Bu Blogda Ara

29 Ocak 2014 Çarşamba

Fırında Patates Püreli Köfte

FIRINDA PÜRELİ KÖFTE
Biz Türk'lerin köfte patates aşkı bambaşkadır.Hele ki tüm çocukların neredeyse vazgeçilmezidir.Ben bugüne dek ben köfte patates sevmem diyen bir çocuk daha görmedim.Hoş yetişkin de görmedim ama çocukların bu ikiliye karşı sevgisi bir başka nedense.
Bizim evde de durum pek farklı değil,Yağız'a her gün köfte patates yapsam yemem demez.Durum böyle olunca bende bu ikiliyi farklı şekillerde yapmaya çalışıyorum hem çeşit oluyor hem de blog için tarif çıkıyor :)
Bu defa fırında bol kaşar peynirli ve püreli denedim.Sonuç muhteşemdi ,dolayısı ile burada sizlerin huzuruna çıkmayı da çoktan hak etti.Üstelik kızartmaya oranla da daha sağlıklı, yani çocuklar için daha uygun.
Mutlaka deneyin ,tadın derim.
Bu arada En iyi yemek siteleri blogunun sahibesi sevgili Kübra ile keyifli bir röportaj yaptık,okumak isterseniz Buradan ulaşabilirsiniz.Sevgili Kübra'ya ilgi ve alakası için buradan bir kez daha teşekkür ederim.
Diğer Ana yemek tariflerime Buradan ,Köfte tariflerime de Buradan ulaşabilirsiniz.


FIRINDA PÜRELİ KÖFTE
6-8 kişilik
MALZEMELER

Püresi için:
5-6 adet orta boy patates
1/2 su bardağı kaşar peyniri
1/2 çay bardağı süt (klasik küçük çay bardağı)
1 yemek kaşığı tereyağı
Tuz
Değirmen karabiber
Köftesi için:
500 gr. kıyma
1/2 çay kaşığı karbonat
1 orta boy soğan (rendelenmiş )
1 adet yumurta
2 dilim bayat ekmek içi (ıslatılmış)
Kimyon
Değirmen karabiber
Tuz
Pul biber
Kekik
Arasına:
1 su bardağı kaşar peyniri rendesi
Üzerine:
Kaşar peyniri rendesi
FIRINDA PÜRELİ KÖFTE

HAZIRLANIŞI

Pürenin yapılışı:
  Öncelikle püresi için patatesleri yeteri kadar su ile kabuklu olarak haşlayın. Yeteri kadar haşlanan patatesleri soğumasına izin vermeden kabuklarını soyun ve bir ezici yardımı ile iyice ezin. Tereyağı, süt, tuz, karabiber ve kaşar peyniri rendesini ekleyip homojen  bir karışım elde edene kadar karıştırın. Hafifçe yağladığınız kare borcam tepsiye eşit bir şekilde yayın, hafifçe bastırın. Üzerine 1 su bardağı rende kaşar peynirini yine eşit bir şekilde yayın.

Köftenin yapılışı:
Tüm köfte malzemelerini derin bir kasede karıştırın,yoğurun ve 1 saat kadar dinlenmesi için buzdolabına kaldırın.Zamanınız yoksa hiç dinlendirmeden de püre ve kaşar peynirinin üzerine eşit bir şekilde elinizle yayabilirsiniz.190 dereceli önceden ısıtılmış fırında kurutmadan pişirin.En son üzerine biraz kaşar peyniri rendesi serpin tekrar fırına verin.Kaşar peynirleri eriyince fırından alın ve ilk sıcaklığı çıkınca servis edin.

Not: Fırından çıkarır çıkarmaz servis etmek isterseniz püre çok yumuşak olduğu için servis sorunu yaşayabilirsiniz.Biraz bekletip ılınmasını sağlarsanız daha kolay servis edebilirsiniz.
                                             
Twitter :    Reyhan Ksc
instagram :  reyhanksc
      
facebook:   anne eli gibi
   

14 yorum:

  1. Nefis bir yemek ellerinize sağlık..

    YanıtlaSil
  2. Bu tarife bayıldım.Hemen kayıtlara alındı. Ellerinize sağlık...

    YanıtlaSil
  3. elleine sağlık Reyhan'cım..
    nefis görünüyor köften.. iki lezzet bir arada..
    mutlu akşamlar..

    YanıtlaSil
  4. Reyhancığım ellerine sağlık gerçekten çoğu çocuk, genç bu ikiliye bayılıyor..Sevgilerimle

    YanıtlaSil
  5. Banada her gün yapılsa hayır demem kim sevmez ki :)
    ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  6. takipci kısmında sorun var bakman gerekiyor


    Sevgiler,

    Bende bloguma beklerim http://hayatimakyajla.blogspot.com.tr/

    YanıtlaSil
  7. köfte ve patatese değişik bir yaklaşım olmuş iyide olmuş eline sağlık canım süper

    YanıtlaSil
  8. Elinize sağlık harika bir köte çok da şık sevgiler...

    YanıtlaSil
  9. elinize sağlık çok güzel görünüyor.yalnız bir sorum olucak acaba köftenin alt kısmı tam pişiyormu merak ediyorum cevaplarsanız sevinirim.davet yemeği olarak yapıcağım.

    YanıtlaSil
  10. elinize sağlık çok güzel görünüyor.merak ettiğim bir şey var köftenin pataesin üzerindeki kısmı(köftenin alt kısmı)tam anlamıyla pişiyormu davet yemeği olarak pişireceğim cevaplarsanız sevinirim.sevgiler......

    YanıtlaSil
  11. merhaba nur hanım,
    patatesin üzerinde kalan kısım kızarmıyor ama pişiyor.dilerseniz dikkatli bir şekilde yanından hafifçe kaldırıp kontrolde edebilirsiniz ancak ben bugüne dek hiç öyle bir sorun yaşamadım.
    sevgiler...

    YanıtlaSil
  12. ilginize teşekkür ederim.....sevgi ile kalın.

    YanıtlaSil
  13. Canım ellerine sağlık nefis görünüyor kimbilir tadı ne kadar şahanedir....
    Seviyorum böyle şık sunumlu ana yemekleri :)) Tarifi not aldım ilk fırsatta deneyeceğim canım. Afiyetle rolsün size...
    Sevgiler...

    YanıtlaSil

değerli yorumlarınız için teşekkürler...

blog sahibi değilseniz, alttaki adı/url yazan bölüme tıklayıp,adınızı yazarak yorum bırakabilirsiniz.
yorumunuz olumsuz bile olsa mutlaka yayınlanacaktır ve cevapsız kalmayacaktır,ancak hakaret içeren yorumlar kesinlikle yayınlanmayacak dolasıyla yanıtsız kalacaktır.Bilginize !!!
sevgiler..