28 Nisan 2012 Cumartesi

ISPANAKLI TAVA BÖREĞİ

ISPANAKLI TAVA BÖREĞİ VE BİRİ BİZİ TIRTIKLIYOR:)

Herkese mutlu,sorunsuz bir hafta sonu diliyorum..

  Sırada yine ıspanaklı,pratik bir o kadar da nefis bir börek tarifim daha var sizlere,malum ıspanak bitti biter,zamanı geçmeden onuda taslaktan çıkarayım dedim.Zaten bayağı olmuş börek tarifi vermeyeli en azından telafi etmiş olalım değil mi?
  Bu böreğin fotoğrafını çekmek oldukça zor oldu benim için,pazar sabahı kurt gibi iki erkek aç beklerken azıcık bekleyin birkaç poz alıp geliyorum demek bayağı zor oluyor,neyseki börek çok sıcaktı o arada soğumuş da olur dedim de eşim biraz sustu^:^

   Ama gelin görün ki aynı şeyi Yağız beyimiz için söyliyemiyorum,özellikle dilimledikten sonra onu tutmak zor oldu ki üstteki fotoğrafa bakarsanız,pek rahat durmadı,tırtıklarken yakaladım yine onu,takip edenler hatırlarlar belki, daha evvel aynı pozu narlı,zeytinli patates salatasında da yakalamıştım ^:^
 Neyse ki birkaç poz aldım afiyetle yedi paşam o da rahatladı bende.
Daha evvelde peynirli tava böreğinin tarifini vermiştim ,aralarında çok fark yok aslında ,tek fark iç malzemesi,ona da göz atmak isterseniz BURADAN ulaşabilirsiniz diyorum ve geçiyorum yeni tarifime...


MALZEMELER

2 adet günlük taze yufka  (tavanız çok büyükse 3 adet kullanabilirsiniz)

ıspanaklı harç için:
400 gr ıspanak
2 yemek kaşığı sıvıyağ
1 orta soğan
1/2 yemek kaşığı domates salçası
tuz
taze çekilmiş karabiber
pul biber

sosu için:
1 küçük kase süt
1-2 yemek kaşığı sıvıyağ

pişirmek için bir miktar sıvıyağ




ISPANAKLI TAVA BÖREĞİ

HAZIRLANIŞI

   Öncelikle iç harcını hazırlamak,için yağımızı tencereye alıp,ısıtalım.Yemeklik doğranmış soğanlarımızı ekleyip kavurmaya başlayalım,ardından salçayı da ekleyip biraz daha kavuralım ve doğranmış,temizlenmiş ıspanakları ilave edip, harlı ateşte suyunu salmasına izin vermeden kavuralım.En son tuz ve baharatlarını ekleyip,karıştırıp ocaktan alalım.

   Ardından tavamızı biraz yağlayalım ve ilk yufkayı yayalım.Fazlalık kısmını tavadan sarkıtalım,en son üzerine kapatacağız.Yağ ve süt karışımından biraz döküp, ikinci yufkayı ve eğer tavanız büyükse kullanacaksanız üçüncü yufkayı birkaç parçaya bölelim.Böldüğümüz yufkaların tavayı kaplayacak kadar birkaç parçasını ikinci kat olarak atalım,tekrar yağ ve süt karışımından biraz döküp ıspanaklı harcımızın eşit bir şekilde tamamını yerleştirelim.ardından kalan yufkaları da harcın üzerini kapatacak şekilde kapatalım ,yağ ve süt karışımından döküp,kenarlardan sarkan yufkayıda üzerine kapatıp,kalan yağ ve süt karışımını da üzerine gezdirip,böreği ocağa alalım.Altının her yeri nar gibi kızarana kadar pişirelim,sonra  kapak yardımıyla tersini çevirip diğer yüzünü de kızartıp ocaktan alalım.

    Yalnız ben tavanız büyükse 3 adet kullanın dedim ama çok da kalın olmamasına dikkat edin içi hamur kalmasın,tava küçükse iki adet yufka,büyükse 2,5 yufka da kullanabilirsiniz.
ISPANAKLI TAVA BÖREĞİ
    Piştikten sonra dilimleyip ılık olarak servis edelim.


AFİYET,ŞEKER OLSUN...

48 yorum:

  1. Reyhan'cığım nefis, nefis...:))eline sağlık eşin haklı tırtıklamakta:))))ya ben bir ara yapmaya kalktım ama tembellikten tam senin tarifine uyamadım, ıspanaklı yapmadım maydanoz peynirli ama seninki gibi güzel yapamadım beceremedim:(((
    afiyet olsun canım...:)öptüm

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. aşkolsun yapmışsındır sen hayatta inanmam,seninde ellerine sağlık ablacım,sağol,çok öpüyorum..

      Sil
  2. Çok güzel olmuş,görüntü süper.Ellerıne saglık canım.

