Bu Blogda Ara

8 Ekim 2012 Pazartesi

BAYAT EKMEK PİZZASI


 Yeni bir haftadan herkese merhabalar.
Dışarıda yağmur,boğazımda hafif bir şişlik,gri bir hava ve yeni haftaya başlama çabaları.İşte benim haftam böyle başladı.Sizin haftanız daha güzel olsun.
  Bugün ara verdiğim bayat ekmek tariflerimden biriyle devam etmek istiyorum.Takip edenler bilir,Eks mutfak akademisi'yle bir platform kurmuştuk ve bayat ekmek projesi başlatmıştık,hala devam eden bir süreç ve umarım hep de devam edecek.İlerleyen günlerde bir çok blog yazarı arkadaşım ve benimde içinde yer aldığım bayat ekmek tariflerinden oluşan kitabımız için de çalışmalara başlayacağız.
  Bu tarif de bayat ekmeği değerlendirmek için harika bir alternatif,çocuklar bu pizzaya bayılacak,üstelik israftan da kurtulmuş olacağız.Şiddetle öneririm.


Diğer bayat ekmek tariflerime BURADAN ulaşabilirsiniz.

MALZEMELER

hamuru için:
1 adet bayat ekmek
3 adet yumurta
1/2 çay bardağı süt
1 çay bardağı kaşar peyniri rendesi
2 adet kornişon turşu (küp doğranmış)
2 dilim salam (küçük doğranmış)
sucuk (küp doğranmış)
2-3 adet kokteyl sosis (küçük)(küp doğranmış)
üzerine:
sosis
salam
sucuk
kornişon turşu
rendelenmiş kaşar peyniri

HAZIRLANIŞI

  Öncelikle bayat ekmekleri rondodan geçirelim,un ufak olmasına gerek yok ama çok büyük parçalar da olmasın.Ekmekleri derin bir kaba alıp içine yumurtaları ve sütü ekleyip yoğurmaya başlayalım.Ekmeklerinizin kuruluğuna göre süt miktarını çoğaltabilirsiniz.Ama tam bir hamur kıvamında olması gerekmiyor,tepsiye rahat serilebilecek kadar yapışsın yeterlidir.Yani ekmekler tane tane kalmasın ama çok yapışkan da olmasın.
  Ardından içine,kaşar rendesi,kornişon turşu,salam,sucuk,sosisi de ekleyip biraz daha yoğurup malzemenin karışmasını sağlayalım.Hafif yağladığımız fırın tepsisine hamuru yayıp üzerine dilediğiniz kadar sosis,sucuk,salam ve kornişon turşuyu yayıp en son rendelenmiş kaşar peynirini serpip ,önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında malzemeler pişene ve kaşar peynirleri eriyene kadar pişirelim.
  Sıcak olarak servis edelim.

Not:dilerseniz mısır,zeytin yada istediğiniz başka malzemeleri de ilave edebilirsiniz..
AFİYET OLSUN...
                                                 Twitter :    Reyhan Ksc
                                                 instagram :  reyhanksc
                                                 facebook:   anne eli gibi

38 yorum:

  1. Of of of of...Bilmem ne demek istediğimi anlatabildim mi?.

    YanıtlaSil
  2. Çok güzel olmuş,bayat ekmekleri değerlendirmek için,güzel bir öneri..Hemen mutfağa gidiyorum ,benimde bekleyen bayat ekmeklerim var..sayende ne olacakları belli oldu..ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  3. cok guzel bir fikir ellrine saglik.

    YanıtlaSil
  4. Harika bir fikir!!! cok da leziz görunüyor, ellerinize saglik!!

    YanıtlaSil
  5. Yapımı kolay olan tarifleri çok seviyorum hemde kalan ekmekler ziyan olmayacak bu tarifi çok sevdim ellerine sağlık.Sevgilerimle..

