ZEYTİNYAĞLI PIRASA |
Bugünde güzel bir mevsim sebzesiyle devam edelim istiyorum..
Sırada zeytinyağlı nefis bir pırasa yemeğimiz var.eminim çoğumuzun zaten bir pırasa tarifi vardır ama hem benim tarifimde aklınızda bulunsun hemde arşivimde bir pırasa tarifi olsun değil mi:)?
Havalar çok soğudu aman kendinize dikkat edin helede çocuklarınıza daha bir dikkat etmelisiniz, kar yağdı mikroplar kırılır dedik ama fena salgın var,hasta olanlara acil şifalar diliyorum..
Buyrun tarifime..
MALZEMELER
6-7 sap pırasa
1 adet havuç
1 çay bardağı kadar zeytinyağı(azaltabilir yada çoğaltabilirsiniz)
1/2 çay bardağı pirinç
1 adet sarımsak
1 tatlı kaşığı toz şeker
1 silme yemek kaşığı domates salçası
1/2 limonun suyu
tuz
değirmende çekilmiş karabiber
4-5 su bardağı kadar su
ZEYTİNYAĞLI PIRASA |
öncelikle üst yapraklarını çıkardığımız pırasaları yıkayıp verev olarak keselim.havuçları da aynı şekilde yıkayıp kabuğunu traşlayıp verev olarak keselim.
zeytinyağımızı tencereye alalım biraz ısınınca 1 sarımsağı kabuğunu soyup bütün olarak atalım bir iki çevirip salçamızı ilave edelim,kokusu çıkana kadar kavurup yıkanmış pirinçleri ilave edip kavurmaya devam edelim,ardından havucu ekleyip kavurmaya devam en son pırasa ve toz şekeri de ilave edip biraz daha çevirip suyunu ekleyip kaynamaya bırakalım.ben suyunu kendi damak tadımıza göre ekliyorum piştiğinde az sulu bir yemek oluyor ama kimisi biraz daha fazla sulu sever siz damak tadınıza göre pişmeye yakın biraz daha kaynar su ilavesi yapabilirsiniz.
havuçlar ve pirinçler yumuşayınca yemeğimiz pişmiş demektir pişmeey yakın tuzunu ve kara biberini de ekleyelim ve ocağın altını kapatalım.ocağı kapattıktan sonra limon suyunu sıkıp karıştıralım ve kapağını kapatıp soğumaya bırakalım.
ılık yada soğuk olarak servis edelim..
AFİYET OLSUN...
Twitter : Reyhan Ksc
instagram : reyhanksc
facebook: anne eli gibi
Ama ben yatmaya niyetlenmiştim oldu mu şimdi bu caanım zeytinyağlı pırasa tarifi :))) Elinize sağlık canım daha fazla çekmeden yatıyorum ben :)))
YanıtlaSilcanım kusura bakma yatmaya hazırlandığını blmiyordum yoksa yayına alırmıyım,seni hiçüzer miyim ben:)sağol canım..
Silzeytinyaglilar her daim favorimdir. Hele de pirasa cocukken bile cok severdim:) Cok da guzel gorunuyor ellerinize saglik sevgiler:)
YanıtlaSilbenimde en favorilerimdendir ama çocukken pek yemezdim sonradan alıştım:)
Silteşekkür ederim sevgiler..
Canım günaydın bayılırım zeytinyağlı pırasaya ellerine sağlık sevgiler...
YanıtlaSilsağol canım sanada kocaman sevgiler..
SilGünaydın.Zeytinyağlı pırasayı çok severim.Salçalı hiç pişirmedim.Ellerine sağlık.Sevgiler.
YanıtlaSiltünaydın canım,ben mecbur salçalı yapıyorum çünkü eşim salçasız yemeklerden pek haz etmiyor,domates koyayım diyorum ondada ne tat ne tuz mecbur salça kullanıyorum,sağol canım..
SilZeytinyağlıları çok severim, Ellerinize sağlık...
YanıtlaSilbende her türlü zeytinyağlıyı pek severim,sağol canım..
Sileline sağlık yumuşak yumuşak
YanıtlaSilharika
:)))))
SAĞOL CANIM:)))
Silo kadar çok severim ki...
YanıtlaSilKİM SEVMEZKİ,YANİ ÇOCUKLARI SAYMAZSAK TABİ:)
SilTEŞEKKÜRLER..
