Bu Blogda Ara
1 Ağustos 2013 Perşembe
KAĞITTA MANTARLI TAVUK PİRZOLA
Yeni bir günden herkese günaydınlar.
Ramazan geldi mutfaktan çıkamaz olduk,madem çıkamıyoruz yeni yeni tarifler deneme zamanıdır değil mi?
Gerçi hoş ramazan dışında da durum çok farklı değil ama Ramazan da bir başka oluyor mutfak telaşı.
Mesela tavuğun her halini denemek gerek.Tavuk deyip geçmeyin o kadar çok çeşit üretebilirsiniz ki kendiniz bile şaşırırsınız yaptıktan sonra (tıpkı benim gibi :).
Bu defa kağıtta mantarlı pirzola deneyeyim dedim.Aslında daha evvel de kağıtta denemelerim olmuştu ancak bu defa iyi ki denemişim dedirtecek kadar enfes bir yemek çıktı ortaya.Belki de bugüne kadar yediğim,yaptığım en güzel tavuk yemeklerinden biri oldu.Eşimde benimle aynı düşüncedeydi ki haklıydı.Bu durumda bana da bu yemeği mutlaka deneyin demek düşüyor.Gerçi lezzet testini geçememiş hiç bir tarifimi bloguma koymuyorum ama bazıları sahiden övgüyü daha çok hak ediyor,bu bir gerçek !
Günün menüsüne de göz atmayı unutmayın !
Bugünlük de benden bu kadar,şimdiden herkese hayırlı iftarlar.
Diğer iftar menülerime Buradan , İftar önerilerime Buradan , Sahur önerilerime Buradan ,tavuk yemeklerine Buradan ulaşabilirsiniz.
24.gün
Günün menüsü
Fesleğenli patates çorbası
Kağıtta mantarlı tavuk pirzola
Ezme köz salata
Domatesli,kekikli erişte
Kırmızı erik kompostosu
Profiterol
Sahurda ise nefis bir ıspanaklı tuzlu kek yapın derim,hem doyurucu hem de oldukça lezzetli.Tarif için tıklayın lütfen...
KAĞITTA MANTARLI TAVUK PİRZOLA
4 kişilik
MALZEMELER
4 adet tavuk but pirzola
200 gr mantar
1 orta boy kuru soğan
2-3 yemek kaşığı sıvı yağ
1 yemek kaşığı domates salçası
4 çay kaşığı tereyağ
4 diş sarımsak
maydanoz
tuz
değirmen karabiber
pul biber
kırmızı toz biber
tuzot
HAZIRLANIŞI
Öncelikle tavuk parçalarının kemiklerini ve derisini çıkarıp yıkayın ve süzün.Ardından 2-3 yemek kaşığı sıvı yağı tavaya alıp tuzladığınız tavukları hararetli ısıda mühürleyip bir tabağa alın.
Diğer tarafta kuru soğanı yemeklik doğrayıp tavukları kızarttığınız tavadaki yağa atıp kavurun.Kavrulan soğana salçasını da ekleyip biraz çevirin ve irice doğradığınız mantarları ekleyip hararetli ısıda su salmasına izin vermeden pişirin.En son tuzunu ve baharatlarını ekleyip ocaktan alın.
Yukarıda ki fotoğraftaki aşamalarda ki gibi önce uygun boyutta yağlı kağıdı kesip tepsiye yerleştirin.Üzerine tavuk parçasını koyun.Tavuğun üzerine bir diş sarımsağı ikiye bölüp yerştirin.Onun üzerine dört eşit parçaya böldüğünüz mantar sotenin dörtte birini yerleştirin.Son olarak bir çay kaşığı tereyağını sotenin ortasına koyun,maydanoz yapraklarını yerleştirin ve kızarmış tavuğun tabakta kalan suyundan biraz döküp kağıdı katlayın ve üstteki fotoğraftaki gibi kenarlarından kıstırın.Diğer tavuk parçalarına da aynı işlemi uygulayıp 200 dereceli fırında 20-30 dakika arası pişirin.
Notlar:
Not 1: Tavuğun suyu diye bahsettiğim su ; tavuğu kızarttıktan sonra servis tabağına aldığınızda dibine suyu birikecektir,bu suyu yemeğin üzerine gezdirirseniz, lezzetine lezzet katacaktır.
AFİYET OLSUN...
Twitter : Reyhan Ksc
instagram : reyhanksc
facebook: anne eli gibi
Etiketler:
ANA YEMEKLER,
fırında,
iftar menüleri,
iftar önerileri,
kağıtta,
kağıtta mantarlı tavuk pirzola,
kağıtta tavuk,
mantarlı lezzetler,
sahur önerileri,
tavuk pirzola,
TAVUK YEMEKLERİ
15 yorum:
değerli yorumlarınız için teşekkürler...
blog sahibi değilseniz, alttaki adı/url yazan bölüme tıklayıp,adınızı yazarak yorum bırakabilirsiniz.
yorumunuz olumsuz bile olsa mutlaka yayınlanacaktır ve cevapsız kalmayacaktır,ancak hakaret içeren yorumlar kesinlikle yayınlanmayacak dolasıyla yanıtsız kalacaktır.Bilginize !!!
sevgiler..
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Dolapta tavuğum var, mantarı da aldım mı bugün denerim,çok sağlıklı bir tarif olmuş.Eline sağlık,Reyhan'cım.
YanıtlaSilGerçekten lezzetli olduğu görünüşünden belli oluyor. Ellerinize sağlık.
YanıtlaSilAynen bende denemek istiyorum nefis bir tarif ellerine sağlık afiyetler olsun sevgiler...
YanıtlaSilcoook nefis gorunuyor,denicem mutlaka
YanıtlaSilEllerine sağlık canım nefis bir tarif olmuş en kısa zamanda bende deneyeceğim
YanıtlaSilEllerine sağlık canım nefis bir tarif olmuş en kısa zamanda deneyeceğim
YanıtlaSilellerinize sağlık
YanıtlaSilRamazan da daha bir heyecanlı oluyor mutfakta olmak :)
YanıtlaSilKağıtta tavuk harika olmuş, denenmeli :)
Ellerine sağlık..
Sadece adı bile ne kadar lezzetli olduğunu belli ediyor. Birde görüntüsü nefis ellerine sağlık.
YanıtlaSilBen sana yakın bir yere taşınsam muhteşem olur. Tabii benim için. Bayıldım Reyhan. Ellerine sağlık. Yarın ki yemeğim belli oldu.
YanıtlaSilNefis görünüyor ellerine sağlık,en kısa zamanda denemeli:))
YanıtlaSilCanım ellerine sağlık nefis bir lezzet menü her zaman ki gibi harika sevgiler...
YanıtlaSilRamazan ayında mutfakta geçirilen zaman her zamankinden çok daha heyecan dolu ve bereketli canım:)
YanıtlaSilyemeğin harika görünüyor..
dolu dolu nefis..
bereketli olsun..
hayırlı cumalar..
bu akşam bu tarifi denedim evdekiler pek begendiler:)tarif için teşekkür ederim.sitemde yayında...
YanıtlaSilSu anda fırında merakla bekliyorum
YanıtlaSil