Bu Blogda Ara

17 Eylül 2011 Cumartesi

BAYAT EKMEK KÖFTESİ

BAYAT EKMEK KÖFTESİ


Herkese merhabalar.
  Uzun zaman olmuş bayat ekmekleri değerlendirme konusunda sizlere tavsiye vermeyeli,aslında birkaç tarifim vardı ama bir türlü yayınlayamadım.İşte bu da onlardan biri,denemenizi tavsiye ederim,hem leziz hemde bizi ziyankarlıktan kurtaracak tariflerden sadece birisi diyorum ve tarifime geçiyorum..

MALZEMELER

1 adet bayat ekmek
2 adet yumurta
2 su bardağı kaşar peyniri rendesi
1 orta boy rendelenmiş soğan
2 adet rendelenmiş sarımsak
tuz
değirmende çekilmiş karabiber
pul biber
tuzot
nane
kekik
kimyon
kırmızı toz biber
maydanoz(ben kuru kullandım siz tazede kullanabilirsiniz)
dereotu(onuda kuru kullandım siz yiine tazesini kullanabilirsiniz,yada hiç katmayadabilirsiniz)
birkaç kaşık galeta unu(harç kendini toplayana kadar dökenbiirsiniz ama çok abartıp köfteyi sertleştirmeyelim)

kızartmak için sıvıyağ

HAZIRLANIŞI

   Öncelikle ekmeklerimizi ıslatıp eziyoruz,eğer benim ekmeklerim gibi fazla kurumuşsa ben küflenmesin diye özellikle kurutuyorum,biraz daha fazla ıslatmanız gerekebilir.ıslattığımız ekmekleri elimizle yoğurarak iyice ezelim ve sularını avucumuzla sıkabildiğimiz kadar sıkıp başka bir kaba alalım.üzerine tüm malzemeyi ialave edip iyice karışana kadar yoğuralım.eğer çok sulu kaldıysa biraz galeta unu takviyeside yapabiliriz.
ama abartmada katalım tamamen katı bir hamur olmasına gerek yok.
  sonra tavaya 4-5 yemek kaşığı yağımızı alalım ve kızdıralım köftelerden ceviz kadar parçalar koparıp elimizle düzleyip tavaya atalım ve bir spatula yardımıyla biraz daha bastırıp inceltelim.altı iyice kızarana kadar sakın çevirmeyin dağılabilir.altı kızarınca bir spatula yardımıyla dikkatli bir şekilde çevirip diğer tarafınıda kızartalım ve kağıt havlu serilmiş tabağımıza alalım.
ılık olarak servis edelim,hatta ben soğuk daha çok sevdim..

BAYAT EKMEK KÖFTESİ
AFİYET,ŞEKER OLSUN...

20 yorum:

  1. ev ekonimisi diye ben buna derim şekerim bende bayat ekmeklerimi derindorucuya atıyorum sonra köfteler kullanıyorum bunuda mutlaka deniyeceğim eminim lezzeti süperdir ellerine sağlık ttaluşum:))))

    YanıtlaSil
  2. Reyhan'cım, harikasın vallahi. Çok iyi fikir.Eline sağlık

    YanıtlaSil
  3. Ellerine sağlık canım bayat ekmekleri köfte için tutuyorum ama direk köfte hiç yapmadım. Denemek lazım. Sevgiler:)

    YanıtlaSil
  4. ANNE ELİ GİBİ19 Eyl 2011 19:52:00

    SELMACIM CANIM BENİM BENDE EKMEKLERİ KURUTUP RONDODAN GEÇİRİP DERİN DONDURUCUYA ATIYORUM VE SENİN GİBİ KÖFTELERDE KULLANIYORUM AMA TÜKETMEYE YETMİYOR BENDE BÖYLE TARİFLERLE TÜKETMEYE ÇALIŞIYORUM CANIM,MUTLAKA DENE HEM LEZZETLİ HEMDE ZİYANKARLIKTAN KURTARIYOR.

    YanıtlaSil
  5. ANNE ELİ GİBİ19 Eyl 2011 19:53:00

    TEŞEKKÜR EDERİM DİLEK'CİM SENSİN HARİKA:)BENCEDE İYİ FİKİR,MUTLAKA DENEMELİSİN CANIM,ÖPÜYORUM.

    YanıtlaSil
  6. ANNE ELİ GİBİ19 Eyl 2011 19:55:00

    TEŞEKKÜR EDERİM TÜMAY'CIM BENDE KÖFTE İÇİN TUTUYORUM AMA YİNEDE BİTMİYOR BENDE UYDURU UYDURUP BİRŞEYLER YAPIYORUM İŞTE,MUTLAKA DENE CANIM.BENDENDE SEVGİLER..

