Bu Blogda Ara

2 Temmuz 2014 Çarşamba

KIBRIS KÖFTESİ


  Yeni bir günden herkese günaydınlar.
Bugün sizlere hem değişik hem de nefis bir köfte tarifi getirdim.Mutlaka deneyenler olmuştur ama eminim ki hala denemeyen bu lezzeti tatmamış olan bir çok kişi vardır.Gerek
içinde patates olması gerekse tarçın aroması ile oldukça farklı bir o kadar da leziz bir köfte.Ben tarçını bir çimdik denecek kadar az kattım,buna rağmen kokusu burama buram damağımdaydı,ama kesinlikle rahatsız edecek kadar yoğun değildi.Eğer farklı lezzetleri seviyorsanız,hele de tarçın aromasıyla aranız iyiyse bu köfteyi mutlaka deneyin derim.
Günün menüsüne ve sahur önerime göz atmayı unutmayın !
Şimdiden hayırlı İftarlar...

Diğer Köfte tariflerime Buradan ,İftar önerilerime Buradan ,İftar menülerime Buradan ulaşabilirsiniz.



5.Gün menüsü

Nohutlu yayla çorbası
Kızarmış patates piyazı
Kıbrıs köftesi
Kırmızı erik kompostosu
Garnitürlü pirinç pilavı
Limonlu Yoğurt tatlısı



Sahur önerisi;
Dereotlu ,tulum peynirli poğaça





                                                   
    
   
                                                   KIBRIS KÖFTESİ

4 kişilik
MALZEMELER

500 gr. köftelik kıyma
3 adet orta boy patates
1 adet orta boy soğan
1 adet yumurta
1 diş sarımsak
çay kaşığının ucuyla tarçın
1 dilim bayat ekmek içi
tuz
1 silme çay kaşığı kimyon
karabiber
pul biber
kızartmak için:
sıvı yağ

HAZIRLANIŞI

  Öncelikle kıymayı derin bir kaba alın.Patatesleri ve soğanı rendeleyin ve avucunuzun içine alıp sıkarak suyunu çıkarın ,kıymanın üzerine ekleyin.Rendelenmiş sarımsağı,yumurtayı,ufaladığınız bayat ekmeği,tuzunu ve baharatlarını ekleyip yoğurun ve streçleyip 2-3 saat kadar buzdolabında dinlendirin.Yeteri kadar dinlenen köfte harcından ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp şekil verin ve kızgın yağda her yerini eşit şekilde kızartın.Kızarttığınız köfteleri kağıt havlunun üzerine alın,bir süre yağının süzülmesini bekledikten sonra servis tabağına alıp sıcak ya da ılık olarak servis edin.
Afiyet olsun...
                                                     Twitter :    Reyhan Ksc
                                                     instagram :  reyhanksc
                                                     facebook:   anne eli gibi

8 yorum:

  1. Ben bayılıyorum bu köfteye nefis oluyor,tarçında çok yakışıyor.ellerinize sağlık,afiyetle..

    YanıtlaSil
  2. bayıldığım bır kofte elıne sağlık

    YanıtlaSil
  3. Ilk kez köfteye tarcin kullandigimizda Alman bir erkek arkadasimiz hemen anlamisti,aslinda cok eskiden Osmanli saraylarinda köfteye hep tarcin konurmus,bizdeki de öyle bir kitapti,denedik,begenmediler ama bence esim tarcin olayini abartmisti:)) Ben bunu bugün denicem hem bu Kibris köftesi o normal köfteydi,sevgiler size!

    YanıtlaSil
  4. Köftede tarçın denermiyim bilmem ama değişik bir tarif. Afiyet olsun Sevgili Reyhan..

    YanıtlaSil
  5. tarçınla aram çok iyi fakat köftede nasıl olur denemeden bilinmez :)
    eline sağlık her biri ayrı güzel duruyor

    YanıtlaSil
  6. Köfteler güzel gözüküyor. Elinize sağlık.

    YanıtlaSil
  7. Reyhan yaptıysa zaten o bir harikadır:)
    Ellerine sağlık canım

    YanıtlaSil
  8. Daha once susamli tarcinli kofte yapmistim damaga cok hos gelen bi lezzet veriyo eminim buda oyledir denicem bu arada ellerinize saglik tariflerde gorsellerde harika

    YanıtlaSil

değerli yorumlarınız için teşekkürler...

blog sahibi değilseniz, alttaki adı/url yazan bölüme tıklayıp,adınızı yazarak yorum bırakabilirsiniz.
yorumunuz olumsuz bile olsa mutlaka yayınlanacaktır ve cevapsız kalmayacaktır,ancak hakaret içeren yorumlar kesinlikle yayınlanmayacak dolasıyla yanıtsız kalacaktır.Bilginize !!!
sevgiler..