Bu Blogda Ara

14 Şubat 2014 Cuma

ÜZÜMLÜ KIYIR KURABİYE

ÜZÜMLÜ KURABİYE
  Eşim bana geçenlerde nereden aklına geldiyse ve her nereden bulduysa eski bir yemek kitabı almış.Bu ara o kitaptan uyarladığım yemekleri yapıyorum.Madem almış değerlendirmeli değil mi ? :)

  Aslında yemek dediğime bakmayın genelde kurabiye tariflerini deniyorum.Çünkü tariflerin çoğu artık pek yapmadığımız ama klasik olmuş lezzetler.Yeni modern tariflere kendimizi öyle kaptırmışız ki eski tarifleri unutmuşuz,doğal olarak bloga da eklenmemiş çoğu.Önümüzde ki günlerde yine böyle unuttuğumuz klasik bir kurabiye tarifi vereceğim,arşivde olmalı dediğim tariflerden biri.
  Hep söylüyorum kek ile,kurabiye ile çok aram yoktur,yapar yediririm,benim işim de bu :)
Ama bazı kurabiyelerin yeri ayrıdır bende,onlara asla hayır diyemem.İşte bu kurabiye de onlardan biri,kıyır kıyır nefis bir kurabiye.Geçen gün yayınladığım doğum günü masasında da yerini almıştı.
  Ben derim ki mutlaka deneyin,yanına da demleyin çayınızı afiyetle yiyin.

  Bu arada bugün sevgililer günü, böyle günler benim için pek önemli değildir ama,önemseyen ,seven herkesin gününü kutlamak isterim.Sevgiyle kalın.

  Hayırlı Cumalar...

Diğer Kurabiye tariflerime Buradan  ,Çay saati tariflerime Buradan ulaşabilirsiniz.

ÜZÜMLÜ KURABİYE
MALZEMELER

250 gr tereyağ
1 su bardağı pudra şekeri
1 adet yumurta
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
aldığı kadar un (yaklaşık 3-3,5 su bardağı kadar)
1 su bardağı kuru üzüm

ÜZÜMLÜ KURABİYE

HAZIRLANIŞI

  Öncelikle tereyağını ve pudra şekerini elinizle karıştırın.Yumurtayı,kuru üzümü ekleyin.2-2,5 su bardağı un,kabartma tozu ve vanilyayı eleyin onları da ilave edip yoğurmaya başlayın.Ele yapışmayan bir hamur elde edene kadar yavaş yavaş un ekleyerek yoğurun.
ÜZÜMLÜ KURABİYE
   Hamur istediğiniz kıvama gelince üstteki fotoğraftaki aşamaları uygulayarak kurabiyelere şekil verin.Hamuru üç bezeye ayırın,tezgah üzerinde her yeri eşit kalınlıkta olacak şekilde rulo yapın.Elinizle üzerine hafifçe bastırıp yassılaştırın ve yarım cm kalınlığında iki cm eninde parçalar kesin (kurabiyeler pişerken oldukça kabarıyor bu nedenle parçaları çok büyük kesmemeye özen gösterin)  kestiğiniz kurabiyeleri yağlanmış tepsiye alın.Dilerseniz hiç uğraşmayıp elinizle yuvarlak şekil vererek de pişirebilirsiniz.Tüm hamura aynı işlemleri uygulayıp,hazır olan kurabiyeleri önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında altı üstü pembeleşene kadar pişirin.
AFİYET OLSUN...
                                                     Twitter :    Reyhan Ksc
                                                     instagram :  reyhanksc
                                                     facebook:   anne eli gibi

20 yorum:

  1. Reyhancım eskinin üzümlü kurabiyesi, hatırladım. Ellerine sağlık kıyır kıyır olmuştur eminim. Afiyet olsun, hayırlı cumalar..

    YanıtlaSil
  2. Bu konuda katılıyorum sana eski yemek tarifi defterlerini arada bir karıştırmakta fayda var Reyhanım. Üzümlü Kurabiye öyle nefis görünüyorki bayıldım, ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. kesinlikle öyle aslı'cım arada özümüze dönsek iyi olacak :) teşekkür ederim canım...

      Sil
  3. Ben bunu ilk fırsatta deneyeceğim annem de yapardı, sevgiler :)

    YanıtlaSil
  4. Eline sağlık gerçekten tam çay yanına lezzetli bir kurabiye sevgiler...

    YanıtlaSil
  5. Çok güzel olmuş ellerine sağlık canım.

    YanıtlaSil
  6. goruntuden lezzet bellı eskı tarıflerımızıde hatırlamak gerekıyor dedığın gıbı ellerıne sağlık

    YanıtlaSil
  7. Anneciğimin kurabiyesi, ellerine sağlık Reyhancım, katı yağ kullanılıyor diye yapmıyordum. Unuttum gitti ne iyi oldu eskileri hatırladık canım benim. Sevgiler,,

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. sanırım hepimiz unuttuk eski lezzetleri ama yavaş yavaş dönme vaktidir :) teşekkür ederim ablacım...

      Sil
  8. tarifi denedim ve sonuc cok iyi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. beğenmenize çok sevindim,elinize sağlık,afiyetler olmuş.
      sevgiler...

      Sil
  9. butun kuru uzuler hamuru parçaladı patladı kurabıyeler pisince

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çok üzüldüm,ununu fazla katmış olabilirsiniz.Çünkü defalarca yaptığım bir tarif hatta birçok kişide denedi hiç bu konuda şikayet almadım.

      Sil

değerli yorumlarınız için teşekkürler...

blog sahibi değilseniz, alttaki adı/url yazan bölüme tıklayıp,adınızı yazarak yorum bırakabilirsiniz.
yorumunuz olumsuz bile olsa mutlaka yayınlanacaktır ve cevapsız kalmayacaktır,ancak hakaret içeren yorumlar kesinlikle yayınlanmayacak dolasıyla yanıtsız kalacaktır.Bilginize !!!
sevgiler..