    YanıtlaSil
  7. REYHOŞUM DÜN YAPTIM LEZZETİ HARİKAYDI BAYALDIM DERİNSU NORMALDE HİÇ KÖFTE YEMEZDİ BU KÖFTEDEN TAM 3 TANE YEDİ ÇOK SEVDİ YA BEN SENİN TARİFLERİNİ ARTIK GÖZÜM KAPALI YAPIYORUM ÇÜNKÜ HEPSİ GERÇEKTEN ÇOK LEZZETLİ OLUYOR DENEMEK İSTEYEN ARKADAŞLAR VARSA GEÇ KALMAYIN HEMEN BUGÜN DENEYİN DERİM:)))))))

    YanıtlaSil
  8. ANNE ELİ GİBİ20 Eyl 2011 13:45:00

    SAĞOL TATLIM BENİM,BEĞENMENE ÇOK SEVİNDİM,ARTIK BOL BOL YAPARIZ.ÖPÜYORUM CANIMCIM:)

    YanıtlaSil
  9. bende yaparım ara sıra güzel olur ne güzel işte eve ekmek goturmek ıcın çalışan onca insan varken bızde eve gelen ekmegın kıymetını bılıyoruz bir şekılde değerlendırıyoruz yapamadıgım zamanlarda yine çöpe koymuyorum koyanları çok göruyorum!dışarda aç dolaşan çöpte bır lokma yıyecek bulmak için bekleyen bir sürü hayvan var onlarda can taşıyor.bu lezzetlı yemek için ellerıne sağlık canım

    YanıtlaSil
  10. aynen katılıyorum bir çoğumuz değerlendirmeye çalışıyor ama yinede ekmekler çöpe gitmektan kurtulamıyor ne yazık.zaten sırf dikkat çeksin belki bilmeyen yada önemsemeyen vardır diye katagorinin adını bayat ekmekleri değerlendirme dedim,belki bir işe yarar,çok teşekkür ederim zeymuran hanım bu güzel yorumunuza.bu arada bloğuma hoşgeldiniz..

    YanıtlaSil
  11. reyhancımm müthiş bişey bu elien koluna sağlık harika görünüyorlar mutlaka denyeceğim sevgilerrrr

    YanıtlaSil
  12. Bende bayıldım vallahi ev ekonomisine büyük katkı:) Hele şimdi evlerde alıyoruz evmekleri, pideleri eee yenmiyorda büyük bir kısmı kalıyor. Ellerine sağlık Reyhancım. Ben de bekleyen ekmeklerimi bu şekilde değerlendireyim o zaman:)))
    Öpüyorum çok:))))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. KESİNLİKLE ÖYLE FATMACIM,BİZİMKİLERDE PİDEYİ EKMEĞİ FAZLA ALIYOR,ZİYAN OLMASIN DİYE BÖYLE TARİFLER UYGULUYORUM,TAVSİYE EDERİM CANIM,NEFİS OLUYOR,SAĞOLASIN..

      Sil
  13. Reyhancım şimdi yaptım ekmek köftesini buram buram koktu tadına bakamadım:(( İnşallah iftara:))) Çok güzel bir tarif. Teşekkür ediyorum.
    Dediğin gibi bir tarafı iyice kızarmadan kesinlikle çevirmeyin dağılabiliyor:) Tecrübeyle sabitlendi:)))))
    Öpüyorum canım. Hayırlı akşamlar, hayırlı iftarlar olsun....
    Sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. CANIM BEĞENMENE ÇOK SEVİNDİM,İNŞALLAH İFTARDAN SONRA TADINI DA BEĞENİRSİN,AMA ZATEN SICAK GÜZEL OLMUYOR,YA ILIK YADA SOĞUK YİYECEKSİN:)ELİNE SAĞLIK CANIM..

      Sil
  14. REYHANCIM köfteyi yaptm müthişti gerçekten tekrar tekrar teşekkür ediyorum eline koluna sağlık bizi böyle güzel lezzetlere tanıştırdığın için var ol emi:)

    çok beğendik ailecek artık favorim:9
    sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ben teşekkür ederim canım,beğenmenize çok sevindim,afiyet şeker olsun:)

      Sil
  15. tesekkurler faidalı bılgılerınız ıcınnnnnnn..........

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. faydalı olabilirsem ne mutlu bana,teşekkür ederim..

      Sil

değerli yorumlarınız için teşekkürler...

blog sahibi değilseniz, alttaki adı/url yazan bölüme tıklayıp,adınızı yazarak yorum bırakabilirsiniz.
yorumunuz olumsuz bile olsa mutlaka yayınlanacaktır ve cevapsız kalmayacaktır,ancak hakaret içeren yorumlar kesinlikle yayınlanmayacak dolasıyla yanıtsız kalacaktır.Bilginize !!!
sevgiler..