Bu Blogda Ara

4 Nisan 2014 Cuma

REFİKA BİRGÜL ile MUCİZE LEZZETLER ve TÜRK SUŞİLERİ


  Çarşamba günü Doors Akademi'de gerçekleşen, Arçelik ile Mucize Lezzetler Atölyesine katıldım.Çok çok keyifli bir Workshop olduğunu söylememe gerek var mı bilemiyorum.Zaten katılmadan evvel Refika Birgül ile birlikte olacağımızı öğrenince o etkinliğin nasıl geçeceğini az çok tahmin etmiştim.
Sevgili Refika'yı harika enerjisi ve birbirinden farklı tarifleri ile tv'den severek takip ediyordum zaten.


  Ama onunla birlikte çalışmak ayrı bir keyif olacaktı ve öyle de oldu.Enerjisine yetişmek mümkün değil.Üstelik enerjisini size de geçiriyor.Samimi ve cana yakın olması,bire bir herkesle ilgilenmesi de ayrıca mutlu etti beni.

  Önce biraz muhabbet,sohbet ardından fotoğraf çekimi derken herkes tezgahının başında ki yerini aldı.Ben sevgili Suzan'la birlikte çalıştım,beraber pişirdik,taşırdık yedik.Bol bol da fotoğraf çektik,bazı fotoğraflar ona ait buradan da ayrıca teşekkür ediyorum kendisine.

 
   Kısacası yazının başında da dediğim gibi hem keyifli hem de öğretici bir gün geçirdik.Son olarak her zaman ki gibi sertifikalarımızı aldık,hatta çakma da olsa son zamanların modası olan selfii pozumuzu bile verdik (En üstte ki fotoğraf)  :)
  Çakma diyorum çünkü o kadar uzun kolumuz olmadığından azıcık hile yaptık :)
Aşağı da pişirdiğimiz yemekleri küçük notlarla yazdım,birinin de tarifini verdim,diğer tarifleri de önümüzde ki günlerde sırası ile yazacağım.
  Bu keyifli etkinlik için başta sevgili Refika Birgül olmak üzere sevgili Esra Zarakol'a,tüm firma ve ajans  yetkililerine tekrar teşekkür ediyorum.


Türk Suşileri
Tarif aşağıda...


Kadayıf mantı
  Tüm yemekler nefisti ama kadayıf mantı bir başka güzeldi,benim ve tüm arkadaşlarımın favorisi oldu diyebilirim.Sosyal medya da paylaştığım fotoğrafların içinde en çok da mantının tarifi istendi ama ben onu ayrıca yazmak istediğimden bir sonra ki yazıya sakladım :)
  İnanılmaz nefis,inanılmaz şık bir yemek.Davet sofralarınızda bu mantıya yer açın derim.


Turşulu ayran
  Biz yaparken turşu ayarını sanırım biraz fazla kaçırdık bu nedenle turşulu ayran hakkında çok yorum yapamayacağım, ama rengi ve sunumu harikaydı.


Çikolatalı ,Antep fıstıklı güllaç 
   Bol çikolatalı,bolca Antep fıstıklı bir güllaçtı,bana biraz şekeri fazla gelmiş olsa da  tadı enfesti. Ki buradan her zaman yazarım ben tatlı özürlü biriyim, en güzel tatlıyı bile zoraki yerim.Bu nedenle hep başkalarından icazet alırım şekeri fazla mı ? iyi mi ? diye :)
  Yoğun çikolata aroması ve Antep fıstığı sevenler için harika bir tatlı diyebilirim.
Tarif önümüzdeki günlerde yayında olacak !


Çikolatalı ,Antep fıstıklı güllaç 
  Bu da güllaçın porsiyon sunumu,güllaçı dinlendirme fırsatımız olmadığı için sunumu istediğim gibi olmadı,bende bolca Antep fıstığı ile kamufle ederek sunum işini kotarmaya çalıştım :)
.......................................................................................................................
TÜRK SUŞİLERİ



  Sevgili Refika'nın tatlı tuzlu karışık Türk suşileri oldukça farklı ,güzel bir lezzet diyebilirim.Ben tatlı sevmediğim için balını az katayım dedim ama balın bu suşilere inanılmaz lezzet kattığını da bu aşamadan sonra fark ettim.Tatlıyı ve balı seviyorsanız hiç çekinmeden içine ve sunarken üzerine bolca dökün .Sevgili Refika Orjinal suşi gibi soya sosu ile servis edilmesini öneriyor ama ben soya sosunu çiğ olarak pek sevmediğimden sade halini daha çok beğendim.Siz soya sosunu seviyorsanız kullanabilirsiniz ama sadece ucunu çok az batırarak yiyin derim.
  Kısacası değişik ve pratik bir lezzet bence denemelisiniz.


