ZEYTİNYAĞLI TAZE FASULYE |
Tabi günlük güneşlik sadece dışarıda,onun dışında da her şey günlük güneşlik olabilseydi keşke ama değil işte,Allah bugünümüzü aratmasın.
Bugün sizlere hepimizin evinde pişen klasik bir zeytinyağlı getirdim.Birde benden okuyun istedim.Ben kavurarak ve az da olsa salça katarak yapıyorum,aksi taktirde bizimkiler yemiyor,eşime salçasız yemek yedirmek çok zordur.Yoksa bende isterim tüm malzemeyi tencereye üst üste diz, suyunu koy pişsin ama hayatta yediremiyorum.Doğruyu söylemek gerekirse bu şekilde daha leziz oluyor bizimkilere hak vermemek elde değil.İtiraf edeyim bende bu halini daha çok seviyorum,hadi birde benim tarifimle deneyin bakalım siz beğenecek misiniz? :)
MALZEMELER
500 gr taze fasulye
1/2 çay bardağı zeytinyağı
1 adet iri kuru soğan
2 adet orta boy domates
1 yemek kaşığı salça
1 diş sarımsak
1 adet kesme şeker
tuz
tuzot
değirmende çekilmiş karabiber
pul biber (isteğe bağlı)
1/4 limonun suyu
2 su bardağı kadar su
ZEYTİNYAĞLI TAZE FASÜLYE |
HAZIRLANIŞI
Öncelikle ayıklayıp yıkadığımız fasulyeleri dilediğimiz gibi doğrayalım,ben bu defa bir ortadan yatay,bir dikey kesip dört parçaya böldüm,duruma göre yada fasulyenin cinsine göre bütünde pişirdiğim olur.Ardından zeytinyağını tencereye alıp ısıtalım,önce yemeklik doğradığımız soğan ve sarımsağı ekleyip biraz kavuralım,şeffaflaşması yeterlidir.Sonra rendelenmiş domates ve kesme şekeri ekleyip biraz daha kavuralım.Salçayı ekleyip bir iki daha çevirip iyice karıştırdıktan sonra fasulyeleri de tencereye alıp onları da birkaç kez ters yüz edip karıştıralım.
Son olarak tuzunu ve suyunu ekleyelim ve önce orta ateşte kaynamaya sonra da kısık ateşte pişmeye bırakalım.Çok fazla karıştırmamak kaydıyla arada hafif karıştırarak kontrol edelim.Pişen yemeğimize en son baharatlarını ve limon suyunu ekleyip son kez karıştırıp ocaktan alalım,kapağını kapatıp ılımaya bırakalım.Oda sıcaklığına ulaşınca buzdolabına kaldırabiliriz.
Soğuk yada ılık olarak servis edebilirsiniz..
Not: Ben diğer yemeklerdeki kadar olmasa da hem biraz da olsa kavuruyorum hemde biraz salça katıyorum,yoksa ev halkına yediremiyorum,itiraf etmek gerekirse bende böyle seviyorum.Ama siz salça katmak istemezseniz domatesi iki yerine üç yada dört adet ekleyebilirsiniz.
AFİYET OLSUN...
Twitter : Reyhan Ksc
instagram : reyhanksc
facebook: anne eli gibi
Nefis gözüküyor ellerine sağlık..
YanıtlaSilBiliyor musun, benim taze fasulyem hiç istediğim gibi pişmiyor. Hemen hemen her yöntemi de denedim ama olmuyor, sert oluyor hep: (((
YanıtlaSilallah allah,acaba aldığın fasülyenin cinsinden mi diyeceğim ama bir iki olmaz üçüncüde olması lazım.böyle denemediysen birde böyle dene derim...
Silsanada tatlım.
YanıtlaSilellerine sağlık.
sağol canım...
Silçok severim...
YanıtlaSilellerine sağlık canım...
sağol benim...
