Bu Blogda Ara

14 Mayıs 2013 Salı

PEYNİRLİ DOLAMA POĞAÇA

PEYNİRLİ DOLAMA POĞAÇA
Herkese merhabalar.
 Verdiğim bir kaç günlük arada yazacak,kutlayacak,rahmet dileyecek ne çok şey birikti,sanki yıllardır yazmıyorum.Halbuki daha dört gün olmuş.

   Öncelikle bu cumartesi  Hatay reyhanlı'da hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet diliyorum,çok çok üzgünüm,ne söylesem,ne yazsam yetmez. Allah yakınlarına sabır versin.
   Aynı gün üç aylar da başladı ,tüm Müslüman alemine hayırlı olsun,ramazanı da görmek nasip olsun inşallah .(amin)
   Dün anneler günüydü onu da kutlayamadım,zaten pek tatsız bir anneler günüydü,ama yine de hepimizin anneler günü kutlu olsun.

  Tarife gelince hem nefis hem de oldukça şık sunumlu bir poğaça,yiyenler hemen tarifi aldılar,deneyin tadın derim.
       Diğer tuzlu tariflerime  BURADAN ,Çay saati tariflerime BURADAN ulaşabilirsiniz.

PEYNİRLİ DOLAMA POĞAÇA
MALZEMELER

2 su bardağı ılık süt
2 adet yumurta (birinin sarısı üzerine sürülecek)
1 paket kuru maya
2 yemek kaşığı toz şeker
1+1/4 su bardağı sıvı yağ (1 su bardağı+çeyrek su bardağı)
2-3 çay kaşığı tuz
aldığı kadar un
içine:
peynir
üzerine:
yumurta sarısı
susam
çörek otu

PEYNİRLİ DOLAMA POĞAÇA
HAZIRLANIŞI

   Öncelikle mayayı,şekerle birlikte ılık sütün içinde parmaklarımızın ucuyla ezelim ve 10 dakika kadar bekletelim.Üzerine 1 yumurtayı,yumurta akını,sıvı yağı,tuzu da ekleyip karıştıralım ve yavaş yavaş un ilave ederek yoğurmaya başlayalım.Hamur ele yapışmayan esnek bir kıvam alınca un katmayı bırakalım.Üzerini kapatıp ılık bir ortamda hamur iki katı kabarana kadar bekletelim.
   Yeteri kadar kabaran hamuru biraz yoğurup gazını çıkaralım,mandalina büyüklüğünde parçalar koparıp elimizle açabildiğimiz kadar açıp içine şerit şeklinde peyniri yerleştirelim.Hamuru rulo şeklinde sarıp kendi etrafında çevirip,dolayalım.Yağlanmış ya da yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine yerleştirelim.Hamur bitene kadar aynı işlemi tekrarlayıp poğaçaları 2-3 cm aralıklarla tepsiye dizelim, ve 30 dakika kadar tepside tekrar mayalanmaya bırakalım.En son üzerine yumurta sarısı sürüp,çörek otu,susam serpelim ve  200 dereceli fırında altı üstü kızarana kadar pişirelim.
AFİYET OLSUN...
                                                     Twitter :    Reyhan Ksc
                                                     instagram :  reyhanksc
                                                     facebook:   anne eli gibi

42 yorum:

  1. eline sağlık kuzum çok güzel senin tarifide kopyalayıp yapıştıracak az önce dut reçeli koydum anında malum comda.
    Ben karşıydım ama sağ tuşa kapadım bloğumu sevgiler:)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. yeni yayınlarım en son baktığımda almamıştı ama bunu almış,bakalım sonu nereye varacak.sağol ablam..

      Sil
  2. Reyhan'ım yapmış güzel olmaz mı ?.. Mis mis şahane harika ellerine sağlık canım..

    YanıtlaSil
  3. Ellerine sağlık canım harika olmuş...

    YanıtlaSil
  4. Çok nefis görünüyor Reyhan'cım..Ellerine sağlık:)

    YanıtlaSil
  5. bayıldım ben buna ! çok leziz görünüyor...

    YanıtlaSil
  6. Mayalı hamura bayılıyorum zaten poğacada harika görünüyor ellerine sağlık :)

    YanıtlaSil
  7. Sütle gercekten hic pogaca yapmadim,en kisa sürede bu tarifi denicem,elinize saglik...

    YanıtlaSil
  8. Gecmis anneler gunun kutlu olsun, pogca gercektende cok guzel gozukuyor ve tadida eminim nefistir mayali olan tum hamur islerini severim heleki peynirli pogca turu olanlari..ellerine saglik diyorum sevgiler:)

    YanıtlaSil
  9. Canım ellerine sağlık çaya geliyorum sana:)))Sevgiler...

    YanıtlaSil
  10. Enfes görünüyor canımcım enfess...Ellerine sağlık.Geçmiş anneler gününüde yürekten kutlarım..

    YanıtlaSil
  11. Şu bir hafta içinde o kadar çok şey yaşadıkki Reyhan, Allah sabırlar versin sevenlerine. Çok içimizi acıttı bu olay.

    Ellerine sağlık poğaçan nefis görünüyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. kesinlikle öyle canım,çok üzücü,Allah sabır versin.teşekkür ederim...

      Sil
  12. harika görünüyor ellerinize sağlık bütün duygularına ve dileklerine aynen katılıyorum canım
    sevgiler

    YanıtlaSil
  13. Tüm yazdıklarınız ortak düşüncelerimiz çok mutsuz bir hafta sonu oldu . Rabbim tüm türkiyeye özellikle Hatay ve çevre illerde yaşanları belalardan korusun.
    Tarifiniz çok güzel ellerinize sağlık . birde hamurda mayalandıktan sonra gaz çıkarma önemlimi?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet gazı çıkarmak önemli,en azından biraz karıştırıp havalandırmak gerekiyor.
      amin,çok teşekkür ederim...

      Sil
  14. Ellerine sağlık canım oldukça nefis görünüyor.Bütün dileklerine katılıyorum,selam ve sevgiler..

    YanıtlaSil
  15. ellerine sağlık çok güzel olmuş çayla ne iyi gider

    YanıtlaSil
  16. Dileklerine Allah kabul etsin canım harika olmuş eline sağlık

    YanıtlaSil
  17. Ellerine sağlık arkadaşım poğaça nefis görünüyor hamuruna mahlep ekliyerek deniycem:))Sevgiler

    YanıtlaSil
  18. hayırlı kandıller poğacada harıka elıne sağlık

    YanıtlaSil
  19. hayırlı kandiller arkadaşım. poaça da güzel görünüyor

    YanıtlaSil
  20. ellerine sağlık hayırlı kandiller canım.

    YanıtlaSil
  21. Mis gibi ellerine sağlık...
    mevlüt kurabiyelerini de çok beğendim,yeğeninize sağlıklı huzurlu bir yaşam diliyorum....

    YanıtlaSil

değerli yorumlarınız için teşekkürler...

blog sahibi değilseniz, alttaki adı/url yazan bölüme tıklayıp,adınızı yazarak yorum bırakabilirsiniz.
yorumunuz olumsuz bile olsa mutlaka yayınlanacaktır ve cevapsız kalmayacaktır,ancak hakaret içeren yorumlar kesinlikle yayınlanmayacak dolasıyla yanıtsız kalacaktır.Bilginize !!!
sevgiler..