ÇÖKERTME KEBABI |
Dün mis gibi bir çorba içmiştik,bugün de ana yemeğe geçmek lazım diye düşündüm.Size en güzelinden bir kebap getirdim.Çökertme kebabını çok önceden yayınlayıp,güncellemek için yayından almıştım.İşte bugün güncelleme zamanı.Çok sık olmasa da,arada yaptığım nefis bir kebaptır ama bu defa bir değişiklik yapayım dedim.Patatesleri,kibrit çöpü şeklinde doğramak yerine rendeledim ,Çıtır çıtır oldular ancak kızgın ve bol yağda kızartmış olmama rağmen biraz fazla yağ çekti.Tabi bu da bana tecrübe oldu,bundan sonra eski usül kibrit çöpü şeklinde doğrayarak kızartacağım,size de öyle tavsiye ederim.Çökertme kebabını daha evvel denemediyseniz,şiddetle tavsiye ederim,tam bir ana yemek.Davet sofralarına da çok yakışıyor.
Diğer Ana yemek tariflerime BURADAN Et yemeklerine de BURADAN ulaşabilirsiniz.
ÇÖKERTME KEBABI |
MALZEMELER
5 adet orta boy patates
kızartmak için:
sıvı yağ
1 kg kadar jülyen doğranmış bonfile
2 orta boy kuru soğan
tuz
pul biber
değirmende çekilmiş karabiber
kekik
yarım çay bardağı kadar sıvı yağ
yoğurt sosu için:
1 kase yoğurt
2 diş sarımsak
domates sosu için:
3 adet büyük boy domates
1 yemek kaşığı sıvı yağ
1 diş sarımsak
tuz
ÇÖKERTME KEBABI |
HAZIRLANIŞI
Öncelikle soyduğumuz patatesleri kibrit çöpünden biraz kalın olacak şekilde doğrayıp kızgın yağda kızartalım ve kağıt havlu serili tabağa alalım.Yada benim bu defa yaptığım gibi rendeleyip de kızartabilirsiniz.Ancak yukarıda da bahsettiğim gibi fazla yağ çekiyor,bu nedenle en güzeli kibrit çöpü şeklinde doğramak.
İkinci aşamada sıvı yağımızı tencereye alıp kızdıralım ve etlerimizi ekleyip önce yüksek ateşte biraz mühürleyelim,sonra ateşin altını kısıp pişmeye bırakalım.pişen etlere,tuzunu ve piyazlık doğranmış soğanları da ekleyip kavurmaya devam edelim.Soğanlar yeteri kadar kavrulunca baharatlarını da ekleyip ocaktan alalım.
piştikten sonra baharatlarını da ekleyip ocağın altını kapatalım.(ben bonfile kullandığım için su ilave etmeme gerek kalmadı,kendi suyuyla pişti,üstelik lezzeti garanti,ama siz başka et türü kullanırsanız,pişmediği takdirde biraz sıcak su ilave edebilirsiniz ).
Üçüncü aşamada, rendelenmiş domatesleri,bir diş sarımsağı ve tuzu karıştırıp, suyunu salıp çekene kadar pişirelim.ama suyunu çok çektirmeyelim.
Dördüncü aşama da ise ,rendelediğimiz sarımsakları yoğurda ilave edelim,dilersek birazda tuz ilavesiyle iyice karıştırıp bir kenara alalım.
Son aşama olan servis aşamasında ise, servis tabağına patates kızartmasıyla kaplayalım,üzerine et,onun üzerine sarımsaklı yoğurt,en son da domates sosu döküp sıcak olarak servis edelim.
Ellerine sağlık ben bu kebaba bayılırım.Pek güzel görünüyor...
YanıtlaSilteşekkür ederim..
Silbunu mutlaka denemem lazım...
YanıtlaSilşimdi önümde olsa hapur hupur yerdim :))
ellerine sağlık canım...
DENE CANIM,EMİNİM BAYILACAKSIN :)TEŞEKKÜR EDERİM..
Silo kadar yağ çekmiş gibi görünmüyor ama yaparsak bizde diğer usul deneriz,eline sağlık çok nefis..
YanıtlaSilBEN MÜMKÜN OLDUĞUNCA YAĞINI HAVLUYA ÇEKTİRDİM AMA YİNEDE UĞRAŞTIRIYOR İŞTE,SAĞOL CANIM..
SilReyhan'cım ellerine sağlık nefis görünüyor sevgiler...
YanıtlaSilSAĞOL DERYA'CIM..
Silçok süper olmuş, eminim yemesi de çok zevklidir tatlı tatlı...ellerinize sağlık...
YanıtlaSilHEMDE NASIL :)? SAĞOL ARKADAŞIM..
SilElimi uzatıp tabağı alasım geldi,çok canlı..Süper görünüyor..ellerinize sağlık..
YanıtlaSilTEŞEKKÜR EDERİM..
