlaSilÇok güzeller .Ellerine sağlık.Ben nedense bu tatlıyı katlama işi her seferinde istediğim gibi düzgün beceremiyorum.Bazen düzgün oluyor bazen olmuyor
YanıtlaSilBende bloğuma beklerim
http://hayatpaylastikca.blogspot.com/
ilk kez duyuyorum,ama iyi de oluyor bilinmeyenleri bilgilendirmek adına teşekkürler..emeğine sağlık mutlu günler
YanıtlaSilYeme de yanın da yat :))
YanıtlaSilDünkü sofra paylaşımında bu tatlı dikkatimi çekmişti , harika görünüyor.
YanıtlaSilTarifini not ediyorum , ellerine sağlık canım .
Reyhan'cım ellerine sağlık tatlısız duramam sevgiler.
YanıtlaSilÇok güzel gözüküyor..Biz bu lokumlara Ankara sarması diyoruz..Ve muhallabeinin üstüne ince bir katta krem şanti sürüyoruz..Öylede çok güzel oluyor..Sizin yaptığınız bu şekilde de çok güzel oluyor..Elerinize sağlık:)
YanıtlaSilkesinlikle çok pratik aynı zamanda hafif bir tatlı. ben tadını çok sevdim. denemenizi tavsiye ederim.
YanıtlaSiltatlı gibisi yok :))
YanıtlaSilçok severim bunu da ellerine sağlık
bir şeyler yapasım geldi:))
sütlü tatlı gibisi yok :) Hele de şu yaz zamanlarında... Ellerine Sağlık, Sevgiler...
YanıtlaSilSütlü tatlılara bayılırım. Nefis görünüyor canım. Ellerine sağlık. Sevgiler...
YanıtlaSilEllerine sağlık çok güzel ve hafif bir tatlı olmuş.
YanıtlaSilbana sarmak zor geliyor beceremiyotum bir turlu .ellerine saglik.
YanıtlaSilLokumlar şahane olmuş,ellerine sağlık canım.Sevgiler:)
YanıtlaSilçok severim canım.ellerine sağlık.sevgiler.
YanıtlaSilcok lezziz görünüyor canim
YanıtlaSilellerine saglik
:-))
canım benim çok güzel bir tarif paylaşmışsın...
YanıtlaSilharika görünüyor...
ellerine sağlık....
kocaman sevgiler...
bu güzel lezzetlere bakıp bakıp da oturmak olmuyor ki, çok güzeller...ellerine sağlık...
YanıtlaSilellerine sağlık canım.çok leziz görünüyor.sevgiler...
YanıtlaSilne hafif lezizdir o varya çok severim çok:)
YanıtlaSilkaçıvermek yok öle buralarda istiyoruz ki biz seni:)
öpüyorum
tatlı krizim tuttu sanırım.hmm nefis görünüyorlar.
YanıtlaSiltam iştah açıcı bir tatlı.eline sağlık.
YanıtlaSilÖzellikle yazın çok severek yaparım, ben bisküvi değilde hindistan ceviziyle yaparım.Bunu denerken bari diyet bisküviyle yapayım.
YanıtlaSilellerıne sağlık canım cok guzel gorunuyor uzun zamandır ne yedım ne de yaptım
YanıtlaSilreyhan bayılırım ben buna..ellerıne saglık..nefıs canım....
YanıtlaSilzeynep.marıfetellerımızde
görüntüsünden nefis olduğu belli.
YanıtlaSilmuhallebi çook severim.
herhalde yumuşacık ağızda dağılan bişi olmalı.
bunnardan en az 5 tanesini bi kerede yerim ki.
:)