12 Haziran 2012 Salı

KARAKÖY BÖREĞİ (BAKLAVA YUFKASIYLA)

KARAKÖY BÖREĞİ (BAKLAVA YUFKASIYLA)

Herkese güzel bir gün diliyorum..
  Bugün maç soframızın son tarifini getirdim size,ama ne tarif !
Hafif tatlı nefis bir börek,üstelik baklava yufkasıyla oldukça da pratik.Tarifi yine sevgili müge'den alıp kendime göre uyarladım,adına da kıymalı börek demiş ama içeriğinde karaköy böreği olarak geçiyor bende o adı kullanmak istedim.Ben malzemeyi biraz daha bol kullandım,eşim sonra laf ediyor malzemeden kaçmışsın diye,özellikle mayalı tariflerde çok dinliyorum bu yakarışları.
  Anlatıyorum anlatıyorum ama anlamıyor!
diyorum ki ;ben bol koyuyorum ama mayalı hamur şişip kabarınca harcı içinde az gibi görünüyor (ayıptır söylemesi,genelde mayaladığım herşey devasa bir boyuta ulaşır da:)
  Kendimi de araya sıkıştırıp böyle överim işte ben :)
Neyse efendim sadede gelirsek,mutlaka deneyip yenmesi gereken nefis bir lezzet.

Diğer börek tariflerime  BURADAN  ,arkadaşlarımdan denediğim diğer tariflere de BURADAN ulaşabilirsiniz.

MALZEMELER

12 adet baklavalık yufka
3-4 yemek kaşığı sıvıyağ
iç harcı için:
400 gr kıyma
4 adet orta boy soğan
1 yemek kaşığı kuş üzümü
3-4 yemek kaşığı sıvıyağ
tuz
değirmende çekilmiş karabiber
1 adet kesme şeker
üzerine:
1 adet yumurta sarısı
susam


HAZIRLANIŞI

  Öncelikle iç harcını hazırlamak için bir tavaya sıvıyağı alıp ısıtalım ve kıymayı ekleyip kavuralım,ardından yemeklik doğranmış soğanı ekleyip soğanlar şeffaflaşıncaya kadar kavurmaya devam edelim.Tuz,karabiber ve kesme şekeri de ekleyip karıştırıp ocaktan alalım.En son 10 dakika kadar ılık suda beklettiğimiz kuş üzümlerini de ekleyip karıştırıp soğumaya bırakalım.
   Diğer taraftan baklavalık yufkanın bir katını serip fırça yardımıyla bir miktar yağ sürelim,ikinci yufkayı serelim ona da yağını sürüp üçüncü yufkayı serelim ve yağlamadan iç harçtan her yerine eşit şekilde nohut büyüklüğünde serpiştirelim.
(yani uzunlamasına şerit şeklinde değil,tüm yufkaya aralıklarla nohut büyüklüğünde koyacağız)
  Ardından dikkatli bir şekilde çok sıkmadan rulo yapalım.Kalan yufkalara da aynı işlemleri uygulayıp,yağlanmış fırın tepsisine dizelim ve her bir ruloyu eşit dört parça olacak şekilde keselim.
  Üzerine yumurta sarısı sürüp,susam serpip önceden ısıtılmış 170-180 dereceli fırında altı üst nar gibi kızarana kadar pişirelim.

Sıcak olarak servis edelim,çıtır çıtır mis gibi yiyelim :)

Not: ben tatlı börek sevmem derseniz kesme şekeri atmayıp üzümünüde biraz azaltabilirsiniz,ama o zaman da

AFİYET OLSUN...

                                                     Twitter :    Reyhan Ksc
                                                     instagram :  reyhanksc
                                                     facebook:   anne eli gibi

27 yorum:

  1. Reyhan'cım çok severim ellerine sağlık sevgiler.

    YanıtlaSil
  2. Ellerine sağlık.Çok güzel olmuş.Sevgiler:)

    YanıtlaSil
  3. Börek çok güzel görünüyor ellerine sağlık çokda lezzetlidir umarım

    YanıtlaSil
  4. canım ya muhteşem bir görüntü...
    ellerine sağlık...
    kocaman sevgiler...