    YanıtlaSil
  6. Geçmiş olsun canım inşallah ilerlemeden atlatırsın. Pizzada nefis görünüyor ellerine sağlık:)

    YanıtlaSil
  7. Reyhan'cım ellerine sağlık özellikle Ramazan ayında kalan bayat pidelerle çok yaparım.Nefis olmuş sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet pideyle de harika oluyor derya'cım,çok sağol...

      Sil
  8. Canım ne kadar güzel görünüyor .Bir an yanımda soframda olsa çayımı da demlesem diye aklımdan geçirdim.Ellerine sağlık olsun öpüyorum seni canımmm Reyhancığımm..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. sen çayı demle,ben hemen yapıp geliyorum:)sağol vişnap'ım öpüyorum...

      Sil
  9. Günaydın, ellerinize,emeğinize sağlık. Çok leziz ve nefis görünüyor. Ayrıca çokda iştah açıcı.

    Saygılarımla..

    YanıtlaSil
  10. Ben bunun benzerini doktorumuz programında bir diyetisyenden dinlemiştim, kepeklisini yapacağım.Fikir harika, Eline sağlık Reyhan'cım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. doktorum programında izlediysen kesin sağlıklıdır :)sağol dilek'cim..

      Sil
  11. Süüüppppeeeeeeeeeeeeeerrrrrrrrrrrrr!!! Bayılıyorum evde kalan malzemeleri değerlendirmeye ellerinize sağlık...

    Sevgiler,
    Evren

    YanıtlaSil
  12. REYHANCIM EKMEKLERİ DEĞERLENDİRMEK ADINA ÇOK GÜZEL.
    ELLERİNE SAĞLIK ..

    YanıtlaSil
  13. huuuuuu ben geldim...

    banada var mı o pizzadan...
    çayı demle geliyorum canım...
    elleirne sağlık...

    YanıtlaSil
  14. özellikle köy ekmeğinden çok nefis oluyor özellikle pizza için ayırıyoruz:) bereketiniz bol olsun sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. bende bir kez trabzon ekmeğiyle yapmıştım ,ekşimsi tadı harika bir lezzet katıyor,sağolasın ablacım...

      Sil
  15. Enfes görünüyor, hemen yapmalıyım. Ellerine sağlık olsun.

    YanıtlaSil
  16. ekmek pizzası harika görünüyor..ilk
    fırsatta denemeliyim..ellerine sağlık..sevgiler..

    YanıtlaSil
  17. Çok güzel bir proje. Ellerine sağlık.Sevgiler.

    YanıtlaSil
  18. Canim insallah hasta olmazsin, limonlu cayini ihmal etme..Bayat ekmek pizzasi super fikir, ben genelde koftelere kullaniyorum ama bu cok guzel fikir sagol canim, ellerine saglik.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. oldum bile:( sadece köftelere koyarak tüketmek zor oluyor,bu ve bunun gibi tarifler tüketmek için bire bir,tavsiye ederim...

      Sil
  19. Bayat ekmeği değerlendirmek çok güzel.Çocuklar bayılacak bu tada...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. kesinlikle öyle,benim oğlum bayıldı,teşekkür ederim...

      Sil
  20. bende annemden ekmek paparasını bilirim bunlarıda not defterime ekliyorum.bu arada blogunuzun sağ ve sol sütünları yukarıda yazıların üstüne denk malzemeler kısmını kapatmış mesela şablon ayarlarından sütunlarınızı biraz genişletirseniz olur.sevgilerimle

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. merhabalar funda hanım,şimdi baktım reklam bölümünde değil ama bir iki resim de sorun vardı hallettim,uyardığınız için teşekkür ederim.

      Sil

değerli yorumlarınız için teşekkürler...

blog sahibi değilseniz, alttaki adı/url yazan bölüme tıklayıp,adınızı yazarak yorum bırakabilirsiniz.
yorumunuz olumsuz bile olsa mutlaka yayınlanacaktır ve cevapsız kalmayacaktır,ancak hakaret içeren yorumlar kesinlikle yayınlanmayacak dolasıyla yanıtsız kalacaktır.Bilginize !!!
sevgiler..