Herkese merhabalar.
Gerçekten pamuk gibi oluyorlar.Bir denedim mi bir daha vazgeçemiyorsunuz,favoriniz oluyor uyarayım .) Hele fırından çıktıktan sonra ilk sıcağı gidince yemek bir başka güzel oluyor.şiddetle öneririm,çok memnun kalacağınızın garantisini şimdiden veriyorum ve tarifime geçiyorum.
MALZEMELER
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı ılık süt
1 su bardağı ılık su
3 yemek kaşığı toz şeker
4 çay kaşığı tuz
1 adet kuru maya yada yaş maya
aldığı kadar un
üzerine:
1 adet yumrta sarısı
susam
çörek otu
içine:
beyaz peynir veya tulum peyniri
dilerseniz maydanoz
HAZIRLANIŞI
öncelikle mayayı ılık süt ve ılık suyla eritelim.ardından toz şeker,tuz,sıvıyağı da ekleyip biraz karıştıralım.ardından yavaş yavaş unu ekleyerek yoğurmaya başlayalım.kulak memesinden daha yumuşak bir elde edelim. elinize yapışmayı bıraktığı anda artık un atmayalım.elimizle açıp iç malzemesini yerleştirip,kapatalım.ek yerleri alta gelsin.sonra yağladığımız tepsiye dizip en az 1 saat ılık bir ortamda üzerini kapatıp mayalanmaya bırakalım.mayalanınca üzerine çırptığımız yumurta sarısını sürüp susam ve çörekotu serpip önceden ısıtılmış 200 dereceli fırında altı ve üstü iyice kızarana kadar pişirelim .fırında çıkardığımız poğaçaların üzerine ıslattığımız elimizle bira su serip üzerini bir örtüyle kapatalım.10 dakika kadar bu şekilde beklettikten sonra servis edebiliriz.
AFİYET OLSUN...
Twitter : Reyhan Ksc
instagram : reyhanksc
facebook: anne eli gibi
Süper... Canım poğaçaların çok güzel olmuş ellerine sağlık. Bende yumuşacık poğaçaları çok seviyorum özellikle de kahvaltıda hmmm canım çekti :)) Sevgiler..
YanıtlaSilçok teşekkür ederim gülşencim,kim sevmezki yumuşacık poğaçaları,senin canın çekse ne olur ki çoktan yapmışsındır bile.çok sevindim bloğumu ziyaret ettiğin için.
YanıtlaSilBen poğaçanın mayalısını da mayasızını da çok severim.Ellerinize sağlık:)
YanıtlaSilbenim vazgeçilmez tarifimdir...poğaça deyince elim hep mayalıya gider...dediğiniz gibi ilk sıcaklığı gittikten sonra..yemeye bende bayılırım...ellerinize sağlık...sevgiler:)
YanıtlaSilBu tarifi bende çok yaparim ve gerçekten çok nefis oluyorlar, ellerin dert gormezsin canim
YanıtlaSilCanim ellerine emeklerine saglik cok güzel görünüyor afiyetler olsun.
YanıtlaSilBen onları yeriiimmm =)) ellerinize sağlık
YanıtlaSilellerinize sağlık ..ben onları yeriiimmm
YanıtlaSilpoğaçalar nefis görünüyor çayımın yanına istiyorum bir tanecik..ellerine sağlık bu arada seni mimledim bloguma bekliyorum canım:)
YanıtlaSil...teşekkür ederim embe kekik,ben daha çok mayalı seviyorum ama mayasızda yerim,sevgiler..
YanıtlaSil...teşekkürler birincisin,sende bendensin mayalının yerini hiç biri tutmuyor,sevgiler..
..teşekkür ederim sevgili mis kokulu,gerçekten nefis bir tarif,sevgiler canım..
YanıtlaSil..teşekkür ederim gülcan'cım,eksik olmayın,kocaman sevgiler..
Bend eyapıyorum nu poğaçalardan kesinlkle haklısın pamuk gibi oluyor.
YanıtlaSilYanındada sıcacık çayla yemeye doyum olmuyor dimi canım..:))
Ellerine sağlık.
İyi haftalar.
teşekkür ederim sinirli arkadaşım,sevgiler.
YanıtlaSil..tabi alabilirsin şirin'cim,yarın ilk iş sendeyim:),
teşekkür ederim,sevgiler..
en sevdiğim şeylerden biridir yumuşack poğaçalar mımm..
YanıtlaSilellerinize sağlık :)
Sıcacık poğaçaya hiç hayır diyemem,ellerine sağlık.
YanıtlaSil....sağolasın meliha'cım,aynen öyle sıcacık çayla doyum olmuyor lezzetine.sevgiler canım..
