ISPANAKLI TAVA BÖREĞİ VE BİRİ BİZİ TIRTIKLIYOR:) |
Herkese mutlu,sorunsuz bir hafta sonu diliyorum..
Sırada yine ıspanaklı,pratik bir o kadar da nefis bir börek tarifim daha var sizlere,malum ıspanak bitti biter,zamanı geçmeden onuda taslaktan çıkarayım dedim.Zaten bayağı olmuş börek tarifi vermeyeli en azından telafi etmiş olalım değil mi?
Bu böreğin fotoğrafını çekmek oldukça zor oldu benim için,pazar sabahı kurt gibi iki erkek aç beklerken azıcık bekleyin birkaç poz alıp geliyorum demek bayağı zor oluyor,neyseki börek çok sıcaktı o arada soğumuş da olur dedim de eşim biraz sustu^:^
Ama gelin görün ki aynı şeyi Yağız beyimiz için söyliyemiyorum,özellikle dilimledikten sonra onu tutmak zor oldu ki üstteki fotoğrafa bakarsanız,pek rahat durmadı,tırtıklarken yakaladım yine onu,takip edenler hatırlarlar belki, daha evvel aynı pozu narlı,zeytinli patates salatasında da yakalamıştım ^:^
Neyse ki birkaç poz aldım afiyetle yedi paşam o da rahatladı bende.
Daha evvelde peynirli tava böreğinin tarifini vermiştim ,aralarında çok fark yok aslında ,tek fark iç malzemesi,ona da göz atmak isterseniz BURADAN ulaşabilirsiniz diyorum ve geçiyorum yeni tarifime...
MALZEMELER
2 adet günlük taze yufka (tavanız çok büyükse 3 adet kullanabilirsiniz)
ıspanaklı harç için:
400 gr ıspanak
2 yemek kaşığı sıvıyağ
1 orta soğan
1/2 yemek kaşığı domates salçası
tuz
taze çekilmiş karabiber
pul biber
sosu için:
1 küçük kase süt
1-2 yemek kaşığı sıvıyağ
pişirmek için bir miktar sıvıyağ
ISPANAKLI TAVA BÖREĞİ |
HAZIRLANIŞI
Öncelikle iç harcını hazırlamak,için yağımızı tencereye alıp,ısıtalım.Yemeklik doğranmış soğanlarımızı ekleyip kavurmaya başlayalım,ardından salçayı da ekleyip biraz daha kavuralım ve doğranmış,temizlenmiş ıspanakları ilave edip, harlı ateşte suyunu salmasına izin vermeden kavuralım.En son tuz ve baharatlarını ekleyip,karıştırıp ocaktan alalım.
Ardından tavamızı biraz yağlayalım ve ilk yufkayı yayalım.Fazlalık kısmını tavadan sarkıtalım,en son üzerine kapatacağız.Yağ ve süt karışımından biraz döküp, ikinci yufkayı ve eğer tavanız büyükse kullanacaksanız üçüncü yufkayı birkaç parçaya bölelim.Böldüğümüz yufkaların tavayı kaplayacak kadar birkaç parçasını ikinci kat olarak atalım,tekrar yağ ve süt karışımından biraz döküp ıspanaklı harcımızın eşit bir şekilde tamamını yerleştirelim.ardından kalan yufkaları da harcın üzerini kapatacak şekilde kapatalım ,yağ ve süt karışımından döküp,kenarlardan sarkan yufkayıda üzerine kapatıp,kalan yağ ve süt karışımını da üzerine gezdirip,böreği ocağa alalım.Altının her yeri nar gibi kızarana kadar pişirelim,sonra kapak yardımıyla tersini çevirip diğer yüzünü de kızartıp ocaktan alalım.
Yalnız ben tavanız büyükse 3 adet kullanın dedim ama çok da kalın olmamasına dikkat edin içi hamur kalmasın,tava küçükse iki adet yufka,büyükse 2,5 yufka da kullanabilirsiniz.
ISPANAKLI TAVA BÖREĞİ |
AFİYET,ŞEKER OLSUN...
Reyhan'cığım nefis, nefis...:))eline sağlık eşin haklı tırtıklamakta:))))ya ben bir ara yapmaya kalktım ama tembellikten tam senin tarifine uyamadım, ıspanaklı yapmadım maydanoz peynirli ama seninki gibi güzel yapamadım beceremedim:(((
YanıtlaSilafiyet olsun canım...:)öptüm
aşkolsun yapmışsındır sen hayatta inanmam,seninde ellerine sağlık ablacım,sağol,çok öpüyorum..
