Bu Blogda Ara

25 Şubat 2014 Salı

SODALI,PEYNİRLİ TEPSİ BÖREĞİ VE 10. YIL



  Bazıları için blog sadece belli içerikler üretip sunmaktır,bazıları için ise hem ürettiği içerikleri sunmak hem de günlük tutarcasına arşivlemektir.Birincisi tamamen profesyonel olup ikincisi yarı profesyonel yarı hobi olarak yazılan türdendir.Benim blogum ikinci türe giriyor.
Hem tarifimi ve bilgilerimi paylaşırım hem de özel günlerimi atlamayıp notumu alırım cinsinden.İşte bu yazım da tam öyle bir içerik taşıyor.Taşınma telaşı sırasında fotoğraflar ve not aldığım tariflerin kaybolması bu yazıyı oldukça geciktirdi ama azmin elinden hiç bir şey kurtulmaz :)
  Eşimle 10. evlilik yıl dönümümüzü şık ama oldukça sade bir masa ile kutlamıştık.Aslında pastayı saymazsak sıradan bir akşam yemeğiydi bizim için.Biraz da masayı normalden fazla allamış,pullamış olabilirim :)
  O gece bizim için çok önemliydi,bir yılı daha birlikte geçirmiştik üstelikte 10.yılımızdı,yani çok özeldi.




  Asıl önemli olan onca zorluğu aşıp hiç birine aldırmadan 10. yılı bitirmiş olmaktı aslında.Herkesin zorlukları vardır elbet ama herkes en çok kendi yaşadıklarını bilir ve kendi için şükreder.Bu yazı da benim şükrü'müm küçük de olsa bir parçası olsun .

 Dediğim gibi o akşam normal bir akşam yemeği sofrası kurdum,sadece sunumlarına biraz daha önem verdim.
Menümüzde ;
onuncu yıla özel yaptırdığım pasta
Meyve tabağı
Kremalı mantar çorbası...Tarifine Buradan ulaşabilirsiniz.
Şehriyeli pirinç pilavı... tarifine Buradan ulaşabilirsiniz.


Amerikan /Rus salatası...tarifine Buradan ulaşabilirsiniz.



Fırında mantar soslu bonfile...Tarif ilerleyen günlerde yayında olacak.
Ve
az sonra tarifini göreceğiniz peynirli,sodalı böreğimiz vardı.
  Bize yetti de arttı bile,yemek bahanesi zaten, önemli olan muhabbet değil mi ?
Muhabbetle kalın....

..................................................................................
SODALI,PEYNİRLİ TEPSİ BÖREĞİ


  Börek tarifimden biraz bahsedecek olursam,su böreğini andıran,yumuşacık nefis bir börek.Peynirli börek seviyorsanız mutlaka bir de böyle deneyin derim.

Diğer Börek tariflerime Buradan ulaşabilirsiniz.

6-8 kişilik
MALZEMELER

5 adet günlük yufka
1 küçük çay bardağı eritilmiş tereyağı
1,5 küçük çay bardağı sıvı yağ
İçine:
beyaz peynir ve lor karışımı
ince kıyılmış maydanoz
Üzerine:
1 şişe soda
1 yumurta sarısı
2 yemek kaşığı yoğurt
çörek otu


HAZIRLANIŞI

  Öncelikle iç harcı için peynirleri,ince kıyılmış maydanozları harmanlayın
Ardından yağladığınız fırın tepsisine ilk yufkayı serin,karıştırdığınız eritilmiş tereyağı ve sıvı yağdan 2 kaşık kadar dökün,ikinci yufkayı da serin o na da yağ karışımından dökün ve ne çok ne de az olacak şekilde maydanozlu peynirden eşit bir şekilde yayın. üçüncü yufkayı serip yağlayın ve tekrar peynir karışımından ne çok ne de az olacak şekilde yayıp dördüncü ve beşinci yufkayı da aralarını yağlayarak serin.Kalan yağı da üzerine sürüp böreği kesin.Kestiğiniz böreğe bir şişe maden suyunu her yerine gelecek şekilde boşaltın en az 6-8 saat buzdolabında dinlendirin.Ben akşamdan yapıp bir gece bekletiyorum.Yeteri kadar bekleyen böreğe yumurta sarısı ve yoğurt karışımını sürün,çörek otu serptikten sonra önceden ısıtılmış 200 dereceli fırında altı üstü kızarana kadar pişirin.
AFİYET OLSUN...

