Bu Blogda Ara

28 Temmuz 2012 Cumartesi

BÖĞÜRTLEN SOSLU MUHALLEBİ

BÖĞÜRTLEN SOSLU MUHALLEBİ
 Herkese güzel,püfür püfür bir hafta sonu diliyorum.
Geldik ramazanın 9.gününe,yeni menü ve tarifle haftayı kapatalım artık.Malum pazar günleri yayın yapamıyorum.
  Sırada,yeni menümüz ve tam mevsime uygun serin  bir tatlı tarifi var,mayhoş nefis bir tatlı,muhallebiyle arası pek olmayan eşimi bile cezbettiğine göre,tamam demektir (;
Mutlaka deneyin derim..

İFTAR ÖNERİLERİ-9.GÜN



LEBENİYE ÇORBASI,
FIRINDA YOĞURT SOSLU KANAT
RENKLİ SALATA
PİRİNÇ PİLAVI veya BULGUR PİLAVI
BÖĞÜRTLEN SOSLU MUHALLEBİ











Sahurda ne yapayım diye düşünmeyin,BAYAT EKMEK KÖFTESİ yapın bence, bu sayede .Bayat ekmekleriniz de değerlenmiş olur.

Tüm iftar önerilerime BURADAN ,tüm sahur önerilerime de BURADAN  ulaşabilirsiniz.  

                                            BÖĞÜRTLEN SOSLU MUHALLEBİ
BÖĞÜRTLEN SOSLU MUHALLEBİ

MALZEMELER

muhallebi için:
4 su bardağı süt
5 yemek kaşığı un
8 yemek kaşığı toz şeker
7-8 damla vanilya esansı yada 1 paket vanilin

böğürtlen sosu için:
1 kutu böğürtlen (450 gr)
1,5 su bardağı su
3,5 yemek kaşığı toz şeker
1 yemek kaşığı tepeleme nişasta

süslemek için:
hindistan cevizi
böğürtlen taneleri

HAZIRLANIŞI

   Öncelikle unu 1 su bardağı sütle iyice ezelim,sonra üzerine kalan sütü ve şekeride ekleyip muhallebi kıvamına gelene kadar pişirelim.Ocaktan alıp vanilya esansını veya vanilini ekleyip karıştıralım.Muhallebiyi kuplara bölüştürüp,ılımaya bırakalım ve ılıyan kupları donması için buzdolabına kaldıralım.Muhallebi donarken böğürtlen sosunu hazırlamak için,önce böğürlenleri blendırdan geçirelim ama çok ezmeyelim,içine nişastayı ve suyu ekleyip nişastayı  iyice ezelim.Ocağa alıp koyu kıvam alana kadar pişirelim ve ılımaya bırakalım.Yalnız dikkat edelim çok donmasın,muhallebinin üzerine dökerken zorlanmayalım.Ilıyan sosu muhallebilerin üzerine pay ettikten sonra hindistan cevizi ve böğürtlenle süsleyip tekrar buzdolabına kaldıralım ve  soğumaya bırakalım.
   Soğuk olarak servis edelim.

BÖĞÜRTLEN SOSLU MUHALLEBİ
AFİYET,ŞEKER OLSUN...

13 yorum:

  1. ellerine sağlık canım nasıl güzel ve lezzetli görünüyor

    YanıtlaSil
  2. ELLERİNİZE SAĞLIK..süper olmuşş..böğürtlenler süper bu sene..bende sabah reçelini yaptım..sevgiler..

    YanıtlaSil
  3. Böğürtlen soslu muhallebi benimde oğlumun favorisidir...Çilek soslusunuda sever..Çok leziz gözüküyor..Bu sıcaklarda soğuk soğuk çok güzel gider..Ellerine sağlık canım:)

    YanıtlaSil
  4. Ramazanda yapılacaklar listeme aldım :) Nefis görünüyor. Ve hemen Zeynel'i aradım, onların yeni bir tatlısı var buna çok benziyor. Sipariş verdim. :))) Oruç tutmak böyle bişi bende :))O yüzden yemek bloglarını pek dolaşamıyorum. Sevgiler.

    YanıtlaSil
  5. bu nasıl bir muhallabidirr kaç kez baktımmmm bayıldımmmmm

    YanıtlaSil
  6. Ellerine sağlık ne kadar güzel bir menü..lebeniye çok iyi oluyor serin serin.

    sevgiler

    YanıtlaSil
  7. ellerine sağlık arkadaşım bugün benimden aklımdan böyle soslu sütlü tatlı geçiyordu aklıma vişne gelmişti. göğürtlende çok güzel olmuş

    YanıtlaSil
  8. Hafif ve nefis bir tatlı olmuş canım , ellerine sağlık .

    YanıtlaSil
  9. böğürtlenli muhallebin çok hoşuma gitti canım...
    değişik bir alternatif olmuş...
    ellerine sağlık....

    YanıtlaSil
  10. sütlü tatlılara ve muhallebiye bayılırım.
    hem de böğürtlen soslu.
    bu mayhoş meyvelere de bayılırım.
    heeey yapcam bunu.
    :)

    YanıtlaSil
  11. soğuk soğuk kim bilir ne kadar lezzetli olmuştur:))

    YanıtlaSil
  12. Canım muhallebi süper ellerine sağlık.Şimdi olsa soğuk soğuk yesem ne iyi olurdu sevgiler.

    YanıtlaSil

değerli yorumlarınız için teşekkürler...

blog sahibi değilseniz, alttaki adı/url yazan bölüme tıklayıp,adınızı yazarak yorum bırakabilirsiniz.
yorumunuz olumsuz bile olsa mutlaka yayınlanacaktır ve cevapsız kalmayacaktır,ancak hakaret içeren yorumlar kesinlikle yayınlanmayacak dolasıyla yanıtsız kalacaktır.Bilginize !!!
sevgiler..