16 Ağustos 2013 Cuma

3-2-1 POĞAÇA

3-2-1 POĞAÇA


Günaydınn,hayırlı cumalar.
  Küçücük bir aradan sonra yeniden buralarda olmak çok güzel.Ama şunu bir kez daha anladım ki ara küçük de olsa insana bir rehavet veriyor,yeniden yazmak zor geliyor sanki.Neyse ki yazmayı seviyorum da rehaveti üzerimden çabuk attım :)
  Bugün sizlere çoğunuzun aşina olduğu ama belki bazılarınızın hiç duymadığı ilginç isimli bir poğaça tarifi vereceğim.Bir ara bloglarda çok modaydı ama ben bir kez denemiş olmama rağmen bir türlü yayına alamamıştım.Aslında laf aramızda fotoğrafını çok beğenmemiştim,yayına almayışım bundandır.Adını malzeme sırasından alan mayasız nefis bir poğaça.Bu benim mayasız yaptığım ilk poğaçaydı,genelde tercih etmem ama mayalı poğaçadan çok büyük bir farkı yok.Bu nedenle benim için artık tercih edebileceğim bir tarif,en azından alternatiflerime bir tanesini daha ekledim.Üstelik de oldukça pratik,siz de deneyin tadın,derim.

Diğer tuzlu tariflerime Buradan ulaşabilirsiniz.
3-2-1 POĞAÇA


25-30 adet
MALZEMELER

hamur için:
3 adet kabartma tozu
2 su bardağı yoğurt
1 su bardağı sıvı yağ
2 çay kaşığı tuz
4,5-5 su bardağı elenmiş un
içine:
peynir
1/2 demet kıyılmış maydanoz
üzerine:
galeta unu

3-2-1 POĞAÇA

HAZIRLANIŞI

  Tüm hamur malzemelerini ve 4 bardak elenmiş unu derin bir kapta yoğurun.Unu az gelirse yavaş yavaş ekleyerek yoğurmaya devam edin.Hamur hafif ele yapışan (hafif elinizi kapsa yeterli, çok yumuşak olmasın) bir kıvama gelince un eklemeyi bırakın ve üzerini örtüp 1-2 saat kadar dinlenmeye bırakın.Yeteri kadar dinlenen hamurdan cevizden biraz büyü parçalar koparıp elinizde açın.İçine kıyılmış maydanozla karıştırdığınız peynirden koyup yuvarlak şekil vererek kapatın.Galeta ununa bulayıp yağlı kağıt serili fırın tepsisine yerleştirin.Tüm hamura aynı işlemleri uygulayıp 2 cm aralıklarla hepsini tepsiye dizin ve 170 dereceli fırında hafif kızarana kadar pişirin.

  Sıcak ya da ılık olarak servis edin.
Notlar:
1. Hamur hafif ele yapışan bir hamur olduğu için (mayalandıktan sonra biraz daha fazla yapışacaktır) şekil verirken elinize yapışacaktır,elinizi hafif unlayıp sirkelerseniz hamura daha rahat şekil verebilirsiniz.Hamurun hafif ele yapışan bir kıvamda olması poğaçanın daha yumuşak ve lezzetli olmasını sağlayacaktır.
2.Hamurun üzerine yumurta sarısı sürülmediği için nar gibi kızarmıyor ancak yine de siz pembeleşmeden fırından çıkarmayın derim.Altı da üstü de mutlaka pembeleşsin.
3.Ertesi günde yumuşaklığından çok fazla bir şey kaybetmiyor ama ben mümkün olduğunca taze tüketmenizi tavsiye ederim,miktar fazla ise yarı ölçüyle de yapabilirsiniz.

AFİYET OLSUN...
                                                 Twitter :    Reyhan Ksc
                                                 instagram :  reyhanksc
                                                 facebook:   anne eli gibi

21 yorum:

  1. Merhabalar,
    Ellerinize emeğinize sağlık. Nefis görünüyor. Sevgilerimi bıraktımmmm…..:))

    YanıtlaSil
  2. ELLERİNİZE SAĞLIK..YİNE DÖKTÜRMÜŞSÜNÜZ,NEFİS GÖZÜKÜYORLAR..MİSS...

    YanıtlaSil
  3. bu benimde favori tariflerimden gerçekten çok lezzetli

    YanıtlaSil
  4. http://pinarintarifdefteri.blogspot.com/....elllerınıze sağlık canım bende bekliyorum sayfama.....

