Bu Blogda Ara

3 Ekim 2012 Çarşamba

MÜRDÜM ERİĞİ MARMELATI

MÜRDÜM ERİĞİ MARMELATI

Herkese merhabalar.
  Kış hazırlıkları tüm hızıyla devam ediyor diyeceğim ama bu sene pek hızlı değilim galiba.Şimdilik sadece reçel,marmelat ve domates konservesi yapabildim,devamının gelmesi dileklerimi buraya da yazayım ki,okudukça aklıma gelsin,miskinliği bırakayım :)
  Neyse efendim,bugün son günlerin popüler meyvesi olan, mürdüm eriğiyle devam ediyoruz,başlıktan ve fotoğraflardan da anlaşılacağı üzere, mis gibi bir marmelat.Eğer denemediyseniz şiddetle öneririm.

MÜRDÜM ERİĞİ MARMELATI

Diğer reçel tariflerime BURADAN ulaşabilirsiniz..

MALZEMELER

1 kg mürdüm eriği
5 su bardağı toz şeker
1/2 limonun suyu ya da 1 tatlı kaşığı limon tuzu
1/2 su bardağı su
1 çay kaşığı tereyağı


HAZIRLANIŞI

   Öncelikle erikleri yıkayıp,ikiye bölelim,çekirdeklerini de ayıklayıp tencereye alalım.Üzerine suyu ekleyip kısık ateşte kapağı kapalı olarak yumuşayana kadar pişirelim.Yumuşayan erikleri önce blendırdan geçirip ezelim,ardından kabuklarından kurtulmak için süzgeçten geçirip tekrar tencereye alalım.Üzerine şekeri de ilave edip kaynatmaya başlayalım.Köpüklerini toplamayı ihmal etmeden arada kıvamını kontrol edelim.

   Daha evvel ki reçel tariflerim de anlattığım yöntemi yineliyorum,en iyi yol,reçeli kaynatmaya başladığınızda küçük bir tabağı buzluğa atın ve kıvamını onun üzerine bir çay kaşığı döküp kontrol edin.Aslında kıvam biraz da damak tadına göre değişir,kimi daha akışkan severken,kimi çok koyu sever.Siz koyu sevenlerdenseniz eğer, biraz daha fazla kaynatmanız gerekir ama tadını ve rengini değiştirmemeye dikkat edin.Ve unutmayın ki sıcakken akışkan olan bir marmelat yada reçel soğuduğunda neredeyse iki katına yakın koyulaşır.Bu nedenle soğuk tabak çok işe yarar,marmelatı soğuk tabağa döküp 1 dakika kadar bekletelim, kıvamı istediğimiz gibi olmuşsa limon suyunu ekleyip,son kez köpüklerini toplayıp ocağın altını kapatalım.

  Sıcakken kavanoza doldurup ağzını bir peçeteyle kapatalım ve ılımaya bırakalım.Ilıdıktan sonra kapağını kapatıp güneş almayan,rutubetsiz bir ortamda muhafaza edelim.

MÜRDÜM ERİĞİ MARMELATI

AFİYET OLSUN...

44 yorum:

  1. Sunum muhteşem olmuş. Ellerinize sağlık. Çok lezzetli görünüyor.

    Saygılar.

    YanıtlaSil
  2. Canım ellerine sağlık ben bu sene hiç hazırlık yapamadım.Rengi ve kıvamı harika,afiyetle tüketin sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. bende çok birşey yapamadım zaten ,artık olduğu kadar:)sağol derya'cım...

      Sil
  3. Ben de şekersiz yapayımda diyetteyken tatlı niyetine yerim diye yaptım, çok da güzel oldu ama hemen bozuldu. Meğerse şekersiz bozulurmuş. :)) Ellerinize sağlık, süperler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. doğrudur şeker olmayınca fazla dayanmaz,olsun elinize sağlık yediğiniz kadarıyla afiyet olsun.teşekkür ederim...

