Bu Blogda Ara

10 Eylül 2012 Pazartesi

ŞAKŞUKA

ŞAKŞUKA

Birkaç günlük aradan sonra tekrar merhabalar.
  Güzel,huzurlu bir hafta olmasını diliyorum.
  Ayrıca son posttaki 9. yıl yazıma gelen tüm güzel yorumlar ve dualar için de çok çok teşekkür ederim,iyi ki varsınız,hep olun.
  Bugün aylar sonra taslaktan çıkaracağım şakşukanın haklı gururunu yaşamaktayım.Bu fotoğrafları ne zaman çektiğimi bile hatırlamıyorum.Allah'tan yapılışı zor değil,her zaman yaptığım birşey ,yoksa çoktan unutmuş olurdum herhalde:)
  Zaten çoğumuzun evinde sık sık pişen bir mezedir şakşuka, ama ben kendimce yorumlar ekleyerek yapıyorum,özellikle sosuna katılan yeşillikler ayrı bir lezzet katıyor.İçlerinde sevmediğiniz bir malzeme varsa tabi ki çıkarabilirsiniz ama birde böyle deneyin derim.

MALZEMELER

3 adet patlıcan
7-8 adet çarliston biber
3 adet kabak
3 adet patates
tuz
kızartmak için sıvıyağ

domates sosu için:
6-7 adet orta boy domates
4-5 diş sarımsak
1 dal taze soğan
1 tutam taze nane
1 tutam maydanoz
2-3 adet arpacık soğan
tuz
2-3 yemek kaşığı sıvı yağ (kızartmanın yağından kullanabilirsiniz)
bir miktar su
ŞAKŞUKA

HAZIRLANIŞI

  Öncelikle kızartılacak tüm sebzeleri yıkayıp,kurulayıp,kabuklarını soyalım ve parmak kalınlığında doğrayalım.Patlıcanları acı suyu çıkması için tuzlu suya atalım ve en az 20 dakika bekletelim.Patlıcanlar suda beklerken diğer sebzeleri kızgın yağda önce patates,biber ve kabak sırasıyla kızartalım.Mutlaka kızgın yağda pişirelim ve fazla yağını alması için kağıt havlunun üzerine alalım.En son süzüp kuruladığımız patlıcanları da kızartıp diğer sebzelerin yanına alalım.
  Domates sos için de tüm sebzeleri yıkanıp,süzelim.Ardından taze soğanın koyu yeşil kısmı,nane,maydanozu doğrayalım.Ardından irice doğradığımız domatesleri,arpacık soğanı,sarımsağı ve doğradığımız diğer yeşillikleri rondodan geçirip püre haline getirelim.Püreye bir miktar su ve tuz ekleyip ocağa alalım,önce orta ateşte kaynatalım sonra kısık ateşte pişmeye bırakalım.Su miktarını yazmadım siz nasıl kıvam istiyorsanız o kadar ekleyin diye,domates sosunu kimisi sulu sever kimisi ise daha kıvamli sever,damak tadınıza göre ayarlayabilirsiniz.Ancak suyu, domatesler suyunu salıp çekince ekleyin ki fazla katma ihtimali ortadan kalksın.
  Pişen sosu kızarmış patlıcanlarla buluşturma zamanı geldi bile :)Sostan eşit bir şekilde kızartmanın üzerine gezdirip,naneyle süsleyip sıcak yada ılık olarak servis edelim.
AFİYET OLSUN...

                                                 Twitter :    Reyhan Ksc
                                                 instagram :  reyhanksc
                                                 facebook:   anne eli gibi

54 yorum:

  1. Ben Mmmmmm diyorum. aha da birşey demiyorum. Ellerine sağlık canım.

    YanıtlaSil
  2. En çok sevdiğim yemeklerden biri muhteşem gözüküyor ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  3. Ellerinize sağlık,sevmeyeni yoktur heralde şakşukanın..çok güzel görünüyor..inşallah bu haftamız ve acısız geçer...Artık haber dinlemek bile istemiyorum..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. kesinlikle yoktur,en azından benim bildiğim yok :)teşekkür ederim...

      Sil
  4. nice dokuz yıllar yaşayın canım kutlarım:)
    şakşukayıda pek severim nefis görünüyor:)
    sevgiler..

    YanıtlaSil
  5. yazın köfte yada tavuğun yanına yaptığım kızartma...
    çok severim...
    ellerine sağlık canım...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ben tek bile yerim,ekmeği bana bana :) canım çok sağol...

      Sil
  6. oohh ellerine sağlıkk.. canım çekti vallla yaaaav.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. daha dün yedim ama benimde canım çekti valla:)teşekkür ederim...

      Sil
  7. Bayılırım bayılırım aslında ençok patates kızartmasına bayılırım, kabak ve biberi de seviyorum sadece patlıcanın kızartmasını sevmiyorum neden bilmem..tadı biraz acı geliyor (belki içindeki nikotindendir)biraz da diğerlerine göre daha yağ çekiyor...mesela kabak ve biber kızartmasını çok seviyorum ama patlıcanı közlenmiş limonla salatasını sadece seviyorum...

    Eline sağlık canım...ben de patates alıp kızartmak istiyorum ama ocak batıyor diye istemiyorum:((öyle güzel temizledim ki, pırıl pırıl..kıyamıyorum:)))
    sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. hahha alemsin abla valla,ocak batıyor doğru ama tadına da doyum olmuyor ,yap sen bence hemen temizlersen birşey olmaz,yada kapak kapatırsan fazla sıçrama,tabi birde sebzeleri kurutmak çok önemli.Bu arada patlıcan sevmemene çok şaşırdım bayılırım kızarmış patlıcana çerez gibi yerim:)
      sağol ablacım,öpüyorum..