Silbnde dün pişirdim ben soğan salça vs bütün malzemeleri aynı anda koyuyorum kısık ateşte yavaş yavaş pişriyorum hiç karıştırmadan fasülyelerin rengi değişince karıştıryorum kızım çok seviyor ayrıca dolabada koyduk kış geliyor malum :)
YanıtlaSilelinize sağlık bnde beklerim sevgiler nisamla.blogspot.com
bende öyle yapıyordum ama hafif kavurunca daha leziz olduğundan böyle yapıyorum,yoksa diğer hali daha pratik.seninde ellerine sağlık,afiyetle tüketin inşallah...
Silfırımndan yeni çıkmış sıcacık ekmeğimi alıp geliyorum reyhancımmm:))
YanıtlaSilbayılırımm kii..
ellerine sağlıkk tatlımm..
sevgilerimle..
canımmmm koş gel ama ekmeği fazla al,bayılırım sıcak ekmeğe:)sağol canım benim...
SilEllerine sağlık. Salçalı salçasız farketmez çok severim:)
YanıtlaSilsağol canım :)
SilEn sevdiğim yemeklerden biri. Akşama bende mi yapsam acaba?
YanıtlaSilyap yap sonra da afiyetle ye:)
Silyöntem ne olursa olsun sevgiyle itinayla pişirdin mi o yemeği beğenmemek ne mümkün değil mi reyhancım? ellerine sağlık
YanıtlaSilkesinlikle öyle abacım sevgi varsa gerisi boş,sağolasın..
SilEllerine sağlık, harika görünüyor. En sevdiğim lezzetlerden biridir.Şifa olsun, sevgiler.
YanıtlaSilçok teşekkür ederim,sevgiler...
Sileline sağlık,bende salçalı yemek severim ama yazın domatesler salçayı pek aratmıyor,ellerine sağlık nefis olmuş...
YanıtlaSildomates katsamda azıcık salça katma mecburiyetim var malesef,illaki onunda tadı olacak:)sağol canım..
SilBir tavsiyede bulunabilir miyim ukelalık addetmezseniz? :))
YanıtlaSilSoğanı kavurduktan sonra domatesi koymadan fasülyeyi koyup kavurunca ve sonra üzerine domatesi koyunca hem fasülye daha çabuk pişiyor, hem de su istemiyor, domatesin suyu yetiyor. Zaten domates her yemeğin geç pişmesine sebep oluyor. Bu arada sunumunuz nefis. Ellerinize sağlık.
estağfurullah olur mu öyle şey,ukalalık ne demek.öneriniz için çok teşekkür ederim bir daha ki sefere öyle deneyeceğim,aslında ben normalde suyunu daha az koyuyorum ancak eşim suyunu tam çekmiş değil biraz sulu istediği için bardak ekliyorum.Ekmek banacak mış:)sağolun..
Silbende ekmek banmaya bayılırımm tüümm yemekleree:))
Silhalim sonum ne ola sence reyhanımm??
:))
ah tatlım yapma sakın,benim eşim ve oğlumun durumu pek hoş değil valla benden söylemesi:)
SilCANIM YOLDAN GELDİM KARNIM ÇOK AÇ EVDE YİYECEK BİR ŞEY YOK BİR TABAK RİCA EDEBİLİRMİYİM
YanıtlaSilEKMEĞİ BEN ALTIMDAKİ FIRINDAN ALIRIM
HAYIRLI AKŞAMLAR
ah kıyamam ben sana,göndermek mümkün olsaydı ya da direkt blogdan ikram edebilseydim,tabi bende sizlerden sebeplenseydim:)sağol canım...
SilCanım asla vazgeçemem zeytinyağlılardn ellerine sağlık sevgiler...
YanıtlaSilhele de yaz günlerinde zeytinyağlı gibisi yok,sağol derya'cım...
Silçok severim, bol da yaparım, yalnız bazen fasulye kart oluyor pişmiyor beni deli ediyor:))))ben de senin gibi salçalı seviyorum...ayrıca protein kaynağı ya resmen vücudum çok istiyor..tabak tabak yiyorum:)))eline sağlık unutmadan:)
YanıtlaSilah o kart çıkan fasülyeler ömür törpüsü gibi,ama iyi seçmek zamanında yemek lazım,o zaman lokum gibi oluyor ablacım:)öpüyorum...
