BEYAZ LAHANA DİBLESİ |
Taslak temizlemeye, harika bir lezzetle devam ediyoruz.Beyaz lahanayı böyle hiç denediniz mi bilmiyorum ama eğer denemediyseniz şiddetle öneriyorum.Hem sağlıklı hemde çok leziz,üstelikte pilav kategorisinde güzel bir alternatif.
Bu arada daha evvel yayınladığım fasulye diblesinin tarifine bakmak isterseniz buradan ulaşabilirsiniz
Ayrıca size aşağıda güzel bir film önerim var ,gözünüzden kaçmasın:)
BEYAZ LAHANA DİBLESİ |
MALZEMELER
1 adet küçük lahana
1 adet orta boy kuru soğan
1 su bardağı baldo pirinç
1 yemek kaşığı tereyağ
3 yemek kaşığı sıvı yağ
1 su bardağı et suyu
2-2,5 su bardağı kadar su (dilerseniz et suyu yerine tamamını su koyup bulyon da ekleyebilirsiniz)
tuz
pul biber
taze çekilmiş karabiber
1-2 ince dilim limon
BEYAZ LAHANA DİBLESİ |
Öncelikle lahanayı incecik kıyıp yıkayalım ve iyice süzelim yada kurutalım. tencereye yağlarımızı alıp ısıtalım ,önce yemeklik doğranmış soğanı ekleyip biraz kavuralım ardından lahanaları ekleyip hafif ölene kadar kavuralım,yıkanmış pirinci de ekleyip kavurmaya devam edelim, tuzunu,baharatlarını da ekleyip biraz daha çevirdikten sonra et suyunu ve suyunu da ekleyip,ortasına limon dilimini yerleştirip,pul biberini de serpelim ve kaynamaya bırakalım,tıpkı pilav pişirir gibi kaynayınca altını kısıp, kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirelim ve üzerine kağıt havlu kapatıp demlenmeye bırakalım.Yeteri kadar demlenen pilavı sıcak ya da ılık olarak servis edelim.
Afiyet olsun...
BEYAZ LAHANA DİBLESİ |
<<<<<<<<<<<
Haaaa unutmadan sizlere güzel bir film önerim var,okumak için BURADAN BUYRUN >>
SAĞLICAKLA KALIN...
Twitter : Reyhan Ksc
instagram : reyhanksc
facebook: anne eli gibi
Günaydın hiç yemedim ben lahana diblesi :) ellerine sağlık sunum güzel...
YanıtlaSilSunum harika,ellerine sağlık..Hayırlı cumalar:)
YanıtlaSilcanim yaaa benim canim karadenizin meshur yemeklerindendir,cok yaparim ben bunu ama baska bir yolla.bir de icyag katariz biz belki bilirsin.mmmmhhh nasil da guzel gorunuyor.ellerine saglik hayatim sevgilerle hayirli cumalar.
YanıtlaSilDenemediğim bir tarif,ama iştah açıcı ve sunumu çok şık olmuş,sevgi dolu:) Ellerine sağlık.
YanıtlaSilne duydum nede yedim reyhancım, bana çok değişik geldi. Afiyet olsun.:)
YanıtlaSilSana da hayırlı cumalar canım.
YanıtlaSilHiç böyle denememiştim lahanayı,değişik bir tarif,ellerine sağlık.
Sevgilerimle:)
Elinize sağlık lahanalı pilav olmuş harika sevgiler...
YanıtlaSilay harıka gorunuyır hele o acı bıberlerı ben yerım yerım ...ımmmmm enfess...
YanıtlaSilFasulye diblesini yemiştim arkadaşımda, çok güzeldi. Lahana da harika fikir bence, limonlu limonlu nasıl canım istedi. Ellerine sağlık canım..
YanıtlaSilNe kadar farklı bir tarif hiç yemedim ve bilmediğim bir tat. Sunum nefis, görüntü nefis ellerine sağlık.
YanıtlaSilHayalet Sürücü'nün ilkini izlemiştim, bunuda izlicem :)
Hayırlı cumalar...
Bu şekilde denememiştim hiç, güzel bir alternatif, ellerine sağlık :)
YanıtlaSillahanayla yapılan güzel bir lezzete benziyor ellerinize sağlık:))
YanıtlaSilEllerinize sağlık arkadaşım,çok güzel görünüyor.
YanıtlaSilLahanayı çok severim.Bunu denemem lazım,tarif için teşekkürler..
Bu arada blogumda çekilişim var canım,seni de beklerim :)
http://aishasbazaar.blogspot.com/2012/04/aishas-bazaar-hediye-cekilisine.html
Sevgilerimle..
komşum sarma yaparken artan içten yapmıştı.harika olmuştu.ellerine sağlık cnaım.nefis görünüyor.sevgiler.
