Bu Blogda Ara

18 Nisan 2014 Cuma

TAVUKLU PİRİNÇ SALATASI



  Çoğumuzun en büyük sıkıntısıdır akşama ne yapsam sorunu.Bu dert en çok da yaz aylarında bunaltır bizleri,öyle her yemek yenmez,serin olmalı ,ferah olmalı ki  ağır gelmesin.Tabi hafif yemekler yemek gerek derken bir taraftan da neredeyse her gün kızarma yapıp yiyor olmamız da ayrı bir muamma  :)

  Mesela en çok sevdiğimiz yemeklerden biri olan tereyağlı pilav bile artık ağır geliyordur,o halde ne yapmalı ? sevdiğimiz ağır yemekleri hafifletip sofraya öyle getirmeli.İşte bu tarifte biz Türk'lerin en sevdiği tavuklu pirinç pilavının yaz ayına ve hatta çay sofralarına yakışacak hafif ve oldukça leziz hali.Geçen yaz tavuksuz halini çok yapmıştım bu yaz da bu hali favorim olacak galiba ya da değişiklik olsun diye bir öyle bir böyle yaparım :)
  Eğer denerseniz sizin de favori yemek yada salatalarınızdan birisi olacağından eminim.O halde her zaman ki  gibi mutlaka deneyin,tadın demekten kendimi alamayacağım :)
  Hayırlı Cumalar...

Diğer Salata tariflerime Buradan ,Pilav tariflerime Buradan ulaşabilirsiniz.


6 kişilik
MALZEMELER

Pilavı için:
1 su bardağı baldo pirinç
1,5 su bardağı soğuk su
1 küçük çay bardağı sıvı yağ
tuz
Tavuk için:
1 küçük tavuk göğsü
yeteri kadar su
tuz
değirmen karabiber
1 adet küçük kuru soğan
Garnitürü için:
4 tepeleme yemek kaşığı haşlanmış mısır
5-6 sap taze soğan
1 büyük havuç
6-7 adet kornişon turşu
1 diş sarımsak
tuz
pul biber
değirmen karabiber
1/2 limonun suyu



HAZIRLANIŞI

  Öncelikle tavuk göğsünü haşlamak için derin bir tencereye üzerini geçecek kadar su koyun,kuru soğanı bütün olarak atın pişmeye bırakın.Ocaktan almaya yakın tuzunu ,karabiberini ekleyin,biraz daha kaynatıp ocaktan alın.Tavuk göğsünü sudan çıkarın,ılınmaya bırakın.Elinizin dayanacağı kadar soğuduğunda kemiğinden ayırın ve etlerini ne çok küçük ne de çok büyük olmayacak şekilde didikleyin bir kenarda bekletin.
 Pilav için sıvı yağı tencereye alın ısıtın,iyice yıkadığınız pirinci ekleyin,tuzunu da ekleyip tane tane olana kadar kavurun.Yeteri kadar kavrulan pirinçlere suyunu ilave edin,kapağını kapatıp orta ateşte kaynamaya bırakın.Kaynadıktan sonra altını kısın,kapağını kapatın suyunu çekene kadar pişirin.Pişen pilavın kapağının altına havlu kağıt yerleştirip demlenmeye ve ılınmaya bırakın.
  Diğer taraftan Taze soğanları ince ince doğrayın,havucu ve sarımsağı rendeleyin,kornişon turşuları tavla zarı şeklinde doğrayın ve pilava ekleyin.Parçaladığınız tavuğu,haşlanmış mısırı,limon suyunu,tuzunu ve baharatlarını da ekleyip iyice harmanlayın.Tadına bakıp damak tadınıza göre tuz,limon suyu ya da baharat ilavesi yapabilirsiniz.
Ilık ya da soğuk olarak servis edebilirsiniz.

Not:  Pilavı pişirirken ben eski klasik küçük çay bardaklarından kullandım,diğer çay bardağından kullanacaksanız (aida) yarıdan biraz fazla koyun.
  Ayrıca pilavı pişirdiğinizde yağı size fazla gibi gelebilir fakat sonradan yağ ilavesi yapmayacağımız için garnitürler eklendikten sonra yağ oranı  tam kararında olacaktır.
  Yine de dilerseniz yağ ölçüsünü pilavı pişirirken bir miktar azaltabilir daha sonra ihtiyaç olursa garnitürlerle birlikte de ilave edebilirsiniz.

AFİYET OLSUN...
                                                 Twitter :    Reyhan Ksc
                                                 instagram :  reyhanksc
                                                 facebook:   anne eli gibi

8 yorum:

  1. Yazınızı okurken hem tebessüm ettim , hem de düşündüm. Gerçekten yazın çok hafif bir seçenekmiş gibi bol bol kızartma tüketiriz. :) Halbuki bence kış yemeğidir. tavuklu pirinç salatası ideal yaz yemeği olmuş. Görüntüsü de bahara uygun rengarenk. Ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  2. Çok keyifli bir salata olmuş,ellerinize sağlık..

    YanıtlaSil
  3. bende şehriyeli ile yapmıştım o da güzel oluyor. ellerine sağlık :)

    YanıtlaSil
  4. Bende kendisiyle bir misafirlikte tanıştım:)
    Çok beğendim bende yapıcam en yakın zamanda
    Sana gelince de istiyorum:)

    YanıtlaSil
  5. daha önce tavuksuzunu yemiştim ve çok beğenmiştim ben bu tarifi denicem :) ellerinize sağlık :)

    YanıtlaSil
  6. salatalar vazgeçilmezim, yazın sadece salata ile doymuşluğum vardır, bunu da listeye ekledim Reyhanım eline sağlık :)

    YanıtlaSil
  7. ellerine sağlık canım nefis görünüyor sevgiler..

    YanıtlaSil
  8. tavuklu pilav ertesi güne kalmış,salata diye kakalıyosun :P kıhkıh :)
    çok severim böle şeyleri ben mımm. ellerine emeklerine sağlık canımcım.

    YanıtlaSil

değerli yorumlarınız için teşekkürler...

blog sahibi değilseniz, alttaki adı/url yazan bölüme tıklayıp,adınızı yazarak yorum bırakabilirsiniz.
yorumunuz olumsuz bile olsa mutlaka yayınlanacaktır ve cevapsız kalmayacaktır,ancak hakaret içeren yorumlar kesinlikle yayınlanmayacak dolasıyla yanıtsız kalacaktır.Bilginize !!!
sevgiler..