TAVUK GÖĞSÜ |
Ramazanın ilk gününden herkese selamlar.
Normalde ''yalancı tavuk göğsü'' diye başlık atmam gerekir,ancak ben tavuksuz halini gerçek saydığım için ona yalancı demeye kıyamadım:)
Tarifi nereden aldığımı hatırlamıyorum,taaa evlendiğim yıllardan beri tarif defterimde yazar o nedenle kaynak belirtemiyorum.Ama siz beni kaynak alın ve bu tarifi mutlaka deneyin.Nefis bir tatlı çıkıyor ortaya,benden söylemesi.
İftara daha çok var,belki içinden yapmak istedikleriniz olur,belki hepsini yapmak istersiniz diye sizler için bir menü oluşturdum,mümkün olduğunca da her gün hazırlamaya çalışacağım.Hala akşam menüsü hazır değilse bir göz atın derim,yarın da yapılamaz mı tabi ki yapılır.
Tüm iftar önerilerime BURADAN ,tüm sahur önerilerime de BURADAN ulaşabilirsiniz.
İFTAR ÖNERİLERİ-1.gün
Kremalı patates çorbası
Salçalı biftek patates ve pirinç pilavı
çilek suyu
reyhan salatası
tavuk göğsü
Sahurda ne yapsam diye düşünüyorsanız ISPANAKLI TAVA BÖREĞİNİ tavsiye ederim..
TAVUK GÖĞSü |
1/2 paket margarin yada tuzsuz tereyağ
1 lt süt
3 türk kahve fincanı un
3 türk kahve fincanı tozşeker
1 paket vanilya
1 tane damla sakızı veya 1 adet sade falım sakızı
üzerine:
tarçın
HAZIRLANIŞI
Öncelikle margarini veya tereyağı tencereye alıp eritelim ,unu ilave edip kokusu çıkana kadar kavuralım.Ardından şekeri de ekleyip biraz daha karıştıralım,sütü ve sakızı ilave edip,muhallebi kıvamına gelene kadar pişirelim.Eğer topaklanma olduysa sütü döker dökmez blendırla ezebilirsiniz.
piştikten sonra ocaktan alıp vanilya ekleyelim ve mikserle 15 dakika kadar çırpalım.Ne kadar çok çırparsak o kadar lezzetli olacağını unutmayalım.
Çırpma işlemi bitince ıslatıp fazla suyunu süzdüğümüz tepsiye döküp üzerini düzeltip,buzdolabına kaldıralım.servise yakın yada servis esnasında üzerine tarçın eleyip soğuk olarak servis edelim..
Not: servis ederken zorlanmamak için en az 5-6 saat buzdolabında bekletin,hatta bir gece kalsa daha başarılı bir sunum yapabilirsiniz.(tatlı biraz yumuşak ve esnek oluyor )
Not: en az 15 dakika mikserle çırpmanızı öneririm,hatta ben acelem yoksa 20 dakika çırpıyorum,çırptıkça daha lezzetli oluyor.
TAVUK GÖĞSÜ |
Elinize sağlık, hayırlı Ramazanlar dilerim.
YanıtlaSilEllerinize sağlık..nefis görünüyor..Hemen mutfağa yapmaya gidiyorum...nasıl canım çekti anlatamam..sevgiler..Hayırlı Ramazanlar..
YanıtlaSilÇok lezzetli gozukuyor, yaz gunu ıftar sofraları ıcın pratık bır tatlı: )
YanıtlaSilMenü çok güzel,ellerine sağlık.Bende tavuksuz halini gerçek sayarım, yalancı diyemem:)Tarifimiz aynı imiş sadece şeker ölçümüz değişik ben 4 fincan şeker kullanarak yapıyorum Sıcaklara uygun bir tatlı tercihin çok yerinde olmuş arkadaşım,hayırlı iftarlar:)
YanıtlaSilHayırlı Ramazanlar canım:)
YanıtlaSilOfff nefis ötesi görünüyor kaptım tabağı ellerin dert görmesin. sevgileirmle....
amanın ne görüyorum...
YanıtlaSilgözlerim açıldı bu tatlıyı görünce......
canım ellerine sağlık...
bu tatlıyı ramazanda mutlaka yapıcam...
hem hafif hem pratik...
sevgiler...
sanada hayırlı ramazanlar canım bu tatlıyı mutlaka yapacağım tarif için teşekkürler
YanıtlaSilOruçlu oruçlu mahvettin beni....Offffff...Gitti oruç moruç kalmadı...
YanıtlaSilBu arada hayırlı ramazanlar
YanıtlaSilBenimde çok sık yaptığım ve sevdiğim tatlılardan biri.Görüntü mükemmel.Eline sağlık...Hayırlı Ramazanlar dilerim...
YanıtlaSilGörüntü muhteşem,menüde çok güzel ellerinize sağlık.Hayırlı ramazanlar.Sevgiler..
YanıtlaSilTavuk gogsu super gozukuyor..ellerine saglik saglikli iftarlar canim..
YanıtlaSilellerine sağlık canım,çok güzel görünüyor.hayırlı ramazanlar.sevgiler...
YanıtlaSilen sevdiğim sütlü tatlıdır canım.ellerine sağlık.sevgiler.
YanıtlaSilCanım benim nefis olmuş , ellerine sağlık .
YanıtlaSilHayırlı Ramazanlar diliyorum , sofranızdan bereket eksik olmasın .
Ellerine sağlık nefis görünüyor. Çok da severim kendilerini. Aramız iyidir yani:) Tam yaz ve Ramazan tatlısı. Evet mikserle ne kadar çırparsak o kadar güzelleşiyor gerçekten. Kıvamı macun gibi oluyor :)))) Bir kez daha hayırlı Ramazanlar diliyorum Reyhancım... Öpüyorum canım. Sevgiler...
YanıtlaSiltarifi aldım ,çok kolaymış..Teşekkürler, ellerinize sağlık , nefis görünüyor...
YanıtlaSilHayırlı ramazanlar
tavuk göğsü tatlısına sakız koymasakda olurmu
YanıtlaSilolur tabi neden olmasın,hiç kullanmasanız da olur.
Silama illaki damla sakızı değil sade,damla sakızlı normal bir sakızda kullanabilirsiniz..tercihinize kalmış..
elinize sağlık ..tarifleriniz çok güzel çok beğendim..
YanıtlaSilçok severim elinize sağlık...
YanıtlaSil