Bu Blogda Ara

9 Mayıs 2019 Perşembe

Emirgan Korusu


Herkese günaydın.
Bugün sizlere,her yıl Nisan ayında Lale festivalinin en güzel haline tanıklık edebileceğiniz Emirgan Korusundan bahsetmek istiyorum.İstanbul'un kalabalığından,keşmekeşinden  kaçabileceğiniz,doğanın tadını çıkarabileceğiniz harika bir yer Emirgan korusu.



Emirgan Korusu İstanbul'un Sarıyer ilçesinde,Emirgan ve İstinye semtlerinde Boğaz kıyısında yer alıyor.


Her sene 1-30 Nisan tarihlerinde birbirinden güzel etkinlikler eşliğinde lale festivali düzenliyor.
Ama festival bitse bile bir süre daha rengarenk laleleri görmek,fotoğraf çektirmek ve piknik yapmak için gidebilirsiniz.


Rengarenk lalelerine,yeşil doğasına birde boğaz manzarası eklenince İstanbul'un en gözde mekanları arasında ilk sıralarda kendine yer buluyor.




Giriş araba ile giderseniz otopark ücreti 10 tl,arabasız giderseniz ücretsiz.




Eğer piknik yapmak istemezseniz adını renklerinden alan Pembe Köşk,Beyaz Köşk ve Sarı Köşk olan üç köşkten birinde Boğaza karşı yemek yiyebilir,kahvaltı yapabilir ya da çayınızı kahvenizi yudumlayabilirsiniz.





Eğer İstanbul'un karmaşasından,beton yığınlarından bunalırsanız bu güzel koru aklınızda olsun,mutlaka gidin,görün derim.


Sağlıcakla kalın.

Anne eli gibi'yi instagram'da takip etmek isterseniz Bu linkten ulaşabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

değerli yorumlarınız için teşekkürler...

blog sahibi değilseniz, alttaki adı/url yazan bölüme tıklayıp,adınızı yazarak yorum bırakabilirsiniz.
yorumunuz olumsuz bile olsa mutlaka yayınlanacaktır ve cevapsız kalmayacaktır,ancak hakaret içeren yorumlar kesinlikle yayınlanmayacak dolasıyla yanıtsız kalacaktır.Bilginize !!!
sevgiler..