Bu Blogda Ara

3 Aralık 2015 Perşembe

Fındıklı,Çikolatalı Kurabiye ve Pakmaya Çikolata Partisi

Fındıklı,parça çikolatalı kurabiye

Herkese merhabalar.
Bir önce ki yazımda bahsettiğim üzere bir sürü etkinlik ve tarif yazılmak için sıra bekliyor. Pakmaya'nın Çikolata partisi ve bu nefis kurabiye de onlardan yalnızca biri.
 Bundan bir kaç ay önce katılmıştım bu keyifli partiye,Pakmaya uygulama merkezinde (PUM)gerçekleşen etkinlikte blogger arkadaşlarımla sohbet eşliğinde yaptığımız kahvaltının ardından herkes kendi tarifini yapmak için kolları sıvadı.
Ben fındıklı kurabiyemi bu defa Pakmaya'nın kurabiye çikolatası ile yaptım,anlayacağınız lezzetine lezzet
kattım.
 Pakmaya yalnızca kurabiyeler için değil,kek için de özel çikolata üretmiş,üstelik hem bitter hem de sütlü seçenekleri mevcut.Kurabiye ya da kekin içinde kesinlikle eriyip,dağılmıyor.Bu mutfak da bizler için büyük bir eksikliği doldurmak anlamına geliyor ki ben kendi adıma çok sevindim,zira çikolata ile yapmak istediğim her şeye damla çikolata koymaktan kurtulmuş bulunuyorum :)
Konu ile ilgili ayrıntılı bilgi aşağıda mevcut,mutlaka göz atın derim.Ama önce nefis mi nefis kurabiye tarifimi okuyun ve bence okumakla kalmayıp mutlaka deneyin.

Diğer Kurabiye tariflerime Buradan ulaşabilirsiniz.

Fındıklı,parça çikolatalı kurabiye


MALZEMELER
(25-30 Adet)
120 gr. File fındık
200 gr. tuzsuz Tereyağı ( oda sıcaklığında )
1/3 su bardağı toz şeker (67 gr )
1 adet vanilya
2 su bardağından biraz fazla un (220 gr)
1 yemek kaşığı tarçın
3 yemek kaşığı pudra şekeri

Fındıklı,parça çikolatalı kurabiye

HAZIRLANIŞI

  Öncelikle oda sıcaklığındaki tereyağ,toz şeker,vanilya,un,Pakmaya parça çikolata ve file fındığı karıştırıp yoğurun.İlk başta hamur toparlanmayacak gibi görünse de yoğurdukça kendini toplayan oldukça yağlı ama ele yapışmayan bir hamur elde edeceğiz.Eğer un yeterli gelmezse azar azar elinize dökerek biraz daha ekleyebilirsiniz.Hamur elinize yapışmıyorsa un eklemeyi bırakın ve hamurla fazla oynamayın.Yağlı bir hamur olduğu için yoğurdukça ısınan tereyağından dolayı hamur yumuşayacaktır.
  Fırını fansız olarak 160 dereceye ayarlayıp çalıştırın.Hamurdan iri ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın ve yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine dizin.Hazırladığınız topları önceden ısıtılmış fırında altı üstü hafif kızarana kadar pişirin.Yaklaşık 20-25 dakikada pişiyor ancak süre fırından fırına farklılık göstereceği için siz arada kontrol etmeyi unutmayın.Hafif kızarması yeterli olacaktır.Pişen kurabiyeleri fırından alıp soğumaya bırakın ve iyice soğuduktan sonra karıştırdığınız tarçın,pudra şekeri karışımına bulayın.

Not:

Ben üstte de belirttiğim gibi 3 şekilde yaptım bu defa,sade,pudra şekerli ve tarçın,pudra şekeri karışımı ile servis ettim.en güzel hali tarçın,pudra şekeri karışımlı hali idi ama siz hangi halini dilerseniz o şekilde yapabilirsiniz.Yalnız sade halini yapmak isterseniz şeker miktarını 1 yemek kaşığı kadar artırmanızı öneririm.

Not: 
Ben orjinal tariftekinden daha az kullanmış olmama rağmen pudra şekeri,tarçın karışımından yine de arttı.Ancak ölçüleri daha da azaltmanızı tavsiye etmem bulamak zorlaşabilir.Artan karışımı başka bir kurabiye de yada kek yapımında kullanabilirsiniz.
Afiyet olsun...


