Bu Blogda Ara

13 Temmuz 2012 Cuma

GARNİTÜRLÜ ENGİNAR SALATASI ve BUZ DEVRİ-4 FİLMİ

GARNİTÜRLÜ ENGİNAR SALATASI

   Herkese merhabalar.
Başlıktan da anlaşılacağı üzere bugün bir değil iki postla birlikte geldim.Bir tarif bir de film önerim olacak sizlere.Filmden aşağı da zaten bahsedeceğim şimdi bu nefis salatadan bahsedeyim biraz.Aslında zeytinyağlısını yapmak için almıştım enginarları ancak enginarlar kılçıklı çıkınca birden salata oluverdi.İyi kide salata olmuş dedirten cinsten bir nefis bir şey çıktı ortaya.Daha evvel denediniz mi bilmiyorum ama pratikliği ve lezzeti açısından henüz denememiş olanlara şiddetle tavsiye ederim.Yalnız,aşağıda da yazdığım gibi servisten en az 30 dakika önce soslamalısınız.

  Diğer salata tariflerime BURADAN ulaşabilirsiniz..

MALZEMELER

2 adet enginar
1 çay bardağı bezelye
1 adet  havuç   (küp küp doğranmış)
1 adet patates (küp küp doğranmış)
dereotu  (ince kıyılmış)
zeytinyağı
limon
tuz
üzerine:
ince kıyılmış dereotu
Enginarı haşlamak için:
yeteri kadar su
1/2 limonun suyu
tuz
GARNİTÜRLÜ ENGİNAR SALATASI
HAZIRLANIŞI

  Öncelikle enginarları karartmadan tuzlu,limonlu suda güzelce haşlayıp,süzelim ve küp küp doğrayıp derince bir kaba alalım.Diğer tarafta bezelye,küp küp doğranmış havuç ve patatesi, dilerseniz ayrı ayrı dilerseniz bir arada kaynamış suya atıp haşlayalım.Pişme süreleri farklı olduğundan ben ayrı ayrı haşlıyorum ama siz uğraşmak istemezseniz havuçlar hafif sert olabilir derseniz bir arada haşlayın.Haşlanan diğer garnitür malzemelerini de süzüp enginarlara ekleyelim.En son bolca zeytinyağı,limon ve tuzla sos hazırlayıp üzerine dökelim,sos her yerine eşit olarak karışana kadar dikkatli bir şekilde harmanlayıp,buzdolabına kaldıralım.Sosunu içine çekmesi için en az 30 dakika mümkünse 1 saat kadar dinlendirelim.


AFİYET OLSUN..
................................................................
                                            BUZ DEVRİ-4 (KITALAR AYRILIYOR)


  Yukarıda da bahsettiğim gibi bugün iki postumuz var,salata tarifimden sonra sizlere güzel bir film önerimde olacak.Belki çoğunuz izlemiştir Buz devri-4 filmini ve hatta belkide serisini izlemiş olanlarınız da vardır,ben henüz izlememiş olanlar için yazmak istedim.

:))


Çocuğunuz varsa mutlaka gitmelisiniz,tabi bu çocuğunuz yoksa gitmeyin anlamına gelmiyor.Büyüklerinde keyifle izleyebileceği çok güzel bir film,zira izlenimlerime göre büyüklerin çocuklardan daha yüksek sesle güldüğü çok komik sahneler var.Biz ailecek çok beğendik,3D olması da ayrıca güzeldi.3D izlemek istemeyenler için normal gösterimi de mevcut aklınızda bulunsun.

   Yalnız daha evvel gittiğimiz Neşeli ayaklar filminde de bahsetmiştim, 3D gözlükler çocuklar için hiç ideal değil çok büyükler .Birçok annenin ortak derdi bu ! her sinemanın ki farklı oluyor ancak yinede en küçüğü bile büyük geliyor çocuklara,onlara özel küçük gözlükler olmalı,biz annelere ve çocuklara daha fazla eziyet etmeyiniz lütfen!!!!

BABAMIZLA FİLM HAKKINDA KONUŞURKEN :)
                                                          FİLMİN ÖZETİ

     Buz Devri 4 : Kıtalar Ayrılıyor (Ice Age: Continental Drift); Manny, Diego ve Sid'in, kendilerini diğerlerinden ayıran afetten sonra sürüklendikleri bir kıtada başlarına gelenleri beyazperdeye taşıyor. Bir buzdağından derme çatma bir gemi yapan kahramanlarımızın maceralarla dolu epik deniz seferi böyle başlıyor. Manny ve arkadaşlarını bu yeni dünyada egzotik deniz canavarları ve acımasız korsanlar da bekliyor. Tarih öncesi sincap Scrat ise bildiğiniz gibi, lanetli palamudu onu nereye sürüklerse oraya gidiyor!
7'den 70'e her yaştan sinema seyircisini kendisine hayran bırakan Buz Devri serisinin son filmi 3D olarak seyircilerle buluşuyor.

