Bu Blogda Ara

14 Mayıs 2012 Pazartesi

SALÇALI BİFTEK ,PATATES ve ŞEHRİYELİ PİRİNÇ PİLAVI



Herkese tekrar mutlu bir hafta diliyorum..

 Uzun zaman olmuş bir günde iki post yayınlamayalı,biraz yordu sanırım beni,yayınlamadan önce belki defalarca önizleme yapıp kontrol ederim.o nedenle bazen zorlanıyorum postumu hazırlarken,tabi birde fotoğrafları düzenleme kısmı var o hepten yorucu.Bir yemekten onlarca kare al sonra kötüleri ayıkla,iyileri düzenle,postuna ekle,blog yazmak zor iş vesselam,hele de yemek bloğun varsa daha da zor.

  Neyse efendim bir haftadan fazla bir zamandır çekiliş gerginliği vardı bende,şükür o yükü bugün attım üstümden,kazanan belli oldu ,birde yerine ulaşırsa tam olacak.
Çekilişin gerginliği hazır bitmişken muhteşem bir üçlüyle huzurlarınıza geçeyim istedim^:^

Görüntüsü kadar tadı da muhteşemdi desem yalan olmaz,mutlaka denemelisiniz.Pilav zaten hepimizin yaptığı birşey ama herkesin bir usulü vardır bende kendi usulümce ve püf noktalarımla yazdım.

  Hadi buyrun tariflere...





MALZEMELER

8 parça biftek (antrikot)
2-3 adet orta boy patates

sosu için:
1 yemek kaşığı sıvı yağ
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası
kekik
biberiye
taze çekilmiş karabiber
pul biber
tuz
tuzot
2-2,5 su bardağı su

pilav için:
2 su bardağı baldo pirinç
2 dolu dolu yemek kaşığı tereyağ
1/2 su bardağı tel şehriye
1 tutam şeker
tuz
1 dilim limon
3,5 su bardağı et suyu yada su





HAZIRLANIŞI

Öncelikle bifteklerimizi varsa döküm bir tavada yoksa teflon tavada yüksek ısıda mühürleyip fırın tepsisine alalım.Patatesleri de soyup,temizleyip yuvarlak kestikten sonra onları da fırın tepsisine uygun bir şekilde,etlerin tamamını kapatmayacak şekilde yerleştirelim.
   Ardından sos için derin bir kaba suyla birlikte tüm malzemeleri alıp iyice çırpalım,biftek ve patateslerin üzerine döküp 200 dereceli fırında pişmeye bırakalım.Üzerini hafif kızartırsanız daha leziz olacaktır,ben sulu severim derseniz suyunu tamamen çekmeden pişip pişmediğini kontrol edip fırından alabilirsiniz.


Pilavın hazırlanışı:

  Öncelikle daha evvelde birçok kez belirtmiştim tekrar yazayım istedim,ben pilav yapmadan önce pirinci ıslatmam ve pişirirken asla kaynar su kullanmam,bu nedenle su miktarı değişiklik gösterebilir,o konuda uyarayım,zaten herkes bu pilavı yapar ama hepimiz farklı yaparız,kimi tutar kimi tutmaz.Ayıptır söylemesi benim pilavlarım nefis olur,tel tel dağılır ^:^
  Şimdi gelelim yapılışına,öncelikle çok iyi bir pirinç kullanmalısınız ,özellikle baldo,pirincin kalitesiyle pilavınızın lezzeti orantılıdır bunu asla unutmayın.

    Tereyağını tencereye alıp kızdıralım ve tel şehriyelerimizi ekleyip orta ayarda kavuralım,çok koyu olmamasına özen gösterin.ardından duru su akana kadar yıkadığımız pirinçleri,tuzunu da ekleyip kavurmaya devam edelim.pirinçler tel tel dağılana kadar kavurmaya devam edelim.bir tutam şeker atıp biraz daha çevirelim ve varsa et suyu,tavuk suyu yada su ekleyip (benden tavsiye duru suyla yapmak yerine mutlaka et suyu yada tavuk suyuyla yapın en azından yarım ölçü kullanın,inanılmaz lezzet farkı oluyor) birkaç kez çevirip,limon kabuğunu tam ortasına yerleştirelim ve kaynamaya bırakalım.
  Kaynayınca altını kısıp demlene demlene pişirelim.

   Arada kontrol edelim ama sakın öyle gelişi güzel karıştırmayalım,hafif altına bakalım suyunu tamamen çekip dibine yapışmasın,hafif nemli kalsın,daha lezzetli oluyor.Zaten havlu kağıtla fazla nemini alacağız.
 suyunu çekip pişmişse ocağın altını kapatıp,kapağın altına kağıt havlu yerleştirip dilerseniz soğumasın diyede bir örtüye sarıp dinlenmeye bırakalım.


 Demlenince sıcak sıcak salçalı biftek ve patatesimizin yanında servis edelim.Yanına bana göre başka bir yemeğe gerek bile yok ama siz dilerseniz bir çorba bir de salata yapıp akşam yemeğinde harika bir menü oluşturabilirsiniz.

AFİYET,ŞEKER OLSUN...

