PATATES OGRATEN |
Halbuki defalarca yaptım,afiyetle de yedik ama ya fotoğrafını çekemedim ya da çektiğimi beğenmedim.Kısmet bugüneymiş demek ki.Tarifini sevgili Müge'den almıştım o gün bu gündür de yaparım,sizlere de tavsiye ederim enfes bir ara sıcak,et yemeklerinin yanına da çok yakışıyor.
Hayırlı cumalar.
Diğer Ara sıcak tariflerime Buradan ulaşabilirsiniz.
MALZEMELER
5 adet orta boy patates
3 yemek kaşığı sıvı yağ
tuz
değirmen karabiber
kreması için:
3,5 yemek kaşığı tepeleme un
2 yemek kaşığı tepeleme tereyağ
2 su bardağı süt
1 yumurta sarısı
tuz
1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
1 su bardağı küp küp doğranmış kaşar peyniri
PATATES OGRATEN |
HAZIRLANIŞI
Öncelikle soyup yıkadığınız patatesleri çok kalın olmayacak şekilde yuvarlak kesin.Kestiğiniz patatesleri sıvı yağ,tuz ve karabiberle iyice harmanlayıp,fırın tepsisine yatık bir şekilde dizin.Biri diğerinin üzerine gelsin.
Minik küp küp doğranmış kaşar peynirlerini patateslerin üzerine serpin.Diğer tarafta ayrı bir tencerede süt,tereyağ,un,tuz ve yumurta sarısını iyice çırpın ve ocağa alın.Sürekli karıştırarak kaynayana kadar pişirin.Kaynadıktan sonra 1 dakika daha pişirip ocaktan aldığınız karışımı hiç bekletmeden patateslerin üzerine dökün.180-190 dereceli önceden ısıtılmış fırına pişmeye bırakın.Pişirme işleminin ortalarında sosun üzerini bir bıçak yardımıyla bir çok yerinden çizip sosun patateslerin içine gitmesini sağlayın.Patatesler yumuşayıp,üzerindeki sos kızarınca rendelenmiş kaşar peynirini de üzerine serpip tekrar fırına verin.Kaşar peyniri eriyince fırından alıp,sıcak ya da ılık olarak servis edin
AFİYET OLSUN...
Twitter : Reyhan Ksc
instagram : reyhanksc
facebook: anne eli gibi
Ellerine sağlık canım.Merak ettim yanlış mı yazıldı gerçekten graten değil de ograten mi?
YanıtlaSilYanlış yazmadım canım ,aslında bizim usulümüze göre (ev usulü) graten de ograten de aynı.Graten pürmüzle üzeri yakılmış yemeklere verilen isimmiş,ograten ise sos ve kaşar peyniri kullanılarak fırında yakma işlemiymiş.Daha evvel bende merak edip araştırmıştım bulduğum sonuçlar bu yöndeydi,Müge de öyle yazınca bende orjinal adına uymak istedim.Ama tekrar bir bakmak gerek :)
Silsağol canım...
Ellerine sağlık,gerçekten et yemeklerinin yanına çok yakışacak bir tarif,bence tek başınada afiyetle yenilebilir Reyhan'cım,sevgiler:)
YanıtlaSilBu yemek yenmez miii..eline sağlık..
YanıtlaSilElinize sağlık..
YanıtlaSilEt ve tavuk yemeklerinin yanına en yakışan lezzet bence..Nefis oluyor..ellerinize sağlık..
YanıtlaSilÇok severim :) Dediğin gibi et yemeklerinin yanına da çok yakışıyor..
YanıtlaSilEllerine sağlık canım :)
Patates, kaşar peyniri, süt, tereyağ giren yemek kimbilir ne kadar lezzetli olur. Bu tarif, eski ve bilinen bir tarif ama ben hiç uygulamadım ve yediğimi de hatırlamıyorum. Denemek için geç kalmış sayılmam herhalde :)) Sevgiler...
YanıtlaSilkesinlikle geç kalmadınız,mutlaka deneyip tadılması gereken bir lezzet :) çok teşekkür ederim...
SilNefis bir lezzet ve sanırım bugünkü yemek listemizde yer alacak...
YanıtlaSilsu anda yapiyorum bu tarifi eminim cok lezzetli olacak..tesekkurler...
YanıtlaSil