Bu Blogda Ara

20 Mart 2019 Çarşamba

Kağıtta Kaparili ,Zeytinli Levrek


Herkese günaydın.
Bugün sizlere nefis mi nefis bir levrek tarifim var.Levrek benim en sevdiğim balık çeşitlerinden biridir.Çeşit çeşit yapıp yemeyi çok severim.Gerçi benim için zeytinyağ ve tuz ile fırında pişse bile kafi ama
değişiklikten zarar gelmez :)
Bu tarifi daha evvel katıldığım Academia Barilla etkinliğinde yapmıştık.Tarifi bloga yazmak bir türlü kısmet olmamıştı,kısmet bugüne imiş.Ben orjinal tarifi yazmak istedim ama siz kapari ve zeytin kullanmak istemezseniz kullanmaya bilirsiniz ancak kapari bulursanız kullanın derim.Patatesi  hem doyurucu olması açısından hemde lezzet kattığı için mutlaka kullanın derim.

Diğer Balık tariflerime Buradan ulaşabilirsiniz.


2 kişilik
Malzemeler

1 adet levrek fileto (500-600 gr)
1 yemek kaşığı zeytinyağı
1 orta boy patates
2 yemek kaşığı salamura kapari (isteğe bağlı)
6-7 adet zeytin 
2-3 dal doğranmış maydanoz
Birkaç dal biberiye
2-3 adaçayı yaprağı
Tuz
Karabiber



Hazırlanışı

Öncelikle patateslerin kabuklarını soyun,elma dilim doğrayın,kaynamış suda 5 dakika kadar haşlayın. Suyunu süzüp bir kenara alın.
Levreği tuz ve karabiberle tatlandırıp yağlı kağıt üzerine alın. Üzerine kullanacaksanız suda beklettiğiniz ve süzdüğünüz kaparileri,zeytinleri,haşlanmış patatesleri,adaçayı ve biberiye yapraklarını da serpiştirin.
Yağlı kağıdı kapatıp,sarın,üzerini alüminyum folyo ile hava almayacak ve çok sıkı olmayacak şekilde sarın.180 dereceli fırında 15-20 dakika kadar pişirin.pişen filetoların üzerine doğranmış maydanozları serpip sıcak olarak servis edin.
Afiyet olsun...

Twitter :    Reyhan Ksc
instagram :  reyhanksc
      
facebook:   anne eli gibi
  

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

değerli yorumlarınız için teşekkürler...

blog sahibi değilseniz, alttaki adı/url yazan bölüme tıklayıp,adınızı yazarak yorum bırakabilirsiniz.
yorumunuz olumsuz bile olsa mutlaka yayınlanacaktır ve cevapsız kalmayacaktır,ancak hakaret içeren yorumlar kesinlikle yayınlanmayacak dolasıyla yanıtsız kalacaktır.Bilginize !!!
sevgiler..