2 gün önceki yemeğimdi ve acı çeke çeke yediler :) bir türlü sevdiremedim eşime ve oğluma pırasa yemeğini.. ben ise bayılırım ve seninki de enfes görünüyor. ellerine sağlık :)
YanıtlaSilBENİM EŞİM BAYILIR AMA YAĞIZ'IM YEMİYOR MALESEF,ANCAK ÇORBALARIN İÇİNE KATARSAM BELKİ,NE ZOR YEMEK SEÇEN BİRİNE YEMEK BEĞENDİRMEK:(
SilTEŞEKKÜR EDERİM:)
bol limonlu limonlu çok severim zeytinyağlı pırasayı nefissss... ellerine sağlık canım:)
YanıtlaSilsağol canım:)sevgiler..
SilHarika ekşili mekşili olsa şimdi yenmezmi mmmm ??? olsada yesek :)
YanıtlaSilellerine saglık canımm... harika gorunuyor
hemde nasıl yenirdi:)sağol canım..
SilGünün aydın aolsun arkadaşım,mmmmmmmm nefis görünüyor:)
YanıtlaSilaydın oldu canım umarım senin gününde aydın olmuştur,sağol canım..
SilOff ne de güzel görünüyor ellerine sağlık canım. Ekşili ekşili miss gibi bayılırım..
YanıtlaSilSevgiler..
bende bayılırım ablacımm,sağol..
Silsevgiler..
hoşbulduk anne eli ....
YanıtlaSilellerine sağlık yemeğin çok güzel görünüyor...
bloğumada hoşgeldin arkadaşım,çok sağol..
SilBenim için çok değişik bir tarif, salçayı duydum ama karabiber ve sarımsak hiç duymamıştım, deneyelim tabii, elinize sağlık:)
YanıtlaSilaslında çokta değişik değil,salçayı domatesler tatsız olduğu için atıyorum,yoksa eşim yemez,karabiberi ben hiçbir yemeğimden eksik etmem ama kendim çekeri ve çok az atarım,sarımsağıda zeytinyağlılara çok yakıştırıyorum ve bir tane bütün olarak atıp sonra alıyorum,emin ol çok leziz oluyor,teşekkür ederim..
SilCok severim zeytinyağlı pirasayı...ellerinize saglık..
YanıtlaSilEşime hergün yapsam hergün bıkmadan yer..
YanıtlaSilNefiss görünüyor canım..
Ellerine sağlık.
aynen benim eşimde öyle:)sağol tatlım..
Silfarklı bir tarif olmuyş buda ellerine sağlık canım
YanıtlaSilçokta farklı değil aslında ama,sağol canım..
SilSoguk yedigim yemeklerden biridir, mayhos mayhos ve serin serin bayiliirm
YanıtlaSilellerine saglik sekercim
bende bende:)
Silsağol şekercim..
heey çok severim ve çok yaparım.
YanıtlaSilbi daakine yaparken burdan kontrol edeyim.
ama bak kereviz ve enginarlı baklaya ölürüm. onları da yazıver.
:)
heeyy bende çok severek yaparım:))
Silama kereviz ve enginarlı baklava ne onu anlamadım,anlatırsan yayınlarım tab,:)sağol..
nefissss ben de bugün yaptımmmmmmmmm harika ellerine sağlık.
YanıtlaSilSevgiler,
Evren
seninde ellerine sağlık,afiyet olsun,sağol,sevgiler..
Silkış mevsiminde parasadan vazgeçemiyorum :) allahtan ev halkı da seviyor:) harika olmuş reyhancım ellerine emeklerine sağlık...
YanıtlaSilaman canım çok şanslısın genelde çocuklar yemez,sağol canım..
Silpırasayı çok severim hele ki içinde böyle pirinç ve havuç varsa nefis görünüyor hmmmmm =)
YanıtlaSilEn sevdiğim kış zeytinyağlısı, ellerinize sağlık
YanıtlaSilsağol dilek,cim..
SilKış için en sevdiğim sebzelerden biri.Böreğide nefis olur.Ellerine sağlık canımcım:)
YanıtlaSilevet canım böreğide nefis oluyor,helede canım anneannemin yaptığı börek..
Silsağol canım..
sarımsak kavurmasından sonra salçayı yağda kavurursanız salça simsiyah yanık hale gelir.salçayı yemeğin suyunu karatken suyunu yarım fincan sıcak suda eritip öyle ilave etmenizde fayda vardır..
YanıtlaSilsarımsağı bir iki çevirip hemen salçayı katıyorum ve onu biraz kavurunca 1-2 kaşık suyla açıyorum ,zaten salçalı tüm yemeklerimde bunu uygularım bu nedenle kararma olmuyor zaten resimdende bellidir,ama önerileriniz için çok teşekkür ederim,her verilen bilgi benim için çok değerlidir..
Silmmmm... nefıs gorunuyor agzım sulandı ellerıne sağlık canım
YanıtlaSil