Notlar:
... Eğer günlük yufka yerine vakumlu market yufkası kullanacaksanız ve çok kalın ise 5 adet yufka yerine 4 adet yufka kullanmalısınız.Aksi taktirde sosu yetmeyip kuru olabilir.
... İçene peynir olarak ben beyaz peynir ve lor kullandım,eğer yalnızca yağlı beyaz peynir kullanırsanız içinde ki yağ miktarı fazla gelebilir.
... En az 8 saat dinlenmesi gereken bir börektir.Akşamdan hazırlayıp sabah pişirebilir ya da sabahtan hazırlayıp akşam pişirmenizi öneririm.
                                                 Twitter :    Reyhan Ksc
                                                 instagram :  reyhanksc
                                                 facebook:   anne eli gibi

13 yorum:

  1. Nice onlu yıllara ulaşmanız dileğiyle kutlarım...

    YanıtlaSil
  2. Tebrik ederim. Birlikte nice mutlu, huzurlu ve sağlıklı yıllar geçirmeniz dileklerimle...

    YanıtlaSil
  3. Canımmm nice birlikte geçireceğiniz güzel mutlu yıllar dilerim ömür boyu sürsün sevginiz,aşkınız, sevgilerimle canımm Reyhanımmm <3

    YanıtlaSil
  4. emeğine sağlık canım herşey harika olmuş sevgiler..

    YanıtlaSil
  5. Nice nice mutlu senelere...Masa mükemmell olmuş..sevgiler..

    YanıtlaSil
  6. Nice koca koca yıllara canım.....

    YanıtlaSil
  7. Canım,
    nice onlu yıllara olsun inşAllah. Ellerine sağlık. Çok özenli ve zevkli bir masa olmuş. Her biri ayrı güzellikte ellerine sağlık.
    Sevgiyle kal.

    YanıtlaSil
  8. Aman aman nice 10 yıllara bizde 2013 son aylarında 10.yılımızı kutladık...bana gelince benim pastama bir bak sağda resimlerde:))Reyhan her başamel sos yaptığımda seni anarım senin soğuk sutu devirin bir kerede yazman benim bunu öğrendikten sonra asla başamel soslarımı topaklamama ma yaradı...birbirimizden öğrendiğimiz bilgiler kulaklarımızda asılı kalması çok hoş...uzun zaman ara verdim ve gerekliydi bakalım kendime söz verdim bidaha bu kadar ara verme diye bakalım...Sen bensiz çocuk menuleri etkinliği yaptınmı bilmiyorum ama yapmadıysan hadi yapalım biraz çalışalım ya bende paslaşmısım..baharda geliyor şimdi etkinlikler başlar....Oğluşunu cok cok öperim sevgiler.Bende beklerim.

    YanıtlaSil
  9. Nice guzel saglikli mutlu yillarada kutlamalariniz olsun..masan bir harika, tarifler super..her paylasimin bence son derece profesyonel..(ha birde benim gibi sadece hobi olarak bloger olanlarda var:)) sevgi ve mutluluk dileklerimle..

    YanıtlaSil
  10. Bende yarı profesyonel yani ikinci seçeneği alayım canım :) Öbür türlüsü olamıyorum hiç, belki tam profesyonel olabilir ama soğuk geliyor bana ne bileyim, ısınamıyorum.. İkincisi daha sıcak, içten, samimi bence :)
    Velhasıl :) 10. yıldönümünüz hayırlı, kutlu, mutlu olsun canım :) Daha nice nice sağlıklı, hayırlı, huzurlu yıllarınız olsun inşallah..
    Masa da her şey çok güzel görünüyor, sade ama şık, çok hoş.. Ellerine sağlık :)

    YanıtlaSil
  11. Nice senelerin olsun canım zaman cabuk geçiyor:)))

    YanıtlaSil
  12. Biraz once tarifinize gore nefis sodali ,peynirli tepsi boreginizi yedik. Muuhtesem lezzetteydi . Tarif icin tesekkurler

    U. Ozturk

    YanıtlaSil
  13. Nice seneleriniz olsun.

    Yeni evli olarak ilk böreğimi sizin tarifinizle Yaptım ve çok beğendim. Teşekkürler paylaşımınız için.

    YanıtlaSil

değerli yorumlarınız için teşekkürler...

blog sahibi değilseniz, alttaki adı/url yazan bölüme tıklayıp,adınızı yazarak yorum bırakabilirsiniz.
yorumunuz olumsuz bile olsa mutlaka yayınlanacaktır ve cevapsız kalmayacaktır,ancak hakaret içeren yorumlar kesinlikle yayınlanmayacak dolasıyla yanıtsız kalacaktır.Bilginize !!!
sevgiler..