6 Nisan 2012 Cuma

Beyaz Lahana Diblesi

BEYAZ LAHANA DİBLESİ

Taslak temizlemeye, harika bir lezzetle devam ediyoruz.Beyaz lahanayı böyle hiç denediniz mi bilmiyorum ama eğer denemediyseniz şiddetle öneriyorum.Hem sağlıklı hemde çok leziz,üstelikte pilav kategorisinde güzel bir alternatif.

Bu arada daha evvel yayınladığım fasulye diblesinin tarifine bakmak isterseniz buradan ulaşabilirsiniz 
Ayrıca size aşağıda güzel bir film önerim var ,gözünüzden kaçmasın:)


BEYAZ LAHANA DİBLESİ

MALZEMELER

1 adet küçük lahana
1 adet orta boy kuru soğan
1 su bardağı baldo pirinç
1 yemek kaşığı tereyağ
3 yemek kaşığı sıvı yağ
1 su bardağı et suyu
2-2,5 su bardağı kadar su (dilerseniz et suyu yerine tamamını su koyup bulyon da ekleyebilirsiniz)
tuz
pul biber
taze çekilmiş karabiber
1-2 ince dilim limon

BEYAZ LAHANA DİBLESİ
HAZIRLANIŞI

Öncelikle lahanayı incecik kıyıp yıkayalım ve iyice süzelim yada kurutalım. tencereye yağlarımızı alıp ısıtalım ,önce yemeklik doğranmış soğanı ekleyip biraz kavuralım ardından lahanaları ekleyip hafif ölene kadar kavuralım,yıkanmış pirinci de ekleyip kavurmaya devam edelim, tuzunu,baharatlarını da ekleyip biraz daha çevirdikten sonra et suyunu ve suyunu da ekleyip,ortasına limon dilimini yerleştirip,pul biberini de serpelim ve kaynamaya bırakalım,tıpkı pilav pişirir gibi kaynayınca altını kısıp, kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirelim ve üzerine kağıt havlu kapatıp demlenmeye bırakalım.Yeteri kadar demlenen pilavı sıcak ya da ılık olarak servis edelim.
Afiyet olsun...

BEYAZ LAHANA DİBLESİ

<<<<<<<<<<<
Haaaa unutmadan sizlere güzel bir film önerim var,okumak için BURADAN BUYRUN >>

SAĞLICAKLA KALIN...

Twitter :    Reyhan Ksc
instagram :  reyhanksc
      
facebook:   anne eli gibi
   


43 yorum:

  1. Günaydın hiç yemedim ben lahana diblesi :) ellerine sağlık sunum güzel...

    YanıtlaSil
  2. Sunum harika,ellerine sağlık..Hayırlı cumalar:)

    YanıtlaSil
  3. canim yaaa benim canim karadenizin meshur yemeklerindendir,cok yaparim ben bunu ama baska bir yolla.bir de icyag katariz biz belki bilirsin.mmmmhhh nasil da guzel gorunuyor.ellerine saglik hayatim sevgilerle hayirli cumalar.

    YanıtlaSil
  4. Denemediğim bir tarif,ama iştah açıcı ve sunumu çok şık olmuş,sevgi dolu:) Ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  5. ne duydum nede yedim reyhancım, bana çok değişik geldi. Afiyet olsun.:)

    YanıtlaSil
  6. Sana da hayırlı cumalar canım.
    Hiç böyle denememiştim lahanayı,değişik bir tarif,ellerine sağlık.
    Sevgilerimle:)

    YanıtlaSil
  7. Elinize sağlık lahanalı pilav olmuş harika sevgiler...

    YanıtlaSil
  8. ay harıka gorunuyır hele o acı bıberlerı ben yerım yerım ...ımmmmm enfess...

    YanıtlaSil
  9. Fasulye diblesini yemiştim arkadaşımda, çok güzeldi. Lahana da harika fikir bence, limonlu limonlu nasıl canım istedi. Ellerine sağlık canım..

    YanıtlaSil
  10. Ne kadar farklı bir tarif hiç yemedim ve bilmediğim bir tat. Sunum nefis, görüntü nefis ellerine sağlık.

    Hayalet Sürücü'nün ilkini izlemiştim, bunuda izlicem :)

    Hayırlı cumalar...

    YanıtlaSil
  11. Bu şekilde denememiştim hiç, güzel bir alternatif, ellerine sağlık :)

    YanıtlaSil
  12. lahanayla yapılan güzel bir lezzete benziyor ellerinize sağlık:))

    YanıtlaSil
  13. Ellerinize sağlık arkadaşım,çok güzel görünüyor.
    Lahanayı çok severim.Bunu denemem lazım,tarif için teşekkürler..

    Bu arada blogumda çekilişim var canım,seni de beklerim :)

    http://aishasbazaar.blogspot.com/2012/04/aishas-bazaar-hediye-cekilisine.html
    Sevgilerimle..

    YanıtlaSil
  14. komşum sarma yaparken artan içten yapmıştı.harika olmuştu.ellerine sağlık cnaım.nefis görünüyor.sevgiler.

