LORLU ÖRGÜ BÖREK |
herkese güzel bir gün dileyerek doğumgünü menümle devam etmek istiyorum..
Her zaman buzlukta milföy bulunmalı diye düşünenlerdenim ben,ani bir misafir geldiğinde yada ani börek krizlerinde birebirdir her zaman.
Aslında tarifim hepimizin bildiği milföy börek ama yapılışı çok şık olduğu için yayınlamak istedim,yoksa normal şartlarda sadece lorla yapılmış bir milföy böreği yayınlamam,en azından iç harcı farklı olması lazım.
Tarifimi ''çay kahve bahane etkinliği''ne ev sahibeliği yapan arkadaşım emine'ye gönderiyorum..
MALZEMELER
1 paket milföy hamuru
yeteri kadar lor peyniri
üzerine:
yumurta sarısı
susam
çörekotu
HAZIRLANIŞI
yapılışını zaten hepimiz biliyoruz benim en çok anlatmam gereken şekli onuda resimlerle anlatacağım.
Öncelikle milföy ne tamamen erimiş olsun nede buzluktan yeni çıkmış olsun,püf noktalarından biridir bu.
Milföy hamurunu tezgaha alalım,fotoğraftada göründüğü gibi yanlarında bir parmak kalınlığında eşit sayıda çentikler atalım,
dört köşeninde en baştaki çentiklerini koparalım ve ortasına koyalım..
İçine yeteri miktarda lor koyalım,başka bir malzemede olabilir,tercih size kalmış.
Sonra yine fotoğrafta göründüğü gibi önce başta ve sonda kalan parçayı üzerine kapatalım,sonra çentikleri bir sağdan bir solda üst üste gelecek şekilde kapatalım.
üzerine yumurta sarısı sürüp,susam ve çörekotu serpip 200 dereceli fırına sürelim,kapağını çok fazla açmamaya özen gösterelim,yoksa iyi kabarmaz.altı üstü nar gibi kızarana kadar pişirelim.
Sıcak yada ılık olarak servis edelim
LORLU ÖRGÜ BÖREK |
Ellerine sağlık canım.Çıtır çıtır ne nefşs olmuştur.Afiyet olsun sizlere.
YanıtlaSilSevgiler...
Harika ellerinize sağlık hem pratik hemde lezzetli bir tarif.
YanıtlaSilEllerinize ve emeğinize sağlık.
Ben yine beklerim..
Ben bunu mayalı hamurda da yaparım. Şekil olarak al benisi oluyor. Milföy de çıtır çıtır enfes olmuştur. Ellerin dert görmesinnn :)
YanıtlaSilSevgilerimle...
Ellerıne sağlık..
YanıtlaSilNasıl yapıldıgını göstermen cok iyi olmuş..sağol..
Bereketı bol olsun.
Görüntü süper olmuş, tadı da bir o kadar güzeldir heralde.Eline sağlık.
YanıtlaSilmilföy hamurunu çok severim bu şekilde görünümü harika olmuş ellerine sağlık...
YanıtlaSilhepinize çok teşekkür ederim,pratik ama güzel bir börek oldu..
YanıtlaSilminik kelebek mayalı hamurla yapıp yayınlasanda bizde sebeplensek:)seninde eline sağlık canım,herkese sevgiler..
reynan pişti oluyorduk :))Neyse ben başka bir tarifi koyayım. Ellerine sağlık lorlu hiç denenemiştim bu vesile ile onuda öğrendiğim iyi oldu Tekrar doğum günün kutlu olsun
YanıtlaSilEllerine sağlık canım.Ben örgüyü denediğimde becerememiştim.Resimli olunca daha iyi anladım sağol.
YanıtlaSilharika olmuş. Denerim ben bunu:) Ellerine sağlık şekerim:)
YanıtlaSilMilföy deyip geçmemek lazım işte bu sunumla bambaşka bir şekil almış. ellerine sağlık canım. benim de dolapta bekliyor geçen haftadan beri volovan mı yapsam bilememiştim. belki de böyle birşey yaparım:)
YanıtlaSilay çok şık olmuş valla.ilk kabul günümde deniycam.ellerine sağlık çok güzel anlatmışsın ayrıca.teşekkürler...
