Bu Blogda Ara

19 Eylül 2018 Çarşamba

Yağlı Biber Turşusu (Rumeli Turşusu)



Herkese selamlar.
Bir yandan kış hazırlıkları yaparken bir yandan da tarifleri bloga eklemeye çalışacağım demiştim.İşte ikinci tarifim ile buradayım.Bu defa bir turşu tarifi vermek istiyorum sizlere.
Hem çok pratik,hem bir iki gün içinde yemeye hazır hem de enfes bir lezzet.Hazır tezgahlarda tazecik biberler varken mutlaka bu turşuyu kurun derim,sonra da afiyetle yiyin.

Diğer kış hazırlıkları tariflerime Buradan ulaşabilirsiniz.



Malzemeler

1 Kg tatlı ince kıl biberi
10 diş sarımsak
1 su bardağı sirke (ben elma kullandım)
1 su bardağı sıvıyağ (ayçiçek kulandım)
1,5 su bardağı su
1 yemek kaşığı kaya tuzu (normal tuz da olur)





Hazırlanışı

Öncelikle biberi yıkayıp,çok uzunlarsa iki ya da üçe bölün,biberler küçükse bütün olarak da kalabilir.
Diğer taraftan büyük bir tencereye su,yağ,sirke,tuz ve iri doğranmış sarımsakları koyun,karıştırın ve ocağa alıp kaynamaya bırakın.Kaynayan sosun içine doğradığınız biberleri de ekleyip karıştırarak hepsinin sosa değmesini sağlayın.Renkleri hafif dönünce ocağın altını kapatın.Kaynattığınız temiz kavanozlara önce biberleri sıkıştırarak yerleştirin ardından kalan kısmını suyuyla doldurun ve sıcakken kapağını kapatın.Soğuduktan sonra buzdolabına kaldırın.Turşunuzu en fazla iki gün sonra tüketmeye başlayabilirsiniz.Hatta soğur soğumaz bile yenebilen harika bir turşu ama bir iki gün dinlenirse tadı daha leziz olacaktır.

Not: 1 kg biberden yarım kg'lık iki kavanoz ve birde küçük kavanoz çıkıyor.

Afiyet olsun...

Twitter :    Reyhan Ksc
instagram :  reyhanksc
      
facebook:   anne eli gibi
  

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

değerli yorumlarınız için teşekkürler...

blog sahibi değilseniz, alttaki adı/url yazan bölüme tıklayıp,adınızı yazarak yorum bırakabilirsiniz.
yorumunuz olumsuz bile olsa mutlaka yayınlanacaktır ve cevapsız kalmayacaktır,ancak hakaret içeren yorumlar kesinlikle yayınlanmayacak dolasıyla yanıtsız kalacaktır.Bilginize !!!
sevgiler..