Yeni bir haftadan herkese merhabalar.
Dışarıda yağmur,boğazımda hafif bir şişlik,gri bir hava ve yeni haftaya başlama çabaları.İşte benim haftam böyle başladı.Sizin haftanız daha güzel olsun.
Bugün ara verdiğim bayat ekmek tariflerimden biriyle devam etmek istiyorum.Takip edenler bilir,Eks mutfak akademisi'yle bir platform kurmuştuk ve bayat ekmek projesi başlatmıştık,hala devam eden bir süreç ve umarım hep de devam edecek.İlerleyen günlerde bir çok blog yazarı arkadaşım ve benimde içinde yer aldığım bayat ekmek tariflerinden oluşan kitabımız için de çalışmalara başlayacağız.
Bu tarif de bayat ekmeği değerlendirmek için harika bir alternatif,çocuklar bu pizzaya bayılacak,üstelik israftan da kurtulmuş olacağız.Şiddetle öneririm.
Diğer bayat ekmek tariflerime BURADAN ulaşabilirsiniz.
MALZEMELER
hamuru için:
1 adet bayat ekmek
3 adet yumurta
1/2 çay bardağı süt
1 çay bardağı kaşar peyniri rendesi
2 adet kornişon turşu (küp doğranmış)
2 dilim salam (küçük doğranmış)
sucuk (küp doğranmış)
2-3 adet kokteyl sosis (küçük)(küp doğranmış)
üzerine:
sosis
salam
sucuk
kornişon turşu
rendelenmiş kaşar peyniri
HAZIRLANIŞI
Öncelikle bayat ekmekleri rondodan geçirelim,un ufak olmasına gerek yok ama çok büyük parçalar da olmasın.Ekmekleri derin bir kaba alıp içine yumurtaları ve sütü ekleyip yoğurmaya başlayalım.Ekmeklerinizin kuruluğuna göre süt miktarını çoğaltabilirsiniz.Ama tam bir hamur kıvamında olması gerekmiyor,tepsiye rahat serilebilecek kadar yapışsın yeterlidir.Yani ekmekler tane tane kalmasın ama çok yapışkan da olmasın.
Ardından içine,kaşar rendesi,kornişon turşu,salam,sucuk,sosisi de ekleyip biraz daha yoğurup malzemenin karışmasını sağlayalım.Hafif yağladığımız fırın tepsisine hamuru yayıp üzerine dilediğiniz kadar sosis,sucuk,salam ve kornişon turşuyu yayıp en son rendelenmiş kaşar peynirini serpip ,önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında malzemeler pişene ve kaşar peynirleri eriyene kadar pişirelim.
Sıcak olarak servis edelim.
Not:dilerseniz mısır,zeytin yada istediğiniz başka malzemeleri de ilave edebilirsiniz..
AFİYET OLSUN...
Twitter : Reyhan Ksc
instagram : reyhanksc
facebook: anne eli gibi
Of of of of...Bilmem ne demek istediğimi anlatabildim mi?.
YanıtlaSilanladım anladım :) sağolasın...
SilÇok güzel olmuş,bayat ekmekleri değerlendirmek için,güzel bir öneri..Hemen mutfağa gidiyorum ,benimde bekleyen bayat ekmeklerim var..sayende ne olacakları belli oldu..ellerine sağlık.
YanıtlaSilkolay gelsin:)teşekkür ederim...
Silcok guzel bir fikir ellrine saglik.
YanıtlaSilteşekkür ederim...
SilHarika bir fikir!!! cok da leziz görunüyor, ellerinize saglik!!
YanıtlaSilteşekkür ederim..
SilYapımı kolay olan tarifleri çok seviyorum hemde kalan ekmekler ziyan olmayacak bu tarifi çok sevdim ellerine sağlık.Sevgilerimle..
YanıtlaSilkesinlikle öyle,teşekkür ederim...
SilGeçmiş olsun canım inşallah ilerlemeden atlatırsın. Pizzada nefis görünüyor ellerine sağlık:)
YanıtlaSilteşekkür ederim sibel'cim..
SilReyhan'cım ellerine sağlık özellikle Ramazan ayında kalan bayat pidelerle çok yaparım.Nefis olmuş sevgiler...
YanıtlaSilevet pideyle de harika oluyor derya'cım,çok sağol...
SilCanım ne kadar güzel görünüyor .Bir an yanımda soframda olsa çayımı da demlesem diye aklımdan geçirdim.Ellerine sağlık olsun öpüyorum seni canımmm Reyhancığımm..
YanıtlaSilsen çayı demle,ben hemen yapıp geliyorum:)sağol vişnap'ım öpüyorum...
SilGünaydın, ellerinize,emeğinize sağlık. Çok leziz ve nefis görünüyor. Ayrıca çokda iştah açıcı.
YanıtlaSilSaygılarımla..
Ben bunun benzerini doktorumuz programında bir diyetisyenden dinlemiştim, kepeklisini yapacağım.Fikir harika, Eline sağlık Reyhan'cım.
YanıtlaSildoktorum programında izlediysen kesin sağlıklıdır :)sağol dilek'cim..
SilSüüüppppeeeeeeeeeeeeeerrrrrrrrrrrrr!!! Bayılıyorum evde kalan malzemeleri değerlendirmeye ellerinize sağlık...
YanıtlaSilSevgiler,
Evren
teşekkür ederim :))
SilREYHANCIM EKMEKLERİ DEĞERLENDİRMEK ADINA ÇOK GÜZEL.
YanıtlaSilELLERİNE SAĞLIK ..
huuuuuu ben geldim...
YanıtlaSilbanada var mı o pizzadan...
çayı demle geliyorum canım...
elleirne sağlık...
hoşgeldin canım:)gel bekliyorum..
Silözellikle köy ekmeğinden çok nefis oluyor özellikle pizza için ayırıyoruz:) bereketiniz bol olsun sevgiler
YanıtlaSilbende bir kez trabzon ekmeğiyle yapmıştım ,ekşimsi tadı harika bir lezzet katıyor,sağolasın ablacım...
SilEnfes görünüyor, hemen yapmalıyım. Ellerine sağlık olsun.
YanıtlaSilbence de yapmalısın :) teşekkür ederim...
Silekmek pizzası harika görünüyor..ilk
YanıtlaSilfırsatta denemeliyim..ellerine sağlık..sevgiler..
tavsiye ederim,teşekkür ederim...
SilÇok güzel bir proje. Ellerine sağlık.Sevgiler.
YanıtlaSilteşekkür ederim..
SilCanim insallah hasta olmazsin, limonlu cayini ihmal etme..Bayat ekmek pizzasi super fikir, ben genelde koftelere kullaniyorum ama bu cok guzel fikir sagol canim, ellerine saglik.
YanıtlaSiloldum bile:( sadece köftelere koyarak tüketmek zor oluyor,bu ve bunun gibi tarifler tüketmek için bire bir,tavsiye ederim...
SilBayat ekmeği değerlendirmek çok güzel.Çocuklar bayılacak bu tada...
YanıtlaSilkesinlikle öyle,benim oğlum bayıldı,teşekkür ederim...
Silbende annemden ekmek paparasını bilirim bunlarıda not defterime ekliyorum.bu arada blogunuzun sağ ve sol sütünları yukarıda yazıların üstüne denk malzemeler kısmını kapatmış mesela şablon ayarlarından sütunlarınızı biraz genişletirseniz olur.sevgilerimle
YanıtlaSilmerhabalar funda hanım,şimdi baktım reklam bölümünde değil ama bir iki resim de sorun vardı hallettim,uyardığınız için teşekkür ederim.
Sil