26 Mart 2012 Pazartesi

ETLİ KURU FASÜLYE

ETLİ KURU FASÜLYE

Herkese mutlu bir hafta diliyorum ve direkt konuya giriş yapıyorum...

 Geçenlerde bloğuma bir baktım aaaa!!
o da ne?

    Bloğumda hiç bakliyat yemeği tarifi vermemişim,sanki yapmıyormuşum gibi:)
Şöyle bir düşününce,neden olmadığını biraz anımsıyorum sanki, göz kararı yaptığım için ya ölçülerini not almayı unutuyorum yada fotoğrafını çekmeden bitivriveriyorlardı bizimkiler, ama geçenlerde azmimle hem fotoğrafını almayı hemde tarifini not etmeyi başarmıştım,yaz gelmeden bugün tarifini vermeyi başarırsam da ,sanırım sonuca ulaşmış olacağım artık (:

Neyse efendim zaten çoğumuzun evinde pişen bir yemektir kurufasülye yemeği birde benden olsun değil mi?
buyrun tarifime...

MALZEMELER

5 su bardağı haşlanmış kuru fasülye
500 gr kuşbaşı et   (ben bir kısmını kemikli et kullandım)
2 adet orta boy kuru soğan
1 yemek kaşığı tereyağ
3 yemek kaşığı sıvıyağı
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı tatlı biber salçası
1 tatlı kaşığı acı biber salçası
4 su bardağı kadar su
tuz
taze çekilmiş karabiber
pul biber

ETLİ KURU FASÜLYE
HAZIRLANIŞI

  Öncelikle kuru fasülyeleri akşamdan ıslatıp ertesi günü yıkayıp, orta yumuşaklıkta haşlayalım.düdüklü tencereye yağları alıp ısıtalım,ardından etleri ekleyip,(eğer mümkünse bir kısmını kemikli et kullanın çok daha lezzetli oluyor) güzelce kavuralım,suyunu salıp çekince yemeklik doğranmış soğanları da ekleyip biraz daha kavuralım ve salçaları ilave edip kavurmaya devam edelim.En son haşlanmış kuru fasülye,tuz ve baharatlarını ekleyip biraz daha kavurduktan sonra suyunu ekleyip düdüklünün kapağını kapatıp pişirmeye başlayalım.

  Hepimizin de bildiği üzere düdüklü tencerede normal tencereye göre daha çabuk pişer fakat bu süre fasülyenin cinsine ve haşlanma derecesine göre de değişecektir bu nedenle süre vermiyorum,ben kaynadıktan sonra 10-15 dakika kadar pişirdim,siz duruma göre davranın ama süreyi çok uzun tutmayın derim10 dakika kadar tutup kontrol edin ,pişmemişse tekrar kapatıp pişmeye bırakabilirsiniz.

 Düdüklünün kapağını açtıktan sonra fasülyemiz pişmişse artık afiyetle yiyebiliriz demektir,yanına mis gibi de bir pilav, işte akşam yemeğimiz hazır:)

AFİYET ŞEKER OLSUN....

48 yorum:

  1. Kuru fasulyenin yeri ayrıdır , ellerine sağlık canım , mutlu haftalar .

    YanıtlaSil
  2. Ellerine sağlık. Çok güzel görünüyor. Türk kültürünün olmazsa olmazı kurufasülye. Dediğin gibi benim de yapıp paylaşmadığım o kadar çok şey var ki. Göz kararı yapınca olmuyor. Ama bir gün azmetcem senin gibi ölçülerini alıp paylaşacağım inşallah. Yeni yeni mutfağa giren kızlarımıza faydalı olabilmek adına. Sevgiler...

    YanıtlaSil
  3. kumanda panelinde gözüme çarpan en güzel görüntüsü oldu bu sabahın..ellerine sağlık sevgiler

    YanıtlaSil
  4. harika olmuş, misler gibi, hele dediğin gibi kemikli etle yapılırsa tadından yenmez.ellerine sağlık:)))

    YanıtlaSil
  5. Bizim evde çok sevilir.Ellerine sağlık. Mutlu haftalar:)

    YanıtlaSil
  6. oof nefis yanına turşu da olsun.Her hafta mutlaka pişiririm, çok faydalı .Eline sağlık harika olmuş.

    YanıtlaSil
  7. mmm... bu günkü yemek belli oldu, ben de etli kuru fasulye pişiriyorum hemen.. Sunum nefiss görünüyor eline sağlık.. CiCİ KALL.. (^_^)

    YanıtlaSil
  8. MİS GİBİ OLMUŞ ÇOOK SEVERİM ELLEİNE EMEKLERİNE SAĞLIK REYHANCIĞIM...