YanıtlaSilooooooo sunum görüntü herşey harika...
YanıtlaSilellerine sağlık...
kocaman sevgiler...
Tarif de sunumda çok güzel.Ellerinize sağlık.Yemiş kadar oldum.Sevgiler.Film önerinizi de dikkate alacağım..
YanıtlaSilLahana lahana olanı herhalde bu kadar güzel sunulmamıştır :))
YanıtlaSilellerine sağlık canım
ne yorum yazacağımı bulamıyorum tek kelime ile muhteşeeeeeemmmmmmm
hayırlı cumalar.....
yorumuna yanıtımı okudun mu bilmiyorum.
YanıtlaSil:)
okudum,yanıtladım bile:)))
Silçoooktan yanıtladım ki yeni yorumunu.
Sil:)
geliyorum hemen:)
Silhımmmm sen demek ki yorumlarının yanıtlarına hiç bakmıyon sölenmeden hımmm.
YanıtlaSil:)
bütün bloglara yaptığın yorumlara verilen yanıtları izliyomusun ve yine yanıt veriyo musun ki.
:)
gmailden izlemiyo musun yaptığın yorumlara verilen yanıtları.
:)
yok canım izlemiyorum çünkü gmail ağzına kadar doluyor birkaç kez yaptım başedemedim bir daha asla,unutmazsam bakıyorum ama çoğuna bakamıyorum malesef:))
Silçok sayıda blog izliyosun o zaman.
YanıtlaSilve hepsine yorum yapıyosun demek ki.
azaltsana izlediğin blogların sayısını yazık sana ama.
:)
evet canım çok blog izliyorum ama tabi sadece ilgimi çekenlere ve severek takip ettiklerime yorum yapıyorum ama yinede fazla,şimdi sen söyleyince acıdım kendime:(:)
Silyani ne bileyim bilemedim şimdi.
YanıtlaSilgenelde 20-30-hadi 50 olsun blog okur insanlar.
sen yoksa 100-150 tane filan mı izliyorsun.
ay sil gitsin üyeliklerinin yarısını kurtul.
:)
kıyamam sana.
:)
ellerine sağlık lezzetli bir yemeğe benziyor denmek lazım:)
YanıtlaSilgerçekten çok lezzetli tavsiye ederim,teşekkür ederim..
SilAşkla yapılmış:) sunumu çok güzel ve de imrendirici doğrusu..
YanıtlaSilözellikle adını ilk kez duyduğum bir tarif,ellerine emeğine sağlıkla teşekkürler.Gönlünce bir hafta sonu dilerim
Çok leziz görünüyor. Ellerine sağlık, şifa olsun. Sevgiler.
YanıtlaSilellerine sağlık çok lezzetli görünüyor reyhancım afiyetler olsun:)
YanıtlaSilHarika bir sunum..fakat hic duymadim,eminim cok lezzetlidir,ellerine saglik.
YanıtlaSilKalple sunumuna bayıldım canım , ben de sevgilerimi yolluyorum sana .
YanıtlaSilÇok hoş bir görüntü eminim ki lezzeti görüntü kadar güzeldir. Ellerinize sağlık.
YanıtlaSilAnnem biraz daha değişik halini sık sık yapardı.nasıl özledim.
YanıtlaSilmerhabalar,yemekleriniz tam anne yemekleri hakikaten,hemen izlemeye alıyorum..bana da beklerim..sevgiler..
YanıtlaSilteşekkür ederim..
Sileşim sevmez ama çocuklarım severek yerler bende ara sıra yaparım reyhancığım ellerine emeklerine sağlık....
YanıtlaSilelmalı turta için basmıştım ama göremedim reyhancığım....
evet canım elmalı turtayı fotosunu beğenmediğim için yayınlamak vazgeçtim ama nedense blogger silmiyor panelden,sağol canım..
SilMerhaba, Bizde lahana yemeğini böyle yaparız. Bulgaristan göçmeniyiz.Çok severim Yanlız piştikten sonra harlı ateşte karıştırıp tatlanmasını sağlarız.Pirincini ıspanak gibi pişmeye yakın katarız.Salça var yanlız bizim tarifte :)
YanıtlaSilhımm anladım sizinki daha farklı ama öylede denemk lazım,teşekkür ederim..
SilBu tarife bayıldım. Eşim lahana sevmiyor. Birde bu şekilde denemek istiyorum inşallah beğenir. Sunumunuzda çok şık olmuş ellerine sağlık.
YanıtlaSilbeğeneceğini düşünüyorum denemek lazım:)
Silteşekkür ederim..