37 yorum:

  1. Harika görünüyor.Enfes.Ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  2. menüde et varsa işte bende ordayım :))))
    ya ben çok seviyorum etli yemekleri...
    kısacası çevrem bana cesetçi der :))
    dışarıya restouranta gitsem mutlaka etli birşeyler yerim...
    öyle kibar hatunlar gibi sadece salata yemem :((
    no o öyle ot yemeye mi geldim dimi yani :))
    yemek dediğin etli olur...
    etsiz yemek pek sevmem ama rada sırada yapıyorum...
    eee sebzede yemek lazım dimi :)))
    canım ellerine sağlık harika görünüyor...
    ben bir et düşkünü olarak bu tabağı alır kaçarım :)))
    kocaman sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. valla bende etçiyim ama bir o kadarda sebxe delisiyim,yani bende ikisidde var:)
      sağol tatlım...

      Sil
  3. şu anda dışarıdan geldim ve açım reyhancığım :) tabak çok güzel görünüyor olsa da yesem :)) ellerine emeklerine sağlık...

    YanıtlaSil
  4. Çok güzel bir porsiyon olmuş ellerine sağlık:))sevgiler...

    YanıtlaSil
  5. ellerine saglık sofranız bereketli olsun

    YanıtlaSil
  6. Ellerine sağlık, çok güzel görünüyor...

    YanıtlaSil
  7. nefis bir menü,zaten pilavı güzel yapıp iyi tutturan yemeğide güzel yaparmış ;derler..Ellerine sağlık,bayılırım ben şehriyeli pilava..

    YanıtlaSil
  8. Anne eli değince büftekde böyle güzel olur işte.sevgiler.

    YanıtlaSil
  9. ben çok severim bu üçlüyü, ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  10. Ellerinize sağlık harika bir menü olmuş sevgiler

    YanıtlaSil
  11. ellerine sağlık.sunum harika olmuş...

    YanıtlaSil
  12. Canım tabağı alıp kaçmak istiyorum ellerine sağlık sevgiler.

    YanıtlaSil
  13. oooo... müthiş üçlü bayılırım eline sağık reyhancım

    YanıtlaSil
  14. ellerine saglik bitanem cok da sik bir sunum olmus,sevgilerle,

    YanıtlaSil
  15. mımm ellerinize sağlık çok güzel bir tabak...nefis görünüyor..hepsi birbirine çok yakışmış..sevgiler..

    YanıtlaSil
  16. Canım ellerine sağlık olsun Allah'tan karnım çok tok yoksa halim haraptı,nefis görünüyorlar.Sevgilerimle....

    YanıtlaSil
  17. Ellerine sağlık,Ben bu yemeğe harika üçlü diyorum,nefis oluyor:)Sunumun şık duruyor..Bence de yanına başka yemeğe gerek yok:)Sevgiler:))

    YanıtlaSil
  18. verdiğin emeklere değiyor ama reyhancım, izlemeye doyamıyor insan:)ben blogculukta tarifi resimlemeninde büyük etkisinin olduğunu öğrendim,ki sen bunu çok güzel beceriyorsun,yemeğe gelince nefis ellerine sağlık...

    YanıtlaSil
  19. Soslu etlere severek yerim Ayrica harika görünüyor.

    YanıtlaSil
  20. yanına ayran varsa geliyorum hemen:)
    ellerine sağlık..

    YanıtlaSil
  21. Ellerine sağlık.Çok severim.Sevgiler:)

    YanıtlaSil
  22. Nefis bir görüntü, fotoğraflar çok iştah açıcı. ellerine sağlık. Sevgilerle.Mutlu haftalar...

    YanıtlaSil
  23. Zor iş ama keyifli ki, bu kadar güzel tarifleri ve resimleri paylaşıyorsun Reyhan'cım.Herşey 4 4lük, sevgilerle

    YanıtlaSil
  24. Canım benim ellerine sağlık harika görünüyor. Sevgi de işin içine girince hem tadı hem görüntüsü ayrı bir güzel oluyor. Şekilde de olduğu gibi:) Soslu da nasıl güzel olmuştur o biftek şimdi yaaa. Emeğine sağlık canım,
    Öpüyorum çok,
    Sevgilerimi yolluyorum oralara:))))

    YanıtlaSil
  25. Ama ben arpa şehriyeli seviyorum:) enfes görünüyor ellerine emeğine sağlık olsun...Sevgiler mutlu günler.

    YanıtlaSil
  26. ellerine sağlık arkadaşım negüzel anlatmışsın bi çırpıda okudum çok güzel olmuş yiyenlere afiyet olsun :)

    YanıtlaSil
  27. hepsı nefıs gorunuyor ellerıne sağlık canım

    YanıtlaSil
  28. süper üçlü: ) ellerine sağlık....

    YanıtlaSil
  29. Ellerine sağlık çok güzel görünüyorlar.Ben de beklerim,sevgiler...

    YanıtlaSil
  30. Çok güzel gözüküyorrr:)) Ellerine sağlık:)

    YanıtlaSil

değerli yorumlarınız için teşekkürler...

blog sahibi değilseniz, alttaki adı/url yazan bölüme tıklayıp,adınızı yazarak yorum bırakabilirsiniz.
yorumunuz olumsuz bile olsa mutlaka yayınlanacaktır ve cevapsız kalmayacaktır,ancak hakaret içeren yorumlar kesinlikle yayınlanmayacak dolasıyla yanıtsız kalacaktır.Bilginize !!!
sevgiler..