Silişte bunu haftada 2-3 gün yiyorum.
YanıtlaSilama hep dışarda.
bayılırım.
ben tam bir sebzeciyim.
:)
haftada 2-3 gün de bamya yiyorum.
:)
neden dışarıda yapsana kendin,ev yapımı gibi olmazzz:)
SilCanım ellerine sağlık çok severim ev halkı da çok sever sık sık yaparız.Sevgilerimle canımm öpüyorum tatlı bal yanaklarından ..
YanıtlaSilsağol canımmmm,bende seni öpüyorum yanacıklarından...
SilCanım ellerine sağlık bu arada sizede geçmiş olsun
YanıtlaSilKahvaltı da olduğum halde çıtır ekmeğimden koparımtaze fasulyeye daldım:)) Sunuma bayıldım:))
YanıtlaSilafiyet olsun:)teşekkür ederim...
SilEn sevdiğim sebze yemeğidir. :) Sunumda çok hoş olmuş. Limon ve tuzot hariç bende böyle yapıyorum. Eline sağlık. :)
YanıtlaSilsağol yağmurcum...
SilEn sevdiğim sebze yemeğidir. :) Sunumda çok hoş olmuş. Ben limon ve tuzot kullanmadan yapıyorum. Eline sağlık canım. :) Sevgiler.
YanıtlaSilyaaaa,servisi çok güzel,ellerine sağılık,lezzetli oluyor.
YanıtlaSilSelam Reyhan eline sağlık sunum da çok güzel.Bende bu hafta yaptım ama biz sıcak yedik ben et yada kıyma yoksa salça koymuyorum sadece domates ve kırmızı tozbiber...eskiden senin gibi pişirirdim daha lezzetli olduğu kesin ama soğanın kavrulmasının sağlıklı olmadığını duyunca eğer kavrulmadanda olacaksa artık hepsini atıyorum tencereye kısık ateşte pişiyo suda koymuyorum yeteri kadar bırakıyo zaten benimkilerde banmak ister ama çok banmasınlar diye az sulu olmasının sakıncası yok tabii...
YanıtlaSilsevgiler canım buarada patates çorbasını yapıcam haftaya dişimden ameliyat olucam benim doyurucu şeylere ihtiyacım var...görüntüsü süper....sevgiyle kal.
selam canım,
Silaslında soğanı çok kavurmak sağlıksız derler ama sonuçta birçok yemekte kavuruyoruz,sotelerde yada diğerlerinde,bir eksik bir fazla farketmiyor :)seninde ellerine sağlık afiyet,şeker olmuş.
patates çorbasını yaparsam umarım memnun kalacksın,sonucu bekliyorum,çok sağol...
Bayılırım ve çok güzel yaparım.Ama biz yan kılçıklarının hepsini alırız, sarımsak hiç koymam.Sarımsaklı yapıp, tadına bakacağım,sevgilerle.
YanıtlaSilfasülyenin cinsine göre yan kılçıklarını bende alıyorum ama bunlar su gibiydi kıyamadım valla:)sarımsak bir diş bile olsa çok yakışıyor kesinlikle dene,sağol canım..
SilCanım ellerine sağlık..Bende bugün yeşil fasulye yedim akşam eltim yapmıştı saolsun...sevgiler...
YanıtlaSilYarin bizdede fasulye pisecek bende ayni bu sekilde yapiyorum yanina pilavla nefis oluyor
YanıtlaSilEline saglik Reyhancim
Yanında bulgur pilavı ve cacıkta varsa tamamdır.
YanıtlaSilBenimde eşim çok sever.
Ellerine sağlık canım..
afiyet sifalar olsun enfes görünüyor.. ellerine saglik..sicacik sevgilerle...
YanıtlaSil