    YanıtlaSil
  15. ooooooo sunum görüntü herşey harika...
    ellerine sağlık...
    kocaman sevgiler...

    YanıtlaSil
  16. Tarif de sunumda çok güzel.Ellerinize sağlık.Yemiş kadar oldum.Sevgiler.Film önerinizi de dikkate alacağım..

    YanıtlaSil
  17. Lahana lahana olanı herhalde bu kadar güzel sunulmamıştır :))
    ellerine sağlık canım
    ne yorum yazacağımı bulamıyorum tek kelime ile muhteşeeeeeemmmmmmm
    hayırlı cumalar.....

    YanıtlaSil
  18. yorumuna yanıtımı okudun mu bilmiyorum.
    :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. okudum,yanıtladım bile:)))

      Sil
    2. çoooktan yanıtladım ki yeni yorumunu.
      :)

      Sil
  19. hımmmm sen demek ki yorumlarının yanıtlarına hiç bakmıyon sölenmeden hımmm.
    :)
    bütün bloglara yaptığın yorumlara verilen yanıtları izliyomusun ve yine yanıt veriyo musun ki.
    :)
    gmailden izlemiyo musun yaptığın yorumlara verilen yanıtları.
    :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. yok canım izlemiyorum çünkü gmail ağzına kadar doluyor birkaç kez yaptım başedemedim bir daha asla,unutmazsam bakıyorum ama çoğuna bakamıyorum malesef:))

      Sil
  20. çok sayıda blog izliyosun o zaman.
    ve hepsine yorum yapıyosun demek ki.
    azaltsana izlediğin blogların sayısını yazık sana ama.
    :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet canım çok blog izliyorum ama tabi sadece ilgimi çekenlere ve severek takip ettiklerime yorum yapıyorum ama yinede fazla,şimdi sen söyleyince acıdım kendime:(:)

      Sil
  21. yani ne bileyim bilemedim şimdi.
    genelde 20-30-hadi 50 olsun blog okur insanlar.
    sen yoksa 100-150 tane filan mı izliyorsun.
    ay sil gitsin üyeliklerinin yarısını kurtul.
    :)
    kıyamam sana.
    :)

    YanıtlaSil
  22. ellerine sağlık lezzetli bir yemeğe benziyor denmek lazım:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. gerçekten çok lezzetli tavsiye ederim,teşekkür ederim..

      Sil
  23. Aşkla yapılmış:) sunumu çok güzel ve de imrendirici doğrusu..
    özellikle adını ilk kez duyduğum bir tarif,ellerine emeğine sağlıkla teşekkürler.Gönlünce bir hafta sonu dilerim

    YanıtlaSil
  24. Çok leziz görünüyor. Ellerine sağlık, şifa olsun. Sevgiler.

    YanıtlaSil
  25. ellerine sağlık çok lezzetli görünüyor reyhancım afiyetler olsun:)

    YanıtlaSil
  26. Harika bir sunum..fakat hic duymadim,eminim cok lezzetlidir,ellerine saglik.

    YanıtlaSil
  27. Kalple sunumuna bayıldım canım , ben de sevgilerimi yolluyorum sana .

    YanıtlaSil
  28. Çok hoş bir görüntü eminim ki lezzeti görüntü kadar güzeldir. Ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  29. Annem biraz daha değişik halini sık sık yapardı.nasıl özledim.

    YanıtlaSil
  30. merhabalar,yemekleriniz tam anne yemekleri hakikaten,hemen izlemeye alıyorum..bana da beklerim..sevgiler..

    YanıtlaSil
  31. eşim sevmez ama çocuklarım severek yerler bende ara sıra yaparım reyhancığım ellerine emeklerine sağlık....



    elmalı turta için basmıştım ama göremedim reyhancığım....

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet canım elmalı turtayı fotosunu beğenmediğim için yayınlamak vazgeçtim ama nedense blogger silmiyor panelden,sağol canım..

      Sil
  32. Merhaba, Bizde lahana yemeğini böyle yaparız. Bulgaristan göçmeniyiz.Çok severim Yanlız piştikten sonra harlı ateşte karıştırıp tatlanmasını sağlarız.Pirincini ıspanak gibi pişmeye yakın katarız.Salça var yanlız bizim tarifte :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. hımm anladım sizinki daha farklı ama öylede denemk lazım,teşekkür ederim..

      Sil
  33. Bu tarife bayıldım. Eşim lahana sevmiyor. Birde bu şekilde denemek istiyorum inşallah beğenir. Sunumunuzda çok şık olmuş ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. beğeneceğini düşünüyorum denemek lazım:)
      teşekkür ederim..

      Sil

değerli yorumlarınız için teşekkürler...

blog sahibi değilseniz, alttaki adı/url yazan bölüme tıklayıp,adınızı yazarak yorum bırakabilirsiniz.
yorumunuz olumsuz bile olsa mutlaka yayınlanacaktır ve cevapsız kalmayacaktır,ancak hakaret içeren yorumlar kesinlikle yayınlanmayacak dolasıyla yanıtsız kalacaktır.Bilginize !!!
sevgiler..