    YanıtlaSil
  9. sanırım bende blogumda hiç paylaşmamışım hatırlamıyorum ama sanırım benimde senin dediğin sebeplerden solayı canım :) ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  10. harika görünüyor ellerine sağlık :))

    YanıtlaSil
  11. Bizim evde çok sevilir,yanında soğan,turşu mutlaka istenir,ellerine sağlık,iyi haftalar:)

    YanıtlaSil
  12. Süper oldu ne zamandır yapmıyordum hemen bende bugun yapayım kuru fasulye:)
    Ellerinize sağlık hayırlı haftalar.

    YanıtlaSil
  13. haahaahh..
    senn söyleyince hatırladım reyhancımm:)),
    aynı durum benim bloğum içinde geçerli:)
    sıfır bakliyatt belkide:))
    emeğine sağlık canım.
    gittim ben bakliyat pişirmeye:)
    sevgiler:)

    YanıtlaSil
  14. ellinize saglik harika gözukuyor:)
    hele o Soganin dogaligina Bittim yaniii :)

    YanıtlaSil
  15. Ne çok severim:)...Ellerine sağlık, nefis görünüyor.
    Yanında yoğurt ve acı biber turşusu da varsa süper olur doğrusu..
    Sevgiler:).
    aslı

    YanıtlaSil
  16. bakliyatla pek aram yoktur ama arada sırada mecburen yaparım :)))
    canım etleri benim olsun kalanı senin...
    enfees görünüyor...
    ellerine sağlık canım...
    sevgiler.r...

    YanıtlaSil
  17. Bayılırım kurufasülyeye, nefis görünüyor canım. Ellerine sağlık. Sevgiler...

    YanıtlaSil
  18. Amanin çok severim bunu.Yanında birde pirinç pilavı olacak tadından yenmez.Ellerine sağlık...

    YanıtlaSil
  19. Reyhancım, evimizin en favori yemeği,ama ben hiç etli yapmam.Sucuklu yada pastırmalı.Seninki de şaheser olmuş,ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  20. Eti çok sevmediğimden genelde zeytinyağlı yapıyorum ama muhteşem bir görüntü.
    Ellerine sağlık Reyhancım..
    Sevgiler..

    YanıtlaSil
  21. Allah ! pilavı turşusuyla düşündümde ağzım mı sulandı ne (: ellerine sağlık canım.

    YanıtlaSil
  22. Ellerine sağlık,kuru soğan ve turşu ile harika olur..Sevgiler:)

    YanıtlaSil
  23. CANIM SOĞANI KESTİM TURŞUDAN YEDİM
    MMM ELLERİNE SAĞLIK KURU FASULYE HARİKA
    :))

    YanıtlaSil
  24. Merhaba çok iştah açıcı bir görüntü ellerinize sağlık.Sevgiler.

    YanıtlaSil
  25. Bir de turşu:)Malüm,Türk mutfağının olamzsa olamzlarından...

    Çok güzel görünüyor pul biberiyle de çok yakışmış eline emeğine sağlık.

    YanıtlaSil
  26. Çok lezzetli görünüyor.Sunum ve fotoğraflar da çok güzel.elinize sağlık.

    YanıtlaSil
  27. herhalde bu yemeği sevmeyen yoktur bizde de çok sevilir.ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  28. Kışın vazgeçilmez lezzeti sucuklusunuda çok severim ellerinize sağlık:)

    YanıtlaSil
  29. ne severim ne güzel bir yemektir ellerine sağlık canım afiyetler olsun kocaman sevgiler
    www.hadisofraya.com

    YanıtlaSil
  30. Bol acılı bol acılı yanında turşulu ne yenir. Ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  31. Kuru fasülye,arkadaki biberler,soğan..hepsi harika görünüyor..ellerinize sağlık..
    sevgiler..

    YanıtlaSil
  32. Görüntüsü bile yeter. Harika bir sunum, emeğinize sağlık.
    Sevgiler.

    YanıtlaSil
  33. Yanında pilav ve turşu ile bayılırım nefis olmuş ellerine sağlık canım.

