Bu Blogda Ara

21 Mart 2019 Perşembe

21 Mart Down Sendromu Farkındalık Günü




Herkese merhabalar.
Bugün 21 mart Down sendromu farkındalık günü,yani bizim günümüz :)
Eminim bir çok kişi bugün güne dair bir sürü paylaşım yapacak.Kimi gerçekten önemsediği için yapacak bunu ,kimisi de öylesine yapacak.
Lütfen gerçekten fark edin ve onların eksiği değil sadece +1 farkla çok özel olduklarını bilin. Acımayın,dik dik bakmayın,garipsemeyin çünkü onlarında,ailelerinde ne acınacak, ne garipsenecek bir durumları yok.Aksine çok tuhaftır ki tüm zorluklara rağmen eğer kabullenebilirler ise en mutlu aileler +1 aileleri.




Nereden mi biliyorum?
Tabi ki kendimizden,benim yakışıklı Furkan'ımda +1 kromozomla dünyaya geldi.Önce küçük bir şok yaşadık tabi ki ama sonra Şems-i Tebrizi'nin de dediği gibi,
 ''Düzenim bozulur,hayatımın altı üstüne gelir'' diye endişe etme.Nereden biliyorsun hayatın altının üstünden daha iyi olmayacağını? 




sözü devreye girdi. Gerçekten altı üstünden daha iyi imiş :)
Bu arada bu gün 21 mart olması sebebi ile, downturkiye farkındalık için renk renk çorap etkinliği düzenlemiş,tabi ki bizde bu etkinliğe katılacaktık,eksik kalır mıyız :)
Son olarak,Down sendromu bir hastalık değil sadece genetik bir farklılıktır ve tabi ki  gerçek dostlar kromozom saymaz.

Sağlıcakla kalın...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

değerli yorumlarınız için teşekkürler...

blog sahibi değilseniz, alttaki adı/url yazan bölüme tıklayıp,adınızı yazarak yorum bırakabilirsiniz.
yorumunuz olumsuz bile olsa mutlaka yayınlanacaktır ve cevapsız kalmayacaktır,ancak hakaret içeren yorumlar kesinlikle yayınlanmayacak dolasıyla yanıtsız kalacaktır.Bilginize !!!
sevgiler..