    YanıtlaSil
  5. Hicc ara vermeden yasabilsek keske.. Cook ozlemisim blogumu. Her gun neredeyse 5-6 kere baktigim bloga gunlerce ugramamak cok kotu
    Hepsi instagram yuzunden. Ama artik orasi kendi cazibesini yitirdi benim icin.. Surekli ayni seyler sanki yordu..
    Artik blog zamani diyorum.
    Eline saglik olsun basta ismine bayildim sonra da goruntusune..
    Harika gozukuyor..

    YanıtlaSil
  6. Oldukça güzel duruyor kesin denemek istiyorum :)

    YanıtlaSil
  7. Ya Reyhanım ne kadar nefis görünüyor bayıldım :) ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  8. Hoşgeldin :) Tatilden sonra insan bir süre yazamıyor evet :) neyse ki senin ki çabucacık geçmiş :)
    Mayasız poğaça hiç denemedim, ellerine sağlık canım, pek hoş görünüyorlar :)

    YanıtlaSil
  9. Reyhan'ımmmm canımmm eline sağlık güzel bir tarif lezzetlide olmuştur senin elinden afiyetle yiyin.kocaman öptümmmm canısı...

    YanıtlaSil
  10. habersiz misafirlere hemen yapılabilir olması ve mayasız olması onu tercih etmeme neden . seviyorum bu tarifi:))

    YanıtlaSil
  11. Reyhancim goruntu nefis tadida nefis eminim..paylasma boyle guzel pogcalari lutfen, takintim var pogcalara:)) benimde yapmam lazim yapmam lazim yapmam lazim:)))

    YanıtlaSil
  12. evde sevmeyen yok tabağınla alayım mmmmmm:)))

    YanıtlaSil
  13. Ellerinize sağlık,harika görünüyor.Bir adet de çay oldumu tamamdır:)

    YanıtlaSil
  14. Sevgili Reyhancım az önce Melihada gördüm bu poğaçayı. Her ikiniz de muhteşem yapmışsınız ama maalesef ben bu gün tedaviye başladım. Kilo kontrolu. Benim kilo vermem çok önemli. Bu nedenle sana ellerine sağlık bana iyi seyirler:)) Sevgilerimle.

    YanıtlaSil
  15. merhaba her zamanki gibi harika görünüyor ellerine sağlık sevgiler

    YanıtlaSil
  16. Merhaba ben bu tarifte cahilliğime verin ama üç adet kabartma tozunu anlamadım bu ölçülere göre üç adet kabartma tozu bence çok fazla değilmi zehir gibi acı yapar hamuru ayrıca mayalı hamur demişsiniz malzemelerde maya yokki..sonuçta kabartma tozunumu kast etmiştiniz..görüntü çok güzel denemek istedim çokda canım çekti ama ölçülerdeki bu durum tereddüt ettirdi bana..saygılar..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. merhabalar aydan hanım,
      estağfurullah ne cahilliği tarifi ilk okuduğum zaman bende aynı şeyi düşünmüştüm ama düşündüğüm gibi olmadı,hamura hiç bir acılık katmıyor.Mayalı hamur değil ama dinlenedikçe mayalanan bir hamur,bence hiç tereddüt etmeyin nefis bir poğaça,tavsiye ederim.
      sevgiler...

      Sil
  17. 3 Adet kabartma tozu çok değilmi?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. hayır perihan hanım çok gelmiyor 3 adet olunca mayalı hamurmuş gibi yumuşacık ve kabarık oluyorlar.
      sevgiler...

      Sil
  18. 3 adet kabartma tozu çok değilmi?

    YanıtlaSil
  19. Ben yaptim.gerçektrn çok güzel ve yumusacik oluyo.sms beb dunlenditmede. Yapiyorum.bos da guzel oluyo size onerun arasina biraz ceviz tanesi koyup kapatin daha lezzetli oluyi:))

    YanıtlaSil

değerli yorumlarınız için teşekkürler...

blog sahibi değilseniz, alttaki adı/url yazan bölüme tıklayıp,adınızı yazarak yorum bırakabilirsiniz.
yorumunuz olumsuz bile olsa mutlaka yayınlanacaktır ve cevapsız kalmayacaktır,ancak hakaret içeren yorumlar kesinlikle yayınlanmayacak dolasıyla yanıtsız kalacaktır.Bilginize !!!
sevgiler..