Bu Blogda Ara

7 Ocak 2016 Perşembe

Ev Yapımı Lor


Yaşadığımız dönem bizi hazıra o kadar alıştırdı ki,her şeyi hazır alır olduk.Zamanla rahata öyle alıştık ki artık yoğurdumuzu bile evde yapmaz olduk.Ama gel zaman git zaman hazır gıdaların zararlarını okudukça,duydukça yaptığımız hatanın farkına varmış olacağız ki yavaş yavaş ev yapımı yiyeceklere olan ilgimiz arttı,en azından benim ve çevremdekiler için durum böyle.
Mümkün olsa her şeyi evde yapardım ama İstanbul'un ortasında bir apartma dairesinde maalesef mümkün değil.Fakat yine de mümkün olanı yapmaya çalışıyorum bunlardan biri de lor peyniri.Hem doğal hem de hazır lordan çok daha lezzetli oluyor,yaptığım gün bitiyor diyebilirim,üstelik de yapımı çok kolay.Tabi bu lezzette kullandığım tam yağlı organik inek sütünün de etkisi yok değil,sizlere de yağlı taze inek sütü ile yapmanızı öneririm,eğer bulamazsanız günlük yağlı süt de kullanabilirsiniz.
Diğer Ev Yapımı tariflerime Buradan, Kahvaltılık tariflerime Buradan ulaşabilirsiniz.



4 kişilik
MALZEMELER
2 kg yağlı inek sütü
1 silme tatlı kaşığı tuz
6 yemek kaşığı elma sirkesi


HAZIRLANIŞI

Öncelikle önceden kaynatıp dezenfekte ettiğiniz sütü ocağa alın kaynamaya bırakın.Kaynamaya başladığı an da elma sirkesini ve tuzunu ilave edin ve karıştırın.Ocağı altını kapatın biraz daha karıştırıp tencerenin kapağını da kapatın ve üzerini örtün.Yaklaşık 2-3 saat o şekilde dinlendirin(tıpkı yoğurt mayalar gibi).Yeteri kadar dinlenen loru temiz bir tülbent serdiğiniz süzgecin üzerine dökün,fazla suyunu akıttıktan sonra süzgecin altına uygun bir kap koyun süzülmeye devam etsin.Arada bir tahta kaşık yardımı ile üzerine bastırıp kalan suyun daha hızlı süzülmesini sağlayabilirsiniz.Bu şekilde suyu tamamen süzülene kadar bekletin.Suyu tamamen süzülen peynirinizin tadına bakıp dilerseniz biraz daha tuz ilave edebilirsiniz.Bu şekilde 2-3 gün buzdolabında muhafaza edebilirsiniz.Tuz miktarını biraz daha artırırsanız dayanması süresi uzayacaktır.Dilerseniz fazla yapıp derin dondurucuda da saklayabilirsiniz.
Dilerseniz kahvaltıda tüketin dilerseniz de hamur işlerinde kullanabilirsiniz.
Afiyet olsun...

Twitter :    Reyhan Ksc
instagram :  reyhanksc      

facebook:   anne eli gibi  

1 yorum:

  1. Merhabalar,
    Biz bunu hiç tuz ilave etmeden yapıyoruz, gerçekten süt gibi tazecik ev yapımı lor peyniri oluyor, sizin de elinize sağlık, ne güzel bunları evde kendimiz yapmamız...
    Ben de sizleri beklerim sayfama lütfen:)
    SİHİRLİ YEMEK KUTUSUNDAN sevgiler... fulyapimlezzetler.blogspot.com

    YanıtlaSil

değerli yorumlarınız için teşekkürler...

blog sahibi değilseniz, alttaki adı/url yazan bölüme tıklayıp,adınızı yazarak yorum bırakabilirsiniz.
yorumunuz olumsuz bile olsa mutlaka yayınlanacaktır ve cevapsız kalmayacaktır,ancak hakaret içeren yorumlar kesinlikle yayınlanmayacak dolasıyla yanıtsız kalacaktır.Bilginize !!!
sevgiler..