YanıtlaSil...teşekkür ederim papatya,kim sevmezki yumuşacık ve sıcacık poğaçaları,sevgiler..
...bende hiç demem inan sevgili erguva,sağolasın,sevgiler..
Bir fincan cayla keyif verir bu yumusak pogacalar insana. Yapan elleriniz dert gormesin, sevgiler :)
YanıtlaSilyanında sıcacık bir çay. ellerine sağlık nefisss
YanıtlaSilellerine saglık canım...yumusacık poacalar süper...
YanıtlaSil..TEŞEKKÜR EDERİM CAN BOĞAZDAN ARKADAŞIM,SENİNDE YORUM YAZAN ELLERİN DERT GÖRMESİN:)
YanıtlaSilSEVGİLER..
..SEN ÇAYI YAP BE POĞAÇAMI ALIP GELİYORUM ÖZLEM:)SAĞOLASIN,SEVGİLER..
...TEŞEKKÜR EDERİM NİRVANA'CIM,ÖPÜYORUM CANIM,SEVGİLER...
Hımmmm
YanıtlaSilnefis puf puf ne güzelde kabarmışlar öyle sıcacık fırından yeni çıkmış poğacalara hayır diyemem .
Ellerine sağlık.......
Ben bu pohaçaları nasıl dün görmemişim, yarına yapıyorum.Elinize sağlık
YanıtlaSil...teşekkür ederim yıldız,henüz hayır diyebileni görmedim zaten:)
YanıtlaSilsevgiler..
bilmem dilek'cim nasıl görmedin acep:)geç olsunda güç olmasın,gördün ya yaparsın,sağol canım..
YanıtlaSilMerhaba ,çok güzel görünüyor her şey.
YanıtlaSilİnstant maya kullanılırsa ölçü ne kadar olmalı acaba ?
öncelikle teşekkür ederim sevgili çiğdem,instant mayayı 10 gr'lık bir küçük paket kullanman yeterlidir,sevgiler..
Silçok güzel görünüyo bakalım deneyeceğiz nasıl olacak:)
YanıtlaSilbeğeneceğinizi düşünüyorum benim favori poğaçalarımdandır,en çok onu yaparım.şimdiden kolay gelsin,teşekkürler...
SilTarifi denedim gerçekten çok güzel ve yumuşacık oldu. Yalnız tek sıkıntı 200 derece poğaça için çok fazla. Arkamı döndüğümde 2 dk içinde simsiyah oldu üstleri. Bana kalırsa 180 derecede daha uzun pişirin derim.
YanıtlaSilTeşekkürler...
2 dakika içinde simsiyah olması çok zor,evet fırından fırına dakikalr değişiyor ama dediğim gibi o kadar kısa sürede yanması imkansız.Benim fırınımla 190-200 derecede pişiriyorum ama 180 de olur tabi.Beğenmenize çok sevindim elinize sağlık.teşekkür ederim...
SilSabah misafirim için dolaptan alıp pişirebileceğim tarif arıyoru.Bu poaçalar da iyi sonuç alırmıyım?
YanıtlaSilmerhaba;
Sildolaptan alıp pişireceğim derken tam olarak ne söylemek istediğinizi anlamadım.derin dondurucuda saklamaktan mı bahsediyorsunuz diyeceğim ama ısıtmak değil pişirmek demişsiniz.tekrar yazarsanız sevinirim,en azından yanıtlayabilirim..
bugün herşeyiyle tamamlayıp dolaba koyup sabahda çıkarıp pişirmek istiyorum.
YanıtlaSilo şekilde hiç denemedim,evet buzdolabında sabaha kadar bekletebilirsiniz belki ama aynı yumuşaklık ve kabarıklık olur mu bilemiyorum ?denemediğim için kesin bir şey söylemek istemem.
Silben gece yatılıya gelen misafirlerim için sabah onların önünde uğraşmadan hemen fırına koyup sıcak sıcak ikram edebileceğim tarifler arıyorum:)Poğaça olması gerekmiyor,böyle tariflerinizi de bekliyorum.
YanıtlaSilSevgiler.
böyle tarifler var tabi mesela http://anneeligibireyhan.blogspot.com/2012/01/ispanakli-sodali-borek.html
Silbu böreği akşamdam hazırlayıp sabah fırına atabilirsiniz.yada çok pratik tarifleri hemen çay kaynayana kadar da yapabilirsiniz.kurabiye hamurunu da akşamdan hazırlayıp sabah fırına sürebilirsiniz.önümüzdeki günlerde yeni tariflerde gelecektir.ama yine de siz bloga şöyle bir göz atıp neler yapabileceinize karar verebilirsiniz.hepsini buradan yazmak mümkün değil :)
teşekkür ederim,sevgiler..