Bu Blogda Ara

4 Mart 2016 Cuma

Elmas Kurabiye


Bir önceki verdiğim aradan sonra kendi kendime bir daha blogumu ihmal etmeyeceğime,küçük olanlar dışında ara vermeyeceğime söz vermiştim.Ama bazen öyle şeyler yaşarsınız ki kendinize verdiğiniz sözleri bile tutamazsınız.Bu sefer ki miskinlikten değil mecburi verilmiş bir araydı.
Ne yazık ki sevgili kayın pederimi kaybettik,bu durum doğal olarak beni çok üzdü,içimden ne yazmak ne de paylaşım yapmak gelmedi,zaten olması gerekende buydu.Ama işte kaybettiklerimizle,kazandıklarımızla hayat devam ediyor,öyle ya da böyle herkes eski hayatına geri döndü.Sanırım doğanın kanunu da bu.Allah merhametiyle muamele etsin,mekanı cennet olsun inşAllah.
Bu yazdıklarımın üzerine fazlaca bir şey yazmak istemiyorum,tariften kısaca bahsetmek gerekirse,son zamanların en moda kurabiyelerinden biri elmas kurabiye.Hem şık hem de oldukça lezzetli bu kurabiyeleri mutlaka deneyin derim,eminim sizlerde çok seveceksiniz.

Diğer Kurabiye tariflerime Buradan , Çay saati tariflerime Buradan ulaşabilirsiniz.


25-28 adet
MALZEMELER

200 gr. oda sıcaklığında tereyağ
1 küçük çay bardağı toz şeker
1 adet yumurta
2 tepeleme yemek kaşığı kakao
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
aldığı kadar un (3-3,5 su bardağı un)
bulamak için:
1 küçük çay bardağı toz şeker
üzerine:
çikolatalı krema (ben Torku kullandım)


HAZIRLANIŞI

Öncelikle tereyağ,toz şeker,vanilya,kabartma tozu,kakao ve yumurtayı bir yoğurma kabına alın ve karıştırın.Azar azar un ilave ederek yoğurmaya başlayın.Yumuşak ve ele yapışmayan bir hamur elde edene kadar un eklemeye ve yoğurmaya devam edin.Hamur istediğimiz kıvama gelince un eklemeyi bırakın.Hazırladığınız hamurdan ceviz büyüklüğünden parçalar kopararak yuvarlak şekil verin.Toz şekeri bir tabağa alın,hazırladığınız kurabiye toplarının üstlerini ve yanlarını toz şekere bulayıp yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine yerleştirin.Hamur bitene kadar aynı işlemi tekrarlayın.Hazırladığınız kurabiyelerin ortasına baş parmağınızla çukurlar açın.


Önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında 15 dakika kadar pişirin.Pişirme süresi fırından fırına değişiklik gösterebilir 10 dakikadan sonra kontrol edin kurabiyeler çatlayınca kurabiyeniz hazır demektir.Kurabiyeler fırından çıktığında hafif yumuşak bir kıvamda olacaktır,sakın pişmedi diye biraz daha fırında bekletmeyin,çok sert olur.Fırından aldığınız kurabiyelerin ortasında ki çukurlar kabarmadan dolayı kapanmışsa sıcakken hafifçe parmağınızla bastırıp tekrar çukur açabilirsiniz.Pişen kurabiyeleri soğumaya bırakın.Soğuduktan sonra çukur bölümüne dilerseniz benim gibi krema torbası ile dilerseniz çay kaşığı ile çikolatalı krema koyun ve servis edin.
Afiyet olsun...


Twitter :    Reyhan Ksc
instagram :  reyhanksc
      
facebook:   anne eli gibi
  

2 yorum:

  1. Sırf görseldeki kurabiyelere bakarak anneme yaptıramadan edemeyeceğim bu tarifi. Teşekkür ederim. Zevkle takip ediyorum bloğunuzu..

    YanıtlaSil
  2. Çok canım çekti Reyhaan ben de yapıcam:)

    YanıtlaSil

değerli yorumlarınız için teşekkürler...

blog sahibi değilseniz, alttaki adı/url yazan bölüme tıklayıp,adınızı yazarak yorum bırakabilirsiniz.
yorumunuz olumsuz bile olsa mutlaka yayınlanacaktır ve cevapsız kalmayacaktır,ancak hakaret içeren yorumlar kesinlikle yayınlanmayacak dolasıyla yanıtsız kalacaktır.Bilginize !!!
sevgiler..