Bu Blogda Ara

9 Nisan 2019 Salı

Cocostar Kurabiye


Herkese mutlu akşamlar.
Bugün sizlere her katı ayrı bir lezzet olan bomba bir kurabiye tarifim var.Her kat dedim çünkü;
gerek hamuru gerek içindeki Hindistan cevizli harcı ve gerekse üzerindeki çikolata ile birçok lezzet ile aynı anda damaklarınızı şenlendirecek bir lezzet.Tarif sevgili Pelinchef'e ait.Ben sadece biraz fazla geldiği için iç harcını azalttım.Sevgili Pelinchef'e bu güzel tarif için teşekkürler.
Uzun lafın kısası bu muhteşem kurabiyeyi mutlaka deneyin,eminim sizlerde çok seveceksiniz.


Diğer kurabiye tariflerime Buradan,diğer Çay saati tariflerime Buradan ulaşabilirsiniz.

Malzemeler
 (200 ml’lik su bardağı ölçü)

125 gr tereyağı (oda sıcaklığında)
1 Türk kahvesi fincanı pudra şekeri
½ Türk kahvesi fincanı kakao
1 yumurta sarısı
1 paket vanilya (tercihe kalmış)
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
Aldığı kadar un
İçine:
1 yumurta akı
1 çay bardağı pudra şekeri
1 su bardağından 2 parmak eksik Hindistan cevizi
2 çorba kaşığı süt
Üzerine:
50 gr bitter yada sütlü çikolata




Hazırlanışı

Oda sıcaklığında yumuşamış tereyağını, pudra şekerini, vanilyayı elinizle karıştırın. Yumurta sarısını ilave edip karıştırmaya devam edin. Kakao, kabartma tozu ve 1 su bardağı kadar unu koyup yoğurmaya başlayın. Yavaş yavaş un ilave ederek yoğurmaya devam edin. Hamur toparlanmaya başlayınca artık un eklemeyin.Hamur kuru olmamalı ama ele de çok yapışmamalı. Kuru olursa şekil vermekte zorlanabilirsiniz.
İçi hazırlamak için tüm malzemeyi büyük bir kasede kaşıkla karıştırın.
Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elinizde yuvarlayın ve avucunuzun içinde çay tabağı büyüklüğünde bastırarak açın. Ortasına 1 tatlı kaşığı hindistan cevizli harçtan koyun. Hamurun kenarlarını ortada birleştirin, hafifçe bastırın ve ters çevirerek tepsiye dizin.
Önceden ısıtılmış 170 dereceli fırında 20-25 dakika pişirin.
Kurabiyeleri fırından çıkarıp soğutun. Çikolatayı küçük bir kaseye koyun ve kaseyi içi kaynar su dolu olan başka bir kaseye oturtun. Dikkat edin çikolatanın içine su girmesin. Çikolatayı ara ara karıştırarak benmari usulü eritin ve isterseniz kaşıkla, isterseniz sıkma torbasına koyarak kurabiyelerin üzerine sıkın. Üzerini Hindistan cevizi ile süsleyin,üzerindeki çikolata donunca servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun...

Twitter :    Reyhan Ksc
instagram :  reyhanksc
      
facebook:   anne eli gibi
  

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

değerli yorumlarınız için teşekkürler...

blog sahibi değilseniz, alttaki adı/url yazan bölüme tıklayıp,adınızı yazarak yorum bırakabilirsiniz.
yorumunuz olumsuz bile olsa mutlaka yayınlanacaktır ve cevapsız kalmayacaktır,ancak hakaret içeren yorumlar kesinlikle yayınlanmayacak dolasıyla yanıtsız kalacaktır.Bilginize !!!
sevgiler..