KARNABAHAR GRATEN (kıymalı) |
Herkese merhabalar.
Sırada yine nefis bir karnabahar tarifim var sizlere,karnabaharın en çok bu halini seviyoruz biz,eğer denemediyseniz mutlaka tavsiye ederim nefis bir ara sıcak hatta benim için ana yemek bile sayılır.malesef kesilmiş halini fotoğraflayamadım,güzel bir poz alamadım,çünkü;Yağız bey izin vermedi,anne çok açım dedi,ana yüreği dayanır mı hiç?
Dayanmadı tabi ,mutfakta çektiğim pozla idare ettim mecbur,üstüne birde akşam olunca ancak bu kadar oldu.Ben karnabaharıda diğer beşamelli gratenleride hem kıymalı hemde kıymasız yaparım her ikiside nefis oluyor ama kıymalı daha bir güzel oluyor.
Beşamel soslu brokoli tarifini daha evvel vermiştim tam olmasa da onunla oldukça benzer bir tariftir,deneyecek olanlara şimdiden kolay gelsin diyorum ve tarifime geçiyorum..
MALZEMELER
1 adet orta boy karnabahar
haşlamak için su
bir miktar süt yada limon suyu
tuz
2-3 yemek kaşığı sıvıyağı
1 yemek kaşığı domates salçası
250 gr kıyma
1 orta boy kuru soğan
tuz
taze çekilmiş karabiber
tuzot
pul biber
beşamel sos için:
2 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı tereyağı
2 su bardağı süt
tuz
taze çekilmiş karabiber
1/2 su bardağı kaşar peyniri rendesi
üzerine:
1-1,5 su bardağı kaşar peyniri rendesi
YAPILIŞ AŞAMALARI |
HAZIRLANIŞI
Öncelikle karnabaharları yıkayıp çiçeklerini ayırıp sirkeli suya yatıralım ,biraz bekletip tekrar yıkayıp süzelim.
ardından varsa buharlı pişiricide pişirelim ki en sağlıklısı ve lezzetlisi bu şekilde oluyor,yoksa bir tencereye yeteri kadar su koyup kaynatalım,içine biraz süt ekleyelim ve kaynayan suya karnabaharları atıp haşlayalım.
Ardından teflon bir tavaya sıvıyağımızı alalım biraz ısınınca kıymamamızı ekleyip kavuralım,ardından yemeklik doğranmış kuru soğanı ekleyip biraz daha kavuralım ve en son salçamızı ekleyip bir iki çevirip tuzunu, baharatlarını ekip ,karıştırıp ocaktan alalım.
Ardından beşamel sos için ayrı bir tavada tereyağını eritip kokusu çıkana kadar unu kavuralım ve sütü ekleyip hızlıca çırpalım,tortu kalırsa blendırdan geçirebiliriz.En son tuzunu,rendelenmiş kaşar peynirini ve karabiberini ekleyip onuda ocaktan alalım.
Hafifçe yağladığımız fırın kabına önce haşlanmış karnabaharı,ardından kavurduğumuz kıymalı harcı eşit bir şekilde yayalım.Onunda üzerine eşit bir şekilde beşamel sosu yayıp 180 dereceli fırında pişirmeye bırakalım.
Beşamel sos yer yer kızarmaya başlayınca pişmiş demektir,fırından alıp kaşar peyniri rendesinide serpiştirip tekrar fırına sürelim,kaşarlar eriyip hafif kızarınca fırından alıp ılık olarak servis edelim..
AFİYET OLSUN...
Twitter : Reyhan Ksc
instagram : reyhanksc
facebook: anne eli gibi
karnabaharı bu haliyle çok seviyorum,ellerinize sağlık.
YanıtlaSilbende çok severim,sağol canım..
SilCanım ellerine sağlık çok severim enfes olmuş sevgiler.
YanıtlaSilsağol deryacım,sevgiler...
SilKarnıbaharı her türlü severim. Enfes olmuş canım.Bitmeden yapmak lazım. Ellerine sağlık.
YanıtlaSilbencede bitemeden yapmalısın,sağol canım...
Silmerhaba canım ben geldim nihayet,bayılırım bende karnıbaharın her haline ama müthiş canım çekti görünce yapmıyorum epeydir ellerine sağlık görüşmek üzere sevgiler...