Pakmaya’dan Çikolata Partisi

Mutfakların ustası yemek bloggerları, Pakmaya Uygulama Merkezi’nde (PUM) gerçekleştirilen ‘Çikolata Partisi’nde bir araya geldiler. Pakmaya ürünleri ile birbirinden özel tarifler sunan bloggerlar, Pakmaya Pastacılık Şefi Cemil Çengel’İn sürprizleri ile keyifli anlar yaşadılar

13 Mayıs 2015 / İstanbul –  Geliştirdiği yeni ürünler ile mutfakların vazgeçilmezi haline gelen Pakmaya, önemli Ar-Ge merkezlerinden Pakmaya Uygulama Merkezi (PUM)’da gerçekleştirdiği  ‘Çikolata Partisi’nde bloggerları ağırladı. Bloggerlar merengli çikolatalı tarttan, gül kurabiyeye, armutlu çikolatalı muffinden tereyağlı çikolatalı kurabiyeye kadar kendilerine ait birçok orijinal tarifi Pakmaya çikolata ailesi ile uyguladı. Pakmaya bu etkinlikle hem bloggerların oyun alanlarını genişletti hem de ürünlere dokunmalarını sağlayarak deneyimsel öğreti kazandırdı. Pakmaya ürünleri ile yapılan birbirinden lezzetli tarifler, 5 çayı eşliğinde ikram edildi.


Bloggerların hünerleriyle hazırladıkları tarifleri yakından izleyen Pakmaya Pastacılık Şefi Cemil Çengel, hazırlıklar esnasında işin ustası olarak farklı püf noktalarını paylaştı. Usta Şef, etkinlik bitiminde Pakmaya’nın parça çikolataları ile hazırladığı suffle ve pastacılık ürün grubunun gözdesi olan makaron denemesi ile katılımcılara sürpriz yaptı.

Pakmaya PUM’da gerçekleşen buluşmalara yaz boyunca devam edecek.


PUM yeni ufuklar açıyor

Sektördeki yerli ve yabancı deneyimli ustalar için katılabilecekleri aktiviteler gerçekleştiren PUM, sektör temsilcilerine ve çalışanlarına yeni ufuklar açıyor ve onlara kendilerini geliştirmeleri için fırsat sunuyor. Yeniliğe, değişime özellikle açık bir sektör olan Pastacılık ve Unlu mamuller dünyasındaki pastane ve fırın işletmecileri ile ustalar, Pakmaya’nın bu girişimi ile özledikleri desteğe kavuştular.

PUM’da işlerine değer katacak yeni çeşitleri tanımanın yanı sıra demolar ve çalışmalar yapma olanağına da sahip olan ustalar diledikleri zaman merkezin imkânlarından yararlanabiliyorlar. PUM tüm profesyonellere yasalar, tebliğler ve yönetmelikler çerçevesinde doğru ürün özellikleri ve doğru üretim metotları hakkında bilgiler de sunuyor.



Pakmaya markası ile Türkiye’de fırıncılık sektöründe bilimsel yöntemlerle üretilen maya kullanımının öncülüğünü yapan ve tüm ülkede kullanımını yaygınlaştıran Pak Gıda, 1972 yılında kurulmuştur. Pakmaya kurulduğu günden beri istikrarlı bir şekilde büyüyerek bugün 250.000 ton yaş maya kapasitesiyle dünyanın 130 ülkeye ihracat yapan sayılı büyük üreticileri arasında yer almaktadır. Pakmaya, maya üretimi ve üretim kapasitesi bakımından Türkiye’de lider, dünyada ilk üç firma arasında yer almaktadır. www.pakmaya.com.tr

 Bu güzel ve keyif dolu etkinlikte emeği geçen herkese bir kez daha teşekür ederim,tekrar görüşmek dileği ile.
Sağlıcakla kalın...

Twitter :    Reyhan Ksc
instagram :  reyhanksc
      
facebook:   anne eli gibi   
                                       

2 yorum:

  1. Ne güzel bir etkinlik olmuş,tariflerini her zamanki gibi kaydettim ellerine sağlık.
    Sevgiler..

    YanıtlaSil
  2. Çok keyifli bir etkinlik olmuş,ellerinize sağlık. Bende Pakmayanın bir etkinliğine katılmıştım.Çok keyif almıştık. Blogunuzu çok beğendim, ben de beklerim.
    Zubeydesaracoglu.com

    YanıtlaSil

değerli yorumlarınız için teşekkürler...

blog sahibi değilseniz, alttaki adı/url yazan bölüme tıklayıp,adınızı yazarak yorum bırakabilirsiniz.
yorumunuz olumsuz bile olsa mutlaka yayınlanacaktır ve cevapsız kalmayacaktır,ancak hakaret içeren yorumlar kesinlikle yayınlanmayacak dolasıyla yanıtsız kalacaktır.Bilginize !!!
sevgiler..