      Sil
  8. Kızartma herşey güzeldir,hele de bu sosla şakşuka eminim harika olmuştur. Ellerinize sağlık,sevgiler!

    YanıtlaSil
  9. Harika gozukuyor ben cok severim ama benim ki farkli biraz kizartmadan pisirerek yapiyorum:) Seninki cok daha lezzetlidir..canim istedi simdi :)) ellerine saglik canim..hersey gonlunce saglikla olsun..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. kızartmanın tadı başka oluyor,sanırım sağlıksız olduğu için :)
      teşekkür ederim..

      Sil
  10. Ellerine emklerine saglik nefis kahvaltida bile yiyebilirim afiyetler olsun.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ben kahvaltı için daha sık hazırlıyorum şakşukayı,çayla mis oluyor,teşekkür ederim..

      Sil
  11. bizim oralarda, makedonya'da tıçeni diye bir yemek vardır. şakşukanın ezilip bulamaç edilmiş hali gibi. şimdi bu yazını görünce, annemin akşam yaptığı tıçeniye daldırdım kendimi :)
    bunun görünüşü de çok harika!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ezilip yapıldığını biliyorum ama adının tıçeni olduğunu bilmiyordum,anneciğininde ellerine sağlık,teşekkür ederim..

      Sil
  12. Ellerine sağlık canım nice 9 yıllara buarada :)

    YanıtlaSil
  13. Eline sağlık ve nice yıllara...

    YanıtlaSil
  14. Canim eline saglik olsun. Harika olmus. Yine bir patlican tarifi. Pisirdikce guzellesen nimet..
    Ayrica 9 yilini bende kutluyorum nice 19 29 lu ve daha uzun yillara canim benim.
    Sevgiler diliyorum..

    YanıtlaSil
  15. Canim eline saglik olsun. Harika olmus. Yine bir patlican tarifi. Pisirdikce guzellesen nimet..
    Ayrica 9 yilini bende kutluyorum nice 19 29 lu ve daha uzun yillara canim benim.
    Sevgiler diliyorum..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. patlıcansız bir buzdolabı düşünemiyorum her yemeğe katsam yerim o kadar yani:)sağol canım benim inşallah hepimizin çok çok uzun mutlu yıllarımız olsun...

      Sil
  16. çok severim reyhancığım , bu saatte canım çekti valla :) ellerine emeklerine sağlık.

    sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  17. Çok sık yaparım,severek yeriz ama şimdi fark ettim blogumda hiç paylaşmamışım:)Taslaklarda ne çok şey bekliyor,seni anlıyorum bu konuda.Sunum çok güzel,ellerine sağlık:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. aynı durumu bende çok yaşıyorum ,sürekli yaptığım birşey bakıyorum blogda yok,bir türlü sıra gelmemiş yada fotosunu çekememişim:)sağol canım..

      Sil
  18. ellerinize sağlık afiyetler olsun:))

    YanıtlaSil
  19. Şu kilolar olmasa ekmekle dalardım vallahi...Yanında çay...Offf..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. aman boşverrr kilolar öylede var böylede dal gitsin :)sağolasın...

      Sil
  20. Dün yapmıştıom, bitti tabii; bizie şakşuka mı dayanır? Brn bunu fırında yapıyorum çok güzel oluor denedin mi hiç?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. aynen bizede hiç dayanmaz çayın yanında lüpletiyoruz harika oluyor:)evet birkaç kez fırında yaptım hafif ve güzel oluyor ama bizimkiler kızartmayı daha çok sevdiğinden genelde böyle yapıyorum..teşekkür ederim..

      Sil
  21. öf öf ellerine sağlık canım. bayılırım...

    YanıtlaSil
  22. ımmm süper olmuş ellerine sağlık,nice yıllar canım

    YanıtlaSil
  23. bu tadı sevmeyen birini hayal dahi edemiyorum: ) ellerine sağlık: )

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. valla bende hayal edemiyorum:)belki sadece sağlıksız olduğu için uzak duranlar vardır,sağol canım..

      Sil
  24. Bak şimdi hepsi var, niye ben de yapmıyorum.
    Özenmiş anne Çiğdem

    YanıtlaSil
  25. Ooffffff nefissss...baylırım...

    YanıtlaSil
  26. Kızartmayı çok severim en güzel yaz yemeğidir.Sosu da çok güzel.Ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. kim sevmez ki zaten ah birde zararlı olmasa,sağol canım...

      Sil
  27. tatlım nası harika görünüyor sabah sabah bile tadına bakabilirim yani o kadar :)ellerine sağlık öpüyorum...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. tatlım biaz bunu kahvaltıda bile severek yiyoruz inan:)sağol canım benim bende öpüyorum..

      Sil

değerli yorumlarınız için teşekkürler...

blog sahibi değilseniz, alttaki adı/url yazan bölüme tıklayıp,adınızı yazarak yorum bırakabilirsiniz.
yorumunuz olumsuz bile olsa mutlaka yayınlanacaktır ve cevapsız kalmayacaktır,ancak hakaret içeren yorumlar kesinlikle yayınlanmayacak dolasıyla yanıtsız kalacaktır.Bilginize !!!
sevgiler..