Bu Blogda Ara

8 Mayıs 2019 Çarşamba

Tavuklu Keşkek


Ramazanın 3. gününden herkese selamlar.
Beni yakından tanıyanlar,ve sosyal medya hesaplarımı takip edenler bilir,en sevdiğim yemeklerden birisi Keşkektir. Dışarıda bulunca kaçırmayıp yediğim gibi,arada evde kendimde yapıyorum ama tarifini blogda bir türlü paylaşamadım.

Biz genelde tavuklu yapar,yeriz ama etli de yapmışlığım ve yemişliğim vardır.Öylede çok güzel oluyor ama benim favorim tavuklu hali.
Bir gün etli halini de yapıp bloga eklerim,siz de hangisini dilerseniz onu yaparsınız.Ama şimdi önce tavuklu keşkeği bir deneyin derim.Yapımı öyle sanıldığı gibi zor da değil.Püf noktalarına ve ölçülere uyarsanız ilk kez yapıyor bile olsanız enfes bir keşkek yapabilirsiniz.




Anne eli gibi'yi instagram'da takip etmek isterseniz Bu linkten ulaşabilirsiniz.

Diğer Ana yemek tariflerime ve Yöresel tariflerime göz atmayı unutmayın.



Malzemeler

3 su bardağı buğday (200 ml'lik)
(Buğdayı haşlamak için üzerini 4 parmak geçecek kadar su)
3 adet tavuk kalça but
(tavuğu haşlamak için üzerini 4-5 parmak geçecek kadar su)
2 tepeleme yemek kaşığı tereyağ
2 adet büyük kuru soğan
1 tepeleme tatlı kaşığı pul biber
15 kepçe tavuk suyu
tuz
Üzerine:
Tereyağ
kırmızı toz biber



Hazırlanışı

Öncelikle buğdayı akşamdan sıcak suyla ıslatın.Ertesi gün buğdayı ıslattığınız  suyu süzün,üzerini dört parmak geçecek kadar su koyun ve ocağa alın.Önce orta ateşte kaynatın,sonra kısık ateşte buğdaylar şişip yumuşayana kadar pişirin.Dilerseniz bu işlemi düdüklü tencerede de yapabilirsiniz.
Diğer taraftan ayrı bir tencereye yıkadığınız tavukları alın,üzerini 4-5 parmak geçecek kadar su koyup onu da ocağa alın,orta ateşte kaynamaya bırakın.Eğer suyunu çok çekerse biraz kaynar su ekleyin.

Pişen tavukları suyundan çıkarın,kemiklerinden ayırıp ne çok iri ne de çok küçük olmayacak şekilde parçalayın.
Yeteri kadar pişen buğdayın suyunu süzmeden üzerine,doğradığınız kuru soğanları,pul biberi,tereyağı,parçaladığınız tavuk etlerini ve tavuk suyundan 5-6 kepçe ekleyip kısık ateşte tahta kaşıkla döve döve pişirmeye başlayın.Dibinin tutmaması için sık sık karıştırmaya özen gösterin.

Suyunu çektikçe tavuk suyundan ekleyerek pişirmeye devam edin (ben yaklaşık olarak 15 kepçe tavuk suyu ekledim).
Tüm malzeme iyice pişip,birbirine karışıp, kıvam alınca ocaktan alın.Keşkek,buğdaydan dolayı soğuduğunda sıcakken ki kıvamından biraz daha koyu olacaktır,O kıvam ısıtılsa bile çok değişmez.O nedenle olması gerekenden biraz daha akışkan yani koyu bir muhallebi kıvamında iken ocaktan alın.Üzerine tereyağda yaktığınız kırmızı toz biberi gezdirip sıcak olarak servis edin.

Afiyet olsun.


Anne eli gibi'yi instagram'da takip etmek isterseniz Bu linkten ulaşabilirsiniz.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

değerli yorumlarınız için teşekkürler...

blog sahibi değilseniz, alttaki adı/url yazan bölüme tıklayıp,adınızı yazarak yorum bırakabilirsiniz.
yorumunuz olumsuz bile olsa mutlaka yayınlanacaktır ve cevapsız kalmayacaktır,ancak hakaret içeren yorumlar kesinlikle yayınlanmayacak dolasıyla yanıtsız kalacaktır.Bilginize !!!
sevgiler..