    YanıtlaSil
  3. çok güzel görünüyor ellerine sağlık:))yarın sabah kahvaltısında deniyicem. SEVGİLER:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekkür ederim,denediysen umarım beğenmişsindir,

      Sil
  4. Hafta ici ailecek kahvalti yapma durumumuz olmadigindan hafta sonlarini iple cekerim,tam benlik bir görüntü.Ellerinize saglik

    YanıtlaSil
  5. Mükemmel...nefis görünüyor,ellerine saglik canim.Sevgiler

    YanıtlaSil
  6. pazar kahvaltısı için mutlaka yapılmalıı ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
  7. Nefis vallahi pek güzel olmuş ellerinize sağlık...

    YanıtlaSil
  8. bende ara sıra tava böreği yaparım reyhancığım ve çok seviyorum ıspanaklı da harika ellerine emeklerine sağlık....

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. seninde eline sağlık canım,çok sağol...

      Sil
  9. bugün sabah kahvaltıda ablam yapmıştı bol peynirli harika oluyor ellerine sağlık canımmm

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ablanında ellerine sağlık canım afiyet olmuş sizlerede,sağol...

      Sil
  10. Çok güzel görünüyor. Ben hep üç yufkayla yapıyorum bana uyar.Bu fotoğraf çekme işine bazen benim kızım da söyleniyor ama gün geçtikçe alışıyor:) Ellerine sağlık.Sevgiler:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. aman boşver söylensinler banane:)
      sağol canım...

      Sil
  11. ocakta çevire çevire pişirmesi zor olmadımı,çokda güzel nar gibi kızartmışsın ellerine sağlık...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. yooo zor olmuyor tavada bir sağını bir solunu bir ortasını ateşte tutuyorum sonrada kapakla çevirip tersini yapıyorum,teşekkür ederim...

      Sil
  12. Canım ellerine sağlık tava böreği pratikliği açısından çok tercih edilen bir börek.Ispanaklıda enfes olur sevgiler.

    YanıtlaSil
  13. Nefisss, çok severim... Ellerinize sağlık. Sitedeki fotoğraflarınızı ayrıca çok beğendim. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çok teşekkür ederim beğenmeniz ne güzel...

      Sil
  14. Hayır diyemeyeceğim bir lezzet.Ellerine sağlık canım..

    YanıtlaSil
  15. görüntü harika, ellerine sağlık :)

    YanıtlaSil
  16. kesilen dilimi alabilirsin,diğerini bana ayır lütfen...
    ellerine sağlık

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. tam tersi belki olurdu ama senin dediğin imkansız,yağız yarısını çoktan yemişti bile:)
      sağol canım...

      Sil
  17. Tava böreklerini çok severim ve sık sık yaparım.Hem lezzetli,hem pratik.Elinize sağlık.Benimde buradan tırtıklayasım geldi.Oğlunuz haklı

    YanıtlaSil
  18. Nefis olmuş, ellerinize sağlık.
    Tavada börek,ne büyük kolaylık... oluveriyor kısacık zamanda...
    Sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. hemde ne kolaylık oluyor,teşekkür ederim...

      Sil
  19. Hem pratik hem leziz,daha ne olsun.. Ellerine sağlık:)

    YanıtlaSil
  20. Haklı çocuk, böyle bir lezzeti bende görsem tırtıklardım :)

    Gerçekten çok nefis görünüyor, ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  21. Mmmmmmmm. Misler gibi koktu sanki. Ne kadar pratik. Ellerine sağlık canım.

    YanıtlaSil
  22. ooo!!!nefis gözüküyor eline sağlık ve de afiyet olsun..:)

    YanıtlaSil
  23. Ben genellikle pazar sabahları tava böreğini suçuklu ,sosisli yada peynirli yapıyorum...Ellerinize sağlık eminim ıspanaklıda harika olmuştur...

    YanıtlaSil
  24. Ben genellikle tava böreğini pazar sabahları sosisli ,sucuklu yada peynirli yapıyorum.Eminim böylede çok güzel olmuştur.Elinize sağlık..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ben aslında her çeşitini yaparım yakında tavuklusuda gelecek:)
      sosislide güzel olur,sağol canım...

      Sil
  25. Sevgili Rayhan...pişti olmuşuz:))ıspanaklısınada bayılırım...eline sağlık...

    YanıtlaSil

değerli yorumlarınız için teşekkürler...

blog sahibi değilseniz, alttaki adı/url yazan bölüme tıklayıp,adınızı yazarak yorum bırakabilirsiniz.
yorumunuz olumsuz bile olsa mutlaka yayınlanacaktır ve cevapsız kalmayacaktır,ancak hakaret içeren yorumlar kesinlikle yayınlanmayacak dolasıyla yanıtsız kalacaktır.Bilginize !!!
sevgiler..