![]() |
ETLİ KURU FASÜLYE |
Herkese mutlu bir hafta diliyorum ve direkt konuya giriş yapıyorum...
Geçenlerde bloğuma bir baktım aaaa!!
o da ne?
Bloğumda hiç bakliyat yemeği tarifi vermemişim,sanki yapmıyormuşum gibi:)
Şöyle bir düşününce,neden olmadığını biraz anımsıyorum sanki, göz kararı yaptığım için ya ölçülerini not almayı unutuyorum yada fotoğrafını çekmeden bitivriveriyorlardı bizimkiler, ama geçenlerde azmimle hem fotoğrafını almayı hemde tarifini not etmeyi başarmıştım,yaz gelmeden bugün tarifini vermeyi başarırsam da ,sanırım sonuca ulaşmış olacağım artık (:
Neyse efendim zaten çoğumuzun evinde pişen bir yemektir kurufasülye yemeği birde benden olsun değil mi?
buyrun tarifime...
MALZEMELER
5 su bardağı haşlanmış kuru fasülye
500 gr kuşbaşı et (ben bir kısmını kemikli et kullandım)
2 adet orta boy kuru soğan
1 yemek kaşığı tereyağ
3 yemek kaşığı sıvıyağı
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı tatlı biber salçası
1 tatlı kaşığı acı biber salçası
4 su bardağı kadar su
tuz
taze çekilmiş karabiber
pul biber
![]() |
ETLİ KURU FASÜLYE |
Öncelikle kuru fasülyeleri akşamdan ıslatıp ertesi günü yıkayıp, orta yumuşaklıkta haşlayalım.düdüklü tencereye yağları alıp ısıtalım,ardından etleri ekleyip,(eğer mümkünse bir kısmını kemikli et kullanın çok daha lezzetli oluyor) güzelce kavuralım,suyunu salıp çekince yemeklik doğranmış soğanları da ekleyip biraz daha kavuralım ve salçaları ilave edip kavurmaya devam edelim.En son haşlanmış kuru fasülye,tuz ve baharatlarını ekleyip biraz daha kavurduktan sonra suyunu ekleyip düdüklünün kapağını kapatıp pişirmeye başlayalım.
Hepimizin de bildiği üzere düdüklü tencerede normal tencereye göre daha çabuk pişer fakat bu süre fasülyenin cinsine ve haşlanma derecesine göre de değişecektir bu nedenle süre vermiyorum,ben kaynadıktan sonra 10-15 dakika kadar pişirdim,siz duruma göre davranın ama süreyi çok uzun tutmayın derim10 dakika kadar tutup kontrol edin ,pişmemişse tekrar kapatıp pişmeye bırakabilirsiniz.
Düdüklünün kapağını açtıktan sonra fasülyemiz pişmişse artık afiyetle yiyebiliriz demektir,yanına mis gibi de bir pilav, işte akşam yemeğimiz hazır:)
AFİYET ŞEKER OLSUN....
Kuru fasulyenin yeri ayrıdır , ellerine sağlık canım , mutlu haftalar .
YanıtlaSilEllerine sağlık. Çok güzel görünüyor. Türk kültürünün olmazsa olmazı kurufasülye. Dediğin gibi benim de yapıp paylaşmadığım o kadar çok şey var ki. Göz kararı yapınca olmuyor. Ama bir gün azmetcem senin gibi ölçülerini alıp paylaşacağım inşallah. Yeni yeni mutfağa giren kızlarımıza faydalı olabilmek adına. Sevgiler...
YanıtlaSilkumanda panelinde gözüme çarpan en güzel görüntüsü oldu bu sabahın..ellerine sağlık sevgiler
YanıtlaSilharika olmuş, misler gibi, hele dediğin gibi kemikli etle yapılırsa tadından yenmez.ellerine sağlık:)))
YanıtlaSilBizim evde çok sevilir.Ellerine sağlık. Mutlu haftalar:)
YanıtlaSiloof nefis yanına turşu da olsun.Her hafta mutlaka pişiririm, çok faydalı .Eline sağlık harika olmuş.
YanıtlaSilmmm... bu günkü yemek belli oldu, ben de etli kuru fasulye pişiriyorum hemen.. Sunum nefiss görünüyor eline sağlık.. CiCİ KALL.. (^_^)
YanıtlaSilMİS GİBİ OLMUŞ ÇOOK SEVERİM ELLEİNE EMEKLERİNE SAĞLIK REYHANCIĞIM...
YanıtlaSilsanırım bende blogumda hiç paylaşmamışım hatırlamıyorum ama sanırım benimde senin dediğin sebeplerden solayı canım :) ellerine sağlık
YanıtlaSilharika görünüyor ellerine sağlık :))
YanıtlaSilBizim evde çok sevilir,yanında soğan,turşu mutlaka istenir,ellerine sağlık,iyi haftalar:)
YanıtlaSilSüper oldu ne zamandır yapmıyordum hemen bende bugun yapayım kuru fasulye:)
YanıtlaSilEllerinize sağlık hayırlı haftalar.
haahaahh..
YanıtlaSilsenn söyleyince hatırladım reyhancımm:)),
aynı durum benim bloğum içinde geçerli:)
sıfır bakliyatt belkide:))
emeğine sağlık canım.
gittim ben bakliyat pişirmeye:)
sevgiler:)
ellinize saglik harika gözukuyor:)
YanıtlaSilhele o Soganin dogaligina Bittim yaniii :)
Ne çok severim:)...Ellerine sağlık, nefis görünüyor.
