Bu Blogda Ara

20 Temmuz 2012 Cuma

TAVUK GÖĞSÜ


TAVUK GÖĞSÜ


Ramazanın ilk gününden herkese selamlar.
  Normalde ''yalancı tavuk göğsü'' diye başlık atmam gerekir,ancak ben tavuksuz halini gerçek saydığım için ona yalancı demeye kıyamadım:)
Tarifi nereden aldığımı hatırlamıyorum,taaa evlendiğim yıllardan beri tarif defterimde yazar o nedenle kaynak belirtemiyorum.Ama siz beni kaynak alın ve bu tarifi mutlaka deneyin.Nefis bir tatlı çıkıyor ortaya,benden söylemesi.
  İftara daha çok var,belki içinden yapmak istedikleriniz olur,belki hepsini yapmak istersiniz diye sizler için bir menü oluşturdum,mümkün olduğunca da her gün hazırlamaya çalışacağım.Hala akşam menüsü hazır değilse bir göz atın derim,yarın da yapılamaz mı tabi ki yapılır.
Tüm iftar önerilerime BURADAN ,tüm sahur önerilerime de BURADAN  ulaşabilirsiniz.

 İFTAR ÖNERİLERİ-1.gün



Kremalı patates çorbası
Salçalı biftek patates ve pirinç pilavı
çilek suyu
reyhan salatası
tavuk göğsü













Sahurda ne yapsam diye düşünüyorsanız ISPANAKLI TAVA BÖREĞİNİ  tavsiye ederim..
TAVUK GÖĞSü
MALZEMELER

1/2 paket margarin yada tuzsuz tereyağ
1 lt süt
3 türk kahve fincanı un
3 türk kahve fincanı tozşeker
1 paket vanilya
1 tane damla sakızı veya 1 adet sade falım sakızı
üzerine:
tarçın

HAZIRLANIŞI

  Öncelikle margarini veya tereyağı tencereye alıp eritelim ,unu ilave edip kokusu çıkana kadar kavuralım.Ardından şekeri de ekleyip biraz daha karıştıralım,sütü ve sakızı ilave edip,muhallebi kıvamına gelene kadar pişirelim.Eğer topaklanma olduysa sütü döker dökmez blendırla ezebilirsiniz.
piştikten sonra ocaktan alıp vanilya ekleyelim ve mikserle 15 dakika kadar çırpalım.Ne kadar çok çırparsak o kadar lezzetli olacağını unutmayalım.
  Çırpma işlemi bitince ıslatıp fazla suyunu süzdüğümüz tepsiye döküp üzerini düzeltip,buzdolabına kaldıralım.servise yakın yada servis esnasında üzerine tarçın eleyip soğuk olarak servis edelim..

Not:   servis ederken zorlanmamak için en az 5-6 saat buzdolabında bekletin,hatta bir gece kalsa daha başarılı bir sunum yapabilirsiniz.(tatlı biraz yumuşak ve esnek oluyor )
Not:    en az 15 dakika mikserle çırpmanızı öneririm,hatta ben acelem yoksa 20 dakika çırpıyorum,çırptıkça daha lezzetli oluyor.

TAVUK GÖĞSÜ
AFİYET OLSUN...

21 yorum:

  1. Elinize sağlık, hayırlı Ramazanlar dilerim.

    YanıtlaSil
  2. Ellerinize sağlık..nefis görünüyor..Hemen mutfağa yapmaya gidiyorum...nasıl canım çekti anlatamam..sevgiler..Hayırlı Ramazanlar..

    YanıtlaSil
  3. Çok lezzetli gozukuyor, yaz gunu ıftar sofraları ıcın pratık bır tatlı: )

    YanıtlaSil
  4. Menü çok güzel,ellerine sağlık.Bende tavuksuz halini gerçek sayarım, yalancı diyemem:)Tarifimiz aynı imiş sadece şeker ölçümüz değişik ben 4 fincan şeker kullanarak yapıyorum Sıcaklara uygun bir tatlı tercihin çok yerinde olmuş arkadaşım,hayırlı iftarlar:)

    YanıtlaSil
  5. Hayırlı Ramazanlar canım:)
    Offf nefis ötesi görünüyor kaptım tabağı ellerin dert görmesin. sevgileirmle....

    YanıtlaSil
  6. amanın ne görüyorum...
    gözlerim açıldı bu tatlıyı görünce......
    canım ellerine sağlık...
    bu tatlıyı ramazanda mutlaka yapıcam...
    hem hafif hem pratik...
    sevgiler...

    YanıtlaSil
  7. sanada hayırlı ramazanlar canım bu tatlıyı mutlaka yapacağım tarif için teşekkürler

    YanıtlaSil
  8. Oruçlu oruçlu mahvettin beni....Offffff...Gitti oruç moruç kalmadı...

    YanıtlaSil
  9. Bu arada hayırlı ramazanlar

    YanıtlaSil
  10. Benimde çok sık yaptığım ve sevdiğim tatlılardan biri.Görüntü mükemmel.Eline sağlık...Hayırlı Ramazanlar dilerim...

    YanıtlaSil
  11. Görüntü muhteşem,menüde çok güzel ellerinize sağlık.Hayırlı ramazanlar.Sevgiler..

    YanıtlaSil
  12. Tavuk gogsu super gozukuyor..ellerine saglik saglikli iftarlar canim..

    YanıtlaSil
  13. ellerine sağlık canım,çok güzel görünüyor.hayırlı ramazanlar.sevgiler...

    YanıtlaSil
  14. en sevdiğim sütlü tatlıdır canım.ellerine sağlık.sevgiler.

    YanıtlaSil
  15. Canım benim nefis olmuş , ellerine sağlık .
    Hayırlı Ramazanlar diliyorum , sofranızdan bereket eksik olmasın .

    YanıtlaSil
  16. Ellerine sağlık nefis görünüyor. Çok da severim kendilerini. Aramız iyidir yani:) Tam yaz ve Ramazan tatlısı. Evet mikserle ne kadar çırparsak o kadar güzelleşiyor gerçekten. Kıvamı macun gibi oluyor :)))) Bir kez daha hayırlı Ramazanlar diliyorum Reyhancım... Öpüyorum canım. Sevgiler...

    YanıtlaSil
  17. tarifi aldım ,çok kolaymış..Teşekkürler, ellerinize sağlık , nefis görünüyor...
    Hayırlı ramazanlar

    YanıtlaSil
  18. tavuk göğsü tatlısına sakız koymasakda olurmu

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. olur tabi neden olmasın,hiç kullanmasanız da olur.
      ama illaki damla sakızı değil sade,damla sakızlı normal bir sakızda kullanabilirsiniz..tercihinize kalmış..

      Sil
  19. elinize sağlık ..tarifleriniz çok güzel çok beğendim..

    YanıtlaSil
  20. çok severim elinize sağlık...

    YanıtlaSil

değerli yorumlarınız için teşekkürler...

blog sahibi değilseniz, alttaki adı/url yazan bölüme tıklayıp,adınızı yazarak yorum bırakabilirsiniz.
yorumunuz olumsuz bile olsa mutlaka yayınlanacaktır ve cevapsız kalmayacaktır,ancak hakaret içeren yorumlar kesinlikle yayınlanmayacak dolasıyla yanıtsız kalacaktır.Bilginize !!!
sevgiler..