      Sil
  4. Offff rengi çok güzel gözüküyor. Ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  5. Ellerinize saglık cok güzel görünüyor..ev de yapılan reçelleri ve marmelatlari cok severim:)
    Sevgiler...

    YanıtlaSil
  6. Tabak, kaşık, marmelatın rengi, kıvamı hepsi o kadar güzel ki.. Ellerine sağlık..

    YanıtlaSil
  7. Ellerinize sağlık..
    Bu arada bakırınıza da bayıldım :)
    Sevgiler.

    YanıtlaSil
  8. mis gibi görünüyor reyhancığım ,ellerine emeklkerine sağlık....

    YanıtlaSil
  9. mmm eksimsi eksimsi nede guzel olmustur :)

    YanıtlaSil
  10. mürdüm eriği peeek severim.
    zaten diğer erikleri yiyemiyorum.
    eksşi yiyemem.
    marmelat bayılırım.
    bundan bulmalıyım.
    veye denemeliyim.
    :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ekşi sevilmez miymiş hiç:)ben en çok papaz eriğiniz severim ama diğerlerini de seve seve yerim:)pazarlarda bol bol var bulursun :)

      Sil
  11. Canım Reyhancığım ellerine sağlık ne de güzel görünüyor çok severim ben de mayhoş mayhoş .Afiyetle yiyin canımmm

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. mmmmm sevilmez mi?:)sağol vişnap'ım,öpüyorum..

      Sil
  12. çok severim:)) ellerine sağlık kolay gelsin yeni hazırlıklar için.

    YanıtlaSil
  13. Bu sene bahcemde ki murdum erigi bollugundan nerdeyse tum tarifleri toplayip denedim:))Marmelatin harika gozkuyor, cektigin resime bayildim, hele marmelatin kabi:)) nefis bir sey..tesekkurler canim paylasim icin ellerine saglik..taze ekmeklede miss gibi yenir simdi o marmelat:)) sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. mmmm hemde nasıl güzel yeniyor :)çok teşekkür ederim...

      Sil
  14. Harika ,rengi ve kıvamı çok güzel görünüyor,ellerine sağlık:)

    YanıtlaSil
  15. Harika görünüyor bayıldıım

    YanıtlaSil
  16. Canımsın bende Mürdüm reçeli yaptım ve şahane oldu o yüzden mermalatını da yapmayı düşünmüştüm sen tam üstüne tarif yayınladın ya Reyhancığın tarifi olarak hemen senin ölçülerini kullanacağım.

    Ellerine sağlık afiyetle yemeniz dileklerimle..Canım benim..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. tavsiye ederim tam kıvamında oldu bence,şekeride gayet iyiydi,teşekkür ederim canım...

      Sil
  17. Ve tatlım yazmayı unuttum Sunumun bir harika. Çok şık durmuş bakırda. Tekrar ellerine sağlık..

    YanıtlaSil
  18. Ellerinize saglik, nefis olmus. Afiyet olsun sizlere.

    Selam ve sevgiler...

    YanıtlaSil
  19. Görüntü süper, ellerine sağlık olsun. SEvgiler.

    YanıtlaSil
  20. Marmelatdaşım benim :)

    YanıtlaSil
  21. denenmiş ve şiddetle sevilmiştir canım ellerine sağlık :)
    kolay gele hazırlıklar adına öptüm :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. sağol canım benim,kocaman öpüyorum seni :)

      Sil
  22. Oyy oyy saray mutfağından çıkmış gibi ellerine sağlık canım...
    sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  23. çok güzel görünüyor
    ellerinize sağlık

    YanıtlaSil

değerli yorumlarınız için teşekkürler...

blog sahibi değilseniz, alttaki adı/url yazan bölüme tıklayıp,adınızı yazarak yorum bırakabilirsiniz.
yorumunuz olumsuz bile olsa mutlaka yayınlanacaktır ve cevapsız kalmayacaktır,ancak hakaret içeren yorumlar kesinlikle yayınlanmayacak dolasıyla yanıtsız kalacaktır.Bilginize !!!
sevgiler..