YanıtlaSilhoşgeldin canımmm,sağol canım,sevgiler...
Sileline saglik reyhancim nefisss... olmus:)))
YanıtlaSilsağol arzu'cum..
Silçok lezzetli görünüyor bir dilim alsam :)
YanıtlaSilellerine sağlık canım sevgiler:)
al canım 2 dilimde alabilirsin:)
Silsağol canım..
Hep söylerim karanabaharı çiğ olarak bile çok yerim. Benim gibi bir acemi geçen sene Graten olarak denemiştim, nasılsa güzel oldu şaşırdım bende :)
YanıtlaSilGerçekten nefis ellerinize sağlık ve çok severim..
bende yerim aslı'cım çok severim ama bu hali bir başka güzel,acemi şansı desem sanmam sen maharetli bir hatunsun ondandır:)
Silsağol canım benim...
Harika görünüyor, ben çok severim karnıbaharı ama böyle denemedim hiç, ellerinize sağlık. Sevgilerle...
YanıtlaSilmutlaka denemelisiz,sağol canım...
SilEllerine sağlık, çok güzel gözüküyor, ben de bi kere brokoli ile denemiştim bunu ama sonuç çok vahimdi: )
YanıtlaSilTadını çok merak ettım: )
canım benim brokoli graten tarifimde var bir onada göz at istersen,küçük bir hata yaptıysan oalbilir,bence bunuda denemelisin,sağol canım...
SilMerhaba karnabaharı çok severim bu şekilde uzun zamandır yapmıyordum hatırlattığınız için teşekkürler.Sevgiler...
YanıtlaSilne güzel hatırlatmış oldum:)sağol canım...
SilKarnıbaharın en şık yemeği diyebilirim,ellerine sağlık canım.Sevgilerimle:)
YanıtlaSilbende aynı fikirdeyim canım,çok sağol...
Silellerine saglik hayatim,harika gorunuyor,mmmmmhhhh yeilesiiiiiii.sevgilerle
YanıtlaSilsağol hayatım:)
Silcanım fotoğraflar gayet yeterli ve çok güzeller..ellerine sağlık nefisde görünüyor...
YanıtlaSilsağol canım beğenmene çok sevindim...
Silbayılırım canım ellerine sağlık
YanıtlaSilsağol canım benim,öperim...
Silenfes bir görüntü ellerine sağlık arkadaş karnıbaharın hertürlüsüne bayılırım sevgiler:))
YanıtlaSilal bendende o kadar:) sağol canım...
Silhmm nefis.bizde sevdik bu şekilde gerçekten daha lezzetli oluyor. ellerine sağlık canım.
YanıtlaSilsizlerede afiyet olsun canım,çok sağol...
SilEllerine saglik ,resimler de cok guzel ..
YanıtlaSilteşekkür ederim...
SilKıymalı nohutlu(salçalı)..mücveri,salatası hep yaptığımız çeşitler..ama senin tarifin de ilk kez bilgi alıyorum ama çok değişik ve çok güzel görünüyor muhakkak denemek istiyorum..emeğine ellerine sağlık olsun arkadaşım,çok teşekkür ediyorum..mutlu günler
YanıtlaSilbence bu halinide mutlaka denemelisin canım,çok sağol...
Silharika bir görüntü, ellerine saglik
YanıtlaSilteşekkür ederim..
Silçok güzell görünüyorr:)
YanıtlaSilellerine sağlık reyhancım:)
narr gibii kızarmış:)
sevgilerr canım...
sağol ayşegül'cüm öperim canım...
SilCanım merhaba kıymasız olanını yapıp severek yiyoruz aslında kıymalısını da denemek lazım .Muhteşem güzel görünüyor.Ellerine sağlık....Sevgilerimle.....
YanıtlaSilmutlaka denemelisin ablacım kıyma ayrı bir tat veriyor,sağolasın öperim sseni..
SilEllerine sağlık.Nefis görünüyor:)
YanıtlaSilsağol canım...
SilEline sağlık canım çok leziz duruyor ..
YanıtlaSilsağol canım...
Silteşekkürler canım...
YanıtlaSilellerinize sağlık sanki kokusu burnumda fotoğraflar harika ee emek olunca sonuç mükemmel tabi paylaşımlarınızın devamını dilerim sevgiler;))
YanıtlaSil