Bu Blogda Ara

20 Aralık 2012 Perşembe

HAYATIMIN YEMEĞİ , KIYMALI LAZANYA



Herkese merhabalar.
  Karlı hatta fırtınanın hakim olduğu bir istanbul'dan sesleniyorum sizlere.O kadar soğuk bir hava var ki anlatmak mümkün değil.Allah dışarıdaki insanlara yardım etsin.
  Asıl konumuz başlıktan da anlaşılacağı gibi ''Hayatım yemeği'' olan lazanya.Peki neden böyle bir başlık attım ki ben bu lazanyaya.Anlatayım;bumerang yeni bir deneyim günüyle biz yemek bloggerlarını Usla'da ağırlamaya hazırlanıyor.Bunun içinde hayatımın yemeğini adı altında bir yemek yayınlayıp göndermemizi istiyor.Ayrıntılar burada  katılmak isterseniz okuyun derim.

  Ben de  bu teklifi alınca şöyle bir düşündüm,benim hayatımın yemeği ne olabilir diye ?Sonra birden hatırladım ki benim hayatım Yağız,o halde onun en sevdiği yemek olan,her yaptığımda evde bayram havası estiren lazanya hayatımın yemeği olmalıydı.Yani Yağız benim hayatımsa lazanya da hayatımın yemeğidir dedim :) Anne olunca da böyle duygusal olunuyor işte ,)
Tarife gelince benim sürekli yaptığım nefis bir lazanya tarifidir,denemenizi şiddetle öneririm.

MALZEMELER

12 adet lazanya
kıymalı harç için:
3 yemek kaşığı sıvı yağ
500 gr kıyma
2 orta boy soğan
3 diş sarımsak
1,5 yemek kaşığı domates salçası
3-4 adet rendelenmiş domates
tuz
pul biber
değirmende çekilmiş karabiber
beşamel sosu için:
2 su bardağı süt
2 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı tereyağı
tuz
değirmende çekilmiş taze karabiber
üzerine:
yeteri kadar rendelenmiş kaşar peyniri


HAZIRLANIŞI


  Öncelikle bir tencereye yeteri kadar su doldurup biraz tuz ve sıvı yağ ekleyip kaynatalım.lazanyaları 3'er 3'er kaynayan suya ilave edelim.aslında haşlamadan da olur ama bence bazı yerleri sert kalabildiği için çok az haşlamakta fayda var.
Haşlanan lazanyaları tek tek alıp soğuk suyun altına tutun ve asla üst üste koymayın yapışır,mesela bir kevgirin kenarına yan yana asabilirsiniz.Hem suyu süzülür hemde yapışmamış olur.
  iç harcı için ,yağı  tavaya alıp ısıtalım ve kıymayı ekleyip kavuralım.Suyumu salıp çeken kıymaya önce,yemeklik doğranmış soğan ve sarımsakları ekleyip kavurmaya devam edelim.Ardından rendelenmiş domates ve salçayı da ekleyip braz daha kavuralım.Domates suyunu salıp çelecek.En son tuzunu ve baharatlarını da ekleyip ocaktan alalım.

  Sıra geldi beşamel sosumuza,öncelikle yağımızı tencereye alıp eritelim ve unumuzu ekleyip kavuralım,ardından sütünü de ekleyip hızlıca karıştıralım,tuzunu ve tane karabiberini de ekleyip altını kapatalım.Beşamel sosu hiç bekletmeden yağladığımız tepsiye 3 adet lazanyayı yerleştirelim,tepsiyi ona göre seçelim,ben öyle ayarladığım için bu şekilde tarif ediyorum.Dizdiğimiz 3 lazanyanın üzerine beşamel sostan yayalım,onun üzerine de 3'e böldüğümüz kıymalı harcın bir bölümünü yayalım ve tekrar 3 lazanyayla kapatalım,her katta aynı işlemleri tekrar edelim.yani 3 kat kıymalı harç koymuş olacağız.En son kalan 3 lazanyayla üzerini kapatıp kalan beşamel sosu yayıp 10 dakika bu şekilde bekletelim ve 200 dereceli fırında en üstteki beşamel sos hafif kızarana kadar pişirelim.
   Fırından çıkarıp kaşar peyniri rendesini de üzerine serpip tekrar fırına sürelim,kaşarlar eriyince ve hafif kızarınca fırından alalım.
  Ilık olarak servis edelim...
AFİYET OLSUN...
                                                     Twitter :    Reyhan Ksc
                                                     instagram :  reyhanksc
                                                     facebook:   anne eli gibi

55 yorum:

  1. Yeme de yanın da yat. Reyhancım yine döktürmüşsün. Eline sağık

    YanıtlaSil
  2. İnanılmaz soğuk İstanbul bugün ve kar hiç durmadan yağıyor. Gerçi çok memnunum ben ama dediğin gibi Allah sokakta kalanlara yardım etsin.

