31 Ocak 2012 Salı

ZEYTİNYAĞLI PIRASA

ZEYTİNYAĞLI PIRASA
Herkese hayırlı ,güzel bir gün diliyorum..
  Bugünde güzel bir mevsim sebzesiyle devam edelim istiyorum..
Sırada zeytinyağlı nefis bir pırasa yemeğimiz var.eminim çoğumuzun zaten bir pırasa tarifi vardır ama hem benim tarifimde aklınızda bulunsun hemde arşivimde bir pırasa tarifi olsun değil mi:)?
   Havalar çok soğudu aman kendinize dikkat edin helede çocuklarınıza daha bir dikkat etmelisiniz, kar yağdı mikroplar kırılır dedik ama fena salgın var,hasta olanlara acil şifalar diliyorum..
  Buyrun tarifime..


MALZEMELER

6-7 sap pırasa
1 adet havuç
1 çay bardağı kadar zeytinyağı(azaltabilir yada çoğaltabilirsiniz)
1/2 çay bardağı pirinç
1 adet sarımsak
1 tatlı kaşığı toz şeker
1 silme yemek kaşığı domates salçası
1/2 limonun suyu
tuz
değirmende çekilmiş karabiber
4-5 su bardağı kadar su
ZEYTİNYAĞLI PIRASA
HAZIRLANIŞI

öncelikle üst yapraklarını çıkardığımız pırasaları yıkayıp verev olarak keselim.havuçları da aynı şekilde yıkayıp kabuğunu traşlayıp verev olarak keselim.
zeytinyağımızı tencereye alalım biraz ısınınca 1 sarımsağı kabuğunu soyup bütün olarak atalım bir iki çevirip salçamızı ilave edelim,kokusu çıkana kadar kavurup yıkanmış pirinçleri ilave edip kavurmaya devam edelim,ardından havucu ekleyip kavurmaya devam en son pırasa ve toz şekeri de ilave edip biraz daha çevirip suyunu ekleyip kaynamaya bırakalım.ben suyunu kendi damak tadımıza göre ekliyorum piştiğinde az sulu bir yemek oluyor ama kimisi biraz daha fazla sulu sever siz damak tadınıza göre pişmeye yakın biraz daha kaynar su ilavesi yapabilirsiniz.
havuçlar ve pirinçler yumuşayınca yemeğimiz pişmiş demektir pişmeey yakın tuzunu ve kara biberini de ekleyelim ve ocağın altını kapatalım.ocağı kapattıktan sonra limon suyunu sıkıp karıştıralım ve kapağını kapatıp soğumaya bırakalım.

ılık yada soğuk olarak servis edelim..
AFİYET OLSUN...
                                                     Twitter :    Reyhan Ksc
                                                     instagram :  reyhanksc
                                                     facebook:   anne eli gibi

51 yorum:

  1. Ama ben yatmaya niyetlenmiştim oldu mu şimdi bu caanım zeytinyağlı pırasa tarifi :))) Elinize sağlık canım daha fazla çekmeden yatıyorum ben :)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. canım kusura bakma yatmaya hazırlandığını blmiyordum yoksa yayına alırmıyım,seni hiçüzer miyim ben:)sağol canım..

      Sil
  2. zeytinyaglilar her daim favorimdir. Hele de pirasa cocukken bile cok severdim:) Cok da guzel gorunuyor ellerinize saglik sevgiler:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. benimde en favorilerimdendir ama çocukken pek yemezdim sonradan alıştım:)
      teşekkür ederim sevgiler..

      Sil
  3. Canım günaydın bayılırım zeytinyağlı pırasaya ellerine sağlık sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. sağol canım sanada kocaman sevgiler..

      Sil
  4. Günaydın.Zeytinyağlı pırasayı çok severim.Salçalı hiç pişirmedim.Ellerine sağlık.Sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. tünaydın canım,ben mecbur salçalı yapıyorum çünkü eşim salçasız yemeklerden pek haz etmiyor,domates koyayım diyorum ondada ne tat ne tuz mecbur salça kullanıyorum,sağol canım..

      Sil
  5. Zeytinyağlıları çok severim, Ellerinize sağlık...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. bende her türlü zeytinyağlıyı pek severim,sağol canım..

      Sil
  6. eline sağlık yumuşak yumuşak
    harika
    :)))))

    YanıtlaSil
  7. Yanıtlar
    1. KİM SEVMEZKİ,YANİ ÇOCUKLARI SAYMAZSAK TABİ:)
      TEŞEKKÜRLER..