    YanıtlaSil
  5. ELLERİNE SAĞLIK CANIM HARİKA
    :)

    YanıtlaSil
  6. Karaköy böreğini ilk yediğimde tadı damağımda kalmıştı .
    Nefis görünüyor canım , olsa da yesek ...
    Ellerine sağlık , sevgiler.

    YanıtlaSil
  7. İlk fırsatta deniyeceğim çok güzel olmuş ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  8. Benimde severek yaptigim bir tarif,nasil da citir görünüyor ellerine emegine saglik:)))

    YanıtlaSil
  9. Karakoy boregini hic duymamisim..pogcalari meshur ama borek ?? Burada tek kullandigim yufka baklavalik yufka, tarifi not aldim sekersiz ve uzumsuz olarak kisa zamanda deneyecegim ellerine saglik nefis gozukuyor..Sevgiler

    YanıtlaSil
  10. Canım nefis bir börek olmuş,eline koluna sağlık.Sevgiler

    YanıtlaSil
  11. Normal yufkayla yaptığım bir börek baklava yufkası ile ilk fırsatta deneyeceğim.Ellerinize sağlık.Sevgiler..

    YanıtlaSil
  12. Bu siteye her girişimde gözüm sağdaki mercimekli köfteye takılıyor ve çok canım çekiyor. Başka hiçbir şeye bakasım gelmiyor. :) Elinize sağlık.

    YanıtlaSil
  13. tarifi okurken ben üzüm koymam dedimdi ama ozamanda???üzüm koymalımıyım yani :)ellerine sağlık çok lezzetli olmuş...

    YanıtlaSil
  14. Baklava yufkasıyla gerçekten harikalar yaratılabiliyor, ellerine sağlık Reyhancım.

    YanıtlaSil
  15. Çok severim. Ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  16. OFF OFFF OFFFF
    DAHA NE SÖYLENEBİLİR Kİ ?

    YanıtlaSil
  17. ÇOK SEVERİM,ÇITIR ÇITIR OLUR,ELLERİNE SAĞLIK:)

    YanıtlaSil
  18. reyhancigim not alacagim boregini .yeminlen canim cekti simdi.ellerine saglik.

    YanıtlaSil
  19. ellerinize sağlık çok güzel olmuş

    YanıtlaSil
  20. Baklavalık yufkayla bende bir börek denemiştim çok lezzetli oluyor
    Görüntü harika eminim çok lezzetli olmuştur ellerine sağlık arkadaşım.Sevgiler

    YanıtlaSil
  21. Bu akşam denicem...
    İnşallah beceririm.

    YanıtlaSil
  22. Bu yufkalar ayrı bir lezzet katıyor harika görünüyor :)

    YanıtlaSil
  23. Yufkanın ağızda dağılması için açılırken içine böbrek üstü yağı katılır.
    Kıymaya yenibahar mutlaka konur.

    YanıtlaSil
  24. Yufkanın ağızda dağılması için açılırken içine böbrek üstü yağı katılır.
    Kıymaya yenibahar mutlaka konur.

    YanıtlaSil
  25. Marvelous, what a website it is! This webpage provides valuable data to us, keep
    it up.

    Also visit my web-site; Xerox phaser 8560 troubleshooting

    YanıtlaSil

değerli yorumlarınız için teşekkürler...

blog sahibi değilseniz, alttaki adı/url yazan bölüme tıklayıp,adınızı yazarak yorum bırakabilirsiniz.
yorumunuz olumsuz bile olsa mutlaka yayınlanacaktır ve cevapsız kalmayacaktır,ancak hakaret içeren yorumlar kesinlikle yayınlanmayacak dolasıyla yanıtsız kalacaktır.Bilginize !!!
sevgiler..