ZEYTİNYAĞLI TAZE BAKLA |
Bildiğiniz üzere ''anneler günü'' için bir hediye kampanyası düzenledim,hali hazırda da devam etmektedir,çekiliş gününe kadar da yayın yapmak gibi bir niyetim yoktu aslında, ancak her geçen gün taslağımın dolup taşması anlamına geldiğinden bir taraftan da yayınlarıma devam edeyim dedim ve bugünlerde favori yemeğimiz olan ,tarifini ve fotoğraflarını güncellediğim baklayla koyuldum işe,malum mevsimi geçti geçer,zamanında yayınlayayım ki yerini bulsun :)
ZEYTİNYAĞLI TAZE BAKLA |
400 gr. kadar taze bakla
1/2 çay bardağı zeytinyağı
1 orta boy soğan
1 diş sarımsak (sarımsaklı yoğurt kullanmayacaksınız 2-3 diş eklemelisiniz )
1 çay kaşığı toz şeker
1 silme yemek kaşığı un
tuz
baklaların hizasında su
1/4 limonun suyu
dereotu (piştikten sonra ilave edilecek)
baklaların kararmaması için;
limon (1/2 limon)
un (1 kaşık)
su (yeteri kadar)
dilerseniz sarımsaklı yoğurt
ZEYTİNYAĞLI TAZE BAKLA |
Öncelikle baklaları temizleyip hemen unlu limonlu suyun içine atalım ki kararmasınlar.Ardından tencereye zeytinyağını alıp ısıtalım,yemeklik doğranmış soğanı da ekleyip kavurmaya başlayalım,unu da ekleyip kavurmaya devam edelim,sarımsak,tuz,toz şeker ve baklaları da ilave edip karıştıralım ve kapağı kapalı olarak birkaç dakika pişirelim.En son suyunu ve 1/4 limonun suyunu ekleyip orta ateşte kaynatıp sonra altını kısalım ve pişmeye bırakalım.
Eğer suyunu çektiği halde hala pişmemişse kontrollü olarak biraz daha kaynar su ilave edebilirsiniz.
En son ocaktan alınca ince kıydığımız dereotunu ekleyip,kapağı kapalı olarak soğumaya bırakalım.
Soğuduktan sonra dilerseniz sade dilerseniz sarımsaklı yoğurtla servis edebiliriz.
AFİYET OLSUN...
Twitter : Reyhan Ksc
instagram : reyhanksc
facebook: anne eli gibi
Ellerine sağlık,ben sarımsaklı yoğurtlu severim:)Görseli iştah açıcı,sevgiler:)
YanıtlaSilEllerinize saglik en sevdigim yemeklerden
YanıtlaSilCanim ellerine saglik, güzel görünüyor...Cocuklugumda hic sevmezdim ama tattigimdan degil kokusundan dolayi....Ama acaba diyorum artik yapip denesem mi....
YanıtlaSilellerine sağlık sağlıklı bir bahar yemeği. Tüm anneler senin gibi yavrularına bunu sevdirmeli..
YanıtlaSilçok severimm çooookkk :) bugün yapayım bari canım çekti.:)
YanıtlaSiltam da mevsimi ellerine sağlık.sevgiler...
YanıtlaSilCanım çok güzel görünüyor, baklanın tam mevsimi.Ellerine sağlık.Bu arada bende ödülün var.Sevgiler:)
YanıtlaSilCanım çok güzel görünüyor, baklanın tam mevsimi.Ellerine sağlık.Bu arada bende ödülün var.Sevgiler:)
YanıtlaSileline sağlık reyhancım en favori yemeğim seninkide misss.. olmuş afiyetler olsun..:)
YanıtlaSilEline sağlık afiyet bal olsun...İlk çıkınca bende yaptım ama nedense bizim pazarda bir var bir yok oldu....sevgiler
YanıtlaSilellerine sağlık,çok kıvamında olmuş.
YanıtlaSiloooooh ağzım sulandı valla :))
YanıtlaSilenfeees görünüyor...
eline emeğine sağlık canım...
kocaman sevgiler...
bende çok severim ama bizim evde sevilmiyor reyhancığım :( seninkide harika görünüyor ellerine emeklerine sağlık.
YanıtlaSilsevgilerimle...
Şu yakın çekim ikinci foto, beni benden aldı yaw.
YanıtlaSilEllerine sağlık.
Bitmiş anne Çiğdem
Bakla nefis görünüyor canım, ellerine sağlık. Sevgiler...
YanıtlaSilKoşun Hanımlar koşun yeni etkinlik başlatıyorum..Hem kolay,hem lezzetli bir etkinlik olacak yine..Etkinliğimizin konusu MAKARNALAR..
YanıtlaSilMakarna tariflerinizi bugünden itibaren bekliyorum ..Etkinliğimiz 10 HAZİRAN da sona erecektir..Keyifli ve bol katılımlı olmasını dilerim..Beni yalnız bırakmayacağınızı umuyorum..Duyurulmasını sağlarsanız sevinirim..
Ellerine sağlık canım,Baklayı sarımsaklı yoğurtlu çokk severim.
YanıtlaSilÇekiliş te hayırlısı olsun,hepimize bol şanslar:)
Sevgiler...
Baklaya bayilirim görüntü harika ellerine saglik..
YanıtlaSilÇok severim, daha doğrusu bir kaç yıldır çok severek yemeye başladım. Görüntü nefis cidden ellerine sağlık..
YanıtlaSilheeeey enginarlı bakla tarifi yazar mısıın.
YanıtlaSil:)