Bu Blogda Ara

27 Aralık 2011 Salı

YALANCI İŞKEMBE ÇORBASI


Herkese merhabalar.
Bu akşam çok güzel bir çorba tarifim var sizlere.
İşkembe çorbasını işkembe yüzünden tercih etmeyenler için çok güzel bir alternatif.Sosu ile,terbiyesi ile işkembe çorbasını aratmayacak kadar leziz bir çorba.Mutlaka deneyin derim,eminim çok beğeneceksiniz.


Diğer Çorba Tariflerime de göz atmayı unutmayın.

Anne eli gibi'yi instagram'da takip etmek isterseniz Bu linkten ulaşabilirsiniz.



MALZEMELER

1/2 tavuğun göğüs kısmı(tabi tercihe göre butta kullanabilirsiniz)
5 bardak tavuk suyu
3 su bardağı su(yada tamamını da tavuk suyuyla yapabilirsiniz)
1 yemek kaşığı tereyağ
2 yemek kaşığı sıvı yağ
2 yemek kaşığı un
terbiye için :
1 su bardağı tavuk suyu
1 çay bardağı yoğurt
4 adet sarımsak
1-2 kaşık sirke(daha fazlada katabilirsiniz,yada serviste üzerine ilave edebilirsiniz)
tuz
karabiber



HAZIRLANIŞI

Öncelikle bol suda tavuğumuzu kemiklerinden ayırmadan haşlayalım,çünkü kemikli et bana göre her zaman daha bir lezzet verir suyuna.suyuna biraz tane karabiber,maydanoz yaprakları ,tuz,defne yaprağı atarsanız ve hatta havuç bile olabilir daha lezzetli olur ve tavuğun o ağır kokusunu da alır.haşlanan tavukları biraz ılıyınca didelim ve bir köşeye alalım.suyunu da süzüp onuda kenara alalım.
diğer tarafta tencereye yağlarımızı alıp ısıtalım ve unumuzu da ekleyip unun kokusu çıkana kadar kavuralım,tavuk suyunu ve suyu ekleyelim.ben tamamını tavuk suyuyla yapmadım birazda su kattım reçetede verdiğim gibi fakat siz tamamını tavuk suyuyla da yapabilirsiniz.tercihinize kalmış.terbiyedeki tavuk suyu hariç toplam 8 bardak yapıyor siz isterseniz 6 bardakla başlayın koyu olursa tekrar eklersiniz.çünkü herkesin çorba kıvamı farklı olabilir.unlu su karışımını kaynamaya bırakalım.kaynayınca didiklediğimiz tavukları da ekleyip ,terbiyesi için tüm malzemeyi iyice çırpıp kaynayan çorbadan kaşık kaşık ekleyerek terbiyeyi ılıtalım ve yavaşa yavaş,karıştırarak çorbaya ilave edelim.tekrar kaymaya bırakıp,kaynadığında tuzunu ve tane karabiberini ekleyip ocağın altını kapatalım.

Ben üzerine pul biberle yağ yaktım,öyle servis ettim,sizde dilerseniz bu şekilde servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun.

Anne eli gibi'yi instagram'da takip etmek isterseniz Bu linkten ulaşabilirsiniz.                                             

24 yorum:

  1. bende severim böyle tavuklu çorbaları. ve aynı senin gibi yapıyorum desem yeridir. Çocukların sevmesi insanı en mutlu eden şey. Ellerine sağlık sevgiler

    YanıtlaSil
  2. ellerine sağlık canım yalancısınıda gerçeğinide çok severim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. BEN GERÇEĞİNİ HİÇ YEMEDİM AMA YALANCISI ÇOK GÜZEL:)SAĞOL NİLAYCIM..

      Sil
  3. Çok güzel oluyor haikaten yalancı işkembe.
    Ellerine sağlık canım..
    Sevgiler..

    YanıtlaSil
  4. Çok severim.Ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  5. çok severimm ve şu saatte okadar istediki canımm ellerinize sağlık :)

    YanıtlaSil
  6. Bayıldım, hemen yapacağım.Elinize sağlık

    YanıtlaSil
  7. çok lezzetli olmuştur ellerine sağlık.sevgiler:)

    YanıtlaSil
  8. denenecekler listesine eklendi, ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  9. Ben cok severim iskembe corbasini yalanci da olsa cok güzel görünüyor .Kisin sicak ,sicak afiyetler olsun.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. BEN SADECE YALANCISIYLA İDARE EDİYORUM MALESEF:)
      SAĞOL CANIM..

      Sil
  10. tam bir sifa corbasi ellerinize saglik.semra

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. AYNEN ÖYLE,TAM BİR ŞİFA ÇORBASI,TEŞEKKÜR EDERİM..

      Sil
  11. Defalarca denedim.her seferinde süper oldu.iskembe corbasinı seven ona yakın bir tat arayan herkes tereddütsüz yapabilir..emeğinize sağlık. .

    YanıtlaSil
  12. Sarmisak sirke pul biber girdi ise isin icine...O corba icilmez mi..Asil olan damardan veya sirden corba olacak ki..yaninda yatacaksin, icmek ne kelime...tavugun eti ile olmaz demeyecegim, olur da kopyasi olur..Romanyada icmistim, asil oralarin corbasi bu corbalar...Olsada icsek, bu bayanlar agzinin tadini bilmiyor, ayyy sarmisak kokar, ayyy iskembe mi kalsin, ayy kokorec mi istemem...

    YanıtlaSil
  13. Sarmisak sirke pul biber girdi ise isin icine...O corba icilmez mi..Asil olan damardan veya sirden corba olacak ki..yaninda yatacaksin, icmek ne kelime...tavugun eti ile olmaz demeyecegim, olur da kopyasi olur..Romanyada icmistim, asil oralarin corbasi bu corbalar...Olsada icsek, bu bayanlar agzinin tadini bilmiyor, ayyy sarmisak kokar, ayyy iskembe mi kalsin, ayy kokorec mi istemem...

    YanıtlaSil
  14. Ellerine sağlık . Denicem bunu

    YanıtlaSil

değerli yorumlarınız için teşekkürler...

blog sahibi değilseniz, alttaki adı/url yazan bölüme tıklayıp,adınızı yazarak yorum bırakabilirsiniz.
yorumunuz olumsuz bile olsa mutlaka yayınlanacaktır ve cevapsız kalmayacaktır,ancak hakaret içeren yorumlar kesinlikle yayınlanmayacak dolasıyla yanıtsız kalacaktır.Bilginize !!!
sevgiler..