Bu Blogda Ara

12 Şubat 2019 Salı

Ayvalı,Portakallı Kereviz


Herkese merhabalar.
Son dönemlerin en popüler yemeklerinden biri ayvalı kereviz,tabii bunda Ufak Tefek cinayetler dizisinin de rolü çok büyük.Aslında portakallı kerevizi
yıllardır yapıyorum ama bu defa akıma uyup bende ayvalı halini yaptım.Sonuç gayet başarılı oldu,biz çok beğendik.Eğer hala denemediyseniz zamanı geçmeden sizlerde deneyin derim,eminim çok beğeneceksiniz.

Diğer zeytinyağlı tariflerime Buradan,Kerevizli tariflerime Buradan ulaşabilirsiniz.


Malzemeler

1 orta boy kereviz
1 orta boy ayva
1 orta boy havuç
2-3 dal kereviz yaprağı
1 orta boy kuru soğan
1 portakalın suyu
Çeyrek limonun suyu
4 yemek kaşığı zeytinyağı
Tuz
Sıcak su
Sebzeleri bekletmek için limonlu su


Hazırlanışı

Öncelikle kerevizin kabuğunu soyun çok küçük olmayacak şekilde küp küp doğrayın.Ayvayı da aynı şekilde iyice yıkayıp iç kısımlarını çıkarıp kabuklu olarak doğrayın.Son olarak havucun kabuğunu soyun,dikine ikiye bölüp onu da doğrayın,hepsini limonlu suyun içine atın(bu işlem kereviz ve ayvaların kararmaması için).
Ardından zeytinyağını bir tencereye alın,ısıtın. Isınan zeytinyağına yemeklik doğranmış soğanı ekleyip kavurun.Kavrulan soğana limonlu sudan çıkarıp süzdüğünüz sebzeleri ve kereviz saplarını ekleyin,üç dört dakika da onları kavurun.tuzunu,sıktığınız portakal ve limon suyunu da ekleyip biraz karıştırdıktan sonra üzerine gelecek kadar sıcak su ekleyip kanamaya bırakın. Kaynayınca altını kısıp kapağını kapatın ve sebzeler yumuşayana kadar pişirin. Sebzeler orta sertlikte pişmeli dikkat edin çok yumuşayıp ezilmesinler. Pişen yemeğinizi ılık yada soğuk olarak servis edebilirsiniz. Ekşisi bol seviyorsanız limon ölçüsünü damak tadınıza göre artırabilirsiniz.
Afiyet olsun...

Twitter :    Reyhan Ksc
instagram :  reyhanksc
      
facebook:   anne eli gibi
  

1 yorum:

  1. iyi bir site başarılarınızın devamını dilerim teşekkürler

    YanıtlaSil

değerli yorumlarınız için teşekkürler...

blog sahibi değilseniz, alttaki adı/url yazan bölüme tıklayıp,adınızı yazarak yorum bırakabilirsiniz.
yorumunuz olumsuz bile olsa mutlaka yayınlanacaktır ve cevapsız kalmayacaktır,ancak hakaret içeren yorumlar kesinlikle yayınlanmayacak dolasıyla yanıtsız kalacaktır.Bilginize !!!
sevgiler..