YanıtlaSilBen böyle değişik şekilli böreklere bayılıyorum. Harika görünüyor, ellerine sağlık..
YanıtlaSilBeklediğim tarif yayında
YanıtlaSilama ben bunun milföy hamuru olduğunu bilmiyordum elde yoğrulma sanmıştım neyse her haliyle güzel ellerine sağlık canım..
ellerine saglik canim cok güzel olmus :-) ayrintili resimlerinde cok pratik :-) sevgiler
YanıtlaSilnefis görünüm; elinize sağlık
YanıtlaSilben de biraz yemek yaparım.
YanıtlaSilmilföy içine tavuk butu sonra mikrodalga bilirsin sanırım.
nefis.
:)
Doğum günü pastan da harika, börek de... Üstelik çoook şık..
YanıtlaSilSevgiler,
Evren
Harika gözüküyor,ellerinize sağlık..
YanıtlaSilNe kadar değişik bir görüntüsü var. Çok lezzetlidir kesin. Ellerine sağlık canım..
YanıtlaSilHep aklımda bu örgülü milföy yada poğaçalar ama denemek kısmet olmadı henüz..
YanıtlaSilNefiss görünüyor canım..
Ellerine sağlık.
Yapımı biraz zahmetli gibi ama görüntü tek kelimeyle nefis. Ellerinize saglık..
YanıtlaSil...senem,dene canım lorlu güzel oluyor,sende yayınlasaydın keşke kardeş olurlardı:)
YanıtlaSil...böğürtlen taneleri,aslında çok kolaydır,tekrar denediğinde olacaktıe eminim:)
...çiçeklendim,dene canım pişman olmazsın..
...tümay,evet canım milföy deyip geçmemek lazım çok hoş şeyler yapılabilir,bende önümüzdeki günlerde volovan yapmak istiyorum..
...smilena,şimdiden kolay gelsin sana canım..
...hülya,bende severim hakediyorlar ama bu sevgiyi:)
...yıldız,ben tahmin etmiştim senin el açması sandığını söz onuda yapıp yayınlayacağım canım..
...neval,teşekkürler..
...yemek heyecanı,teşekkürler..
...deeptone,bilirim canım oda nefis olur..
...bir dilim düs,beğenmene çok sevindim,sağol..
...canan,teşekkürler canım..
...teşekkürler canım..
...hayat cafe,dene melihacım tam senlik modeller çok şık oluyor..
...aslı,aslında çok zahmetli değil ama normal bir milföyü kapatmaktan daha zahmetli tebiki,değiyor ama..
hepinize çok teşekkür ederim bu güzel yorumlarınız için,sevgiler..
Oooo sonuçmüthiş. Çok lezzetligörünüyor. Ne güzel detayıyla da anlatmışsınız. Ellerinize sağlık. Afiyet olsun.
YanıtlaSilÇok değişik, güzel bir sunum gerçekten, hemen deniyorum:)
YanıtlaSileline sağlık olsun
YanıtlaSilbende her daim buzlukta milföy bulunmalı diye düşünenlerdenim:)
YanıtlaSilellerine sağlık çok güzel görünüyor.
nefis olmus canim ben mayali pogaca hamurundan yapiyorum ama milfoy guzel fikir deneyecegim canim citir citir guzel bir lezzet ellerine saglik
YanıtlaSilsevgiler.
harikasın,ellerine sağlık..çok güzel görünüyorlar:)
YanıtlaSilBende mayali hamurdan yapiyorum,milföylü hic denemedim,
YanıtlaSileminim cok güzel olmustur.
Ayrica gecmis dogum günün kutlu olsun
nice güzel yaslara.Sevgiler
...teşekkür ederim arkadaşlar,eksik olmayın...
YanıtlaSilçok güzel görünüyor ellerinize sağlık
YanıtlaSilGörüntüye bayıldım .Ellerinize sağlık
YanıtlaSil