2-4 kişilik
MALZEMELER

1 adet günlük yufka
100 gr kadar tulum peyniri
10 adet ceviz içi
6 adet kuru kayısı
1 adet Çengelköy salatalık
bal
soya sosu


HAZIRLANIŞI

  Açıp serdiğiniz yufkanın üç kenarının yuvarlak kısımlarını kesip düzeltin .Yufka yanlardan ve üstten düz alttan yuvarlak bir görüntü alacak.Alttaki yuvarlak tarafı içe doğru 5 cm kadar kıvırın.Böylece yufka dikdörtgen halini alacak.Yufkayı boyuna ortadan ikiye kesin.
  Kayısıları uzun olacak şekilde kesin.Salatalıkları boyuna ince dilimleyin ve yanlarında ki kabuk kısmından her iki tarafını da kesip ortadan kalan sulu kısmını ayırın (salatalığın bu kısmı kullanılmayacak).Cevizleri robot ya da bıçak yardımı ile iri olacak şekilde kıyın.
  Tüm iç malzemeyi ikiye bölün,birini bir yufkaya kalanını da diğer yufkaya kullanacağız.Yuvarlak  olan kısımdan katladığınız yufkanın kenar kısmına 2 cm'lik boşluk kalacak şekilde önce tulum peynirini yerleştirin ve sıkılaştırın.Üzerine salatalıkları yerleştirin.Onun üzerine ceviz ve en az 1 yemek kaşığı kadar balı gezdirin.
Sonra yufkayı rulo şeklinde sıkıca sarın ve keskin, tırtıksız bir bıçakla 4-5 cm ya da daha kısa olmak üzere tek hamlede kesin.İlk kestiğiniz parçaya göre diğerlerini de eşit keserseniz daha muntazam suşileriniz olacaktır. Diğer yufkaya da kalan malzemelerle aynı işlemleri uygulayın ve servis tabağına alın.Üzerine yine bolca bal dökün ve dilerseniz soya sosu ile dilerseniz sade olarak servis edin.

AFİYET OLSUN...
                                                    Twitter :    Reyhan Ksc
                                                     instagram :  reyhanksc
                                                     facebook:   anne eli gibi

10 yorum:

  1. Refika hanımı ben de tv'den takip ediyorum. Çok sempatik olduğunu düşünürdüm, sen tanımışsın ve aynı izlenimi almışsın. Demek ki yanılmamışız :) Türk işi suşi'de yufka yerine lavaş kullanılsa daha iyi olurmuş sanki :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. kesinlikle öyle hatta daha da samimi buldum ben.Lavaşla olmaz canım sarmak çok zor olur :)

      Sil
  2. Etkinliğin Refika Birgülle olması başlı başına bir güzellik
    Çok keyifli bir etkinlik olmuş Reyhancım
    Herşey harika görünüyor ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. kesinlikle öyleydi kübra'cım,sağol tatlım...

      Sil
  3. ben yoktum ama neyseki ekibi sevdiğim bi insanla tamamlamışsın. hadi bari :P

    mantı yap biz gelincee :)

    YanıtlaSil
  4. Harika bir gündü....tekrar görüşmek dileğiyle...sevgiler....

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. benim içinde çok keyifli bir gündü selma'cım,sevgiler...

      Sil

değerli yorumlarınız için teşekkürler...

blog sahibi değilseniz, alttaki adı/url yazan bölüme tıklayıp,adınızı yazarak yorum bırakabilirsiniz.
yorumunuz olumsuz bile olsa mutlaka yayınlanacaktır ve cevapsız kalmayacaktır,ancak hakaret içeren yorumlar kesinlikle yayınlanmayacak dolasıyla yanıtsız kalacaktır.Bilginize !!!
sevgiler..