Bu Blogda Ara

13 Nisan 2012 Cuma

MISIRLI,BOL BAHARATLI TARHANA ÇORBASI


MISIRLI,BOL BAHARATLI TARHANA ÇORBASI
Herkese merhabalar,hayırlı cumalar.
  Bugün postumu biraz aceleyle yazıyorum,hata olursa lütfen görmeyelim,kimselere çaktırmayalım (;
Çünkü ; tez tarafından yayınlayıp,oğlumu ve eşimi gönderip kendimi dışarılara atmak istiyorum ,bu hafta takip edenler bilirler kapalı havadan dolayı hem evden hemde bunalımdan çıkamamıştım,şöyle bir iki tur atıp azıcık elimi kolumu doldurursam kendime gelirim sanırım :)

  Çorba haftasına yeni nefis bir çorba tarifiyle devam etmek istiyorum.Tarhanayı sever misiniz?
Evet hemde çok severim dediğinizi duydum sanki:)
  Bende çok severim sık sık da yaparım ,arada geleneksel çorbaları değişik şekillerde pişirmek ,yeni tarifler uydurup denemek hoşuma gitmiştir hep,bu tarifte onlarda biridir,içinde bol mısır ve bol baharat düşünün nasıl güzel olmasın ki?
  Biz çok beğendik hatta bayıldık,size de tavsiye ediyorum,mutlaka denemelisiniz diyorum ve geçiyorum tarifime.
  Diğer çorba tariflerime BURADAN ulaşabilirsiniz.
MISIRLI,BOL BAHARATLI TARHANA ÇORBASI

MALZEMELER

1,5 çay bardağı köy tarhanası
3-4 su bardağı tavuk suyu (gerekirse en son ilave yapacağız)
1 adet küçük kuru soğan
1 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı sıvı yağı
1 çay bardağı mısır
tuz
tuzot
pul biber
taze çekilmiş karabiber
kuru nane
kuru kekik
kuru dereotu
kuru maydanoz

MISIRLI,BOL BAHARATLI TARHANA ÇORBASI
HAZIRLANIŞI

    Öncelikle tarhanamızı derin bir kasede 1 bardak kadar suyla ıslatalım,ardında tavuk suyumuzu teceremize alıp kaynatalım ve ıslattığımız tarhanayı içine karıştırarak ekleyelim,bu aşamadan sonra sürekli karıştırmalıyız ki tarhanamız topaklanmasın.
Ardından kabuğu soyulup hafif çizilmiş kuru soğanı bütün olarak mısırla birlikte ekleyelim ve karıştırarak kısık ateşte pişirelim.
Bu aşamada eğer kıvamı koyu gelirse biraz kaynar su ekleyebilirsiniz,soğuduktan sonra, ertesi güne de kalacaksa daha çok katılaşacağını unutmayalım lütfen.

  Ardından tereyağı ve sıvı yağı da bir cezvede kızdırıp çorbaya ekleyelim ,son olarak da tuzunu baharatlarını bolca ekleyip bir iki taşım daha kaynatıp ocağın altını kapatalım.
Ben üzerini bolca pul biber ve kekikle süsleyip servis ettim sizlere de tavsiye ederim.
 Süsledikten sonra sıcak olarak servis edelim...

AFİYET OLSUN...

                                                     Twitter :    Reyhan Ksc
                                                     instagram :  reyhanksc
                                                     facebook:   anne eli gibi

24 yorum:

  1. Ellerine sağlık mütiş görünüyor. Leziz mmmm.Sevgiler

    YanıtlaSil
  2. Birbirinden güzel çorbalara devam...Harika görünüyor,ellerine sağlık canım,sevgiler:)

    YanıtlaSil
  3. geleneksel yemeklerimize değişik tatlaar eklemek benimde hoşuma gider )ellerine sağlık canım sevgiler:)

    YanıtlaSil
  4. bu da muhteşem olmuş: ) ellerine sağlık... burada da hava süper ama malesef ben işten çkıncaya kadar hava neredeyse kararmış oluyor... kendimi haftasonuna saklıyorum artık: ) sana iyi gezmeler canım: )

    YanıtlaSil
  5. ellerine saglik hayatim,hayirli cumalarla mutlu haftasonlari,sevgilerle.

    YanıtlaSil
  6. Tavuk suyuyla,bol baharatlı tarhana sevilmez mii?
    Ellerine sağlık canım,harika görünüyor,mis mis.
    Sevgiler...

    YanıtlaSil
  7. piştiii :)) çok güzel ve besleyici olmuş. mmmm. ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  8. canım ellerine sağlık çooook güzel görünüyor...
    hayırlı cumalar..

    YanıtlaSil
  9. Ellerine sağlık canım tarhanayı mısırlı hiç denememiştim denicem hemen..sevgiler..

    YanıtlaSil
  10. Bayilirim Corbaya ,pembe tabaginda pek hos durmus.

    YanıtlaSil
  11. Eline sağlık arkadaşım en sevdiğimiz çorbadır tarhana böyle güzel eklemelerle daha da güzel olur eminim sevgiler...

    YanıtlaSil
  12. Harika bir çorba , ellerine sağlık canım .
    Keyifli gezmeler diliyorum , sevgiler.

    YanıtlaSil
  13. En başta yağla biraz da sarımsak kavrulursa çok güzel oluyor. Mısırlı çok ilginç, hemen denemek istiyorum. Ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  14. değişikliklere açık olmak lazım:) güzelde olmuş ellerine sağlık...

    YanıtlaSil
  15. Tarhanaya mısır koymak aklıma gelmemişti. Ellerine sağlık. Mutlu haftasonları.

    YanıtlaSil
  16. güzel bir fikir olmuş, mısır ayrı bir lezzet vermiştir. ellerine sağlık. mutlu bir hafta sonu diliyorum. sevgiler.

    YanıtlaSil
  17. Ellerine sağlık Reyhancım çok severim tarhanayı hele acılı olunca.
    Çok güzel görünüyor..
    Sevgiler..

    YanıtlaSil
  18. tarhana çorbasını çok severim, böyle mısırlı da çok nefis görünüyor, denemeliyim...

    YanıtlaSil
  19. Daha önce de söylemişmiydim:) en sevdiğim çorba...sunumu yine hoş ve iştah açıcı.ellerine sağlık olsun...Sevgiler

    YanıtlaSil
  20. Ellerine sağlık.Nefis bir çorba olmuş.Sevgiler:)

    YanıtlaSil
  21. tarhanayı çook severim akşama yapsammı ne:)
    ellerine sağlık bu şekli ile denememiştim.
    bu arada kase çok cici:)

    YanıtlaSil
  22. hangi anne eli yaa
    benim annem böyle çorba yapsa
    yerim onu yer yerr

    YanıtlaSil
  23. miiiiisssssssss gibi kokusu buralara kadar geldi ;D ellerine sağlık.....

    YanıtlaSil

değerli yorumlarınız için teşekkürler...

blog sahibi değilseniz, alttaki adı/url yazan bölüme tıklayıp,adınızı yazarak yorum bırakabilirsiniz.
yorumunuz olumsuz bile olsa mutlaka yayınlanacaktır ve cevapsız kalmayacaktır,ancak hakaret içeren yorumlar kesinlikle yayınlanmayacak dolasıyla yanıtsız kalacaktır.Bilginize !!!
sevgiler..