    YanıtlaSil
  34. ellerine sağlık canım,yanında acıda var))

    YanıtlaSil
  35. Bayılırım. Pilav üstü ne güzel olur. Ellerine sağlık :)

    YanıtlaSil
  36. ellerine sağlık,çok severim,annemde çok güzel yapar

    YanıtlaSil
  37. canim benim
    ne kadar gencsinizz
    ve bu guzelilkerle ugrasiyorsunuz
    uye olmaliyim dedim baktim uye olmusum:))))))))
    sevindimmmmm
    ellerinize saglik diyorum

    YanıtlaSil
  38. Canım,
    ellerine sağlık. Nefis görünüyor. Bayılırım kuru fasulyeye. Bir gün sonra yemesini daha çok severim. Üstelik fotoğrafta görülen o kırmızı biberlerden de yanında varsa çok mutlu olurum. Bol bol acıyla miss gibi.
    Sevgiyle kal.

    YanıtlaSil
  39. Söyleyebileceğim tek şey çok sevdiğim :) gerçekten görüntüsü yetiyor ellerine sağlık..

    YanıtlaSil
  40. ellerine saglık görünümde sunumda çok hoş arkadaşım

    YanıtlaSil
  41. .



    Merhaba arkadaşlar;
    Hepinizin malumu olduğu üzere, oldukça farklı ve zengin bir yemek
    kültürüne sahibiz Ülke olarak.
    Zaman zaman çeşitli programlarda ve etkinliklerde daha önce hiç
    duymadığımız tatmadığımız lezzetlerle karşılaşıp şaşırıyoruz ve
    çoğunlukla bizde yapmaya çalışıyoruz,
    Bende düşümdümki "Yöresel Lezzetler Etkinliği" düzenleyip bloglar
    arasında değişik kültürlere,farklı bölgelere ait
    yemek,çorba,tatlı,hamur işi gibi bir çok çeşitli yöresel yemeği
    elimizden geldiği kadar bir araya toplayalım istedim...Tabi siz
    değerli arkadaşlarımın sayesinde...

    "Yöresel Lezzetler Etkinliği"mize 22 Mart-12 Mayıs Tarihleri arasında

    ben http://safiyeile.blogspot.com/ blogumda ev sahibeliği
    yapacağım,göndereceğiniz güzel tarifleri
    beklerim,tariflerinize "Yöresel Lezzetler Etkinliği" için Safiye'ye
    gönderiyorum diye linkimle birlikte not düşüp,tarifinizede hangi
    yöreye ait olduğunu yazıp,
    bana haber verirseniz
    tariflerinizi severek yayınlayacağım.
    Blogu olmayan fakat tarif göndermek isteyen arkadaşlarımızda tariflerini,
    fotoğrafını ve yapılış şeklini yazarak

    safiye.serbest@hotmail.com adresime mail atarak etkinliğimize katılabilirler...

    Etkinliğimize herkes davetlidir,istediğiniz kadar yöresel lezzetle
    katılabilirsiniz...
    Teşekkürler

    YanıtlaSil
  42. yanınada pilav işte benim oğlumun fovorisi:)
    ellerine sağlık canım

    YanıtlaSil
  43. Ellerinize sağlık. Kurufasulyeye bayılırım. Düdüklüde pişme ayarını bir türlü ayarlayamıyorum. Düdüklüde yeniyim çünkü. Yanında olmazsa olmaz da pilav ve turşu. Havalar tam ısınmadan yapmak lazım.Sevgiler.

    YanıtlaSil
  44. Arkadaşım nerelerdesin bir terslik yoktur inşallah..Kaç gündür yayın yapmıyorsun,merak ettim.İyi olduğunu ümit ediyorum..Selamlar..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. canım çok sağol beni merak ettiğin için,çok şükür iyiyim sorun bende değil pc'deydi şimdilik onuda hallettim inşallah buralardayım..

      Sil
  45. hergün ama hergün bıkmadan yiyebileceğim nadir yemeklerden.ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  46. ıımmm kuru fasuleye süper görünüyorrrrrr sunum her zaman ki gibi harika canım elien koluna sağlık

    sevgilerimleee

    YanıtlaSil
  47. Soğanda varsa yanında bir porsiyon bende isterim reyhanım ellerine sağlık;)))

    YanıtlaSil

değerli yorumlarınız için teşekkürler...

blog sahibi değilseniz, alttaki adı/url yazan bölüme tıklayıp,adınızı yazarak yorum bırakabilirsiniz.
yorumunuz olumsuz bile olsa mutlaka yayınlanacaktır ve cevapsız kalmayacaktır,ancak hakaret içeren yorumlar kesinlikle yayınlanmayacak dolasıyla yanıtsız kalacaktır.Bilginize !!!
sevgiler..