      Sil
  8. 2 gün önceki yemeğimdi ve acı çeke çeke yediler :) bir türlü sevdiremedim eşime ve oğluma pırasa yemeğini.. ben ise bayılırım ve seninki de enfes görünüyor. ellerine sağlık :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. BENİM EŞİM BAYILIR AMA YAĞIZ'IM YEMİYOR MALESEF,ANCAK ÇORBALARIN İÇİNE KATARSAM BELKİ,NE ZOR YEMEK SEÇEN BİRİNE YEMEK BEĞENDİRMEK:(
      TEŞEKKÜR EDERİM:)

      Sil
  9. bol limonlu limonlu çok severim zeytinyağlı pırasayı nefissss... ellerine sağlık canım:)

    YanıtlaSil
  10. Harika ekşili mekşili olsa şimdi yenmezmi mmmm ??? olsada yesek :)
    ellerine saglık canımm... harika gorunuyor

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. hemde nasıl yenirdi:)sağol canım..

      Sil
  11. Günün aydın aolsun arkadaşım,mmmmmmmm nefis görünüyor:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. aydın oldu canım umarım senin gününde aydın olmuştur,sağol canım..

      Sil
  12. Off ne de güzel görünüyor ellerine sağlık canım. Ekşili ekşili miss gibi bayılırım..
    Sevgiler..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. bende bayılırım ablacımm,sağol..
      sevgiler..

      Sil
  13. hoşbulduk anne eli ....
    ellerine sağlık yemeğin çok güzel görünüyor...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. bloğumada hoşgeldin arkadaşım,çok sağol..

      Sil
  14. Benim için çok değişik bir tarif, salçayı duydum ama karabiber ve sarımsak hiç duymamıştım, deneyelim tabii, elinize sağlık:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. aslında çokta değişik değil,salçayı domatesler tatsız olduğu için atıyorum,yoksa eşim yemez,karabiberi ben hiçbir yemeğimden eksik etmem ama kendim çekeri ve çok az atarım,sarımsağıda zeytinyağlılara çok yakıştırıyorum ve bir tane bütün olarak atıp sonra alıyorum,emin ol çok leziz oluyor,teşekkür ederim..

      Sil
  15. Cok severim zeytinyağlı pirasayı...ellerinize saglık..

    YanıtlaSil
  16. Eşime hergün yapsam hergün bıkmadan yer..
    Nefiss görünüyor canım..
    Ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. aynen benim eşimde öyle:)sağol tatlım..

      Sil
  17. farklı bir tarif olmuyş buda ellerine sağlık canım

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çokta farklı değil aslında ama,sağol canım..

      Sil
  18. Soguk yedigim yemeklerden biridir, mayhos mayhos ve serin serin bayiliirm
    ellerine saglik sekercim

    YanıtlaSil
  19. heey çok severim ve çok yaparım.
    bi daakine yaparken burdan kontrol edeyim.

    ama bak kereviz ve enginarlı baklaya ölürüm. onları da yazıver.
    :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. heeyy bende çok severek yaparım:))
      ama kereviz ve enginarlı baklava ne onu anlamadım,anlatırsan yayınlarım tab,:)sağol..

      Sil
  20. nefissss ben de bugün yaptımmmmmmmmm harika ellerine sağlık.

    Sevgiler,
    Evren

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. seninde ellerine sağlık,afiyet olsun,sağol,sevgiler..

      Sil
  21. kış mevsiminde parasadan vazgeçemiyorum :) allahtan ev halkı da seviyor:) harika olmuş reyhancım ellerine emeklerine sağlık...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. aman canım çok şanslısın genelde çocuklar yemez,sağol canım..

      Sil
  22. pırasayı çok severim hele ki içinde böyle pirinç ve havuç varsa nefis görünüyor hmmmmm =)

    YanıtlaSil
  23. En sevdiğim kış zeytinyağlısı, ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
  24. Kış için en sevdiğim sebzelerden biri.Böreğide nefis olur.Ellerine sağlık canımcım:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet canım böreğide nefis oluyor,helede canım anneannemin yaptığı börek..
      sağol canım..

      Sil
  25. sarımsak kavurmasından sonra salçayı yağda kavurursanız salça simsiyah yanık hale gelir.salçayı yemeğin suyunu karatken suyunu yarım fincan sıcak suda eritip öyle ilave etmenizde fayda vardır..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. sarımsağı bir iki çevirip hemen salçayı katıyorum ve onu biraz kavurunca 1-2 kaşık suyla açıyorum ,zaten salçalı tüm yemeklerimde bunu uygularım bu nedenle kararma olmuyor zaten resimdende bellidir,ama önerileriniz için çok teşekkür ederim,her verilen bilgi benim için çok değerlidir..

      Sil
  26. mmmm... nefıs gorunuyor agzım sulandı ellerıne sağlık canım

    YanıtlaSil

değerli yorumlarınız için teşekkürler...

blog sahibi değilseniz, alttaki adı/url yazan bölüme tıklayıp,adınızı yazarak yorum bırakabilirsiniz.
yorumunuz olumsuz bile olsa mutlaka yayınlanacaktır ve cevapsız kalmayacaktır,ancak hakaret içeren yorumlar kesinlikle yayınlanmayacak dolasıyla yanıtsız kalacaktır.Bilginize !!!
sevgiler..