Bu Blogda Ara

9 Mayıs 2012 Çarşamba

ZEYTİNYAĞLI TAZE BAKLA

ZEYTİNYAĞLI TAZE BAKLA

Herkese merhabalar.
  Bildiğiniz üzere ''anneler günü'' için bir hediye kampanyası düzenledim,hali hazırda da devam etmektedir,çekiliş gününe kadar da yayın yapmak gibi bir niyetim yoktu aslında, ancak her geçen gün taslağımın dolup taşması anlamına geldiğinden bir taraftan da yayınlarıma devam edeyim dedim ve bugünlerde favori yemeğimiz olan ,tarifini ve fotoğraflarını güncellediğim baklayla koyuldum işe,malum mevsimi geçti geçer,zamanında yayınlayayım ki yerini bulsun :)

ZEYTİNYAĞLI TAZE BAKLA
MALZEMELER

400 gr. kadar taze bakla
1/2 çay bardağı zeytinyağı
1 orta boy soğan
1 diş sarımsak  (sarımsaklı yoğurt kullanmayacaksınız 2-3 diş eklemelisiniz )
1 çay kaşığı toz şeker
1 silme yemek kaşığı un
tuz
baklaların hizasında su
1/4 limonun suyu
dereotu (piştikten sonra ilave edilecek)

baklaların kararmaması için;
limon (1/2 limon)
un (1 kaşık)
su (yeteri kadar)


dilerseniz sarımsaklı yoğurt

ZEYTİNYAĞLI TAZE BAKLA
HAZIRLANIŞI

 Öncelikle baklaları temizleyip hemen unlu limonlu suyun içine atalım ki kararmasınlar.Ardından tencereye zeytinyağını alıp ısıtalım,yemeklik doğranmış soğanı da ekleyip kavurmaya başlayalım,unu da ekleyip kavurmaya devam edelim,sarımsak,tuz,toz şeker ve baklaları da ilave edip karıştıralım ve kapağı kapalı olarak birkaç dakika pişirelim.En son suyunu ve 1/4 limonun suyunu ekleyip orta ateşte kaynatıp sonra altını kısalım ve pişmeye bırakalım.

Eğer suyunu çektiği halde hala pişmemişse kontrollü olarak biraz daha kaynar su ilave edebilirsiniz.
  En son ocaktan alınca ince kıydığımız dereotunu ekleyip,kapağı kapalı olarak soğumaya bırakalım.

        Soğuduktan sonra dilerseniz sade dilerseniz sarımsaklı yoğurtla servis edebiliriz.

AFİYET OLSUN...
                                                     Twitter :    Reyhan Ksc
                                                     instagram :  reyhanksc
                                                     facebook:   anne eli gibi

20 yorum:

  1. Ellerine sağlık,ben sarımsaklı yoğurtlu severim:)Görseli iştah açıcı,sevgiler:)

    YanıtlaSil
  2. Ellerinize saglik en sevdigim yemeklerden

    YanıtlaSil
  3. Canim ellerine saglik, güzel görünüyor...Cocuklugumda hic sevmezdim ama tattigimdan degil kokusundan dolayi....Ama acaba diyorum artik yapip denesem mi....

    YanıtlaSil
  4. ellerine sağlık sağlıklı bir bahar yemeği. Tüm anneler senin gibi yavrularına bunu sevdirmeli..

    YanıtlaSil
  5. çok severimm çooookkk :) bugün yapayım bari canım çekti.:)

    YanıtlaSil
  6. tam da mevsimi ellerine sağlık.sevgiler...

    YanıtlaSil
  7. Canım çok güzel görünüyor, baklanın tam mevsimi.Ellerine sağlık.Bu arada bende ödülün var.Sevgiler:)

    YanıtlaSil
  8. Canım çok güzel görünüyor, baklanın tam mevsimi.Ellerine sağlık.Bu arada bende ödülün var.Sevgiler:)

    YanıtlaSil
  9. eline sağlık reyhancım en favori yemeğim seninkide misss.. olmuş afiyetler olsun..:)

    YanıtlaSil
  10. Eline sağlık afiyet bal olsun...İlk çıkınca bende yaptım ama nedense bizim pazarda bir var bir yok oldu....sevgiler

    YanıtlaSil
  11. ellerine sağlık,çok kıvamında olmuş.

    YanıtlaSil
  12. oooooh ağzım sulandı valla :))
    enfeees görünüyor...
    eline emeğine sağlık canım...
    kocaman sevgiler...

    YanıtlaSil
  13. bende çok severim ama bizim evde sevilmiyor reyhancığım :( seninkide harika görünüyor ellerine emeklerine sağlık.

    sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  14. Şu yakın çekim ikinci foto, beni benden aldı yaw.
    Ellerine sağlık.

    Bitmiş anne Çiğdem

    YanıtlaSil
  15. Bakla nefis görünüyor canım, ellerine sağlık. Sevgiler...

    YanıtlaSil
  16. Koşun Hanımlar koşun yeni etkinlik başlatıyorum..Hem kolay,hem lezzetli bir etkinlik olacak yine..Etkinliğimizin konusu MAKARNALAR..


    Makarna tariflerinizi bugünden itibaren bekliyorum ..Etkinliğimiz 10 HAZİRAN da sona erecektir..Keyifli ve bol katılımlı olmasını dilerim..Beni yalnız bırakmayacağınızı umuyorum..Duyurulmasını sağlarsanız sevinirim..

    YanıtlaSil
  17. Ellerine sağlık canım,Baklayı sarımsaklı yoğurtlu çokk severim.
    Çekiliş te hayırlısı olsun,hepimize bol şanslar:)
    Sevgiler...

    YanıtlaSil
  18. Baklaya bayilirim görüntü harika ellerine saglik..

    YanıtlaSil
  19. Çok severim, daha doğrusu bir kaç yıldır çok severek yemeye başladım. Görüntü nefis cidden ellerine sağlık..

    YanıtlaSil
  20. heeeey enginarlı bakla tarifi yazar mısıın.
    :)

    YanıtlaSil

değerli yorumlarınız için teşekkürler...

blog sahibi değilseniz, alttaki adı/url yazan bölüme tıklayıp,adınızı yazarak yorum bırakabilirsiniz.
yorumunuz olumsuz bile olsa mutlaka yayınlanacaktır ve cevapsız kalmayacaktır,ancak hakaret içeren yorumlar kesinlikle yayınlanmayacak dolasıyla yanıtsız kalacaktır.Bilginize !!!
sevgiler..