    Hayatımın yemeği demekte haklısın, nede olsa Yağız çok seviyor ama bende çok severim canım ya :) valla bu Nefis görüntü karşısında ne diyebilirim ki, ellerine emeğine sağlık.

    YanıtlaSil
  3. geöen gün bende 1 paket lazanya aldım :)),
    yapılması için bekleniyor :))
    oh mis gibi olmuştur...
    canım ellerine sağlık...

    YanıtlaSil
  4. Reyhancım şanslısınız ki orada katılma imkanınız var, inşallah sende 10 kişiden birisi olursun.Bol şans...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. inşallah ablacım,olmasa da olur ama olsa güzel olur tabi :)teşekkür ederim..

      Sil
  5. Şu an bu tabak benim önümde olsa düşer bayılırım çünkü ben lazanyaya bayılıyorummmmmmmm! :)) Benim de hayatımın yemeği!!!! Harika harika harika olmuş ellerinize sağlık ...

    YanıtlaSil
  6. Canım,
    eellerine sağlık. Nefis görünüyor.
    Kuzucuğunun en sevdiğinin senin hayatının yeemeği olmasaına bayıldım. Anne demek bu demek.
    Sevgiyle kal.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. kesinlikle anne demek böyle bir şey işte :) sağol canım..

      Sil
  7. Ellerine sağlık canım.Bende aldım lazanyamı ama daha yapmaya fırsatım olmadı.Ama ben haşlanamyan lazanya alıp yapıyorum...selamlar...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. aslında benimki de haşlanmayan lazanya ama ben yine de 1-2 dakika haşlıyorum ,yoksa kenarları kuru kalabiliyor.sağol canım..

      Sil
  8. Tatlım şu nefis nefis baştan çıkarıcı lazanyandan bana da yollasan diyorum.Ne zamandır aklımda yapacağım da bir türlü fırsatım olmadı.Öyle çok severim ki ellerine sağlık canım Reyhanımmmm..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. canım ben sana kendi elimle getiririm sen yeter ki iste :)öpüyorum canım sağol..

      Sil
  9. bir dilimde bize düşer mi acaba?muhteşem görünüyor ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. düşer tabi neden düşmesin :)teşekkür ederim..

      Sil
  10. Bol şanslar diliyorum,seçimin şahane görünüyor ellerine sağlık:)

    YanıtlaSil
  11. Canım bayılırım lazanyaya ellerine sağlık nefis olmuş aldım tabağı sevgiler...

    YanıtlaSil
  12. Ama bu lazanya çok güzel görünüyorrrrr, bayyıldım! Çokta canım çekti şimdi :(
    En kısa zamanda denenmeli! :)
    Ellerine sağlık..

    YanıtlaSil
  13. yarışma mı acaba hemen tıklayıp bakıyorum :) lazanya harika görünüyor, emeklerine sağlık reyhancığım...

    YanıtlaSil
  14. ben de çok severim ama madem yağız çok seviyor hepsi ona kalsın :) şifa olsun
    sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ben sana da ayırdım,sen yeter ki gel ablacım :)sağolasın..

      Sil
  15. Yağız'ın sayesinde güzel bir tarif daha aldık
    Ne güzel:-)

    Teşekkürler sana ve en çok da Yağız'a...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. o zaman yağıza teşekkür edelim :)sağol canım..

      Sil
  16. O ne harika bir görüntü.Ellerine sağlık...