SilÇok güzel olmuş,görüntü süper.Ellerıne saglık canım.
YanıtlaSilsağol canım..
Silçok güzel görünüyor ellerine sağlık:))yarın sabah kahvaltısında deniyicem. SEVGİLER:))
YanıtlaSilteşekkür ederim,denediysen umarım beğenmişsindir,
SilHafta ici ailecek kahvalti yapma durumumuz olmadigindan hafta sonlarini iple cekerim,tam benlik bir görüntü.Ellerinize saglik
YanıtlaSilMükemmel...nefis görünüyor,ellerine saglik canim.Sevgiler
YanıtlaSilteşekkür ederim canım...
Silpazar kahvaltısı için mutlaka yapılmalıı ellerinize sağlık
YanıtlaSilNefis vallahi pek güzel olmuş ellerinize sağlık...
YanıtlaSilteşekküü ederim canım...
Silbende ara sıra tava böreği yaparım reyhancığım ve çok seviyorum ıspanaklı da harika ellerine emeklerine sağlık....
YanıtlaSilseninde eline sağlık canım,çok sağol...
Silbugün sabah kahvaltıda ablam yapmıştı bol peynirli harika oluyor ellerine sağlık canımmm
YanıtlaSilablanında ellerine sağlık canım afiyet olmuş sizlerede,sağol...
SilÇok güzel görünüyor. Ben hep üç yufkayla yapıyorum bana uyar.Bu fotoğraf çekme işine bazen benim kızım da söyleniyor ama gün geçtikçe alışıyor:) Ellerine sağlık.Sevgiler:)
YanıtlaSilaman boşver söylensinler banane:)
Silsağol canım...
ocakta çevire çevire pişirmesi zor olmadımı,çokda güzel nar gibi kızartmışsın ellerine sağlık...
YanıtlaSilyooo zor olmuyor tavada bir sağını bir solunu bir ortasını ateşte tutuyorum sonrada kapakla çevirip tersini yapıyorum,teşekkür ederim...
SilCanım ellerine sağlık tava böreği pratikliği açısından çok tercih edilen bir börek.Ispanaklıda enfes olur sevgiler.
YanıtlaSilsağol deryacım...
SilNefisss, çok severim... Ellerinize sağlık. Sitedeki fotoğraflarınızı ayrıca çok beğendim. :)
YanıtlaSilçok teşekkür ederim beğenmeniz ne güzel...
SilHayır diyemeyeceğim bir lezzet.Ellerine sağlık canım..
YanıtlaSilteşekkür ederim...
Silgörüntü harika, ellerine sağlık :)
YanıtlaSilkesilen dilimi alabilirsin,diğerini bana ayır lütfen...
YanıtlaSilellerine sağlık
tam tersi belki olurdu ama senin dediğin imkansız,yağız yarısını çoktan yemişti bile:)
Silsağol canım...
Tava böreklerini çok severim ve sık sık yaparım.Hem lezzetli,hem pratik.Elinize sağlık.Benimde buradan tırtıklayasım geldi.Oğlunuz haklı
YanıtlaSil:))
Silsağol arkadaşım..
Nefis olmuş, ellerinize sağlık.
YanıtlaSilTavada börek,ne büyük kolaylık... oluveriyor kısacık zamanda...
Sevgiler.
hemde ne kolaylık oluyor,teşekkür ederim...
SilHem pratik hem leziz,daha ne olsun.. Ellerine sağlık:)
YanıtlaSilsağol tatlım...
SilHaklı çocuk, böyle bir lezzeti bende görsem tırtıklardım :)
YanıtlaSilGerçekten çok nefis görünüyor, ellerine sağlık.
:)))
Silsağol aslıcım...
Mmmmmmmm. Misler gibi koktu sanki. Ne kadar pratik. Ellerine sağlık canım.
YanıtlaSilooo!!!nefis gözüküyor eline sağlık ve de afiyet olsun..:)
YanıtlaSilsağol canım...
SilBen genellikle pazar sabahları tava böreğini suçuklu ,sosisli yada peynirli yapıyorum...Ellerinize sağlık eminim ıspanaklıda harika olmuştur...
YanıtlaSilBen genellikle tava böreğini pazar sabahları sosisli ,sucuklu yada peynirli yapıyorum.Eminim böylede çok güzel olmuştur.Elinize sağlık..
YanıtlaSilben aslında her çeşitini yaparım yakında tavuklusuda gelecek:)
Silsosislide güzel olur,sağol canım...
Sevgili Rayhan...pişti olmuşuz:))ıspanaklısınada bayılırım...eline sağlık...
YanıtlaSil