Bu Blogda Ara

5 Mayıs 2019 Pazar

GüzelKöy (Bozüyük)


Herkese mutlu pazarlar.
bugün yine Muğla gezimizde gördüğümüz güzel bir köyden bahsetmek istiyorum sizlere.Birçok filme ve diziye ev sahipliği yapmış asıl adı Bozüyük olan ama Güzel köylü dizisinden sonra dizinin adını alıp adı Güzelköy olan şirin bir köy.


Aslında birçok filme ve diziye ev sahipliği yapmış ama en çok Güzel köylü dizisiyle adından söz ettirince o isimle anılmaya başlamış.
Güzelköy,Muğla'nın Yatağan beldesinde bulunuyor.



Güzelköy'e,çok yakın olduğu için Belen kahvesi'ni gezdikten sonra uğradık.Belen kahvesi'ne yaklaşık 10 km uzaklıkta,yani ikisini de aynı gün içinde gezmek mümkün.Biz öyle yaptık sizlere de tavsiye ederim :)




Güzelköy'de nereleri gezebiliriz derseniz. Çok büyük bir yer değil adı üstünde köy ama çok keyifli vakit geçireceğiniz yerler var.Mesela 800 yıllık çınarın gölgesinde Pınarbaşı Restorant'ta yemek yiyebilirsiniz.

Sonra köy meydanında bulunan, dizide hem muhtarlık hem kahve olarak kullanılan ve hala aynı dekorla hizmet veren kahvede çayınızı ya da kahvenizi içebilirsiniz.


Rengarenk hediyelik eşya dükkanlarından alışveriş yapıp,taş yolların ve taş evlerin bulunduğu sokakları gezebilirsiniz.




Ve son olarak da Küçük Azmak'ı görmeden dönmeyin derim.O buz gibi suyuna ayak basıp,güzel fotoğraflar çektirebilirsiniz.


Dilerseniz de nehrin içine kurulmuş cafe'de ayaklarınız suyun içinde serin serin bir şeyler içebilirsiniz.Biz Furkan'ın pusetiyle suya giremediğimiz için cafe'ye uğrayamadık ama sizlere tavsiye ederim.

Bugünlük de benden bu kadar,umarım bu yazı,sizlere rehber olur.Bir başka gezi postunda görüşmek üzere.
Sağlıcakla kalın...

Bu arada,Anne eli gibi'yi instagram'da takip etmek isterseniz Bu linkten ulaşabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

değerli yorumlarınız için teşekkürler...

blog sahibi değilseniz, alttaki adı/url yazan bölüme tıklayıp,adınızı yazarak yorum bırakabilirsiniz.
yorumunuz olumsuz bile olsa mutlaka yayınlanacaktır ve cevapsız kalmayacaktır,ancak hakaret içeren yorumlar kesinlikle yayınlanmayacak dolasıyla yanıtsız kalacaktır.Bilginize !!!
sevgiler..