    YanıtlaSil
  17. Reyhancığım harika görünüyor. Ellerine sağlık.
    Sevgiler

    YanıtlaSil
  18. Yağız'ı damak tadından dolayı kutluyorum:)) Lazanyayı sevmemek mümkün mü? Nefis görünüyor, ellerineze sağlık olsun...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekkür ederim aslı'cım,bence de yağız ağzının tadını biliyor :)

      Sil
  19. Ellerine sağlık çok güzel görünüyor en kısa zamanda denenmek üzere kaydettim tarifi :))

    YanıtlaSil
  20. Nefis görünüyor,ellerine sağlık.Başarılı olman dileklerimle,sevgiler:)

    YanıtlaSil
  21. Reyhancım Lazanyan harika. Ellerine sağlık.. Ve bu gün doğum günün sağlıkla mutlulukla sevgiyle bereketle ve ailenle uzun yaşa.. Nice doğum günlerine...

    YanıtlaSil
  22. Nefis gozukuyor..yapmadigim ama bizimkilerinde cok sevdigi bir yemek..hmm hafta sonu vakit bulursam deneyimde surpriz olsun ev halkina:)) sevgiler
    (Vuslatin yorumununa istinaden..Bugun dogum gununmus..Nice seneler olsun, saglik huzur ve mutlulukla ve sevdiklerinle birlikte..)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet canım o gün doğum günümdü,çok teşekkür ederim.tavsiye ederim eminim bayılacaklar..

      Sil
  23. canım,ellerine sağılık,*hayatın yemeği*sana bol şans getirsin,ne de olsa hayatının varlığına adamışsın .

    YanıtlaSil
  24. eLLERİNİZE SAĞLIK. 3 YIL ÖNCE YAPMIŞTIM.( EVDEKİLER PEK İSTEKSİZ YEDİ. sİZİN TARİF HOŞUMA GİTTİ. BAKALIM NASİPSE YAPARIM.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. beğeneceğinizi düşünüyorum,biz bayılıyoruz tavsiye ederim.teşekkürler..

      Sil
  25. Harika görünüyor, bu gün denedim oğlum gelecek, şimdi fırında umarım benimki de güzel olur, çok teşekkür ederim, ellerinize sağlık :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. UMARIM BEĞENMİŞSİNİZDİR,SİZE DE OĞLUNUZ DA AFİYET OLSUN.BEN TEŞEKKÜR EDERİM :)

      Sil
  26. Oğlum çok beğendi, gerçekten çok güzel oldu. Zaten sizin bütün yaptıklarınız güzel oluyor.çok teşekkürler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. beğenmesine çok sevindim,ne güzel sözler bunlar ,ne mutlu bana.oğlunuza da size de afiyet olmuş..

      Sil
  27. Teşekkürler, ayva tatlısı ve lazanya bizim evin favori yemekleri oldu, benden daha gençsiniz ama sizden öğreneceğim çok şey var,pozitif enerji alıyorum bu blogtan

    YanıtlaSil
  28. ne güzel,çok sevindim.hepimizin bir birimizde öğrenecek çok şeyi var.teşekkürler..

    YanıtlaSil
  29. Teşekkürler, http://www.lazanya-tarifi.com/kiymali-lazanya-nasil-yapilir/ yazımda sizin görseli kullanabilir miyim ? Kabul ederseniz sevinirim Teşekkürler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhabalar,
      Fotoğrafın üzerindeki imzayı silmeyip, kaynak gösterirseniz bir defaya mahsus olabilir.

      Sil
  30. Emeğinize sağlık. Bugün denedim tadı güzeldi ancak sanki içi biraz kuru oldu. içinden domates sosu akması gerekiyordu. Sanırım iç harcının suyunu fazla çektirmişim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. merhabalar,
      Suyunu çok çektirdiyseniz olabilir ama bu lazanya domatesten çok kıyma ağırlıklı olduğundan içinde bol domates yok ancak yine de kuru olmaması gerekirdi demek sisin dediğiniz gibi oldu.Sizinde emeğinize sağlık,afiyetler olmuş.Sevgiler...

      Sil
  31. Bu tarif kac kişiye yeter

    YanıtlaSil

değerli yorumlarınız için teşekkürler...

blog sahibi değilseniz, alttaki adı/url yazan bölüme tıklayıp,adınızı yazarak yorum bırakabilirsiniz.
yorumunuz olumsuz bile olsa mutlaka yayınlanacaktır ve cevapsız kalmayacaktır,ancak hakaret içeren yorumlar kesinlikle yayınlanmayacak dolasıyla yanıtsız kalacaktır.Bilginize !!!
sevgiler..