SİZCE DE GÖZLÜK ÇOK BÜYÜK DEĞİL Mİ ?
SAĞLICAKLA KALIN...
                                                 Twitter :    Reyhan Ksc
                                                 instagram :  reyhanksc
                                                 facebook:   anne eli gibi

16 yorum:

  1. salatan enfes görünüyor canım....
    ellerine emeklerine sağlık...
    buz devri 4 yiyenim kesin seyretmiştir...
    yada seyredecektir...
    kocaman sevgiler...

    YanıtlaSil
  2. Sevgili arkadaşım, buraya gelince güzel tariflerin arasında kaybolup duruyorum.. ay bu güzelmiş, bu da güzelmiş, bu da bu da.. derken... ayy, hepsi çok güzel görünüyor.. azıcık da bu marifetli anneyi kıskanayım bari belki ben de hırslanırım.. (^_^) bu defa utnumuyorum ve eline Sağlık yorumu bırakmadan ayrılmıyorum.. Eline koluna Sağlık arkadaşım.. CiCi KaLL.. (^_^)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :))SAĞOL CANIM,AMA İNAN BENDE BAZEN KENDİ YADA ARKADAŞLARIMIN BLOĞUNA GİRDİĞİMDE AYNI ŞEYLERİ YAŞIYORUM:)

      Sil
  3. Sevgili arkadaşım, buraya gelince güzel tariflerin arasında kaybolup duruyorum.. ay bu güzelmiş, bu da güzelmiş, bu da bu da.. derken... ayy, hepsi çok güzel görünüyor.. azıcık da bu marifetli anneyi kıskanayım bari belki ben de hırslanırım.. (^_^) bu defa utnumuyorum ve eline Sağlık yorumu bırakmadan ayrılmıyorum.. Eline koluna Sağlık arkadaşım.. CiCi KaLL.. (^_^)

    YanıtlaSil
  4. şu sıcak günlerde tam bir isabet serin bir salata ellerine sağlık harika olmuş sevgile

    YanıtlaSil
  5. ellerine sağlık canım
    hem sağlıklı hem çok hafif afiyet olsun
    sevgiler

    YanıtlaSil
  6. Ellerine sağlık sağlıklı ve nefis bişey...

    YanıtlaSil
  7. salata harika canım.ellerine sağlık.sevgiler.

    YanıtlaSil
  8. Saglik fiskiran salatan nefis görünüyor,ellerine saglik canim.Torunlarim sayesinde buz devri 3ü izledim dördüncüyü izleyemedim,eminim o da cok güzeldir.Sevgiler...

    YanıtlaSil
  9. Ellerine saglik canim..Yagiz da filmi aciklama resminde pek ciddi:)))..kucakladim..

    YanıtlaSil
  10. salata için söylenecek bir şey bulamıyorum ;)
    oğlumun büyümesini sabırsızlıkla bekliyorum. onunla sinema keyfi yapmak için ;)
    Buz devri-3'ü seyretmeyen ben, 4'ü mutlaka izleyeceğim...
    Sevgiyle kal

    YanıtlaSil
  11. heeey klasik bir egeli olarak en sevdiklerimden bu. her türlü yemeği salatası. ama en çok enginarlı baklası. ama bunu da uygularım ki.
    :)
    buz devri 4 geçen gün yazdımdı. çook komik. madagaskar da neşeli ayaklar da.
    gözlükler çocuklara uygun değil mi.
    hiç düşünmemiştim.
    alla alla çocuklar için olanını yapmıyolar demek ki.
    du ben bunu bi söleyim ilgililere.
    :)

    YanıtlaSil
  12. Ellerine sağlık,salata tam sıcaklarda yenebilecek şekilde,sevgiler:)

    YanıtlaSil
  13. Enginara tapan ben, yaz günü buna da bayıldım.Nefis...

    YanıtlaSil
  14. Çok severim Enginarı bu kış iki kere yiyebildim ama bayılırım. Tarifi mutlaka yapıcam ellerine sağlık.

    Filme hala gidemedim malesef, tüm seriyi izlediğim için, çokta sevdiğim için hala izleyememiş olmak üzücü ama :) Yağız eminim çok sevmiştir ve gözlükler çocuklar için çok büyük bencede.

    YanıtlaSil

değerli yorumlarınız için teşekkürler...

blog sahibi değilseniz, alttaki adı/url yazan bölüme tıklayıp,adınızı yazarak yorum bırakabilirsiniz.
yorumunuz olumsuz bile olsa mutlaka yayınlanacaktır ve cevapsız kalmayacaktır,ancak hakaret içeren yorumlar kesinlikle yayınlanmayacak dolasıyla yanıtsız kalacaktır.Bilginize !!!
sevgiler..