Bu Blogda Ara

13 Mart 2019 Çarşamba

Fırında Kremalı Karnabahar


Haftanın ortasından herkese merhabalar.
Karnabahar sever misiniz? 
Ben her haline bayılırım,haşlanmış olarak bile yiyebilirim.Kışın ıspanak ve karnabahar bizim evde en çok pişen sebzelerdendir.Yemeği,grateni,salatası,yumurtalısı,panesi
her hali bir başka güzel.Gerçi sürekli yapıyor olmama rağmen bir çoğunun tarifini henüz blogda paylaşamadım ama zamanla hepsini ekleyeceğim diye umuyorum.
Bu defa değişiklik olsun diye  krema ile yaptım.Gratenden farkı beşamel sos yerine kremalı,yumurtalı bir harç ile yapılması.Biz bu halini de çok sevdik.Belki denemek istersiniz diye de mevsimi geçmeden hemen bloga yazmak istedim.Hem pratik,hem de oldukça lezzetli ve sağlıklı bu yemeği mutlaka denemenizi öneririm.Eminim sizlerde çok beğeneceksiniz.

Diğer Arasıcak tariflerime Buradan,Diğer karnabahar tariflerime Buradan ulaşabilirsiniz.

Malzemeler

1 küçük boy haşlanmış karnabahar
1 kutu krema (200 ml)
1 diş sarımsak
1 adet yumurta
1 yemek kaşığı un
1 paket kabartma tozu
Tuz
Pul biber
Karabiber
Kırmızı toz biber
Yarım su bardağı kaşar peyniri rendesi
Üzerine:
Kaşar peyniri rendesi



Hazırlanışı

Karnabaharı kaynamış suda biraz diri kalacak şekilde haşlayın,süzün.
Ayrı bir kapta krema,yumurta,rendelenmiş sarımsak,kabartma tozu,un ve yarım su bardağı rendelenmiş kaşar peynirini karıştırın.
(karnabahara kattığınız tuz oranı yeterli ise tuz eklemeyin ama az kattıysanız damak tadınıza göre bir miktarda sosa ekleyebilirsiniz).
Haşlanmış,tuz ve baharatla harmanlanmış karnabaharı yağladığınız dikdörtgen fırın kabına aktarın. üzerine kremalı karışımı her yerine gelecek şekilde dökün ve 180-190 dereceli önceden ısınmış fırında üzeri hafif kızarana kadar pişirin. Fırından alıp üzerini kaşar peyniri rendesi ile kaplayıp üzerindeki peynirler eriyip kızarana kadar tekrar fırına sürün.sıcak ya da ılık olarak servis edin.
Afiyet olsun...



Twitter :    Reyhan Ksc
instagram :  reyhanksc
      
facebook:   anne eli gibi
  

1 yorum:

  1. Karnıbaharı bu şekilde yapmayalı çok uzun zaman oldu. O zaman yapalım. Teşekkürler :)

    YanıtlaSil

değerli yorumlarınız için teşekkürler...

blog sahibi değilseniz, alttaki adı/url yazan bölüme tıklayıp,adınızı yazarak yorum bırakabilirsiniz.
yorumunuz olumsuz bile olsa mutlaka yayınlanacaktır ve cevapsız kalmayacaktır,ancak hakaret içeren yorumlar kesinlikle yayınlanmayacak dolasıyla yanıtsız kalacaktır.Bilginize !!!
sevgiler..