SilBu kebabı tv de izlemiştim.Denemek fırsat olmadı ama patatesi seven biri olarak seveceğimi düşünüyorum.Ellerine sağlık
YanıtlaSilSevgiler
kesinlikle seveceksin canım,mutlaka dene.teşekkür ederim...
SilGerçekten davet sofralarında çok şık olur :)
YanıtlaSilNe güzel görünüyor..
Ellerinize sağlık.
KESİNLİKLE ÖYLE ,TEŞEKKÜR EDERİM DİDEM..
SilNasılda güzel gözüküyor..Nefis bir ana yeme olmuş..Ellerine sağlık canım:)
YanıtlaSilÇOK TEŞEKKÜR EDERİM..
SilÇok leziz ve iştah açıcı olmuş. Ellerinize, emeğinize sağlık.
YanıtlaSilSaygılar..
TEŞEKKÜR EDERİM FUAT BEY..
SilHiç denemedim hiç yemedim. Ama kesin yapıcam. Bu görüntüye dayanılırmı. Ellerinize sağlık.
YanıtlaSilkesinlikle denemelisin,tavsiye ederim.teşekkürler..
Silharika görünüyor ellerine sağlık canm:)
YanıtlaSilsağol canım :)
Silharika ellerine sağlık ttalım :))
YanıtlaSilsağol tatlım :)
SilO patatesler ne güzel olmuştur çıtır çıtır..Elinize sağlık çok güzel ve lezzetli görünüyor...En kısa zamanda yapmalı...
YanıtlaSilevet çok güzel oldu ama yukarıda da bahsettiğim gibi biraz yağ çekti,yine de saatlerce çıtırlğını kaybetmedi,güzeldi aslında :)teşekkür ederim canım...
SilAmanin bu kesin yapilmasi gereken bir ana yemek olmus..ellerine saglik canim.Afiyetler olmustur eminim:)) sevgiler
YanıtlaSilYAP TABİ YA,DAHA GÜZELİNİ BULAMAZSIN ,BAK BENDEN SÖYLEMESİ :)SAĞOL CANIM..
Silbizim evde çok sevilir çökertme kebabı ellerine sağlık arkadaşım
YanıtlaSilTEŞEKKÜR EDERİM ..
SilEn sevdiğim yemeklerdendir. Ellerine sağlık kuzucum. Şahane olmuş..Sevgilerimle..
YanıtlaSilSAĞOL CANIM BENİMMM...
Silcanım,ellerine sağılık,süper olmuş.
YanıtlaSilBende çok severik ve sık sık yaparım seninkide süper gözüküyor...Kibrit çöpü patates yağ çok çekiyor oktay ustadan öyle bir tarif uygulamıştım hem ev battı hemde değmedi....ben ortaköyde bir lokantada yemiştim pataesler bilindik usulde kızartılmıştı pidede vardı bende öyle yapıyorum sende onu bir dene derim ellerine sağlık sevgiler
YanıtlaSilaslında kibrit çöpü gibi olanlar,daha azıcık daha kalın olanlar bu kadar yağ çekmiyor,ama senin dediğin gibi normal patatesle de olur,lezzet ynı lezzet :)sağol canım..
SilReyhan hanım, çökertme kebabına bayılırım. Elinize kolunuza sağlık.
YanıtlaSilteşekkür ederim dilek..
Silayy çok severim bu yemeği nasıl cnm istedi anlatamam:))
YanıtlaSilteşekkür ederim :)
Silgörüntü muhteşem,eminim tadıda öyledir,ellerinize sağlık..
YanıtlaSilteşekkür ederim..
Silfavori yemeklerimden
YanıtlaSilellerine sağlık çok güzel olmuş
sağol canım...
SilYemeye bayıldığım ama yapamadığım bir tarif daha. Çooooooook güzel görünüyor. Ellerine sağlık canım. Yemeğe sana gelsem...?
YanıtlaSilgel gel ,ben sana yaparım :)sağol canım...
Silbu saatte görünce canım istedi reyhancım :) ellerine emeklerine sağlık...
YanıtlaSilSüper bir görüntü,ellerine sağlık canım,sevgiler:)
YanıtlaSilsağolasın canım..
SilNefis görünüyor, ellerine sağlık.
YanıtlaSilteşekkür ederim..
Silellerine sağlık canım bizde çoook sevilir:))
YanıtlaSilsağol canım..
SilBizim evde çorba çok yapılır, o yüzden bir önceki yazında paylaştığın çorba tarifini aldım :)
YanıtlaSilÇökertme kebabı cidden hem tarif hemde sunum olarak nefis görünüyor ellerine sağlık.
çorbasız ev olur mu aslıcım,hele de kışın onsuz olmaz,beğeneceğini düşünüyorum,bizden 10 puan aldı,ama iyi domates kullanmayı unutma.sağol canım benim..
Silhic bilmiyordum canim sayende yeni birsey ogrendim.sagolasin.
YanıtlaSilne güzell :)teşekkür ederim..
Sil