YanıtlaSilYanında yoğurt ve acı biber turşusu da varsa süper olur doğrusu..
Sevgiler:).
aslı
bakliyatla pek aram yoktur ama arada sırada mecburen yaparım :)))
YanıtlaSilcanım etleri benim olsun kalanı senin...
enfees görünüyor...
ellerine sağlık canım...
sevgiler.r...
Bayılırım kurufasülyeye, nefis görünüyor canım. Ellerine sağlık. Sevgiler...
YanıtlaSilAmanin çok severim bunu.Yanında birde pirinç pilavı olacak tadından yenmez.Ellerine sağlık...
YanıtlaSilReyhancım, evimizin en favori yemeği,ama ben hiç etli yapmam.Sucuklu yada pastırmalı.Seninki de şaheser olmuş,ellerine sağlık.
YanıtlaSilEti çok sevmediğimden genelde zeytinyağlı yapıyorum ama muhteşem bir görüntü.
YanıtlaSilEllerine sağlık Reyhancım..
Sevgiler..
Allah ! pilavı turşusuyla düşündümde ağzım mı sulandı ne (: ellerine sağlık canım.
YanıtlaSilEllerine sağlık,kuru soğan ve turşu ile harika olur..Sevgiler:)
YanıtlaSilCANIM SOĞANI KESTİM TURŞUDAN YEDİM
YanıtlaSilMMM ELLERİNE SAĞLIK KURU FASULYE HARİKA
:))
Merhaba çok iştah açıcı bir görüntü ellerinize sağlık.Sevgiler.
YanıtlaSilBir de turşu:)Malüm,Türk mutfağının olamzsa olamzlarından...
YanıtlaSilÇok güzel görünüyor pul biberiyle de çok yakışmış eline emeğine sağlık.
Çok lezzetli görünüyor.Sunum ve fotoğraflar da çok güzel.elinize sağlık.
YanıtlaSilherhalde bu yemeği sevmeyen yoktur bizde de çok sevilir.ellerine sağlık.
YanıtlaSilKışın vazgeçilmez lezzeti sucuklusunuda çok severim ellerinize sağlık:)
YanıtlaSilne severim ne güzel bir yemektir ellerine sağlık canım afiyetler olsun kocaman sevgiler
YanıtlaSilwww.hadisofraya.com
Bol acılı bol acılı yanında turşulu ne yenir. Ellerine sağlık.
YanıtlaSilKuru fasülye,arkadaki biberler,soğan..hepsi harika görünüyor..ellerinize sağlık..
YanıtlaSilsevgiler..
Görüntüsü bile yeter. Harika bir sunum, emeğinize sağlık.
YanıtlaSilSevgiler.
Yanında pilav ve turşu ile bayılırım nefis olmuş ellerine sağlık canım.
YanıtlaSilellerine sağlık canım,yanında acıda var))
YanıtlaSilBayılırım. Pilav üstü ne güzel olur. Ellerine sağlık :)
YanıtlaSilellerine sağlık,çok severim,annemde çok güzel yapar
YanıtlaSilcanim benim
YanıtlaSilne kadar gencsinizz
ve bu guzelilkerle ugrasiyorsunuz
uye olmaliyim dedim baktim uye olmusum:))))))))
sevindimmmmm
ellerinize saglik diyorum
Canım,
YanıtlaSilellerine sağlık. Nefis görünüyor. Bayılırım kuru fasulyeye. Bir gün sonra yemesini daha çok severim. Üstelik fotoğrafta görülen o kırmızı biberlerden de yanında varsa çok mutlu olurum. Bol bol acıyla miss gibi.
Sevgiyle kal.
Söyleyebileceğim tek şey çok sevdiğim :) gerçekten görüntüsü yetiyor ellerine sağlık..
YanıtlaSilellerine saglık görünümde sunumda çok hoş arkadaşım
YanıtlaSilyanınada pilav işte benim oğlumun fovorisi:)
YanıtlaSilellerine sağlık canım
Ellerinize sağlık. Kurufasulyeye bayılırım. Düdüklüde pişme ayarını bir türlü ayarlayamıyorum. Düdüklüde yeniyim çünkü. Yanında olmazsa olmaz da pilav ve turşu. Havalar tam ısınmadan yapmak lazım.Sevgiler.
YanıtlaSilArkadaşım nerelerdesin bir terslik yoktur inşallah..Kaç gündür yayın yapmıyorsun,merak ettim.İyi olduğunu ümit ediyorum..Selamlar..
YanıtlaSilcanım çok sağol beni merak ettiğin için,çok şükür iyiyim sorun bende değil pc'deydi şimdilik onuda hallettim inşallah buralardayım..
Silhergün ama hergün bıkmadan yiyebileceğim nadir yemeklerden.ellerine sağlık.
YanıtlaSilıımmm kuru fasuleye süper görünüyorrrrrr sunum her zaman ki gibi harika canım elien koluna sağlık
YanıtlaSilsevgilerimleee
Soğanda varsa yanında bir porsiyon bende isterim reyhanım ellerine sağlık;)))
YanıtlaSil