MÜRDÜM ERİĞİ MARMELATI |
Kış hazırlıkları tüm hızıyla devam ediyor diyeceğim ama bu sene pek hızlı değilim galiba.Şimdilik sadece reçel,marmelat ve domates konservesi yapabildim,devamının gelmesi dileklerimi buraya da yazayım ki,okudukça aklıma gelsin,miskinliği bırakayım :)
Neyse efendim,bugün son günlerin popüler meyvesi olan, mürdüm eriğiyle devam ediyoruz,başlıktan ve fotoğraflardan da anlaşılacağı üzere, mis gibi bir marmelat.Eğer denemediyseniz şiddetle öneririm.
MÜRDÜM ERİĞİ MARMELATI |
Diğer reçel tariflerime BURADAN ulaşabilirsiniz..
MALZEMELER
1 kg mürdüm eriği
5 su bardağı toz şeker
1/2 limonun suyu ya da 1 tatlı kaşığı limon tuzu
1/2 su bardağı su
1 çay kaşığı tereyağı
HAZIRLANIŞI
Öncelikle erikleri yıkayıp,ikiye bölelim,çekirdeklerini de ayıklayıp tencereye alalım.Üzerine suyu ekleyip kısık ateşte kapağı kapalı olarak yumuşayana kadar pişirelim.Yumuşayan erikleri önce blendırdan geçirip ezelim,ardından kabuklarından kurtulmak için süzgeçten geçirip tekrar tencereye alalım.Üzerine şekeri de ilave edip kaynatmaya başlayalım.Köpüklerini toplamayı ihmal etmeden arada kıvamını kontrol edelim.
Daha evvel ki reçel tariflerim de anlattığım yöntemi yineliyorum,en iyi yol,reçeli kaynatmaya başladığınızda küçük bir tabağı buzluğa atın ve kıvamını onun üzerine bir çay kaşığı döküp kontrol edin.Aslında kıvam biraz da damak tadına göre değişir,kimi daha akışkan severken,kimi çok koyu sever.Siz koyu sevenlerdenseniz eğer, biraz daha fazla kaynatmanız gerekir ama tadını ve rengini değiştirmemeye dikkat edin.Ve unutmayın ki sıcakken akışkan olan bir marmelat yada reçel soğuduğunda neredeyse iki katına yakın koyulaşır.Bu nedenle soğuk tabak çok işe yarar,marmelatı soğuk tabağa döküp 1 dakika kadar bekletelim, kıvamı istediğimiz gibi olmuşsa limon suyunu ekleyip,son kez köpüklerini toplayıp ocağın altını kapatalım.
Sıcakken kavanoza doldurup ağzını bir peçeteyle kapatalım ve ılımaya bırakalım.Ilıdıktan sonra kapağını kapatıp güneş almayan,rutubetsiz bir ortamda muhafaza edelim.
MÜRDÜM ERİĞİ MARMELATI |
AFİYET OLSUN...
Sunum muhteşem olmuş. Ellerinize sağlık. Çok lezzetli görünüyor.
YanıtlaSilSaygılar.
çok teşekkür ederim fuat bey...
SilCanım ellerine sağlık ben bu sene hiç hazırlık yapamadım.Rengi ve kıvamı harika,afiyetle tüketin sevgiler...
YanıtlaSilbende çok birşey yapamadım zaten ,artık olduğu kadar:)sağol derya'cım...
SilBen de şekersiz yapayımda diyetteyken tatlı niyetine yerim diye yaptım, çok da güzel oldu ama hemen bozuldu. Meğerse şekersiz bozulurmuş. :)) Ellerinize sağlık, süperler.
YanıtlaSildoğrudur şeker olmayınca fazla dayanmaz,olsun elinize sağlık yediğiniz kadarıyla afiyet olsun.teşekkür ederim...
SilOffff rengi çok güzel gözüküyor. Ellerine sağlık
YanıtlaSilsağol canım...
SilEllerinize saglık cok güzel görünüyor..ev de yapılan reçelleri ve marmelatlari cok severim:)
YanıtlaSilSevgiler...
çok teşekkür ederim :)sevgiler...
SilTabak, kaşık, marmelatın rengi, kıvamı hepsi o kadar güzel ki.. Ellerine sağlık..
YanıtlaSilçok teşekkür ederimm...
SilEllerinize sağlık..
YanıtlaSilBu arada bakırınıza da bayıldım :)
Sevgiler.
teşekkür ederim :)
Silmis gibi görünüyor reyhancığım ,ellerine emeklkerine sağlık....
YanıtlaSilsağol şehrinaz'cım...
Silmmm eksimsi eksimsi nede guzel olmustur :)
YanıtlaSilsağol canım :)
Silmürdüm eriği peeek severim.
YanıtlaSilzaten diğer erikleri yiyemiyorum.
eksşi yiyemem.
marmelat bayılırım.
bundan bulmalıyım.
veye denemeliyim.
:)
ekşi sevilmez miymiş hiç:)ben en çok papaz eriğiniz severim ama diğerlerini de seve seve yerim:)pazarlarda bol bol var bulursun :)
SilCanım Reyhancığım ellerine sağlık ne de güzel görünüyor çok severim ben de mayhoş mayhoş .Afiyetle yiyin canımmm
YanıtlaSilmmmmm sevilmez mi?:)sağol vişnap'ım,öpüyorum..
Silçok severim:)) ellerine sağlık kolay gelsin yeni hazırlıklar için.
YanıtlaSilsağol aylin'cim ...
SilBu sene bahcemde ki murdum erigi bollugundan nerdeyse tum tarifleri toplayip denedim:))Marmelatin harika gozkuyor, cektigin resime bayildim, hele marmelatin kabi:)) nefis bir sey..tesekkurler canim paylasim icin ellerine saglik..taze ekmeklede miss gibi yenir simdi o marmelat:)) sevgiler
YanıtlaSilmmmm hemde nasıl güzel yeniyor :)çok teşekkür ederim...
SilHarika ,rengi ve kıvamı çok güzel görünüyor,ellerine sağlık:)
YanıtlaSilHarika görünüyor bayıldıım
YanıtlaSilteşekkür ederim...
SilCanımsın bende Mürdüm reçeli yaptım ve şahane oldu o yüzden mermalatını da yapmayı düşünmüştüm sen tam üstüne tarif yayınladın ya Reyhancığın tarifi olarak hemen senin ölçülerini kullanacağım.
YanıtlaSilEllerine sağlık afiyetle yemeniz dileklerimle..Canım benim..
tavsiye ederim tam kıvamında oldu bence,şekeride gayet iyiydi,teşekkür ederim canım...
SilVe tatlım yazmayı unuttum Sunumun bir harika. Çok şık durmuş bakırda. Tekrar ellerine sağlık..
YanıtlaSilsağolasın...
SilEllerinize saglik, nefis olmus. Afiyet olsun sizlere.
YanıtlaSilSelam ve sevgiler...
teşekkür ederim ,sevgiler..
SilGörüntü süper, ellerine sağlık olsun. SEvgiler.
YanıtlaSilMarmelatdaşım benim :)
YanıtlaSilöyle miii :)
Sildenenmiş ve şiddetle sevilmiştir canım ellerine sağlık :)
YanıtlaSilkolay gele hazırlıklar adına öptüm :)
sağol canım benim,kocaman öpüyorum seni :)
SilOyy oyy saray mutfağından çıkmış gibi ellerine sağlık canım...
YanıtlaSilsevgilerimle...
teşekkür ederim :)
Silçok güzel görünüyor
YanıtlaSilellerinize sağlık
¡gracias
YanıtlaSil